Category Archives: Yleiset uutiset

Antti Holma liittyy RadioPlayn tekijäkaartiin – Auta Antti! vastaa kuulijoiden kysymyksiin

b3eca2f0315f7575_800x800ar

Miten selvitä 28-vuotiaana avioerosta?

Miten vegaanisesta kakusta saa mahdollisimman kuohkean?

Miten näin 37 vanhana kotiin jo homehtuneena voisin saada kavereita elämääni, kossun juonti ei kiinnosta?

Luovuus, mistä sen tavoittaa?

Mitä tehdä, kun miehellä ei seiso?

Bauer Median digitaalinen RadioPlay-kanava saa eturivin vahvistuksen näyttelijä Antti Holman Auta Antti! -sarjan alkaessa 7.12. Uudessa RadioPlayn alkuperäispodcast-sarjassa Antti Holma vastaa kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin.

  • Auta Antti! on täysin omanlaisensa kokonaisuus. Vaikka päällimmäisenä onkin huumori, niin Holma tuo vastauksissaan esille vakavampiakin aiheita ja ottaa kantaa moniin asioihin. Jaksoja kuunnellessa vuorotellen naurattaa, nolottaa, häkellyttää ja ihmetyttää. Joka tapauksessa viihdyttävyysarvo on äärimmäisen korkea, kertoo RadioPlayn tuotepäällikkö Kirsi Takala.

Antti Holma on julkisuuden myötä saanut paljon yhteydenottoja, joissa häntä pyydetään ottamaan kantaa johonkin asiaan. Sarjan konsepti luotiin tämän ilmiön ympärille.

  • Auta Antti! -sarjan idea lähti siitä, että ihmisillä tuntuu olevan aika paljon ongelmia, ja he myös hakevat niihin apua ihan mistä vain, esimerkiksi minulta. Minulle on itketty sosiaalisen median yksityisviesteissä melkein mistä tahansa, oli sitten kysymys hiivatulehduksesta tai homovihasta. Olen usein koettanut vastata, kunnes jossain vaiheessa aloin huolestua vastaamiskompetenssistani, jota ei siis ole. Siispä tein kyvyttömyydestäni ohjelman. Nyt vastaan kymmenosaisessa podcast-sarjassa ihmisten kysymyksiin ja jos en osaa ollenkaan, panen vahingon kiertämään ja kysyn niiltä, jotka osaavat, Antti Holma kertoo.

Tämän syksyn kuunnelluimpia podcasteja RadioPlayssä ovat olleet Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen NHL-aiheinen Kimanttia, MTV:n rikostoimittajien Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen Rikospaikkaradio sekä Anna Perhon ja Jenni Pääskysaaren Perho & Pääskysaari -sarja.

  • Auta Antti! -sarja on erinomainen lisä RadioPlayn monipuoliseen tarjontaan, ja uskon, että se menestyy hyvin. Yhä useammat ovat tänä vuonna löytäneet podcastit, ja tekijät kuten Antti herättävät mielenkiintoa podcasteja kohtaan myös niiden joukossa, jotka niitä eivät ole aiemmin kuunnelleet, Takala jatkaa.

Auta Antti! -sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 7.12. Uusi jakso RadioPlayssä aina perjantaisin.

Love Island Suomi rikkoo ennätyksiä Katsomossa – kestosuosikki Salatut elämät sai rinnalleen toisen menestysformaatin

e643306_5fb568167e9f05034d432c072c90f06b

Love Island Suomi on hypännyt suoraan tv-ohjelmien raskaaseen sarjaan nyt käynnissä olevalla, ensimmäisellä kaudella. Online-katselussa tämä rakkausreality on noussut kestosuosikki Salatut elämät -sarjan rinnalle.

Love Island Suomi on kolmen ensimmäisen viikon aikana saanut MTV Katsomossa jo 2,25 miljoonaa käynnistystä; ohjelman ovat löytäneet erityisesti nuoret katsojat. Love Island Suomi ohjelmassa korostuu online-katselu. Esimerkiksi 15-24-vuotiaiden naisten katselusta puolet on eri päätelaitteilla MTV Katsomon tai C Moren kautta tapahtuvaa.

Love Island Suomi on formaattina keskustelua herättävä. Kuutena päivänä viikossa esitettävässä ohjelmassa katsojat pääsevät vaikuttamaan tapahtumiin applikaation avulla. Kaiken kaikkiaan Love Island Suomi on koukuttava ilmiö. Applikaatiota on ladattu 15.10. mennessä yli 80 000 kertaa.

Suomiversion imussa Love Island UK on noussut Katsomossa kolmanneksi katsotuimmaksi ohjelmaksi.

Vaikka Love Island Suomi on kiilannut Salatut elämät -sarjan online-katselun rinnalle, pitää kestosuosikki kirkkaasti ykkössijaa MTV3:n ja MTV Katsomon yhteenlasketussa katselussa• .
Sen lisäksi sarjan suosio kasvaa kohisten myös C More -palvelussa, jossa koko viikon jaksot on katsottavissa ennakkoon.

Lähde: Adobe Analytics 25.-11.10.2018 ja Finnpanel TotalTV-raportointi, • eri esityskerrat tv:ssä ja katselu Katsomossa ja C Moressa yhteensä.

Love Island Suomi pähkinänkuoressa

Love Island Suomi on vuorokauden viiveellä, kuutena päivänä viikossa televisioitava rakkausreality, joka perustuu kansainvälisesti äärimmäisen menestyneeseen Love Island -formaattiin. Ohjelmassa pariton määrä sinkkuja viettää aikaa ja tutustuu toisiinsa hulppeassa villassa etelän lämmössä. Sinkut valitsevat aika ajoin itselleen mieluisimman parin ja kuviota sekoittaa villaan tulevat uudet sinkut. Katsojat ovat huomattavassa roolissa, sillä ilmaisen applikaation avustuksella annetut äänet vaikuttavat mm. ketkä ohjelmasta lähtevät kotiin.

Formaatti eroaa muista saman genren ohjelmista muun muassa siinä, että katsojat äänestävät aina suosikkiaan, eivät siis henkilöä, jonka haluaisivat ulos ohjelmasta. Alkoholia tarjoillaan hyvin rajoitetusti ja sisältö rakentuu toisiinsa tutustuvien henkilöiden vahvoihin ja aitoihin tunteisiin.

Uusi podcast-sarja vie kuulijan koko Suomea järkyttäneiden rikosten keskelle

91404ae39c2a2b90_800x800ar

”Muistan, että minulla oli siinä kännykkä. Kuuntelin musiikkia sillä kännykällä. Ja kun olin kuunnellut kännykällä sen musiikin niin sitten minä otin sen pienoiskiväärin ja katselin sen kiikarin läpi. Jonkun aikaa siinä katselin, ja sitten minä painoin sitä liipasinta ja muistan, että tähtäsin sen ensimmäisen laukauksen… päähän.”

  • 18-vuotias Eino Hiltunen, joka tappoi kaksi ja haavoitti seitsemää ihmistä toukokuussa 2012 Hyvinkäällä

RadioPlayn uusi Rikospaikkaradio-podcast vie kuulijan Suomea järkyttäneiden rikosten tapahtumapaikoille. Aitojen ääniklippien vuoksi podcastia ei suositella alle 16-vuotiaille

Rikospaikkaradio on MTV3:n rikostoimittajien Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen 10-osainen sarja, jossa käydään läpi Suomen kuohuttavimmat rikostapaukset viime vuosikymmeniltä. Oman mausteensa mukaan tuo se, että jokaisessa jaksossa on mukana tapaukseen liittyvä äänite. Jaksoissa kuullaan autenttisia hätäpuheluita, oikeussalinauhoitteita sekä reaaliaikaisia nauhoituksia tapahtumasta.

Sarjan rikostapaukset ovat saaneet tapahtuma-aikanaan huomiota mediassa. Ohjelmasarjassa tapauksia käsitellään myös rikostoimittajan työn kautta.

  • Sarjaan valittujen rikosten piti täyttää kaksi kriteeriä. Ensinnäkin tapauksen piti olla kiinnostava ja sellainen, jota ainakin toinen meistä on aikanaan seurannut. Halusimme tuoda tapauksissa esiin myös omia kokemuksiamme juttujen raportoinnista. Toiseksi juttuun piti tavalla tai toisella liittyä ääninauha, kertoo Jarkko Sipilä.

Tapaukset ajoittuvat noin 25 vuoden aikajanalle. Mukana ovat muun muassa Jokelan koulusurmat, Ulvilan surma, Hyvinkään ammuskelu, Hirsalan piiritystilanne, Lahden dopingkäryt, Jyrki Järvilehdon veneturma ja viimeisimpänä tapahtunut Turun kauppatorin puukotus.

  • Podcastien tekeminen oli mielenkiintoista. Tietysti monista tapauksista muistaa paljon, mutta toki niihin oli perehdyttävä. Kaikki tapaukset olivat mielenkiintoisia tai hätkähdyttäviä, mutta erityisesti Myrkkyhoitaja-tapaus, jossa hoitaja tappoi vanhuksia lääkkeillä, on karmiva. Yksi pitkäkestoisimmista oli puolestaan hiihtodoping-juttu, joka velloi viitisentoista vuotta vuodesta 1998 aina vuoteen 2013. Siitä tietysti tehtiin vuosien mittaan lukuisia skuuppeja, Sipiläjatkaa.

Tapauksiin liittyvien ääninäytteiden takia sarjaa ei suositella alle 16-vuotiaille. Rikospaikkaradion kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistaan 20. elokuuta RadioPlayssä.

Tuotanto: Mediahub Helsinki

Yle välittää Trumpin ja Putinin huipputapaamisen ympäri maailman

Flag-Pins-USA-Russia

Yleisradio vastaa Trumpin ja Putinin Helsinki-kokouksen tv- ja radiojärjestelyistä yhteistyössä Euroopan yleisradiounionin (EBU) kanssa.

Yle tuottaa Trumpin ja Putinin huippukokouksen kansainvälisen kuvasignaalin yhteistyössä EBU:n kanssa. Signaali tarjotaan maailman tv-yhtiöiden käyttöön ja se välitetään muun muassa tapahtuman lehdistökeskukseen Finlandia-taloon, jossa kansainvälinen lehdistö pääasiassa työskentelee.

Kuvasignaalin lisäksi Yle ja EBU tarjoavat tv-yhtiöille erilaisia teknisiä ratkaisuja ja palveluita tapaamisen keskeisillä tapahtumapaikoilla.

“Ylellä on pitkä kokemus isojen kansainvälisten tapahtumien tv-tuotannoista. Yle on ollut toteuttamassa muun muassa olympialaisten kansainvälistä signaalia ja osaamistamme arvostetaan maailmalla. On hienoa saada välittää tällaisen huipputapaamisen tärkeimmät hetket maailmalle”, sanoo tapahtuman vastaava tuottaja Timo Huovinen Yleltä.

Tuotantoon osallistuu noin 80 yleläistä. Tuotannon valmistelut aloitettiin välittömästi sen jälkeen, kun järjestäjien kanssa oli sovittu Ylen roolista Host Broadcaster -palvelun tarjoajana. Suunnittelu on toteutettu poikkeuksellisen nopeassa aikataulussa ja sitä ovat vaikeuttaneet muun muassa tiukat turvatoimet.

“Tässä tehdään monen kuukauden työ kahdessa viikossa ja tällaisessa tuotannossa lähes mitä tahansa voi tapahtua. Ihailen sitä intoa ja osaamista, jolla tätä poikkeuksellista tuotantoa on Ylessä rakennettu”, Huovinen kertoo.

Kokous kiinnostaa mediaa ympäri maailmaa. Ylen tuottama kuva on venäläisten ja yhdysvaltalaisten tv-yhtiöiden lisäksi muun muassa kaikkien EBU- yhtiöiden käytössä. Kotimaisilla ja kansainvälisillä mediayhtiöillä on myös mahdollisuus näyttää kuvaa omilla verkkosivuillaan.

Yle tuottaa kansainvälistä kuvaa huippukokouksen tärkeimmistä tapahtumista muun muassa kokouspaikalta, lentokentältä ja mahdollisesta tiedotustilaisuudesta.

Sisuradio etsii sallalaisia (ja muitakin!) radiodokumenttiin

9839e03df2e9f29f_800x800ar

Toimittaja Katri Nisula Valokuvaaja: Anni Emilia Alentola, Sveriges Radio Sisuradio

Sisuradio tekee syksyllä radiodokumenttia 60- ja 70-luvun muuttoaallosta ja sen vaikutuksista pieniin suomalaiskyliin ja etsii tätä varten muuttajia ja heidän sukulaisiaan. Sadat tuhannet suomalaiset lähtivät silloin etsimään työtä ja parempaa elämää Ruotsista. Suuri muuttoaalto muutti perustavanlaatuisesti Ruotsia mutta myös Suomea.

Erityisesti Ruotsiin muutto näkyi Pohjois- ja Itä-Suomessa, jossa monet syrjäkylät lähes tyhjenivät asukkaista. Esimerkiksi Pudasjärveltä, jossa 60-luvun alussa asui noin 15 000 ihmistä, Ruotsiin lähti uusimpien tietojen mukaan noin 3000 ihmistä eli joka viides. Muuttoaalto muutti väestörakennetta voimakkaasti myös muun muassa Sallassa.

Uudessa ohjelmasarjassa Sisuradio lähtee selvittämään, mitä suuren muuttoaallon lähtökunnille tapahtui yhden paikkakunnan näkökulmasta.
– Olen itse kasvanut 70-luvulla pienessä pohjoissuomalaisessa kylässä, josta lähdettiin Ruotsiin joukolla. Ruotsin sukulaisia oli lähes kaikilla kylän perheillä, ja moni talo tyhjeni kokonaan, kertoo sarjan toimittaja Katri Nisula.

Sisuradion kanavapäällikkö Anne Sseruwagi perustelee Sisuradion satsausta näin:
– Meitä kiinnostaa tämän päivän ruotsinsuomalaisten tausta ja miten se on vaikuttanut heidän identiteettiinsä. On tärkeä dokumentoida muuttoaaltoa nyt, kun muuttajat vielä voivat itse kertoa tarinansa ja pohtia sen seuraamuksia. Ruotsinsuomalaisten juurien dokumentointi on osa Sisuradion tehtävää, Anne Sseruwagi sanoo.

Ohjelmasarjaa varten Sisuradio etsii nyt tarinoita sekä muuttajilta ja heidän jälkeläisiltään että niiltä jotka jäivät. Etsimme erityisesti sinua joka olet kotoisin esimerkiksi Pudasjärveltä tai Sallasta tai jostakin muusta kunnasta, josta muutettiin Ruotsiin joukolla ja sinua joka lähdit Ruotsiin jäädäksesi tai palasit muutaman vuoden jälkeen takaisin Suomeen. Miten suuri muuttoaalto on näkynyt sinun ja perheesi elämässä? Ehkä olet elänyt koko elämäsi Ruotsissa ja haluaisitko lähteä Sisuradion kanssa vierailemaan omassa tai vanhempiesi synnyinkunnassa Suomessa?

Kaikki muuttoon liittyvät tarinat ovat tervetulleita. Voit ottaa yhteyttä suoraan Katri Nisulaan joko sähköpostitse katri.nisula@sverigesradio.se tai puhelimella +358 40 71 99 628.

Sisuradio toteuttaa ohjelmasarjan syksyllä 2018. Ohjelmasarjan kohteeksi valittava paikkakunta Ruotsissa ja Suomessa tarkentuu syksyn aikana.

Sisuradio on Sveriges radion suomenkielinen toimitus joka tekee uutisia ja viihdettä kaikenikäisille ruotsinsuomalaisille. Koko Sisuradion tarjonta löytyy osoitteesta sverigesradio.se/sisuradio. Sosiaalisessa mediassa käytämme tunnistetta @srsisuradio.

DNA:n ja MTV:n yhteistyö tiivistyy – C More -tilaajien ohjelmatarjonta laajenee

c8d10427-44f9-46fb-b846-23589aaa5de3-w_960

Sunnuntailounas C More -suoratoistopalvelussa 29.3. alkaen

DNA ja MTV tiivistävät yhteistyötään avaamalla C More -suoratoistopalvelun kaikki sisällöt DNA:n C More -kanavapakettitilaajien katsottavaksi. DNA:n asiakkaat pääsevät käyttämään palvelua nykyisillä DNA TV -tunnuksillaan, mutkattomasti ilman erillistä kirjautumista.

C More -suoratoistopalvelun laaja sisältö on tarjolla DNA:n C More -kanavapakettien tilaajille nyt kokonaisuudessaan, ilman erillistä maksua. Tilaajalle tarjottavan ohjelmakirjaston sisältö määräytyy tilatun kanavapaketin sisällön mukaan. Tilaajat saavat uudistuneen sisältötarjonnan käyttöönsä tämänviikkoisen DNA TV -päivityksen myötä. DNA TV -sovelluksen lisäksi käyttäjä tarvitsee laitteelleen C More -sovelluksen.

Asiakkaat saavat jatkossa enemmän huippusisältöä nähtäväksi ajasta ja paikasta riippumatta. C More -suoratoistopalvelun sisällöt ovat DNA:n C More -tilaajien katsottavissa monin eri tavoin: kodin isolle tv-ruudulle ohjelmat saa DNA TV-hubin kautta, mobiililaitteissa ne ovat seurattavissa DNA TV -sovelluksella, ja ohjelmia voi katsoa tietokoneella osoitteessa tv.dna.fi.

Tarjolla on tuhansia tunteja viihdettä kuukaudessa – elokuvia, sarjoja, dokumentteja ja lastenohjelmia. Mukana on myös jatkuvasti kasvava määrä C Moren alkuperäissarjoja, joiden ensiesitys nähdään juuri C More -suoratoistopalvelussa. Kevään suuri kotimainen sarjauutuus on 29. maaliskuuta starttaava Sunnuntailounas-komediasarja.

”Olemme iloisia siitä, että nyt DNA:n asiakkaat pääsevät nauttimaan C Moren koko sisältökattauksesta. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja maksu-tv-toimija, joten saamme DNA:n asiakkaista merkittävän määrän uusia katsojia C Morelle”, kertoo MTV:n kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Johannes Leppänen.

”Uudistus tuo DNAn asiakkaille mahdollisuuden päästä nauttimaan palvelussa aina ensi-iltansa saavista C Moren alkuperäissarjoista. Tällä hetkellä saatavilla ovat ensimmäiset kaudet mm. Venla-palkitusta Aallonmurtajasta sekä Suomen Solsidanista eli Onnelasta. Myös urheilun huippuhetket kuten liveurheilu ja livetapahtumien jälkeiset tallenteet löytyvät C Moren suoratoistopalvelusta. C Morella eturivin paikat ovat jaossa, kun F1-kausi pärähtää käyntiin Australiassa 25. maaliskuuta”, Leppänen vinkkaa.

Mutkattomasti ilman erillistä kirjautumista

C More -ohjelmakirjaston käyttö on tehty DNA:n asiakkaille mahdollisimman helpoksi. Kun C More -kanavapaketin tilaaja valitsee DNA TV:n valikosta C More -ohjelmakirjaston painikkeen, hän siirtyy automaattisesti suoraan C Moren palveluun, saumattomasti ja ilman erillisiä tunnuksia ja uutta kirjautumista.

”Meille on tärkeää, että voimme tarjota asiakkaillemme C More -ohjelmakirjaston kaikki huippusisällöt ja parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Asiakkaat arvostavat sitä, että kaikki televisiotarjonta on helposti valittavissa yhdessä paikassa – katsotaan sisältöjä sitten televisioverkkojen tai laajakaistan kautta”, sanoo johtaja Mikko Saarentaus DNA:n viihdeliiketoiminnasta.

”C More -ohjelmakirjaston käyttö DNA TV-hubissa on loistava esimerkki Android TV:n tarjoamista mahdollisuuksista. Hubin kehittäminen oli meille strateginen ratkaisu, jolla halusimme mahdollistaa erinomaisen asiakaskokemuksen ja jatkuvasti laajenevat, korkealaatuiset palvelut yhteistyössä osaavien ja innovatiivisten kumppaneidemme kanssa”, Saarentaus tähdentää.

Avoimeen Android TV -ekosysteemiin perustuva DNA TV-hubi yhdistää huippulaatuiset tv-kanavat ja suositut netti-tv-sovellukset. Tv-kanavat vastaanotetaan joko antenniverkosta, DNA:n kaapeliverkosta tai IPTV-palveluna laajakaistan kautta. Ohjelmakirjastot, pelit ja muu sisältötarjonta käytetään palvelujen alkuperäisillä sovelluksilla. C Moren lisäksi DNA TV-hubissa toimivat myös mm. MTV Katsomo, Ruutu, Yle Areena ja Netflix.

Linkit:

MTV solmi historiallisen sopimuksen – Salatut elämät jatkuu vuoteen 2023!

406481_357315120963242_1595548414_n

Suomen suositun ja pitkäkestoisin draamasarja on kiinnostanut ja puhuttanut tv-yleisöä jo 18 vuotta. MTV:n ja Fremantlen sopimus takaa katsojille sarjan jatkumisen kevääseen 2023 asti.

– MTV panostaa kotimaisuuteen merkittävästi ja haluaa palvella ja kiittää yleisöä pitkäkestoisen ja rakastetun sarjan jatkosopimuksella, MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo sanoo.

Salatut elämät on pystynyt poikkeuksellisella tavalla uudistautumaan ja säilyttämään läheisen kontaktin laajaan katsojakuntaan, erityisesti nuoriin.

– Salatut elämät on lähes luonnonvoima, erityisesti sosiaalisen median alustoilla. Haluamme olla tulevaisuudessakin Suomen kaupallisen television tärkein brändi, Fremantlen Suomen toimitusjohtaja Joonas Hytönen kommentoi.

Salatut elämät on uudistanut tv-kerrontaa ja draamantekijöiden ammattilaisuutta, tarjonnut työtä ja viihdettä. Edelläkävijyys, uudistuminen ja kehittäminen kuuluvat sarjan tekijöiden arkeen jatkossakin.

– Sarja on kestänyt ajan hammasta poikkeuksellisesti. Millenium-kriisi, tv-toiminnan digitalisointi, internet ja uusien jakelualustojen nousu eivät ole muuttaneet tekijöiden ja yleisön rakkaudellista suhdetta. Salatut elämät tulee uusien tuotantokausiensa myötä avaamaan tuhat uutta näkymää Pihlajakadun arvaamattomaan elämänmenoon, sarjan vastaava tuottaja Marko Äijö lupaa.

MTV:n vastaava tuottaja Sarita Koskelin on ollut perustamassa sarjan konseptia ja tuonut tematiikkaan suomalaiset perhesalaisuudet.

– Sarjan sisällön ytimessä on suomalainen identiteetti, sen moninaiset variaatiot, kasvot ja vuorovaikutus, Koskelin sanoo.

Pohjoismaiden kuninkaalliset saapuvat Suomeen – Yle näyttää juhlatilaisuuden suorana yksinoikeudella

59a87d927c662e84a643f138b7774487

Pohjoismaiden päämiehet saapuvat Suomeen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraiksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kyseessä on harvinainen tilaisuus, sillä Pohjoismaiden kuninkaalliset eivät ole vierailleet yhtaikaa koskaan aikaisemmin itsenäisyyden ajan Suomessa.

Presidenttipari ottaa vastaan Tanskan kuningatar Margareeta II:n, Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian, Norjan kuningas Harald V:n ja kuningatar Sonjan sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin ja tämän puolison Eliza Jean Reidin Presidentinlinnan etupihalla torstaina 1.6. klo 10.30 alkavissa seremonioissa. Yle lähettää tilaisuuden suorana klo 10.25-12.00.

100-vuotiaan Suomen onnittelupäivän juhlatilaisuus lähetetään iltapäivällä Espoon Hanasaaresta. Samalla Hanasaari vihitään uudelleen käyttöön. Ohjelmassa on luvassa musiikkiesityksiä ja puheita. Tilaisuus nähdään yksinoikeudella Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa suorana klo 13.30 alkaen. Juhlatilaisuuden juontajana toimii Maria Ylipää ja muina esiintyjinä nähdään Marzi Nyman, Fork ja Grex Musicus. Tilaisuus on ruotsinkielinen ja se käännetään katsojille suomeksi.

Yle lähettää tapahtumat suorana Heta-Leena Sierilän ja Hanna Visalan toimittamana. Paikalla haastateltavana on asiantuntijoita.

100-vuotiaan Suomen onnittelupäivä torstaina 1.6.2017
Suora lähetys Yle Areena klo 10.25 ja Yle TV1 ja Yle Areena klo 13.30

Suomalaisen Metsien kätkemä -tv-formaatin oikeudet myyty kolmeen maahan

back_to_nature_preview

Viime kesänä Yle TV1:llä nähty ja yli puoli miljoonaa katsojaa viikossa tavoittanut Metsien kätkemä niittää menestystä myös maailmalla: nyt tv-formaatin esitysoikeudet on myyty Australiaan, Iso-Britanniaan ja Etelä-Afrikkaan. Ohjelmaformaatista kehitetään omat versiot kyseisissä maissa yhteistyössä paikallisten tuotantoyhtiöiden kanssa.

Luontomatkailua ja paikkojen tarinoita yhdistävä tv-formaatti vie katsojat luontoon kokemaan kauniita, vaikuttavia ja mielikuvitusta kutkuttavia paikkoja.

“On huikeaa ajatella mitä tarinoita ja paikkoja pääsemme näkemään eri mantereilla ja paikoissa, joissa ihmisen historia ulottuu paljon kauemmas kuin täällä Pohjolassa: Australian aboriginaalien viisaus ja erityislaatuinen luonto tai Etelä-Afrikka, jossa sijaitsee “ihmiskunnan kehto”, tulevat avaamaan meille upeita tarinoita ja luontokohteita. Toisaalta esimerkiksi Iso-Britanniassa kelttiläinen druidiperinne, sen saarilla vallinneet pakanauskonnot tai tarinat luonnonhengistä, keijuista ja menninkäisistä ovat mielenkiintoisia. Jaksojen kuvauspaikoista tulee olemaan runsaudenpula!” kertoo toinen konseptin luojista ja formaatin kansainvälisestä myynnistä vastaava tuottaja Reetta Ranta.

“On suuri ilo huomata miten suomalaisen luonnon innostama formaatti puhuttelee ihmisiä ympäri maailman. Se todistaa taas kerran, että luonto on se, joka yhdistää koko ihmiskuntaa”, iloitsee toinen konseptin luojista, vastaava tuottaja Antti Huttunen.

TV-formaatti on saanut yhteistyökumppanit haltioitumaan. “Aina kun näytämme ohjelmaa potentiaalisille ostajille, heidän kasvoilleen ilmestyy suuri rauha ja ihastus. Tapa jolla luonto on kuvattu ja tarinat on kerrottu on lumoava, ja sitä tyyliä lähdemme nyt jatkamaan uusissa maisemissa yhteistyökumppaneidemme kanssa, jotka ovat konseptista ihan yhtä innoissaan kuin mekin!”.

Myös Ylen tilaaja Ilkka Saari on kansainvälisestä huomiosta mielissään:
“Metsien kätkemä -sarja tilattiin Yleisradioon laajentamaan luonto-ohjelmien asiakaskuntaa nuorempiin ikäryhmiin. Sarjan sisältö ja muoto palvelevat tätä tavoitetta. Metsien kätkemä -sarjan ja formaatin uusi ilmaisu ja kunnianhimo on nyt huomattu maailmalla”.

Metsien kätkemä -tv-formaatin ovat luoneet Power Animals United, Retkipaikka ja Flatlight Creative House.

 

KOTIMAINEN SARJA KANSAINVÄLISEN VIIHDEKILPAILUN FINAALIIN

12079077_741484035982124_3725453642678631951_n

Naisenergiaa pursuava suomalainen Siskonpeti-sarja on valittu maailman suurimman kansainvälisen tv-, radio-, ja online -viihdekilpailu Rose d’Or:n komediakategorian finalistikolmikkoon.

Rose d’Or -kilpailussa on yhteensä 11 eri kategoriaa, joiden finaalipaikkoja havitteli yli 400 ohjelmaa 33 eri maasta. Yle TV2:lla keväällä esitetty Siskonpeti (2014– ) kilpailee finaalissa parhaan komediasarjan Kultaisesta Ruususta brittiläistä Inside No.9 (2014– ) ja saksalaista De Tartortreiningen (2012– ) -sarjaa vastaan.

Finaaliin pääsy on mieletön juttu! Vastassa on todella kovia eurooppalaisia tekijöitä. Siskonpeti erottuu kilpailijoistaan ainoana naisten tekemänä ja tähdittämänä sketsisarjana. Siskonpedin vahvuus kilpailijoihinsa nähden on, että sen huumori on samaan aikaan intiimiä ja universaalia. Itse festivaalilta odotamme uusia kontakteja ja muiden eurooppalaisten sarjojen näkemistä. Luonnollisesti eniten meitä kuitenkin mietityttää, mitä laitamme päälle”, ohjaaja ja pääkäsikirjoittaja Anna Dahlman kertoo.

Kultaisen Ruusun voittaja julkistetaan 13. syyskuuta Berliinissä järjestettävällä festivaalilla. Siskonpeti on palkittu Suomessa Kultaisella Venlalla sekä 1., että 2. tuotantokaudesta. Molemmat kaudet ovat nyt katsottavissa Yle Areenassa. Sarjaa tähdittävät Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Sanna Stellan, Krisse Salminen, Joonas Nordman sekä Jarkko Niemi. Yle TV2:lle sarjan on tuottanut Yellow Film & TV.