Category Archives: Radio Suomi

Yle Radio Suomi parantaa läsnäoloaan suomalaisten arjessa – lauantai-iltaisin vedetään tanssikengät jalkaan

d494ffca781b47b6b4227d10ef98b2dc_1392734018246
Vuodenvaihde tuo muutoksia Yle Radio Suomen ohjelmistoon 7.1.2019 alkavalla viikolla. Lauantai-illoissa aloittaa uusi musiikkiohjelma, jota juontaa pitkään musiikkiohjelmia Ylessä toimittanut Toni Laaksonen.

“Kehitämme ohjelmistoa vastaamaan entistä paremmin kanavan lupausta – eli läsnäoloa suomalaisten arjessa ja juhlassa – sekä kuulijoiden toiveita monipuolisista musiikkiohjelmista. Ensi vuonna Radio Suomen lauantai-illoissa on tarjolla musiikkiputki, jossa kuullaan suosikkiohjelmien lisäksi kokonaan uutta ohjelmaa. Uudessa ohjelmassa soi kaikenlainen tanssimusiikki finnhitseistä ja tanssiklassikoista nykypäivän musiikkiin”, kertoo Yle Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm.

Uusi ohjelma alkaa 12.1.2019. Ohjelman nimi kerrotaan myöhemmin.

Enemmän irti ilmiöistä – Tohtori Raimo muuttaa muotoaan

Osana uudistusta Yle Draaman tuottama Tohtori Raimo – valtakunnan terapeutti keskittyy juhlapyhien pitkiin erikoislähetyksiin ja samalla viikoittaiset yhdeksän minuutin jaksot päättyvät. Joulukuussa Radio Suomessa kuullaan Tohtori Raimon 24-osainen joulukalenteri.

“Tohtori Raimo on merkkituote, yhdistelmä herkullista radiohuumoria ja nerokasta poliittista satiiria. Se on viihdyttänyt, puhuttanut ja ärsyttänyt, kuten satiirin kuuluu. Ohjelmaa on tehty ja tehdään edelleen antaumuksella ja kunnianhimoisesti”, sanoo Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

Tohtori Raimoa on tehty vuodesta 2013. Sen tekijätiimiin kuuluvat käsikirjoittajat Miira Karhula ja Risto Karhula sekä näyttelijät Martti Suosalo (Tohtori Raimo), Jukka PuotilaErja Manto ja Nora Rinne.
Toinen pitkään Yle Radio Suomen ohjelmistossa ollut sarja Anonyymit kotikiusatut päättyy. Sarja huipentuu loppiaisena kahden tunnin erikoisjaksoon. Kaikki AKK-tarinat ovat tilattavissa podcasteina ja jäävät kuunneltaviksi Yle Areenaan.
“AKK on ollut jo kuudentoista vuoden ajan omintakeinen esimerkki siitä, kuinka alueellinen ohjelma kasvaa pitkäaikaiseksi osaksi kanavan valtakunnallista tarjontaa. Jari Vesa ja Tommi Reponen ovat tehneet AKK:ta hyvällä sykkeellä”, Jonna Ferm kiittelee.
Jatkossa Yle Draama tuottaa kanavalle lisää viime kesän musiikkidraaman kaltaisia, odotettuja ja kiinnostavia, ilmiöihin paneutuvia sisältöjä. Kesällä 2018 suuren suosion saanut Itkisitkö onnesta? Tarina Gösta Sundqvististasaavutti Yle Areenassa 1,3 miljoonaa starttia.
Tarkemmat tiedot ohjelmien lähetysajoista löydät täältä.

Yle Radio Suomi lisää alueellista läsnäoloa

Radio-Suomi-defaultkuva logo
Radio Suomen lauantain aamupäivissä kuuluvat nyt alueelliset lähetykset.
Alueelliset radiolähetykset myös viikonloppuisin ovat monien kuuntelijoiden toive. Yle Radio Suomi vastaa toiveeseen: 13.1. alkaen kymmenellä alueella kuullaan alueellisia aamupäivälähetyksiä valtakunnan lähetyksen sijaan.
Joka lauantai kello 9–12 Ylen toimittajat käsittelevät aiheita ja ilmiöitä läheltä. Tarjolle tuodaan kuvaa Suomesta ja sen ihmisistä, tässä hetkessä.
“Viikonlopun tunnelmaan sopivat ihmisläheiset puheenaiheet ovat usein merkittäviä juuri alueellisesti, ja tätä läsnäoloa nyt vahvistamme. Haluamme viettää aikaa siellä, missä ihmiset ovat”, sanoo Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm.
Uusien lähetysten juttuja ja sisältöjä on tekemässä 18 toimittajaa, ja sisällöt tarjoillaan kymmenen Ylen alueellisen lähetyksen välityksellä. Alueet ovat Uusimaa, Häme, Kaakkois-Suomi, Lounais-Suomi, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Itä-Suomi, Pohjois-Suomi ja Lappi.
“Vaikka lähetyksiä ei juonneta jokaisesta Ylen aluetoimituksesta, on läsnäolo vahva kaikissa maakunnissa”, Jonna Ferm lupaa.
Uudistuksen myötä Radio Suomen suosittu poliittinen satiiri Tohtori Raimo kuullaan jatkossa lauantaisin klo 11.50.

Suomen Radio jatkuu valtakunnallisena – Matti Ylönen Radio Suomeen

b67f4ce3b26b5282b0934cd8aa5aa892

Radio Suomen keskipäivässä jatkaa kesäkauden jälkeen valtakunnallinen Suomen Radio -ohjelma. Sitä juontaa maanantaista 14.8. alkaen Ylen kuuntelijoille tuttu mies Matti Ylönen. Äänessä on myös ohjelman tuottaja Maria Jyrkäs.

Matti Ylöselle Radio Suomi merkitsee paluuta kotiin. Hänen radiouransa alkoi vuonna 2001 Radio Suomen Oulun toimituksesta, josta tie vei YleX:n, Radio Novan ja Yle Puheen aamuihin.

– Suomen Radiosta ihmiset saavat hyvän kuvan siitä, mitä maassa tapahtuu, kun suomalaiset syövät lounaitaan, Matti luonnehtii.

Suomen Radiossa kuuluu koko Suomen ääni, sillä ohjelman tekoon osallistuvat kaikki Ylen aluetoimitukset.

– Pystymme tarjoamaan aluetoimitusten parhaat sisällöt entistä suuremmalle kuulijakunnalle. Lisäksi otamme aktiivisesti mukaan ihmisten viestejä ja puheluita, jotta saamme kuuluville suomalaisten ajatuksia ja mielipiteitä kautta maan, Maria lupaa.

Ajankohtainen ja viihdyttävällä otteella suomalaisten puheenaiheisiin tarttuva Suomen Radio on osa Radio Suomen uudistustyötä. Maanantaina myös aamulähetysten ajat muuttuvat. Aluelähetykset alkavat jo klo 6 ja Radion Suomen Melkein hereillä -ohjelma klo 4.

Lisäksi ensi maanantaista alkaen tutulle paikalleen palaa Marko Maunukselan juontama Paikka auringossa – lauluja Pohjantähden alta. Ohjelma kuullaan arkisin klo 13–14.

Suomen Radio arkisin klo 11-13 Radio Suomessa

Radio Suomen Luontoilta vierailee Korkeasaaressa keskiviikkona

Luontoilta Korkeasaaressa 11.6.2014  Luonto  yle

Luontoillan asiantuntijat. Vasemmalta: Henry Väre, Heidi Kinnunen, Juha Laaksonen, Pirkka-Pekka Petelius, Ari Saura ja Jaakko Kullberg. Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen

Tänä keskiviikkona 11.6.2014 perinteikäs Luontoilta kuullaan suorana lähetyksenä Korkeasaaren Apinalinnalta. Luontoilta vierailee eläintarhassa 125-vuotisjuhlan kunniaksi. Tervetuloa seuraamaan lähetystä myös paikan päälle klo 18-20!

Lähetystä voi seurata suorana perinteisesti Radion Suomen kautta. Kuvallinen lähetys on katsottavissa yle.fi/luonto -sivustolla, johon tulee myös tallenne.

Korkeasaareen saapuva yleisö pääsee halutessaan esittämään kysymyksensä asiantuntijoille. Kiperiin kysymyksiin vastailevat Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Puheenjohtajana toimii Pirkka-Pekka Petelius. Kysymyksesi voit esittää myös netissä tai lähetyksen aikana soittamalla.

Lue lisää:
Korkeasaari
Luontoillan yhteystiedot