All posts by kerttuvali

National Geographic TV -kanavan kansainvälinen hittisarja Pohjoisen valtatien pelastajat palaa uusin jaksoin

iceroadrescue_thumb

Raskas ajokalusto tulee jälleen tutuksi Norjan vuoristoteiden ojanpohjien kanssa Pohjoisen valtatien pelastajat -sarjan 4. tuotantokaudella. Suosikkisarjan uudet jaksot alkavat tiistaina 1. lokakuuta kello 22:00 National Geographic TV -kanavalla. 

Äärimmäiset talviolosuhteiden epätavalliset sankarit

Norjan vuoristotiet ovat maailman petollisimpia. Nopeat lämpötilamuutokset tuottavat ennalta arvaamattomia ongelmia etenkin ulkomaalaisille kuljettajille, jotka yrittävät ajaa Norjan vaarallisilla talviteillä usein täysin keliin sopimattomalla ajokalustolla. Pohjoisen Valtatien Pelastajat TV-sarjassa seurataan tie- ja hinauspalvelujen eliittijoukkoa Pohjois-Norjan vuoristoteillä, missä he työskentelevät yötäpäivää usein karmivissa olosuhteissa – tehtävänään pitää tiet toiminnassa ja autoilijat turvassa.

Sarjan 4. kaudella hinaajasankarit joutuvat toistuvasti pistämään henkensä peliin pelastusoperaatioissa nopeasti muuttuvien sääolosuhteiden keskellä. Ohjelmasarjan uusin kausi on tulvillaan dramatiikkaa, jännitystä, suuri tunteita ja raskasta ajokalustoa tukalissa tilanteissa.

Pohjoismaiden menestynein NatGeo-dokumenttisarja

Pohjoisen valtatien pelastajat on National Geographic TV-kanavan ensimmäinen norjalaistuotanto, josta on sittemmin kasvanut huikea kansainvälinen menestys. Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Norjan televisiossa  31. elokuuta 2015. Sittemmin sarja on kerännyt yli 150 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti.

Dokumenttisarjan tuotannosta vastaa Norja ITV Studios, ja ohjelmaa esitetään kaikkiaan 172 maassa 43 eri kielellä.

–  On hienoa nähdä, että ihmiset ovat kiinnostuneita sarjasta eri puolilla maailmaa. Mielestämme on myös erityisen hauskaa esitellä vähän pohjoismaiden tie-olosuhteita muulle maailmalle, sanoo National Geographicin ohjelmapäällikkö Christian Skov.

– Koemme myös tärkeäksi, että sarja lisää tietoisuutta Pohjois-Norjan teiden vaarallisuudesta. On hienoa, että voimme auttaa levittämään tätä viestiä, Skov jatkaa.

Pohjoisen valtatien pelastajat (Ice Road Rescue) palaa kanavalle 1.lokakuuta ja nähdään tiistaisin klo 22.00, ja on katsottavissa Ruutu-suoratoistopalvelussa ja National Geographic+ -palvelussa jälkikäteen. 

  • Ensi-ilta: tiistaina 1. lokakuuta klo. 22.00 National Geographic TV-kanavalla, ja jälkikäteen Ruutu-suoratoistopalvelussa ja National Geographic+ -palvelussa
  • Jaksot: 8 x 60 min
  • Dokumenttisarja näytetään televisiossa 172 maassa 43 eri kielellä
  • 150 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa
  • Tuottanut Norja ITV Studios National Geographic TV-kanavalle

Myös Jenni Kokander saa oman pikkujuontajansa lauantai-iltojen Huumassa. Tässä on Pikku-Jenni!

jennit

Koko perheen viihdeohjelma Huuman ensimmäisessä suorassa lähetyksessä katsojille esiteltiin Ernest Lawsonin ja Roope Salmisen miniversiot Pikku-Erkku ja Pikku-Roope. Pikkujuontajien kolmikko täydentyy MTV3-kanavalla tänä lauantaina, kun Jenni Kokanderin miniversio Pikku-Jenni liittyy joukkoon.

Koko perheen viihdeohjelma Huuman ensimmäisen livelähetyksen päätteeksi katsojat pääsivät tutustumaan ohjelman juontajien Roope Salmisen ja Ernest Lawsonin miniversioihin Pikku-Roopeen ja Pikku-Erkkuun. Ohjelman kolmannen juontajan Jenni Kokanderin miniversiota ei vielä tuolloin nähty, ja osa katsojista jäikin kummastelemaan, tullaanko ohjelmassa näkemään myös Pikku-Jenni.

Tänä lauantaina MTV3-kanavalla myös Pikku-Jenni astuu yleisön eteen estradille. Hän on Pikku-Roopen ja Pikku-Erkun tavoin monessa mukana auttaen ohjelman juontajia.

Lauantain puolitoistatuntinen suora lähetys on täynnä uskomattomia yllätyksiä, mahtavia palkintoja ja kiinnostavia vieraita kuten Isac ElliotMarja Hintikka sekä Happoradio Huuman karaokeosiossa kotikatsojien kanssa. Lauantaina jännitetään myös missä päin Suomea sohva tällä kertaa on? Tämä on pakko katsoa!

Pikku-Jenni

Siiri, 10, on energinen tyttö Vantaalta. Hurmaava Siiri harrastaa nokkahuilun soittoa ja teatteria. Siiri nauttii esiintymisestä ja isokaan yleisö ei häntä pelota.

Huuma MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Ohjelmasivut: mtv.fi/huuma

#mtvhuuma

Huuman MTV:lle tuottaa ITV Studios Finland.

SuomiLOVE tulee taas – uusina solisteina nähdään Hanna Pakarinen ja Eva Louhivuori

2dceb678538d826e4fb686608803523d

SuomiLOVEn 6. tuotantokauden kuvaukset käynnistyvät maanantaina 24.9., ja uudet jaksot nähdään Ylen kanavilla joulukuusta alkaen. Juontajina jatkavat Jenni Pääskysaari ja Mikko Kuustonen, mutta LOVEbandissa puhaltavat uudet tuulet.

LOVEband vahvistuu alkavalla kuudennella kaudella upealla naisenergialla, kun Osmo Ikosen rinnalle kokoonpanoon liittyvät vahvaääninen Hanna Pakarinen sekä sielukas tulkitsija, Eva & Manu -duosta tuttu laulaja-lauluntekijä Eva Louhivuori.

“Viimeisen vuoden olen ollut pääasiassa kotona pienen pojan kanssa, mutta nyt on ihana palata takaisin työelämään näin hienon duunin myötä! LOVEband on ihan ”dream come true” ja superhienoa päästä laulamaan paljon upeita versioita lauluista näitten huippuammattilaisten kanssa! Tästä tulee niin kivaa”, hehkuttaa Hanna Pakarinen.

“Minulla on loputon tarve tutkia elämää: ihmisyyttä, kirjoittaa lauluja, esittää lauluja, tulkita tarinoita. Rakastan suomalaista musiikkia, ja olen haaveillut pääseväni esittämään vielä enemmän meidän kaikkien biisejä, meidän suomalaisten tarinoita. En pysty kuvittelemaan siihen luontevampaa ja kotoisampaa paikkaa kuin LOVEband. Ja kaiken lisäksi, saan upeat solistikollegat Osmon ja Hannan vierelleni”, iloitsee Eva Louhivuori.

Laulajatrion lisäksi LOVEbandin kokoonpanossa nähdään tuttuun tapaan kipparina Ako Kiiski ja jäseninä Aleksi AhoniemiJukka Eskola, Joonas KaikkoMikko KosonenVille NurmiLasse PiirainenAntti Rissanen, Lenni-Kalle Taipale sekä Kalle Torniainen.
Neljällä Kultaisella Venlalla palkitun SuomiLOVEn kuudes kausi käynnistyy Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa lauantaina 21.12. klo 21.15. Kausi huipentuu päätöskonserttiin Helsingissä karkauspäivänä 29.2.2020.

Suosikkisarja Onnelan kolmannen kauden kuvaukset alkaneet tänään – Markuksen roolissa uusi kasvo

ONNELA-KEYVISUAL-1

Menestyssarja Onnela saa joulukuussa jatkoa C Moressa. Uuden tuotantokauden kuvaukset ovat alkaneet tänään Porvoossa ja jatkuvat lokakuun loppuun.

Sarjassa jatketaan tutulla hulvattomalla tyylillä keski-ikäisten ja keskionnellisten päähenkilöiden arjen käsittelyä, eikä katastrofaalisiltakaan käänteiltä vältytä. Uudella kaudella painitaan muun muassa remonttiongelmien kanssa ja Saara (Elena Leeve) on viimeisillään raskaana. Metelle (Anna-Maija Tuokko) ja Markukselle (Max Forsman) päänvaivaa tuottavat lasten harrastusrumba ja ilmastonmuutos.

Max Forsman on uusi Markus 

Sarjassa nähdään uusi kasvo, kun teatterimaailmassa kannuksensa hankkinut Max Forsman hyppää Markuksen saappaisiin Pekka Strangin jäädessä pois. Forsman on tunnettu lukuisista Svenska Teaternin näytelmistä, viimeisimpänä juuri ensi-iltansa saaneen The Play That Goes Wrong -näytelmän pääroolista.

”Odotan innolla kuvausten alkua. Pekan jättämät Markuksen saappaat ovat suuret täytettäväksi, mutta tällaisessa ryhmässä on helppoa ottaa haaste vastaan.”, Forsman kertoo roolista innostuneena.

Muissa rooleissa jatkavat tutut kasvot Eero Ritala, Elena Leeve, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen ja Pirjo Heikkilä. Ohjaajana jatkaa toisen tuotantokauden tapaan Jaakko Saariluoma.

Lokakuun 28. päivä järjestetään kuvauspaikkavierailu, johon tulee kutsu lähiviikkoina.

Onnelan 3. kausi alkaa C More -suoratoistopalvelussa joulukuussa 2019.

Onnelan MTV:lle tuottaa Zodiak Finland Oy.

#onnelasarja

MTV uudistaa aamuohjelmistoaan: Huomenta Suomesta tulee Uutisaamu

mtvuutiset_uusistudio2019_002

MTV vastaa kuluttajien toiveisiin ja uudistaa aamuohjelmistoaan. Uuden aamuohjelman nimi on Uutisaamu. Samalla MTV aloittaa ison rekrytoinnin, jossa haetaan muun muassa uusia ruutukasvoja ja toimittajia.

MTV on kuluneena vuonna lisännyt uutissisältöjä merkittävästi sekä digitaalisilla alustoilla että lineaaritelevisiossa. Vuoden alussa starttasi uusi digitaalinen uutiskanava MTV Uutiset Live, joka palvelee ympäri vuorokauden. Syyskuun alussa aloitti täysin uusi uutis- ja ajankohtaisohjelma Viiden jälkeen, jota tehdään suorana lähetyksenä viitenä päivänä viikossa.

Nyt MTV uudistaa myös aamun ohjelmistoa. Vuoden 2020 alusta Huomenta Suomi vaihtuu Uutisaamuksi. Uudessa Uutisaamussa pääosassa ovat jatkuvasti päivittyvät uutiset, joissa ankkureiden haastateltaviksi saapuu päivän ajankohtaisiin tapahtumiin liittyviä vieraita. Lisäksi toimittajat jalkautuvat yhä enemmän ihmisten ja kiinnostavien tapahtumien pariin.

Uutis- ja ajankohtaissisältöjen sekä aamuohjelmiston uudistamisen pohjalla on MTV:n ulkopuolisen tutkimusyhtiön kanssa tekemä selvitys suomalaisten uutisten käytöstä, tarpeista ja motiiveista aina uutisten kerrontatapoihin asti. Tutkimuksessa korostui kuluttajien halu olla ajan tasalla sekä ymmärtää asioiden syy-seuraussuhteita monipuolisesti eri näkökulmista. Uutisten aamukulutuksesta kysyttäessä vastauksissa korostui muun muassa yön aikaiset tapahtumat, päivän puheenaiheet ja niihin nopeasti kiinni pääseminen.

– Olemme kehittäneet uutis- ja ajankohtaisohjelmiamme vastaamaan entistä paremmin tämän päivän kuluttajien tarpeita ja tottumuksia. Aamuohjelmiston keskittyminen entistä vahvemmin uutisiin on luonnollinen jatkumo uudistus- ja kehitystyössä, kertoo MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen.

MTV:n uusi Uutisaamu alkaa tuttuun tapaan kello 6.25 ja päättyy 9.05. Lähetystä voi seurata niin MTV3-kanavalta kuin mtv-palvelusta ja C Moresta. Uutisaamussa katsojia aamun uutisvirtaan kuljettavat vuorossa olevat uutisankkuri, urheiluankkuri, meteorologi ja toimittajat. Katsojalle näkyvin muutos on niin kutsuttujen sohvaosuuksien poistuminen ja haastattelujen siirtyminen uutisdeskiin.

Tässä yhteydessä MTV aloittaa ison, yli 20 henkilön rekrytoinnin, jossa haetaan uutisten tekijöitä useisiin eri rooleihin. Uusia sisällöntekijöitä etsitään uutisiin, urheiluun, lifestyleen ja viihteeseen. Enimmäkseen uudet ammattilaiset tulevat tekemään toimittajan tehtäviä.

Toukokuussa uutisoitiin Mediahubin fuusio MTV:hen. Fuusio on osa MTV:n kasvustrategiaa ja sisältöjen vahvistamista. Mediahub on tuottanut MTV:lle uutis- ajankohtais- ja urheilusisältöjä sekä tehnyt kaupallista sisällöntuotantoa ulkopuolisille asiakkaille. Yhtiöt ja sisällöntekijät ovat yhtä 1.10. alkaen.

 

MTV:n syyskauden ensimmäiset ohjelmat valloittivat suomalaiset – luvassa vielä lähes 20 alkavaa sisältöä piristämään pimeneviä iltoja

huumastudio

MTV:n syyskauden ensimmäiset ohjelmat käynnistyivät ja valloittivat suomalaiset. Syksyn yllätyksellisin viihdeohjelma Huuma tavoitti viikonlopun aikana yli miljoona suomalaista. Myös uutuusdraama Rantabaari, rakastettu Maajussille morsian sekä elokuusta asti koukuttanut Love Island Suomen kakkoskausi ovat saaneet hurjat katselumäärät sekä tv-kanavilla että suoratoistopalveluissa. Viime viikolla tehtiin myös vuoden 2019 ennätys mtv-palvelun käynnistysmäärissä. Tästä on hyvä jatkaa, sillä luvassa on kuitenkin vielä lähes 20 alkavaa sisältöä piristämään pimenevää syksyä. 

Perheet kokoontuivat viime lauantaina syksyn yllätyksellisimmän viihdeohjelman, MTV3-kanavalla alkaneen Huuman, ääreen. TV:tä katsovista 4-14-vuotiaista lapsista 51 % ja lasten vanhemmista 34 % katsoi tv-tarjonnan joukosta juuri Huumaa. Jenni KokanderinErnest Lawsonin ja Roope Salmisen juontamaa ohjelmaa katsottiin yhdessä: 83 % katselusta tapahtui kahden tai useamman hengen kokoonpanossa* ja Huuma tavoitti viikonlopun aikana huimat 1,025 miljoonaa suomalaista. Keskikatsojamäärä ensimmäiselle jaksolle oli lähes 600 000, kun otetaan huomioon sunnuntain uusinta ja katselu MTV:n suoratoistopalveluissa.

Salattujen elämien tekijöiden draamauutuus Rantabaari tavoitti ensimmäisen viikon aikana 650 000 suomalaista. Keskikatsojamäärä per jakso oli 234 000. Uusilla ohjelmilla on usein myös uudet katselutavat. Rantabaarin katselusta kolmannes tapahtui online-palveluissa, 15-24-vuotiailla naisilla peräti 70 %. Sarjaa esitetään Subilla ja mtv-palvelussa kolme jaksoa viikossa tiistaista torstaihin. C More -suoratoistopalveluun koko viikon jaksot tulevat jo tiistaina.

Rakkausreality Love Island Suomen toinen tuotantokausi on jatkanut ilmiömäistä menestystään Subilla ja suoratoistopalveluissa. Kaikkiaan sarja on tavoittanut jo 2,13 miljoonaa suomalaista. Keskikatsojamäärä per jakso on 268 000. Myös tätä sarjaa nuoret 15-24-vuotiaat naiset katsovat lähinnä suoratoistopalveluissa: kokonaiskatselusta 76 % on online-katselua.

Kansan rakastamaa Maajussille morsian -ohjelman uusinta kautta ja maajussien rakkauden etsintää on katsonut tähän mennessä lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Neljän ensimmäisen jakson keskikatsojamäärä per jakso on ollut noin 800 000.

Mtv-palvelun katselu nousi tämän vuoden ennätykseen viime viikolla, kun palvelussa käynnistettiin lähes 3,8 miljoonaa videota. Love Island Suomi pitää ykkössijaa ennen kestosuosikki Salattuja elämiä ja Rantabaaria. Myös MTV Uutiset Live pysyy viikosta toiseen katsotuimman sisällön joukossa.

Syksyn piristykseksi vielä lähes 20 alkavaa sisältöä

MTV odottaa vahvaa nostetta myös tulevilta kuukausilta, sillä syksyn aikana kanavilta on alkamassa vielä suuri joukko uusia ohjelmia sekä tuttujen suosikkien uusia kausia. Jo tällä viikolla starttaavat odotettu uutuus Duudsonit: Päällikkö, suomalaisten huolenaiheisiin jälleen pureutuva Pitääkö olla huolissaan?, rakkausohjelma First Dates Suomi sekä rakastetun Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman 12. tuotantokausi. Myöhemmin syksyllä on tulossa vielä lisää suosikkeja, esimerkiksi Yökylässä Maria Veitola, Sunnuntailounas ja Olet mitä syöt sekä uutuuksia kuten Luokkajuhlat, Tuttu Juttu Show ja Hitlist.

– Olemme halunneet rakentaa Suomen monipuolisimman ja mielenkiintoisimman ohjelmiston MTV:n kanaville ja palveluihin tälle syyskaudelle. On hienoa, että katsojat viihtyvät huippusisältöjemme parissa niin tv-kanavilla kuin suoratoistopalveluissakin. Syksy on vasta alussa ja paljon upeita tv-elämyksiä on vielä edessä, MTV:n kanavajohtaja Iina Eloranta hehkuttaa.

Lähde: Finnpanel Oy TV-mittaritutkimus ja TotalTV-raportointi, tavoittavuus = vähintään 3 min yhtäjaksoista katselua.

*Talouksissa, joissa on vähintään kaksi henkilöä.

Viaplayn alkuperäissarja Advokaten saa jatkoa – sarjaa kuvataan Suomessa

advokatens2gruppbild_pieni

Viaplayn suosituimpiin alkuperäissarjoihin lukeutuvan Advokatenin toista kautta kuvataan parhaillaan Helsingissä. Ruotsalaisen dekkarikirjallisuuden tähden Jens Lapiduksen alkuperäisideaan perustuvan sarjan pääosissa jatkavat Alexander Karim ja Malin Buska. Keväästä asti Suomessa kuvatun toisen kauden ensi-ilta on Viaplayssa ensi vuonna.

Viaplayn suosituimpiin lukeutuvan alkuperäissarjan toista kautta on kuvattu kevään ja kesän aikana pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa, josta kuvaukset siirtyvät seuraavaksi sarjan varsinaisille tapahtumapaikoille Mälmöhön ja Kööpenhaminaan.

Pääosissa jatkaa sama näyttelijäjoukko kuin ensimmäisellä kaudella, eli Alexander Karim (Tyrant, Arne Dahl) näyttelee puolustusasianajaja Frank Nordlingia, Malin Buska (A Discovery of Witches, Tyttökuningas) hänen sisartaan ja tanskalaisnäyttelijät Thomas Bo Larsen (Petos, Jahti) rikollispomo Thomas Waldmania ja Nikolaj Kopernikus (Rikos) asianajaja Sven-Erik Wiséniä.

Menestyssarjan toinen kausi jatkuu suoraan ensimmäisen kauden loppuhuipennuksesta. Frank Nordling saa murhasyytteen rikoksesta, jota hän ei tehnyt. Hän tuntee myös syyllisyyttä rikollispomon tyttären Theresen kuolemantapauksesta ja päättää aloittaa tutkinnan, joka johtaa Frankin syvälle Tanskan oikeusjärjestelmän sokkeloihin.

Sarjan ohjaajana jatkaa Geir Henning Hopland (Mustamaalattu, Lilyhammer). Hänen lisäkseen toisen kauden ohjaajana toimii Pontus Klänge (Nousuvesi, Lasse-Maijan etsivätoimisto – Stella Nostra). Kahdeksanosaisen toisen kauden käsikirjoituksesta vastaavat Charlotte Lesche (Vettä sakeampaa, Hassel) ja Karin Gidfors (Advokaten). Sarjan kansainvälisestä jakelusta vastaa Studio Canal ja sen tuottaa SF Studios. Tuottajina toimivat Ina Sohlberg ja Nicklas Wikström Nicastro. Ensi-ilta on kaikissa Pohjoismaissa ensi vuonna.

TV5:n Atlantin yli -sarjan ruotsalainen versio tuoreeltaan Dplayhin

aa11c8054c5be8b270007b5a2aaeffc5

Ruotsin Kanal 5:lla parhaillaan pyörivä, välittömästi hitiksi noussut Över Atlanten nähdään Suomessa alkuperäisen Atlantin yli -sarjan rinnalla.

TV5:lla ja Dplayssa seurataan parhaillaan suomalaisen tähtimiehistön meriseikkailua Atlantin yli Joel Harkimon luotsaamana. Hittisarjan toinen kausi on houkuttanut edeltäjänsä tavoin runsaasti yleisöä television ääreen, ja luvassa on vielä aimo annos tyrskyjä ja tiukkoja paikkoja ennen saapumista määränpäähän Karibialle.

Suomalaisen tuotantoyhtiö Rabbit Filmsin kehittämä ainutlaatuinen formaatti on herättänyt siinä määrin huomiota, että myös Ruotsi ja Tanska ovat tehneet sarjasta omat versionsa, ja lisäksi tuotanto on käynnissä Belgiassa. Myös Norja, Hollanti, Ranska ja Espanja ovat osoittaneet kiinnostuksensa menestysformaattia kohtaan.

Ruotsin Över Atlanten on parhaillaan Kanal 5 -kanavan ja Ruotsin Dplayn katsotuin ohjelma, ja merimatkan käänteitä on spekuloitu runsaasti paikallisessa lehdistössä. Nyt myös suomalaisille tarjoutuu tilaisuus seurata länsinaapurien koitosta, kun Atlantin yli Ruotsi esitetään tuoreeltaan Discovery Finlandin suoratoistopalvelu Dplayssa.

Ruotsalaisen tähtimiehistön muodostavat useita tunnettuja tv-ohjelmia juontanut Agneta Sjödin, entinen olympiatason uimahyppääjä Anne Lindberg, suosittu bloggaaja, Ruotsin euroviisuedustajanakin nähty artisti Viktor Frisk, palkittu tv:stä tuttu kokki Markus Aujalay, näyttelijä, Dplayssa pyörivästä Sukulaiskesä-sarjastakin tuttu Peter Magnusson, hiihtäjä ja nelinkertainen olympiavoittaja Thomas Wassberg sekä joukon ammattilainen, purjehtija Gunnar ”Gurra” Krantz.

– Ruotsalaiset ja tanskalaiset kollegamme kiinnostuivat Atlantin yli -formaatista kuultuaan ensimmäisen kauden upeasta menestyksestä Suomessa. Kaikki tv-alalla toimivat tietävät, että nykyään täysin uusien ohjelmien lanseeraaminen on kovan kilpailun vuoksi haastavaa, ja nälkä uusille menestyskonsepteille on kova. Olemme todella ylpeitä yhdessä Rabbit Filmsin kanssa rakentamastamme Atlantin yli -ohjelmasta ja siitä, että ruotsalaisen sisarkanavamme suosituimman ohjelman konsepti tulee Suomesta. Parhaimmillaan Atlantin yli -formaatin kansainvälinen menestys tulee lisäämään kiinnostusta suomalaista tv-formaattiosaamista kohtaan laajemminkin, sanoo Discovery Finlandin ohjelmajohtaja Katja Santala.

Ankaran ja arvaamattoman purjehduksen herättämät tunteet ja reaktiot tulevat myös Ruotsin julkkispurjehtijoille yllätyksenä. Dplayn syksyssä nähdään, miten kestää niin länsinaapurien kantti kuin suomalainen sisu aina maaliin asti Karibialle.

Atlantin yli Ruotsi
4 ensimmäistä jaksoa
Katsottavissa Dplay+:ssa 18.9. alkaen

Atlantin yli (Suomi)
TV5 keskiviikkoisin klo 21.00
Katsottavissa myös Dplayssa

Solsidan – Onnea onkimassa jatkuu uusin jaksoin 6.10. C Moressa, mukana myös uusi pariskunta!

solsidan_s6_4320x3240backdropwide

Ruotsalainen komediaklassikko Solsidan – Onnea onkimassa jatkuu uusin jaksoin 6.10. alkaen C Moressa. Tuttujen naapurusten seuraksi liittyy uudella kaudella uusi pariskunta.

Rakastetun ruotsalaiskomedian Solsidan – Onnea onkimassa uudet, kuudennen tuotantokauden jaksot nähdään Suomen ensi-illassa C More -suoratoistopalvelussa sunnuntaista 6.10. alkaen. Jaksoja esitetään yksi viikossa. Kuudes kausi koostuu kymmenestä jaksosta.

Edellisen kerran Alexin (Felix Herngren), Annan (Mia Skäringer), Felixin (Johan Rhenborg) ja Mickanin (Josephine Bornebusch) tarinoita seurattiin hyvin menestyneessä Solsidan-elokuvassa. Ohjelman edellinen tuotantokausi ilmestyi vuonna 2015. C Moresta löytyvät myös Solsidan aiemmat kaudet sekä Solsidan-elokuva.

Uudella kaudella Alex ja Anna ovat jälleen yhdessä, ja Annan näyttelijänura saa uutta nostetta, kun hän saa pääroolin pukudraamassa. Fredde ottaa sapattivapaata keskittyäkseen – Mickanin harmiksi – harrastuksiinsa. Ove ja Anette (Henrik DorsinMalin Cederbladh) puolestaan päättävät vuokrata talonsa uudella, innovatiivisella tavalla.

Tutun kuusikon seuraksi uudella kaudella liittyy pariskunta Eric ja Suzy.

Eric ja Suzy – yhteisnimeltään Eazy – on paperilla täydellinen ystäväpariskunta Freddelle ja Mickanille. He ovat fiksuja, tyylikkäitä ja sosiaalisia. Mutta Suzylla ja Mickanilla on yhteinen menneisyys: Suzy kiusasi Mickania koulussa. Nyt Mickan joutuu olemaan Suzyn kanssa jatkuvasti tekemisissä ja katsomaan, kuinka hän luovii osaksi Mickanin tuttavapiiriä.

suzy_och_eric_solsidan_s6

Ericin roolissa nähdään koomikko Peter Apelgren (mm. Rouvat ryöstäjinä (Enkelstöten)Lycka till), ja Suzya näyttelee Katia Winter (mm. Sleepy Hollow, Dexter).

Solsidanin uudet jaksot on kuvattu viime keväänä. Sarjasta on tilattu yhteensä kolme uutta tuotantokautta, joista ensimmäinen nähdään siis nyt.

Myös Solsidaniin perustuva kotimainen Onnela palaa uusin jaksoin C Morelle vielä tämän vuoden puolella. Uudet jaksot alkavat C Morella joulukuussa. Luvassa on jälleen hulvattomia ja välillä katastrofaalisiakin käänteitä keski-ikäisten ja keskionnellisten päähenkilöidemme elämässä.

Ohjelman on tuottanut yhteistyössä TV4, C More, FLX ja Jarowskij.

SOLSIDAN – ONNEA ONKIMASSA 6.10. alkaen C More -suoratoistopalvelussa.

Palkittu dokumentti paljastaa, mihin muovijäte lopulta päätyy – katsottavissa National Geographic -kanavalla syyskuun 21. päivä

plastic-paradise

Plastic Paradise on dokumentti, joka valottaa vaikuttavalla ja ajoittain karmaisevallakin tavalla sitä vahinkoa, jota muovijäte on luonnolle ja ravintoketjulle aiheuttanut. Angela Sunin moneen kertaan palkittu dokumenttielokuva nähdään National Geographic TV -kanavalla.

Muovi on kestävyytensä vuoksi erittäin hyödyllinen keksintö moniin käyttötarkoituksiin, mutta samasta syystä se on aiheuttanut merkittävän jäteongelman. Kaikki 1800-luvun jälkeen tuotettu muovi on nimittäin edelleen jossain maapallollamme. Missä kaikki tämä muovi oikein piileksii?

2000-luvun alussa TV-juontaja ja elokuvantekijä Angela Sun päätti tutkia asiaa keskittyen eritoten huhuttuun roskasaareen Tyynellä valtamerellä. Päätös kuljetti hänet tuhansien kilometrien päähän trooppiseen paratiisiin, Midway-atollille, joka oli hukkumassa muovijätteeseen. Kävi ilmi, että totuus oli paljon huhuja pahempi, sillä luonnossa hajoava muovijäte oli alkanut merkittävällä tavalla muuntaa meriä ja edetä eläinten ravinnon mukana ihmisillekin elintärkeää ravintoketjua pitkin.

Angela Sunin löydöstä ja sitä seuranneista jatkotutkimuksista kertova dokumentti Plastic Paradise julkaistiin vuonna 2013. Elokuva herätti maailmanlaajuista huomiota kriittiselle ympäristöongelmalle ja etenkin Tyynenmeren muovipyörteelle – keräten samalla lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja elokuvafestivaaleilta ja kriitikoilta. Sunin kaltaisten tekijöiden ansiosta muoviongelma nousi poliittiseen keskusteluun ja on pysynyt siellä tähän päivään saakka.

– On ollut rohkaisevaa nähdä muovijätteen vastaisen liikkeen kiihtyminen. Ihmiset ympäri maailmaa ovat vaatineet muutosta, ja esimerkiksi muovipussikielloista ja oman juomapullon kuljettamisesta on tullut monissa paikoissa normi, Sun kertoo.

Ongelma ei kuitenkaan ole missään nimessä poistunut. Muovia virtaa edelleen luontoon ja vaikka uusi tuotanto pysähtyisikin, vahinkoa on jo saatu aikaan.

– Lainsäädäntöä on edelleen muutettava ehkäisemään valtavaa hukkamuovin virtaa. Lisäksi meidän pitää oppia kierrättämään uusi syntyvä muovijäte tehokkaammin sekä löytää tapoja hyödyntää jo syntynyt jäte, joka lojuu toimettomana ympäri maailmaa. Elimme vuosikymmeniä ilman kertakäyttömuovia ennen sen syntymää, joten voimme varmasti selvitä ja kukoistaa yhteiskuntana ilman sitä myös tulevaisuudessa, Sun korostaa.

Koska muovijäte ongelma on edelleen ajankohtainen aihe, ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan, National Geographic TV-kanava esittää palkitun dokumentin kansainvälisen rantojen siivouspäivän kunniaksi.

Plastic Paradise nähdään National Geographic TV -kanavalla  21. syyskuuta klo 19.00. Katsottavissa jälkikäteen Viaplay:n National Geographic+ -suoratoistopalvelusta.

1 2 3 45