Category Archives: VIAPLAY

Viaplayn alkuperäissarja Advokaten saa jatkoa – sarjaa kuvataan Suomessa

advokatens2gruppbild_pieni

Viaplayn suosituimpiin alkuperäissarjoihin lukeutuvan Advokatenin toista kautta kuvataan parhaillaan Helsingissä. Ruotsalaisen dekkarikirjallisuuden tähden Jens Lapiduksen alkuperäisideaan perustuvan sarjan pääosissa jatkavat Alexander Karim ja Malin Buska. Keväästä asti Suomessa kuvatun toisen kauden ensi-ilta on Viaplayssa ensi vuonna.

Viaplayn suosituimpiin lukeutuvan alkuperäissarjan toista kautta on kuvattu kevään ja kesän aikana pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa, josta kuvaukset siirtyvät seuraavaksi sarjan varsinaisille tapahtumapaikoille Mälmöhön ja Kööpenhaminaan.

Pääosissa jatkaa sama näyttelijäjoukko kuin ensimmäisellä kaudella, eli Alexander Karim (Tyrant, Arne Dahl) näyttelee puolustusasianajaja Frank Nordlingia, Malin Buska (A Discovery of Witches, Tyttökuningas) hänen sisartaan ja tanskalaisnäyttelijät Thomas Bo Larsen (Petos, Jahti) rikollispomo Thomas Waldmania ja Nikolaj Kopernikus (Rikos) asianajaja Sven-Erik Wiséniä.

Menestyssarjan toinen kausi jatkuu suoraan ensimmäisen kauden loppuhuipennuksesta. Frank Nordling saa murhasyytteen rikoksesta, jota hän ei tehnyt. Hän tuntee myös syyllisyyttä rikollispomon tyttären Theresen kuolemantapauksesta ja päättää aloittaa tutkinnan, joka johtaa Frankin syvälle Tanskan oikeusjärjestelmän sokkeloihin.

Sarjan ohjaajana jatkaa Geir Henning Hopland (Mustamaalattu, Lilyhammer). Hänen lisäkseen toisen kauden ohjaajana toimii Pontus Klänge (Nousuvesi, Lasse-Maijan etsivätoimisto – Stella Nostra). Kahdeksanosaisen toisen kauden käsikirjoituksesta vastaavat Charlotte Lesche (Vettä sakeampaa, Hassel) ja Karin Gidfors (Advokaten). Sarjan kansainvälisestä jakelusta vastaa Studio Canal ja sen tuottaa SF Studios. Tuottajina toimivat Ina Sohlberg ja Nicklas Wikström Nicastro. Ensi-ilta on kaikissa Pohjoismaissa ensi vuonna.

Suomalaiseen sarjaan pohjautuva Black Widows saa ensi-iltansa Viaplayssa

89281ea77bba87ed_800x800ar

Rikossarja Black Widows avaa suoratoistopalvelu Viaplayn oman tuotannon pelin. Pohjoismaalaisena yhteistyönä toteutettu sarja pohjautuu palkittuun Mustat lesket -menestyssarjaan ja sen tuotantotiimi oli hyvin suomalaispainotteinen. Jännittävää sarjaa pääsee seuraamaan Suomessa Viaplaylta 4.2. lähtien.

Uusi rikossarja Black Widows on toteutettu pohjoismaisena yhteistyönä Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa. Sarjan on tuottanut ruotsalainen TV3 sekä suoratoistopalvelu Viaplay ja se avaa samalla Viaplayn oman tuotannon pelin. Viaplay panostaa laadukkaaseen viihteeseen ja sisältöön jota se pystyy tarjoamaan yksinoikeudella Suomessa.

Black Widows -sarja pohjautuu suomalaiseen, Roope Lehtisen ja Mikko Pöllän luomaan menestyssarjaan Mustat Lesket. Sarja myötäilee alkuperäiskäsikirjoitusta, mutta se on ottanut astetta kevyemmän, huumorillisen tyylin mukaan. Black Widows jatkaa suosittua Scandinavian noir -tyylilajia, mutta mukana on myös perinteistä ihmissuhdedraamaa. Sarjan keskiössä kolme naista päättävät muuttaa elämänsä radikaalisti ja hankkiutuvat eroon miehistään. Murha on kuitenkin vasta alkua ja naiset sotkeutuvat vahvasti alamaailman hämäriin kuvioihin mukaan.

Sarjan pääosissa nähdään naiskaunottaret Cecilia Forss, Beate Bille ja Synnøve Macody Lund, muissa rooleissa loistavat mm. Hollywood-tähti Peter Stormare sekä Peter Andersson. Pienessä roolissa nähdään myös Suomen oma Jonna Järnefelt. Sarjaa on kuvattu myös Suomessa, joten sarjasta on löydettävissä runsaasti tuttuja maisemia myös kotimaisille katsojille.

Black Widows saa ensi-iltansa Suomessa torstaina 4.2. Viaplayssa samanaikaisesti muiden Pohjoismaiden kanssa.