Category: Jouluradio

Jouluradion joukkoistettu Hoosianna kajahtaa eetteristä

ec0fedfb-1708-4414-aa91-df942811082f-main_image

Jouluradio aloittaa lähetyksensä jo 14. kertaa puoliltaöin ensimmäisenä adventtina 27.11.

Tänä vuonna Jouluradion perinteinen aloituskappale, Hoosianna, tehtiin joukkoistamalla. Jouluradion kuuntelijat saivat videoida ja lähettää ikioman versionsa Hoosiannasta Jouluradiolle ja näistä tulkinnoista koostettiin Jouluradion avaava Hoosianna. Hoosianna-video myös julkaistaan Jouluradion verkkosivuilla samaan aikaan, kun lähetys alkaa.

Videoita lähetettiin Jouluradiolle useita kymmeniä ja tekijöinä oli muun muassa tanssiryhmä, harmonikkaryhmä, kuoroja mm. Finnairin Lentoemännät, Hiidenkiven peruskoulun 1–2. luokat, kehitysvammaisten ryhmä ja Rap-mummo Eila. Erilaisia soittopelejäkin käytettiin, Kirkko & kaupungin uusi päätoimittaja Jaakko Heinimäki soittaa Hoosiannan mandoliinilla, lisäksi oli tehty rumpu- ja useita kitaraversioita.

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soi FM-taajuuksilla ja kaapelissa loppiaiseen asti. Pääkanavan lisäksi Toivontuottajien Jouluradion verkkosivuilla voi kuunnella myös kymmentä eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa. Uusia nettikanavatulokkaita ovat Indiejoulu ja Jazzjoulu.

Tänä vuonna jokaisella nettikanavilla on ollut vieraana muusikko, joka on laatinut oman soittolistansa jollekin nettikanavista. Lempijoululauluistaan ovat kertoneet muun muassa Krista Sigfrieds, Aino Venna, Essi Luttinen, Toni Wirtanen, Jarkko Ahola, Johanna Kurkela, Eva & Manu sekä Pekka Simojoki.

Lähes 700 000 viikkokuulijaa viime vuonna saavuttaneen Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo, että Jouluradio on seurakuntien joulutervehdys jokaiseen torppaan, autoon ja mobiililaitteeseen.

“Jouluradio on kaivattu – ja jo perinteinen – adventin ja loppiaisen välisen ajan soundtrack, joka tyydyttää kaikkien suomalaisten joulumusiikin nälän riippumatta siitä millaiset mediankäyttötottumukset tai musiikkityylilajimieltymykset ovat”, Kalliorinne kertoo.

Ylen kanssa yhteistyö syvenee siten, että Yle Areenasta löytyy linkki Jouluradion sivuille. . Jouluradion kaikki kymmenen nettikanavaa kuuluvat myös Radiot.fi -palvelun kautta, tämä on ensimmäinen kerta, kun palvelu on ottanut mukaan vain netissä kuuluvia kanavia. Lisäksi Elisa Viihde on ottanut Jouluradion kanavat palveluunsa.

Jouluradio on saanut ensimmäistä kertaa myös oman ohjelmapaikan Ylen Radio Suomen kanavalle. Jouluradion lähetys kuullaan Radio Suomessa adventtisunnuntaisin kello 15.30–16 musiikkipäällikkö Mika Saarelaisen juontamana.

“Tämän vuoden teemoina ovatkin olleet yhdessä tekeminen ja jakaminen. On tehty historiallista yhteistyötä radiotoimialalla muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyöllä olemme halunneet viestiä, että Jouluradio ja -laulut kuuluvat kaikille”, Kalliorinne lisää.

FM-kanava tavoittaa nyt lähes neljä miljoonaa ihmistä. Alueita on kaksikymmentä, uusina alueina ovat mukana Savonlinna, Mikkeli, Vaasa ja Lohja.

“Suosiomme salaisuus on kova, pitkäjänteinen työ, innovoiva ja innostunut moniosaajatiimi sekä kuulijoiden aktiivinen mukaanotto “tuotekehittelyyn”. Kolmella sanalla sanottuna Jouluradio #kuuluu jouluun. Totta on tietysti sekin, että joulu on tunteikasta aikaa ja joulumusiikki herättää tunteita. Panemalla Jouluradion soimaan saa hyvän joulumielen”, Kalliorinne sanoo.

Radiokanava on synnyttänyt Jouluradion rakastajien heimo. Jotkut ovat Kalliorinteen mukaan jopa sitä mieltä, että lähetys voisi olla käynnissä myös loppiaisesta adventtiin, koska ikinä ei kuule tarpeeksi joulumusiikkia. Jouluradion innokkaimpiin kuulijoihin tutustutaan tänä vuonna Jouluradio.fi -sivulla julkaistavassa juttusarjassa.

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisen mediatoimituksen, Toivontuottajien, tuottamana. Jouluradio toimii kuuluvuusalueidensa seurakuntien kanssa yhteistyössä ja niiden tukemana. Katso FM- ja kaapelitaajudet tai kuuntele Jouluradiota netistä: www.jouluradio.fi

Jouluradio aloittaa lähetyksensä 29.11.

10709d06-388f-4c71-ac7a-97515ee43b92-main_image

Yli puoli miljoonaa viikkokuulijaa viime vuonna saavuttanut, joulumusiikin pää-äänenkannattaja, Jouluradio tulee taas. Jouluradio aloittaa lähetyksensä jo 13. kertaa ensimmäisenä adventtina 29. marraskuuta. Loppiaiseen asti Jouluradion FM-taajuuksilla soivan pääkanavan lisäksi Jouluradion verkkosivuilla voi kuunnella myös seitsemää eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa.

Jouluradion alusta asti mukana ollut toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo, että uuteen kauteen lähdetään mukaan entistä virkeämpänä.

– Marraskuun alussa avattavat, uudistuneet jouluradio.fi -verkkosivumme tekevät meistä entistä vahvemman verkkomedian. Uutta on myös se, että Jouluradio kuuluu ensimmäistä kertaa myös Radiot.fi -palvelussa. Kaikkia kahdeksaa kanavaamme voi myös kuunnella perinteen tapaan verkkosivujemme kautta, Kalliorinne hehkuttaa.

Joulukuulle on luvassa myös jymy-yllätys, mistä Kalliorinne ei vielä uskalla paljastaa liikaa.

– Teemme ison tapahtuman joulumusiikin hengessä. Vaikka olemme aito joulun edelläkävijä, olemme silti rohkea media ja tahdomme kokeilla jotakin uutta, Kalliorinne sanoo.

Uutena musiikkipäällikkönä aloittaa vasta 22-vuotias Jani Kareinen. Medianomiksi pian valmistuva Kareinen ottaa haasteen vastaan innokkaana.

– Erityisesti verkkokanavamme mahdollistavat sen, että voin heittää muutaman edm-dropin johonkin väliin, Kareinen virnistää.

– Soitamme kanavillamme kaikkia joulumusiikin genrejä klassisesta jazziin ja kaikkea siltä väliltä. Tavoitteeni on, että kuulija viihtyy Jouluradion parissa kauden alusta loppuun asti.

Jouluradion kanavat ovat tänä vuonna pääkanavan lisäksi rokimpi ja humoristinen Rouhea Joulu, pohjoismaisten sävelten Julradion, Klassinen joulu, Kauneimmat joululaulut, Lasten jouluradio, virolaiseen joulumusiikkiin keskittynyt Jõuluraadio sekä englanninkielisten joululaulujen Xmas.

FM-taajuuksilla Jouluradio kuuluu useilla eri paikkakunnilla Suomessa. Mukana ovat Helsinki, Vantaa, Espoo, Keski-Uusimaa, Turku, Hämeenlinna, Lahti, Kouvola, Mikkeli, Tampere, Pori, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu ja Rovaniemi. Paikkakunnista paluun tekee Seinäjoki ja uusina mukana ovat Lappeenranta ja Kajaani.

Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia. Jouluradion tuottaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen mediatoimitus, Toivontuottajat, kuuluvuusalueiden seurakuntien tukemana.

Jouluradio soi netissä osoitteessa www.jouluradio.fi, Facebook-sivut: www.facebook.com/jouluradio, Twitter: @jouluradio, Instagram: #jouluradio #kuuluujouluun.