All posts by kerttuvali

Tässä on Sohvaperunoiden 7. kauden kokoonpano – uudet jaksot alkavat 1.2.

5bb1a0e43ef66755b1522310af0e621f

Parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo kolmesti palkittu Sohvaperunat jatkuu uusin jaksoin Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa perjantaina 1.2. klo 21. Kevätkaudella mukaan liittyy kolme uutta sohvaperunakokoonpanoa!

Jani ja Simo, Riihimäki
Kajaanista Etelä-Suomeen elämän perässä päätyneet 44-vuotiaat lapsuudenkaverit Jani ja Simo ovat perheellisiä filosofian ja historian maistereita. Ystävykset haastavat usein toisiaan älyllisesti ja älyttömästi ja ovat omien sanojensa mukaan muutenkin eri ääripäissä monessa asiassa. Kuninkaallisten häät, Euroviisut ja muut suuret kansakuntia yhdistävät spektaakkelit kiinnostavat heitä suuresti, ja silloin kaksikko kokoontuukin viettämään harvinaista miesten iltaa.

Inka ja Olli-Pekka, Helsinki
Inka ja Olli-Pekka ovat kolmekymppinen pariskunta Helsingistä. Radiotoimittajana
työskentelevä Inka rakastaa aikuisten värityskirjoja. Talonmiehenä ja puutarhanhoitajana toimiva Olli-Pekka pitää puolestaan musiikista. Työkiireiden ja harrastusten ohessa ehditään istahtaa myös television pariin. Lauluohjelmat laulattavat, ja aidon rehellinen mielipide löytyy realitysta kuin realitysta.

Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera, Riihimäki
Susanna ja Mika asuvat lastensa Annikan, 18, Olivian, 16, ja Veeran, 14, kanssa maaseudulla isossa omakotitalossa. Koko aktiivinen perhe mahduttautuu usein yhtä aikaa television äärelle. Puheliaat ja rakkausrealityja rakastavat tytöt määräävät mitä milloinkin katsotaan. Perheen isä Mika on porukan hiljaisin, eikä hänellä ole sanavaltaa sohvalla kanava- tai ohjelmavalintojen suhteen. Jos hän joskus saisi päättää, telkkarista katsottaisiin Kummeleita tai urheilua.

Sohvalla tuttuun tapaan myös…

Viime kauden sohvaperunoista suurin osa nähdään myös seitsemännellä kaudella. Vanhoista tutuista kasvoista mukana kevätkaudella 2019 ovat:

Eero, Henkka, Åke ja Veka, Helsinki
Lauttasaaren seniorikodin Veka, Henkka, ja Åke edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Eero alkuperäiskokoonpanosta on tällä kaudella jättäytynyt terveyssyistä porukan tv:n katseluistunnoista pois, mutta saattaa tehdä toivotun paluun mikäli kunto antaa myöten! Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten vain urheilua, mutta paremman puutteessa erilaiset tietovisailut ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä porukalta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Tanja ja Sannis & Ruusa, Nousiainen
Ystävykset Tanja ja Sannamari ”Sannis” ovat tunteneet toisensa 15 vuotta, ja he kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluvat esimerkiksi mummoilu ja kotoilu, ja Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Usein Sanniksen ja Tanjan kainaloon sohvalle pyrkivät myös Sanniksen englanninbulldoggi Elviira ja napolinmastiffi Väinö. Lisää ruuhkaa sohvalle tuo myös Sanniksen kahdeksan kuukauden ikäinen Ruusa-tytär.

Linda ja Jani sekä heidän poikansa Daniel ja Samuel, Oulu
Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille. Oulun kotikatsomossa nähdään välillä myös pariskunnan vauhdikkaat 7- ja 10-vuotiaat pojat Samuel ja Daniel, jos he malttavat muilta menoiltaan sohvalle hetkeksi istahtaa!

Omar ja Mika, Espoo
27-vuotiaat kaverukset ovat tunteneet toisensa muutaman vuoden ajan ja ovat alunperin tutustuneet töissä. Omar työskentelee tarjoilijana ja Mika on kokki. Omar on muuttanut 3-vuotiaana Irakista Suomen villiin länteen Lahteen ja päätynyt monien Etelä-Suomen kaupunkien kautta pysyvämmin Espooseen. Omar ja Mika ovat sympaattinen duo, joka täydentää toisiaan sopivasti. Omar ei aina yhdistä nimiä ja kasvoja ja Mika saa tästä naurun aihetta. Omarilla on myös herkkä puoli, joka tulee esiin ainakin vaimon kanssa romanttisilla deiteillä.

Jussi-Pekka ”JP” ja Jarno, Turku
Sohvaperunoiden kuudennella kaudella paluun tehnyt filosofinen marsumies Jussi-Pekka eli JP ja naapurinmies Jarno ovat aikanaan tutustuneet yhteisen teatteriharrastuksen kautta ja ovat sen jälkeen tehneet yhteisiä projekteja jo yli 12 vuoden ajan. Jarno työskentelee puolustusvoimilla ja JP yhteisöpedagogina, ja lennokas kaksikko saa varmasti aikaiseksi hyväntahtoista keskustelua ja väittelyä aiheesta kuin aiheesta.

Monna ja Iris, Helsinki
Monna ja Iris ovat Helsingissä asuvat ystävykset. Yhdessä he käyvät lounailla, sauvakävelyillä, pilateksessa ja kulttuuririennoissa. Sanavalmiit, kulttuuria rakastavat leidit ovat enemmän asiaohjelmien ystäviä, mutta Iris myöntää katselevansa myös ”Alasti alttarille” -tyyppisiä ohjelmia, joista Monna taas ei niin välitä. Musiikki on erityisen lähellä molempien sydäntä, ja yhdessä katsottaviin ohjelmiin kuuluukin erityisesti isot musiikkiohjelmat sekä Euroviisut.

Juho ja Toni, Oulu
Juho ja Toni ovat trukkikuskikaverukset Oulusta. Mutkattomia kaveruksia yhdistävät samanlainen huumorintaju ja karaoke. Molemmat soittavat myös kitaraa. Juhon lempiohjelmia ovat komedia- ja dokumenttiohjelmat, ja Toni suhtautuu ristiriitaisin tuntein Salattuihin elämiin.

Salli ja Teemu, Helsinki
Sisarukset Salli ja Teemu ovat keskusteleva parivaljakko Helsingistä. Teemun intohimona on musiikki ja Salli harrastaa lähiöliikuntaa sekä mummovesijumppaa. He käyvät yhdessä viikoittain keikoilla, ja sunnuntaisin sisarukset löytyvät äidin ruokapatojen ääreltä. Television ääressä Salli ja Teemu viihtyvät parhaiten komedia- ja visailuohjelmia seuraten.

Mici ja Maicci, Oulu
Oululaiset Mici ja Maicci harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Tv:stä he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia. Tämä mainio pari löytää kaikesta huumoria ja Maicin nauru saa Micinkin hytkymään.

Pinja ja Sanna, Helsinki
Ystävykset Pinja ja Sanna ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia Helsingistä. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä, ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Ystävykset laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Laura, Ville, Akseli ja Aamos, Turku
Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, 10-vuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään. Myös perheen eläimistö vilahtaa silloin tällöin sohvalla lasten ja katsojienkin ilona.

Jari ja Sanna, Helsinki
Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia. Jari kammoaa varpaita, ja paljain jaloin televisiota katseleva Sanna tietää tämän.

Marja ja Eija, Ranua
Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista, ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn. Naisten arkiset askareet verhojenvaihdon ja paikallisen grillin ympärillä kuvaavat Ranuaa parhaimmillaan!

Jorma ja Soile, Rovaniemi
Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä itsetehtyjen herkkujen ympäröimänä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, eivätkä Soilen ilmeet jätä naisen mielipiteitä epäselviksi. Jorma ei vakuutu läheskään kaikista ohjelmista, mutta hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti kissaa kiusaten ja heitellen välillä lisää löylyä Soilen jo valmiiksi kuumalle kiukaalle.

Jarno ja Perttu, Helsinki
Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuvat koiriensa Benin ja Leon kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset, ja Perttu tasoittelee myrskyjä. Nopealiikkeinen pari on myös ehtinyt asua lähes joka kaudella uudessa asunnossa, eikä tämäkään kausi ole poikkeus.

Iida ja Nelli, Helsinki
Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit.

Sohvaperunoiden uudet jaksot 1.2. alkaen perjantaisin klo 21.00 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. 6. kauden ennennäkemätön best of -jakso nähdään jo 25.1. klo 21.

SuomiLOVEn odotetut uudet jaksot alkavat 26.1.

9a91472a5d56ee58002f48ae996d3abc
SuomiLOVEn viides tuotantokausi tuo rakkautta, iloa ja riemua kotisohville Yle TV1:ssä lauantai-iltaisin klo 21.15. Uudet jaksot esittelevät katsojille suomalaisiin lauluihin liittyviä, monimuotoisia rakkaus- ja ystävätarinoita Kotkasta Inariin.

Henkilökohtaisia musiikkiesityksiä tarinoiden päähenkilöille tekevät tällä kertaa mm. J. Karjalainen, Elastinen, Sanni, Vesa-Matti Loiri ja Jenni Vartiainen. Uusi, isompi studio antaa mahdollisuuden nostaa esitykset uusiin sfääreihin, ja 6.4. suorana lähetettävä loppukonsertti Helsinki Areenalta on tapahtuma, jota ei voi jättää väliin.

Ohjelman juontavat tällä kaudella Jenni Pääskysaari ja uutena tulokkaana hänen parikseen saapuva Mikko Kuustonen. Mikon ja Jennin luotsaamana monet suomalaiset pääsevät tälläkin kaudella rakkaimpiensa yllättämiksi.

“SuomiLOVEssa näkyy monien sukupolvien tarinat ja kohtaamiset, jotka eivät ole pelkkää pehmeää nostalgiaa, niissä ollaan ihmisten elämän ytimessä”, Mikko Kuustonen toteaa. Lue pidempi haastattelu täältä.

Tuttuun tapaan musiikista vastaa Ako Kiiski ja hänen LOVEbandinsä. Solistikattaukseen Johanna Iivanaisen ja Osmo Ikosen seuraksi liittyy metalliyhtye Battle Beastin kanssa Eurooppaa kiertävä Noora Louhimo.

Jakso 1: 26.1. klo 21.15

Viidennen kauden avausjaksossa tuusulalainen Ida haluaa kiittää isäänsä elämän eväistä, rakkaudesta, rajoista ja elämänasenteesta. Ida muistaa isäänsä heidän ikisuosikillaan, J. Karjalaisen esityksellä, sillä artisti on kuulunut heidän elämäänsä aina. Joensuulainen Tomi haluaa puolestaan kiittää vaimoaan yhteisistä vuosista, jotka ovat pitäneet sisällään suuren onnen lisäksi Tomin MS-taudin, Marian reuman, nuorimman lapsen kehitysvamman.

Helsinkiläinen Karoliina vie miehensä Villen elämykselliselle eräretkelle Lappiin. Retki saa yllättävän käänteen, kun Inarijärven rannassa odottaakin Villen kautta aikojen suurin idoli, Vesa-Matti Loiri. Turkulainen Marja puolestaan yllättää autistisen poikansa Vertin ja tämän henkilökohtaisen avustajan. Yksi Vertin elämän suurimmista kiintopisteistä on ollut Lordi-yhtye. Suomen suurin Lordi-fani saa vertaistaan hakevan elämyksen bändin esiintyessä hänelle henkilökohtaisesti.

Kotkalainen Riku vastaa illan superjäynästä, sillä hän yllättää rakkaan vaimonsa Mian kesken SuomiLOVE-haastattelun. Mia, joka luulee yllätävänsä puolisonsa Rikun, ei voi uskoa silmiään kun tämä tupsahtaa kesken haastattelun paikalle Samae Koskinen vanavedessään.

SuomiLOVE-ilta huipentuu lauluyllätykseen, joka on omistettu kolmelle tyttärelle – ennen kaikkea 11- vuotiaalle Mintulle. Tamperelainen Katariina-äiti sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen Mintun syntymän jälkeen. Mintulle puolestaan kehittyi jo vauvana vakavia allergioita ja sairaalahoitoa vaativia sairasteluja, jotka vaikuttavat yhä vahvasti perheen elämään. Katariinan pitkään kadoksissa ollut elämänilo ja onni lapsesta palasivat eräänä keväisenä päivänä, pienen Mintun istuessa sylissä. Katariina haluaa yllättää Isac Elliotin First Kiss -vedolla, sillä tämä kappale kuvastaa hyvin sitä hetkeä, kun rakkaus syntyi uudelleen. Ikke on tyttöjen ykkösfanituskohde, joten kun tämä yllättäen ilmestyy ”tanssitapahtumaan”, on kokemus ikimuistoinen.
Jakso 2: 2.2. klo 21.15

Toinen jakso on täynnä riemua ja rakkautta! Gasellit laittavat kemut pystyyn Tinderissä tavanneen pariskunnan kunniaksi. Pate Mustajärvi täräyttää Ukkometson laululahjana äidiltä pojalle. Juhlat huipentaa iranilaissyntyisen miehen rakkaudenosoitus vaimolleen, minkä toteuttaa persialaisen musiikin supertähti Omid. Mukana jaksossa myös inttiporukan metsässä yllättävä Miljoonasade, syvän rakkauden johdosta tunnelmoiva Samuli Putro sekä jakson kruunaava, serkusrakkauden ylistyksenä esiintyvä Sanni. Tuttuun tapaan, ylellisen äänimaiseman iltaan loihtii Ako Kiiskin johtama LOVEband solisteinaan Johanna Iivanainen, Noora Louhimo ja Osmo Ikonen.

Jakso 3: 9.2. klo 21.15

SuomiLOVEn kolmas jakso etenee pää kylmänä ja sydän lämpimänä! Ensivisiittinsä LOVEssa tekevä Kotiteollisuus  laulaa ei niin itsestään selvän rakkauden kunniaksi. Jenni Vartiainen häikäisee toden teolla laulaessaan MS-tautiin sairastuneen veljen toiveesta tämän rakkaalle siskolle. Elastinen järjestää jättiyllätyksen yhdelle maailman parhaista äideistä. Äärimmäisen kovia kokenut nainen kiittää vapaaehtoistyöntekijää henkensä pelastamisesta Anna Puun laululla, joka niin ikään auttoi nousemaan syvimmästä alhosta. Dallapé-orkesteri iskee suoraan sydämeen ja jalan alle romanttisen helsinkiläismiehen yllättäessä vaimonsa. Illan näkyvimmät reaktiot koetaan autiolla Tampereen lentokentällä, jossa Ida Paul & Kalle Lindroth tunnelmoivat kiitotien päässä ihastuttavan ystävyyden ylistyksenä. Ako Kiiskin johtama LOVEband puolestaan svengaa mm. Tiktakin, Tehareitten ja Discon tahtiin. Johanna Iivanaisen, Noora Louhimon ja Osmo Ikosen seuraksi mikrofoniin tarttuvat myös rapin superlahjakkuus ETTA sekä the one and only Otto Grundström.

SuomiLOVE Yle TV1:ssä lauantaisin klo 21.15 alkaen 26.1. Yle Areenassa illan jakso katsottavissa jo lauantaiaamuna.

Vappu ja Marja Live valloittaa AVAN suorilla lähetyksillä 6.2. alkaen

e649961_7bb998af7ea28b0cf7f87195941cf51f

Vappu Pimiän ja Marja Hintikan energinen, suora talkshow Vappu ja Marja Live starttaa AVAlla keskiviikkona 6.2. klo 21. Luvassa on jotain ennennäkemätöntä, kun nämä leidit pääsevät tekemään ensimmäistä kertaa yhdessä suoraa keskusteluohjelmaa mielenkiintoisten ja ajankohtaisten vieraidensa kanssa.

Suomen valovoimaisimmat naistähdet kohtaavat uudessa, vauhdikkaassa hyvän mielen talkshowssa, Vappu ja Marja Live -ohjelmassa keskiviikkoiltaisin AVAlla 6.2. klo 21 alkaen. Suora lähetys kuvataan Pöllölaaksossa ja vieraiden lisäksi ohjelmassa on tietenkin myös yleisöä paikan päällä.

Vappu Pimiän ja Marja Hintikan vieraina nähdään viikon puhutuimmat henkilöt ja Suomen suurimpia tähtiä. Juontajilla on kaikki pelissä myös erilaisissa haasteissa, joita he viikoittain kohtaavat.

Näiltä naisilta ei mene sanat solmuun eikä suu mutruun, kun he ruotivat päivänpolttavia aiheita keskiviikon suorassa lähetyksessä. Naisilla on keskenään hyvä tuntuma siitä, kumman pokka helpommin pettää, jos sellainen tilanne yllättää.

– Jos mun pitäisi lyödä vetoa, että kummalla meistä pettää pokka ekana, niin pistäisin panokset itseeni, aina yhtä hyväntuulinen Vappu Pimiä veikkaa.

– Olen itse asiassa aika hyvä pokkakisassa, joten uskon, että Vappu kyllä repeää nauruun ensimmäisenä meistä kahdesta, Marja Hintikka komppaa.

“Kädet savessa ja täydellä sydämellä”

Naiset ovat vilpittömän innoissaan yhteistyöstään ja nimekkäiden vieraiden saamiseksi he ovat käärineet hihansa.

– Tässä otan ulkomaanpuhelua seuraavaksi erään hyvinkin tunnetun henkilön vieraaksi saamiseksi. Että niin sanotusti kädet savessa ja täydellä sydämellä tätä tehdään, Pimiä kertoo.

– Meillä on todellinen dream team tässä ohjelmassa. Saan tehdä Vapun kanssa yhdessä ja me päästään tosiaan paljon vaikuttamaan vieraisiin; kun niitä itse henkilökohtaisesti pyydämme ohjelmaan. Ja on mahtavaa palata Pöllölaaksoon; sieltä kaikki urani osalta kuitenkin alkoi vuonna -95, kun Tauno Äijälä palkkasi minut MTV:n ruututoimitukseen kesätöihin, Hintikka kertoo innoissaan.
Vappu ja Marja Live starttaa AVAlla ja mtv:ssä 6.2. klo 21. Ohjelma katsottavissa myös C Moressa.

Ensimmäinen livelähetys televisioidaan samanaikaisesti myös MTV3-kanavalla 6.2. klo 21.

Unelmahäät jatkuu TV5:lla ja Dplayssa – viimein kaikki on taas hyvin!

afeeadf3c6b8fd1075710ea85a695eca

Kevättalvi on tulvillaan rakkautta ja suuria tunteita, kun kulttisarja Unelmahäät jatkuu uusin jaksoin.
Romanttisten tositarinoiden nälkäisille on luvassa kymmenen uutta jaksoa, kun kotimainen tositv-sarja Unelmahäät palaa ruutuun TV5:lla 28. tammikuuta alkaen. Jaksot on katsottavissa jälkikäteen Discoveryn suoratoistopalvelu Dplayssa sekä tulevat jaksot ennakkoon maksullisen Dplay+:n puolella.

Satumaisessa kulttisarjassa seurataan jälleen aitiopaikalta hääjuhlien valmisteluja ja sanotaan tahdon ympäri Suomea. Luvassa on muun muassa australialais-savolaista huumoria, kolmiodraamaa, salamarakkautta, ehdonalaista onnea, suurperheen romantiikkaa ja bisnesparin täydellisyyttä hipovaa juhlaa. Lisäksi jännitetään, kun esikoinen uhkaa syntyä ennenaikaisesti juuri ennen häitä.

Aina suuren päivän valmistelu ei suju kuin tanssi. H-hetken lähestyessä pinna on kireällä yhdellä jos toisella. Yhtäällä solvaukset lentelevät ja toisaalla kolaroidaan, mutta lopputulos eli hääjuhla on kuitenkin aina parin onnen täyttymys, heidän itsensä näköinen rakkaustarinan huipennus.

Sarjan Discoverylle tuottaa Filmaattiset Oy.

Unelmahäät
TV5 ma klo 21.00 alkaen 28.1.
Jaksot katsottavissa jälkikäteen Dplayssa
Seuraava jakso ennakkona Dplay+:ssa

Kaappaus keittiössä palaa ruuanlaiton kanssa kamppailevien avuksi 4.2. klo 20

e649354_dd30a593590118ee409f28c22a0644ba
Kunnollinen kotiruoka kunniaan! Kaappaus keittiössä palaa MTV3-kanavalle 5. tuotantokauden jaksoin ma 4.2. klo 20

Yksipuolista, mautonta, epäterveellistä harmaata sotkua – keittiömestari Kari Aihinen on todistanut suomalaisten perheiden ruokapöydässä monta surullista ja sanattomaksi jättävää näkyä. Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kape ottaa komennon ja palauttaa kunnollisen kotiruuan perheiden pöytiin.

Ravitsevasta ja maukkaasta kotiruuasta on tullut harvojen herkkua, kun perheiltä on keittotaito kateissa eikä ruokailu enää tuo koko perhettä yhteisen pöydän ääreen. Tiedon puute ja huonon ruokailun aiheuttama voimattomuus vaivaavat ja uudeksi ongelmaksi on tullut myös syömättömyys.

Keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen jatkaa Kaappaus keittiössä -sarjan viidennellä tuotantokaudella taistelua paremman arkiruokailun puolesta ja kiertää eri puolilla Suomea kannustamassa perheitä kokkaamaan yhdessä.

Joissain perheissä ongelmana ovat ennakkoluulot ja pinttyneet epäterveelliset ruokailutottumukset mutta usein kyse on taidon, tiedon ja sitä kautta myös uskalluksen puute. Kapen rohkaisemana perheet pääsevät näyttämään, että jo pienillä muutoksilla voidaan keittiöstä tehdä perheen paras yhteinen paikka.

“Ensimmäinen muutos, jonka jokainen voi toteuttaa vaikka tänään, on tuoda lisää väriä pöytään. Suomi on harmaa kuin lonkero pullossa seuraavat kolme kuukautta, niin on syytä kattaa erilaisia vihanneksia tarjolle. Värikkäiden kasvisten ottamista mukaan ruokailuun olen opettanut omille pojillenikin”, sanoo Aihinen.

Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa tavataan viisihenkinen perhe, jonka keittiössä on varustelutaso vimpan päälle ja osaamistakin ruuanlaittoon löytyy. Perheen lautaselta löytyy kuitenkin useimmiten eineksiä ja ruokaympyrän värimaailma on hämmästyttävän yksipuolinen. Perheen avuksi rientää Kape, aseinaan rakkaus ruokaan ja kauden mahtavimmat kasvikset. Kyyneliltäkään ei vältytä, kun Kape pääsee ongelman juurille: koulukiusaamisesta syntyneeseen epäonnistumisen pelkoon.

“Ensimmäisen jakson perhe oli yksi kauden mieleenpainuvimmista. Heidän luonaan sain tarkastuskäynnillä mielettömän päräyttävät safkat! Oli yksi gastronomisesti kovimpia perheitä ikinä. Epäonnistumista ei kannata pelätä, erehdyksen ja unohduksen kautta on syntynyt mahtavia ruokia”, Kape kertoo.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv:ssä maanantaisin 4.2. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa.

#kaappauskeittiössä

Kaappaus keittiössä MTV:lle tuottaa Moskito Television.

YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen ja Parikka alkaa – “Kovaa peetä tulossa!”

14bd3884ea15d247a9a1ac16a882a88a

YleX Iltapäivässä Jenni “Jenspa” Poikelus saa rinnalleen uudet juontajat Mika Parikan ja Jere Pehkosen. YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen ja Parikka alkaa 7. tammikuuta.

“Jännää, kivaa ja hauskaa!”

Jenni “Jenspa” Poikelus on innoissaan. YleX:n juontaja saa uudet työkaverit, kun kanavalla alkaa YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen ja Parikka.

Jenspan kanssa studiossa iltapäivisin klo 14–17 on kaksi uutta tyyppiä. Tosin toinen heistä on jo vanha tuttu: Kirkkonummelta kotoisin oleva Mika Parikka juonsi kanavan iltapäivässä aikaisemmin vuonna 2016, ja viimeisen vuoden ajan häntä on kuultu YleX:llä uutistoimittajana.

“En tiedä, onko kukaan muu päätynyt juontajasta uutistoimittajaksi ja siitä takaisin juontajaksi. Ehkä tässä on jotain historiaa tehty”, Parikka sanoo.

Uuden iltapäivän kuopus Jere Pehkonen puolestaan on YleX:llä täysin uusi ääni. Alkujaan raahelainen Pehkonen päätyi työharjoittelun kautta Yle Puheelle vuonna 2013 ja on sen jälkeen tehnyt hommia sekä Puheen Urheiluillassa että Aamussa.

Vaikka Parikka ja Poikelus ovat Pehkoselle juontokumppaneina uusia, iltapäiväohjelman uudet vahvistukset ovat tuttuja keskenään urheiluympyröistä.

“Olemme pelanneet Parikan kanssa samassa, Kireät mitat -nimisessä petankkijoukkueessa”, Pehkonen paljastaa.

Uusi iltapäiväshow on nimetty kolmikon p-kirjaimella alkavien sukunimien mukaan. Joko Poikeluksella, Pehkosella ja Parikalla on yhteinen motto?

“Suomen pettämättömin trio – kai. Kovaa peetä on ainakin tulossa!”

Uutisvuodolla näyttävä paluu! Ensimmäinen jakso tavoitti yli miljoona suomalaista

e649898_e89d348bd2c5f062ceba9bd3e5043060

Lauantaina 5.1. odotetun paluun televisioon tehnyt Uutisvuoto kiinnosti tv-katsojia: MTV3-kanavalle siirtynyt Suomen suosituin paneelishow tavoitti ensimmäisellä jaksollaan yli miljoona katsojaa.

Suomalaisten rakastama viihteellinen paneelishow Uutisvuoto aloitti vahvasti MTV3-kanavan uuden vuoden. Ohjelman avausjakso tavoitti 1,15 miljoonaa katsojaa keskikatsojamäärän ollessa 714 000, kun otetaan mukaan sunnuntain uusinta. Lauantain lähetyksen keskikatsojamäärä oli 572 000 ja tavoittavuus 971 000.

Uutisvuoto toi ruutuun ohjelman alkuperäisen kipparin Peter Nymanin sekä kaksi uutta vakiokapteenia, Ile Uusivuoren ja Reettä Rädyn. Ensimmäisen jaksoin vieraina nähtiin Rosa Meriläinen ja Joonas Nordman.

Uutisvuodon toisen jakson vieraina nähdään peliyhtiö Rovion keulahahmoihin kuulunut liikemies Peter Vesterbacka sekä näyttelijätär Alina Tomnikov.

Uutisvuoto on lähes 700 jaksollaan pisimpään yhtäjaksoisesti Suomen televisiossa pyörinyt viihdesarja ja se perustuu brittiläiseen Have I Got News For You -formaattiin.

Uutisvuoto MTV3-kanavalla ja mtv:ssä lauantaisin kello 21.

Uutisvuoto on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa.

#uutisvuoto

Uutisvuodon MTV:lle tuottaa Banijay Finland.

Elisa Viihteen alkuperäissarja Ivalon (Arctic Circle) kaikki jaksot ovat nyt katsottavissa Elisa Viihteen Aitiossa

ivalo_1920x1080

Joulukuun 21. päivä ensi-iltansa saanut Ivalo on noussut valtavaan suosioon. Rikossarja kiri kahdessa viikossa Aition viime vuoden katsotuimmaksi, vaikka kaikki jaksot eivät ole vielä olleet saatavilla. Sarjan kaikki kymmenen jaksoa ovat katsottavissa 4.1. alkaen.

Iina KuustosenPihla Viitalan ja nimekkäiden saksalaisnäyttelijöiden Maximilian Brücknerin ja Clemens Schickin tähdittämän kymmenosaisen rikossarjan tarina saa alkunsa kun ivalolainen poliisi Nina Kautsalo (Iina Kuustonen) löytää kahlehditun naisen syrjäisen erämaamökin kellarista. Naisesta löytyy tappavan vaarallinen virus, joten paikalle kutsutaan saksalainen virusasiantuntija Thomas Lorenz (Maximilian Brückner). Kun virusta ei saada eristettyä, joutuvat Nina ja Thomas tahtomattaan tapahtumien keskipisteeseen. Kilpajuoksu aikaa vastaan alkaa ja täyden epidemian estäminen vaatii Ninalta ja Thomasilta äärimmäisiä uhrauksia Lapin hyytävässä talvessa.

Ivalolaista poliisia Nina Kautsaloa esittävä Iina Kuustonen harjoitteli rooliaan varten muun muassa taistelulajeja ja aseen käyttöä. Pihla Viitala esittää Nina Kautsalon kolhuja elämässään kokenutta siskoa Maritaa. Sarjan keskiössä ovat myös saksalaistähti Maximilian Brückner (War Horse), Clemens Schick (Casino Royale) jaislantilainen Joi Johannsson (Rig 45).  Ivalon muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät Jari Virman, Janne KatajaTaneli MäkeläKari KetonenSusanna Haavistoja Maria Ylipää. Lisäksi sarjassa nähdään muun muassa Mikko LeppilampiInka Kallén ja Kari Hietalahti.

Huhtikuussa 2018 Cannesin MIPDrama Buyers Summitissa kuuden kiinnostavimman uuden draamasarjan joukkoon valitun  Ivalon ohjaa kansainvälistä uraa tehnyt suomalaissyntyinen ja Saksassa asuva Hannu Salonen (Shades of Guilt), jonka viimeisimpiin töihin lukeutuva Murder by the Lake on rikkonut katsojaennätyksiä Saksassa. Sarjan tuottavat Pohjoismaiden suurin indie-tuotantoyhtiö Yellow Film & TV sekä yksi Euroopan suurimmista tuotantoyhtiöistä Bavaria Fiction. Ivalon (Arctic Circle) kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen Lagardère Studios Distribution, joka on alan keskeinen toimija Euroopassa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 13 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa IvaloBulletsSipoon herttuaJättekivaKolmistaanDownshiftaajat ja Konttori. Vuoden 2019 sarjoista on julkistettu rikosdraama Kaikki synnit ja vakoojatrilleri Nyrkki. 

MTV3-kanavalla kilpaillaan jälleen koko Suomen herruudesta Stadi vs. Lande -ohjelmassa 25.1. klo 20 alkaen

e648437_bd11df31e03c5e5de4107d2380da4562

Stadilaiset ja landelaiset pääsevät ottamaan mittaa toisistaan, kun Stadi vs. Lande -ohjelman kolmas kausi käynnistyy tammikuussa MTV3-kanavalla. Nyt hulvattoman visailuohjelman estradilla nähdään myös julkisuudesta tuttuja henkilöitä.

Ohjelman kolmannella tuotantokaudella pelissä on jälleen koko Suomen herruus, kun landen ja stadin joukkueet kisaavat vastapuolen alueen tietämyksestä. Panoksena kisassa on tälläkin kertaa tavoiteltu finaalikierrospaikka, annos gloriaa ja houkutteleva matkapalkinto. Visailussa tahtipuikkoa heiluttavat lempeän nokittelun mestarit Jaakko Saariluoma ja Kalle Lamberg.

— Olen todella innoissani tästä uudesta kaudesta. Taas saatiin studioon mitä mielenkiintoisimpia joukkueita, jotka omalla omaleimaisella tavallaan peilaavat Suomen maata ja sen ominaispiirteitä. Erityisen mahtavaa on juontaa tätä torikokousta huumorin emeritusprofessorin Jaska Saariluoman kanssa, toteaa ohjelman toinen juontaja Kalle Lamberg.

Ohjelman kolmas kausi starttaa vauhdikkaalla Julkkis-erikoisjaksolla, jossa toisistaan ottavat mittaa neljä joukkuetta, kaksi stadista ja kaksi landelta. Stadin puolella kisaamassa nähdään Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar, juontaja-toimittaja Vappu Pimiä sekä Radio Helsinginkin aalloilta tuttu Laura Friman. Toisessa stadin joukkueessa voittoa tavoittelevat Leijona-maalivahti Noora Räty, liikemies Hjallis Harkimo sekä urheiluguru Kaj Kunnas. Landen puolella taistoon käyvät näyttelijät Timo Lavikainen ja Linda Wiklund sekä säämies Pekka Pouta. Toisessa lande-joukkueessa stadi-tietämystään testaavat puolestaan artistit Erika Vikman, Hanna Pakarinen ja Eini.

Ensimmäinen jakso 25.1. klo 20

Ensimmäinen erikoisjakso kokoaa yhteen yllättävän kattauksen julkkiksia selvittämään, kumpi on parempi Stadi vai Lande? Panokset ovat kovat, sillä pelissä ei ole vain oma vaan koko oman kotiseudun maine. Tiukka taistelu nähdään MTV3-kanavalla 25.1. klo 20.

Stadi vs. Lande MTV3-kanavalla perjantaisin 25.1. klo 20 alkaen.

Stadi vs. Lande -ohjelman MTV:lle on tuottanut Rabbit Films.

Muovijäte uhkaa maapalloa National Geographic -TV-kanavan dokumenttien sarjassa

unnamed

Tammikuun ensimmäisen viikon aikana National Geographic -TV-kanavalla esitetään dokumenttien sarja, jossa pureudutaan muovijätteen vaikutuksiin. Ohjelmasarja liittyy läheisesti National Geographicin maailmanlaajuiseen Planet or Plastic? (Muovi vai maapallo?) -kampanjaan, joka kannustaa kuluttajia pohtimaan omaa suhdettaan muovijätteeseen.

Tutkijat ovat löytäneet mikromuoveja jo 114 merieläinlajista.* Yli puolet näistä eläimistä päätyy ruokalautasellemme. Muovisaasteen hallitsematon määrä merissämme koskettaa siis meitä jokaista hyvinkin läheisesti. National Geographicin globaalin Planet or Plastic? -kampanjan tarkoituksena on herättää kuluttaja pohtimaan kertakäyttöisten muovituotteiden käyttöään ja sitoutumaan muovijätteen määrän pienentämiseen.

Planet or Plastic? -kampanjan teema on näyttävästi esillä National Geographic -kanavalla ja ohjelmistossa. Tammikuun 2. päivänä alkavassa dokumenttien sarjassa seurataan muun muassa 12 500 kierrätetystä muovipullosta rakennetun veneen, Plastikin, matkaa valtamerillä. Seikkailija David De Rotschildin tavoitteena on levittää ympäristövastuullisuuden sanomaa maailman ympäri.

Jackie Chanin vihreät sankarit -dokumentissa päästään puolestaan tutustumaan maailman ensimmäiseen täysin liikkuvaan muovinkierrätyskoneeseen, Trashpressoon. Aurinkoenergialla toimiva laite muuntaa muovijätteen rakennusmateriaaliksi sopiviksi pieniksi tiiliksi. Dokumentissa laitteen isät Jackie Chan ja Arthur Huang testaavat laitetta.

Planet or Plastic? – Muovia käsittelevien dokumentaaristen ohjelmien esitysaikataulu:

Keskiviikko 2. tammikuuta:

19.00 Meret ilman vettä

20.00 Plastiki: 12 000 pullon vene

Torstai 3. tammikuuta:

19.00 Meret ilman vettä

20.00 Uuden aallon soturit

Perjantai 4. tammikuuta:

19.00 Meret ilman vettä

20.00 Jackie Chanin vihreät sankarit

Lauantai 5. tammikuuta:

16.00 Syvyyksien jättiläiset

17.00 Missä meret kohtaavat

18.00 Plastiki: 12 000 pullon vene

Sunnuntai 6. tammikuuta:

13.00 Plastiki: 12 000 pullon vene

14.00 Uuden aallon soturit

15.00 Jackie Chanin vihreät sankarit

 Planet or Plastic -kampanjasta: www.planetorplastic.fi

* http://www.gesamp.org/publications/microplastics-in-the-marine-environment-part-2 
1 2 3 35