Category Archives: YLE TV1

Vintage-valtakunnan toinen tuotantokausi sukeltaa yhä syvemmälle keräilyharrastuksen maailmaan 16.4. alkaen

fdc6172c96ffd356784df5b00df3bf28

Vintage-valtakunnan toisella kaudella edetään syvemmälle monipuolisen vintagen ja keräilyharrastuksen maailmaan.

Kymmenosaisessa sarjassa sukelletaan muistoihin menneiltä ajoilta, tutustutaan kummallisiin esineisiin ja ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa.

Nostalgiasta huolimatta ohjelmasarja on myös nykypäivän kulttuuriajelu läpi kesäisen Suomen. Ja piipahdetaanpa tällä kaudella Virossakin. Matkan varrella tavataan kirjava joukko henkilöitä ja tutustutaan heidän intohimoonsa keräilyä kohtaan. Nämä tapaamiset eivät jätä kylmäksi.

Mike ja Tomppa muuttavat liikkeensä Helsingin Jätkäsaaresta Tuusulan Hyrylään. Muutos on tunnetusti aina myös mahdollisuus, mutta aivan kipuilematta ei stadin vintagemies maalle muuta. Eikä siellä muutu.

Vanhan Unkan kupeessa alkaa kuitenkin tapahtua yhtä ja toista. Pihassa pörrää polkuautoja, uusia asiakkaita tupsahtelee sisään ja persoonallinen liiketila muuntautuu jopa Ulrikan vintagekuvien studioksi. Koskaan ei voi tietää, mitä liikkeellä tapahtuu, ja kuka siellä kahvittelee.

Vintage-valtakunta kertoo keräilystä, toisenlaisesta maailmasta, josta löytyy poikkeuksellista ammattitaitoa, intohimoa ja kunnioitusta vanhoihin perinteisiin.

Vintage-miehet ovat myös nyt niin muodikkaan ja tärkeän kierrätyksen ja kestävän kehityksen sanansaattajia. Kertakäyttökulttuuri ei vintageen kuulu.

Ohjelma tarjoaa matkan maailmaan, jossa visuaalisuus ajaa käytännöllisyyden ohitse, ja jossa elämäntapa sekä vanhan arvostus kiilaavat rahan ja kaupankäynnin edelle.

Sarjan päähenkilöiden Miken ja Tompan sanoin: ”Maailma muuttuu, vintagemiehet eivät”.

Yle TV1 16.4. alkaen, katalogina Areenassa

Keskusteluohjelma Sannikka&Ukkola uudistuu: Juontajat tapaavat puoluejohtajat henkilökohtaisissa ympäristöissä

06bdcc7fcc447963b16565d8c55f1374

Valovoimaisten Marja Sannikan ja Sanna Ukkolan juontama talkshow uudistuu. Uudessa Sannikka & Ukkolassa nähdään kevätkaudella entistä enemmän toimintaa, vauhtia ja etukäteen toimitettuja haastatteluita.

Myös Sannikka & Ukkolan aiheet ovat yhä yhteiskunnallisempia, kiinnostavampia ja kuumempia, lupaa ohjelman tuottaja Kai Jaskari.

Tänään alkavassa, kevään eduskuntavaaleja pohjustavassa sarjassa Sannikka & Ukkola tapaavat puolueiden puheenjohtajia ja haastattelevat heitä rennolla mutta kriittisellä otteella.

“Juontajat käyvät puoluejohtajien kanssa läpi heidän henkilökohtaisen elämänsä vaiheita ja selvittävät, miten henkilöhistoria näkyy poliittisissa valinnoissa”, kertoo Jaskari.

Monet puoluejohtajat paljastavat sarjassa yllättävää ja uutta tietoa itsestään. Keskusteluihin nousevat kevään aikana esimerkiksi työttömyys, masennus, perhe-elämän ja kiireisen työn yhteensovittaminen, uskonasiat ja suhde mediaan.

Ohjelmassa pysyy syksyllä tutuksi tullut studiovieraan haastattelu. Myös kutsuttujen kommentaattorien raati backstagella jatkaa entiseen malliin.

Tänään studiossa keskustellaan siitä, kuinka nuhteeton kansallissankarin pitää olla.

”Kannattaa katsoa Sannikka & Ukkola, koska juontajatähdet uskaltavat esittää ne kysymykset, jotka usein jätetään esittämättä, koska ajatellaan kysymisen olevan sopimatonta. Meillä on aina myös erittäin kiinnostava vieraskattaus”, tuottaja Jaskari sanoo.

Sannikka & Ukkola perjantaisin TV1:ssä klo 20, jatkot Yle Areenassa klo 20.30.

SuomiLOVEn odotetut uudet jaksot alkavat 26.1.

9a91472a5d56ee58002f48ae996d3abc
SuomiLOVEn viides tuotantokausi tuo rakkautta, iloa ja riemua kotisohville Yle TV1:ssä lauantai-iltaisin klo 21.15. Uudet jaksot esittelevät katsojille suomalaisiin lauluihin liittyviä, monimuotoisia rakkaus- ja ystävätarinoita Kotkasta Inariin.

Henkilökohtaisia musiikkiesityksiä tarinoiden päähenkilöille tekevät tällä kertaa mm. J. Karjalainen, Elastinen, Sanni, Vesa-Matti Loiri ja Jenni Vartiainen. Uusi, isompi studio antaa mahdollisuuden nostaa esitykset uusiin sfääreihin, ja 6.4. suorana lähetettävä loppukonsertti Helsinki Areenalta on tapahtuma, jota ei voi jättää väliin.

Ohjelman juontavat tällä kaudella Jenni Pääskysaari ja uutena tulokkaana hänen parikseen saapuva Mikko Kuustonen. Mikon ja Jennin luotsaamana monet suomalaiset pääsevät tälläkin kaudella rakkaimpiensa yllättämiksi.

“SuomiLOVEssa näkyy monien sukupolvien tarinat ja kohtaamiset, jotka eivät ole pelkkää pehmeää nostalgiaa, niissä ollaan ihmisten elämän ytimessä”, Mikko Kuustonen toteaa. Lue pidempi haastattelu täältä.

Tuttuun tapaan musiikista vastaa Ako Kiiski ja hänen LOVEbandinsä. Solistikattaukseen Johanna Iivanaisen ja Osmo Ikosen seuraksi liittyy metalliyhtye Battle Beastin kanssa Eurooppaa kiertävä Noora Louhimo.

Jakso 1: 26.1. klo 21.15

Viidennen kauden avausjaksossa tuusulalainen Ida haluaa kiittää isäänsä elämän eväistä, rakkaudesta, rajoista ja elämänasenteesta. Ida muistaa isäänsä heidän ikisuosikillaan, J. Karjalaisen esityksellä, sillä artisti on kuulunut heidän elämäänsä aina. Joensuulainen Tomi haluaa puolestaan kiittää vaimoaan yhteisistä vuosista, jotka ovat pitäneet sisällään suuren onnen lisäksi Tomin MS-taudin, Marian reuman, nuorimman lapsen kehitysvamman.

Helsinkiläinen Karoliina vie miehensä Villen elämykselliselle eräretkelle Lappiin. Retki saa yllättävän käänteen, kun Inarijärven rannassa odottaakin Villen kautta aikojen suurin idoli, Vesa-Matti Loiri. Turkulainen Marja puolestaan yllättää autistisen poikansa Vertin ja tämän henkilökohtaisen avustajan. Yksi Vertin elämän suurimmista kiintopisteistä on ollut Lordi-yhtye. Suomen suurin Lordi-fani saa vertaistaan hakevan elämyksen bändin esiintyessä hänelle henkilökohtaisesti.

Kotkalainen Riku vastaa illan superjäynästä, sillä hän yllättää rakkaan vaimonsa Mian kesken SuomiLOVE-haastattelun. Mia, joka luulee yllätävänsä puolisonsa Rikun, ei voi uskoa silmiään kun tämä tupsahtaa kesken haastattelun paikalle Samae Koskinen vanavedessään.

SuomiLOVE-ilta huipentuu lauluyllätykseen, joka on omistettu kolmelle tyttärelle – ennen kaikkea 11- vuotiaalle Mintulle. Tamperelainen Katariina-äiti sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen Mintun syntymän jälkeen. Mintulle puolestaan kehittyi jo vauvana vakavia allergioita ja sairaalahoitoa vaativia sairasteluja, jotka vaikuttavat yhä vahvasti perheen elämään. Katariinan pitkään kadoksissa ollut elämänilo ja onni lapsesta palasivat eräänä keväisenä päivänä, pienen Mintun istuessa sylissä. Katariina haluaa yllättää Isac Elliotin First Kiss -vedolla, sillä tämä kappale kuvastaa hyvin sitä hetkeä, kun rakkaus syntyi uudelleen. Ikke on tyttöjen ykkösfanituskohde, joten kun tämä yllättäen ilmestyy ”tanssitapahtumaan”, on kokemus ikimuistoinen.
Jakso 2: 2.2. klo 21.15

Toinen jakso on täynnä riemua ja rakkautta! Gasellit laittavat kemut pystyyn Tinderissä tavanneen pariskunnan kunniaksi. Pate Mustajärvi täräyttää Ukkometson laululahjana äidiltä pojalle. Juhlat huipentaa iranilaissyntyisen miehen rakkaudenosoitus vaimolleen, minkä toteuttaa persialaisen musiikin supertähti Omid. Mukana jaksossa myös inttiporukan metsässä yllättävä Miljoonasade, syvän rakkauden johdosta tunnelmoiva Samuli Putro sekä jakson kruunaava, serkusrakkauden ylistyksenä esiintyvä Sanni. Tuttuun tapaan, ylellisen äänimaiseman iltaan loihtii Ako Kiiskin johtama LOVEband solisteinaan Johanna Iivanainen, Noora Louhimo ja Osmo Ikonen.

Jakso 3: 9.2. klo 21.15

SuomiLOVEn kolmas jakso etenee pää kylmänä ja sydän lämpimänä! Ensivisiittinsä LOVEssa tekevä Kotiteollisuus  laulaa ei niin itsestään selvän rakkauden kunniaksi. Jenni Vartiainen häikäisee toden teolla laulaessaan MS-tautiin sairastuneen veljen toiveesta tämän rakkaalle siskolle. Elastinen järjestää jättiyllätyksen yhdelle maailman parhaista äideistä. Äärimmäisen kovia kokenut nainen kiittää vapaaehtoistyöntekijää henkensä pelastamisesta Anna Puun laululla, joka niin ikään auttoi nousemaan syvimmästä alhosta. Dallapé-orkesteri iskee suoraan sydämeen ja jalan alle romanttisen helsinkiläismiehen yllättäessä vaimonsa. Illan näkyvimmät reaktiot koetaan autiolla Tampereen lentokentällä, jossa Ida Paul & Kalle Lindroth tunnelmoivat kiitotien päässä ihastuttavan ystävyyden ylistyksenä. Ako Kiiskin johtama LOVEband puolestaan svengaa mm. Tiktakin, Tehareitten ja Discon tahtiin. Johanna Iivanaisen, Noora Louhimon ja Osmo Ikosen seuraksi mikrofoniin tarttuvat myös rapin superlahjakkuus ETTA sekä the one and only Otto Grundström.

SuomiLOVE Yle TV1:ssä lauantaisin klo 21.15 alkaen 26.1. Yle Areenassa illan jakso katsottavissa jo lauantaiaamuna.

Dokumenttisarja rodunjalostuksen historiasta Suomessa – Hyvissä aikeissa Yle TV1:ssä 16.1. alkaen

28f8b61bcaf17dfebf8e35ccb29be57a

Innokas pyrkimys jalostaa ihmistä pyyhkäisi yli läntisen maailman 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. Rotuhygieniaan eli rodunjalostukseen tähtäävät toimenpiteet kuten laitoksiin eristäminen, avioliittokiellot ja pakkosterilointi, hyväksyttiin laajalti eikä soraääniä juuri kuulunut.

Näin tapahtui myös Suomessa, ennen muuta maailmansotien välisenä aikana. Ihmisten luokittelu ja mittaaminen sekä mm. pakkosteriloinnin sallinut lainsäädäntö olivat kuitenkin voimassa 1960-luvun loppuun asti.

Rodunjalostukseen uskoneet ajattelivat, että yksilön vapautta rajoittamalla voitaisiin edistää yhteistä hyvää. Eugeniikka oli aikansa sosiaalipoliittinen väline ja näin myös erottamaton osa hyvinvointivaltion historiaa.

Mikä rotuajattelussa vetosi ihmisiin? Miksi tiedeusko sokaisi tutkijat ja rodunjalostuksen toimijat? Kuinka alun pitäen hyväntekijöinä pidetyt ihmiset päätyivät kannattamaan rodunjalostuksen ajatuksia ja toimia?

3-osainen dokumenttisarja Hyvissä aikeissa sukeltaa suomalaisen rodunjalostuksen historiaan. Sarja antaa äänen niin eugeniikan käytännön toteuttajille ja heidän jälkeläisilleen kuin toiminnan uhreillekin.

Sarja ovat käsikirjoittaneet ja ohjanneet Riikka Kaihovaara ja Riika Nikkarinen.

Hyvissä aikeissa Yle TV1:ssä alkaen 16.1. keskiviikkoisin klo 20 ja katalogina Yle Areenassa 14.1.

Tutkimusmatka suomalaisten metsäläisyyteen alkaa – mukana mm. Kauko Röhkä ja Teemu Keskisarja

07bacec22eb6d62f945ee2138e86af65

Suomi on Euroopan metsäisin maa. Mihin kaikkeen metsä on Suomessa ja suomalaisuudessa vaikuttanut?

Suomi on metsäläinen -sarjassa etsitään vastausta tuohon kysymykseen. Sarjassa lähdetään tutkimusmatkalle “metsäläisyyteen” ja tarkastellaan metsien vaikutusta Suomeen ja suomalaisuuteen ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Kahdeksanosaisen sarjan juontaa aiemmista “Suomi on…” -sarjoista tuttu tietokirjailija Juhani Seppänen.

Metsä on kiistatta osa suomalaista identiteettiä. Se on ollut turvapaikka: sieltä on haettu suojaa. Se on ollut myös elannontuoja, metsästys- ja keräilykulttuureista tulevaisuuden uusiin teknologioihin.

Ja tietenkin sillä on ollut henkinen ulottuvuus, Kalevalasta nykytaiteeseen.

Euroopan köyhimpiin maihin 1800-luvun loppupuolella kuuluneen Suomen nousu hyvinvointivaltioksi osuu ajallisesti yhteen metsäteollisuuden nousun kanssa, eikä sattumalta. Metsät toivat rahaa ja vaurautta.

Metsien käytöstä on myös kiistelty niin kauan kuin metsiä on käytetty: mikä on oikea tapa käyttää metsiä ja kuinka paljon niitä pitäisi suojella?

Asiantuntijoina matkalla “metsäläisyyteen” toimivat muun muassa historioitsija Teemu Keskisarja, tutkija Jakob Donner-Amnell, muusikko Kauko Röyhkä, Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi ja Suomen luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Paloma Hannonen.

Suomi on metsäläinen maanantaisin Yle TV1:ssä 14.1. klo 21.25 alkaen ja Areenassa joka maanantai jo aamulla. Tuotanto: Intervisio.

Puolitoista tuntia ennennäkemätöntä materiaalia – Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas tv-sarjana Yle TV1:n Kotikatsomossa 30.12. alkaen

5a0e6df28eaf23c3d4ac59d6e4c75969

Yle julkaisee ensimmäisenä televisiossa Tuntematon sotilas -sarjan, joka laajentaa 27.10.2017 ensi-iltaansa tulleen ja yli miljoona katsojaa elokuvateattereissa keränneen elokuvan tarinaa. Viisiosainen sarja sisältää yli puolitoista tuntia elokuvaversiossa näkemätöntä materiaalia, ja antaa tilaa nimenomaan henkilöilleen, ihmisten tunnoille niin etu- kuin kotirintamalla.

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan. Uusi sarja valottaa hieman muidenkin aikalaisten kuin sotilaiden elämää.

Tuntematon sotilas -sarjan ja elokuvan pääosia näyttelevät Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) ja Aku Hirviniemi (Hietanen). Muissa rooleissa nähdään lukuisia sekä entuudestaan tuttuja että suurelle yleisölle uusia nimiä, esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa -kilpailuissa suomalaiset hurmannut Hannes Suominen sekä Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen ja Diana Pozharskaya.

Käsikirjoitus Väinö Linnan samannimisen romaanin pohjalta Jari Olavi Rantala ja Aku Louhimies.
Ohjaus Aku Louhimies. Tuotanto Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017/ Mikko Tenhunen, Aku Louhimies, Miia Haavisto (2017)

Tuntematon sotilas -elokuva sai neljä Jussi-palkintoa sekä yleisöpalkinnon Jussin keväällä 2018. Jussit tulivat parhaasta miespääosasta, leikkauksesta, maskeeraussuunnittelusta ja äänisuunnittelusta.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva esitetään Ylen kanavilla 6.12.2019.

Sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin samaan aikaan. Kaikki jaksot julkaistaan katalogina Yle Areenassa sunnuntaina 30.12.

Elossa 24h -ohjelma toteutetaan kolmannen kerran halki Suomen 3.10.

bc70649561a48f351a539418846a7420

Kultaisella Venlalla palkittu Elossa 24h -ohjelma toteutetaan kolmannen kerran tänä syksynä. Se kuvataan lähes kokonaan keskiviikkona 3.10.2018 eri puolella Suomea, ja nähdään Ylen kanavilla tammikuussa 2019.

Nelisenkymmentä kameraryhmää kuvaa Elossa 24h -sarjaa noin kymmenessä suomalaisessa kaupungissa. Mukana ovat kaikki Suomen yliopistosairaalat HUS, TAYS, TYKS, KYS ja OYS, lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava FinnHEMS-yksikkö Pirkkalassa sekä erilaiset hoitoyksiköt mm. Mikkelissä, Vaasassa, Seinäjoella, Kemijoella ja Hämeenlinnassa. Kaikkiaan ohjelmaa on toteuttamassa 3.10. noin sata tv-alan ammattilaista.

Elossa 24h -sarjassa kuvaajat seuraavat sairaanhoidon ammattilaisia niin akuuttipäivystyksessä, kotisairaanhoidossa kuin terveysasemilla. Tärkeimmän tarinan kertovat kuitenkin potilaat itse. Ohjelmassa avautuu dokumentaarinen hetki toisen ihmisen elämäntilanteeseen sellaisena kuin se on juuri tuona vuorokautena.

Tulevalla tuotantokaudella nähdään kahdeksan jaksoa ja kymmeniä tarinoita siitä, miten meitä kaikkia pidetään elossa vuoden jokaisena vuorokautena. Tuttuina henkilöinä aikaisemmilta tuotantokausilta nähdään muun muassa Pirkkalan lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Piritta Setälä ja vauvojen plastiikkakirurgisia leikkauksia tekevä kirurgi Junnu Leikola.

Elossa 24h -sarjan ensimmäinen, vuonna 2017 esitetty tuotantokausi palkittiin parhaan seurantarealityn Kultaisella Venlalla. Sekä sarjan ensimmäinen että toinen tuotantokausi olivat katsojaluvuissa mitattuna kyseisten vuosien alkuvuoden suosituimpia tv-ohjelmia. Sarjan kaikki aiemmat tuotantokaudet ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Sarjan tekee ainutlaatuiseksi sen tuotanto- ja esitystapa: sarja kuvataan yhden vuorokauden aikana 3.10. ja se esitetään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa yhden viikon aikana 6.1.2019 alkaen. Ohjelman Ylelle tuottaa ITV Studios Finland.

SuomiLOVEn uutena juontajana aloittaa Mikko Kuustonen – sarja jatkuu tammikuussa!

 

8ba5c203387c559c5d1caa1b93696173

SuomiLOVEn viidennen tuotantokauden kuvaukset ovat käynnistyneet, ja uudella kaudella Jenni Pääskysaaren kanssa ohjelmaa luotsaa muusikko Mikko Kuustonen. Myös LOVEbandiin on saatu uusi vahvistus!

”Olen seurannut ohjelmaa erityisellä rakkaudella ja koenkin tulevani nyt luontevasti mukaan, sillä olin alkuaikoina mukana rakentamassa SuomiLOVEn ensimmäistä jaksoa. Tuolloin en muiden kiireiden vuoksi voinut tulla mukaan, mutta nyt on oikea aika”, Mikko Kuustonen sanoo hymyillen.

Jenni Pääskysaari on mielissään, kun rinnalla jatkaa yhä Mikko.

”Mikko kuin Mikko, nauran varmasti itseni hengiltä! Nyt on myös jännä nähdä miten Mikko reagoi – saa nähdä, liikuttuuko vanha kettu myös”, Pääskysaari sanoo.

”Mikko on äärimmäisen kokenut ihmisten kanssa, nähnyt paljon ja elänyt jo monta elämää. Hänessä yhdistyy SuomiLOVEn henki: iloa ja kuplivaa hurmosta ja silti tieto siitä, että elämä on ainutkertainen ja arvokas asia. Siksi Kuustonen on tähän juuri oikea valinta.”

SuomiLOVEn viides tuotantokausi kuvataan Tampereen Mediapoliksessa syys-lokakuussa 2018. Luvassa on 10 tunnelmallista jaksoa sekä kauden päättävä livekonsertti. Lue Mikon ja Jennin pidempi haastattelu täältä.

Noora Louhimo on LOVEbandin uusi solisti

Ako Kiisken luotsaama, huippumuusikoista koottu LOVEband on mukana suurella sydämellä myös uudella kaudella. Lahjakkaat Osmo Ikonen ja Johanna Iivanainen jatkavat solisteina, lisäksi joukkoon liittyy raspiääninen Noora Louhimo. Tampereelta kotoisin oleva Noora on tuttu mm. metalliyhtye Battle Beastin solistina.

SuomiLOVE on palkittu jo neljänä peräkkäisenä vuotena Kultaisella Venlalla. Uusi kausi alkaa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa tammikuussa 2019. Uuden kauden artistit julkaistaan lähempänä ohjelman starttia.

Tämä on SuomiLOVE

SuomiLOVEssa ihmiset kertovat tarinoita rakkaudesta, joista jokaiseen liittyy jokin laulu. Ohjelmassa artistit pääsevät esittämään kappaleensa suoraan tarinaan liittyvälle ihmiselle, toisinaan tunnelmoidaan studiossa ja välillä muusikot matkaavat ympäri Suomea yllättämässä ihmisiä lauluillaan.

SuomiLOVEssa rakkaudelle ei ole olemassa yhtä tiettyä muottia, eikä rakkaus ole pelkkää romantiikkaa, vaan tarinat kertovat myös ystävyydestä, perhesuhteista tai vaikkapa fanittamisesta. Niissä on vaikeuksien voittamista, uskomatonta tuuria, lujaa luottoa elämään, syvää surua ja suurta iloa. SuomiLOVE porautuu syvälle sieluun, ja avaa kyynelkanavat, mutta nostaa pintaan myös ilon ja naurun.

Eränkävijät-sarjan tekijöiltä kansainvälinen suurtuotanto – Suomen kolmas tuotantokausi alkaa Yle TV1:ssä 14.10.

53c9a1f2b54565e4bb1c6b9589587784

Ensimmäisenä pohjoissuomalaisena TV-sarjana Kultaisen Venlan voittaneen Eränkävijät-sarjan tuotantotiimi tekee jälleen historiaa. Sama tiimi, jonka ansiosta Eränkävijöistä tuli menestys, kuvaa parhaillaan sen kansainvälistä versiota nimeltä Love of the Wild – From the Alps to the Arctic.

Sarjaa kuvataan nimensä mukaisesti aina Alpeilta arktiselle alueelle saakka, viidessä eri Euroopan maassa samanaikaisesti. Sarjan valmistelut on aloitettu jo syksyllä 2017, ja kuvaukset alkoivat elokuussa 2018. Kansainvälisessä levityksessä sarja on vuonna 2020.

Äijä-koirasta kansainvälinen tähti

Sarja esittelee Euroopan luonnon ääripäitä, luonnonmukaista elämäntapaa sekä eri kulttuureissa eläviä ihmisiä näyttävämmin ja laajemmin kuin mikään sarja aiemmin.

“Kuvaamme maailmankin mittakaavassa upeissa ja ainutlaatuisissa lokaatioissa. Kyseessä on uusi ohjelmaformaatti ja sarja toteutetaan viimeisimpien kansainvälisten laatustandardien mukaisesti 4K-teräväpiirtotekniikalla”, kertoo sarjan vastaava tuottaja Teemu Hostikka.

Vaativista kuvauspaikoista johtuen sarjaan on kiinnitetty Eränkävijöiden kokekeen kuvaustiimin lisäksi Keski-Euroopasta tulevia kuvaajia, jotka pystyvät toimimaan vaarallisissa vuoristo-olosuhteissa. Sarjan kotimaisina tähtinä nähdään Eränkävijöistä tutut kilpisjärveläiset Äijä-koira (kuvassa), Emilia Laitinen sekä Aki Huhtanen, joiden elämää upeissa Lapin maisemissa sarja seuraa.

“Suomalainen draama on ottanut kansainvälisesti isoja askeleita viime vuosina. Myös luontoon liittyvät sisällöt ovat meillä vahvuus ja Eränkävijöillä on erinomainen mahdollisuus toimia tämän kehityksen kärjessä”, sanoo Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Taustalla tunnettuja TV-alan tekijöitä ja sijoittajia

Love of the Wildin Suomen oikeudet omistaa Yle, ja sarjan ensimmäinen tuotantokausi nähdään Suomessa keväällä 2020. Sarjan rahoituksessa on merkittävästi mukana mediasisältöjen pääomasijoittaja IPR.VC, joka lähti mukaan sarjaan nähtyään sen kansainvälisen potentiaalin.

“Eränkävijät on vetoava ja omintakeinen tv-sarja, josta katsojalle välittyy tekijöiden tosirakkaus luontoon. Uskomme, että sarjan kansainvälinen versio, Love of the Wild puhuttelee katsojia eri puolilta maailmaa ja tuo menestystä tuotantoyhtiölle ja rahastomme sijoittajille”, sanoo IPR.VC:n partneri ja yksi perustajista Tanu-Matti Tuominen.

Love of the Wild – From the Alps to the Arctic on kansainvälisille markkinoille vahvasti tähtäävän NTRNZ media Oy:n suurin hanke kautta aikain. Sarjan kansainvälisen myynnin konsulttina toimii TV-alan Grand Old Man, Jorma Sairanen, joka havaitsi Eränkävijöiden potentiaalin jo varhaisessa vaiheessa.

“Tein IPR:n pyynnöstä syksyllä 2017 suomalaisen tv-tuotannon kartoituksen silmälläpitäen kansainvälistä myyntipotentiaalia. Love of the Wild osoittautui mielestäni selväksi ykköseksi niistä valmisteilla olevista tuotannoista, jotka eivät olleet draamasarjoja tai elokuvia. Sarjalla on erittäin hyvät mahdollisuudet isoon maailmanlaajuiseen levitykseen televisionomaisilla alustoilla”, kertoo Jorma Sairanen.

Venla-palkitun Eränkävijät-sarjan kaksi ensimmäistä suomenkielistä tuotantokautta on myyty jo yli 30 maahan.

 

Eränkävijöiden kolmas kausi alkaa sunnuntaina 14.10.2018 Yle TV1:ssä klo 18.15

Hyvät katsojat tuo ruutuun syksyn parasta tv-viihdettä 1.9. alkaen

dd887d452ecf1b3e2043cd3fbe260d93
Hyvät katsojat on uusi kotimainen viihdeohjelma, jossa kisataan tv-tietämyksestä. Marco Bjurströmin luotsaama visailu nähdään 1.9. alkaen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa lauantaisin klo 21.15. Myös kotikatsomosta on mahdollisuus osallistua mukaan kisaan!

Marco Bjurströmin juontama Hyvät katsojat on television ihmeellistä elämää, sen unohtumattomia ohjelmia ja esiintyjiä juhlistava tietokilpailu, jossa tv:stä tutut kasvot kisaavat televisiotietämyksestä. Viikoittain vaihtuvat joukkueet koostuvat television rakastetuista esiintyjistä niin vuosien varrelta kuin nykyhetkestäkin. Tähtiä vilisevissä joukkueissa on edustettuna koko television kirjo: tv-kuuluttajista näyttelijöihin ja visailujuontajiin ja tv-kokeista urheiluselostajiin ja uutistenlukijoihin.

Hyvien katsojien kysymykset ja kisailut kumpuavat suoraan television maailmasta ja sen huikeista esiintyjistä. Perinteisempien tietovisakysymysten lisäksi nähdään legendaarisia yllätysvieraita, miimikoidaan parhaita tv-sarjoja, katsellaan klassikkohetkiä ja tunnistetaan tunnareita, sekä tietenkin fiilistellään unohtumattomia tv-muistoja.

Jaksoissa suoritettavat tehtävät on jaettu television eri aihealueiden mukaan. Joukkueet matkaavat kisan aikana esimerkiksi komedian ja visaisen gameshow’n kautta realityyn, ajankohtaisista ja ikimuistoisista uutisista urheiluun ja leikkisiin lastenohjelmiin. Jaksot huipentuvat jännittävään finaalikierrokseen, jossa ratkeaa, kuka lopulta saa himoitun kultaisen kaukosäätimen. Katso tästä mitä on luvassa!

Katsojat voivat osallistua kisaan kännykkään ladattavan Hyvät katsojat -pelin avulla. Kotipeliä voi pelata kännykällä ohjelman kanssa samanaikaisesti. Peli löytyy 1.9. alkaen Yle.fi-sovelluksesta, joka on ladattavissa sovelluskaupoista maksutta.

Hyvät katsojat on Yleisradion ja tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandin yhdessä kehittämä uusi formaatti. Ohjelman ensimmäisessä tuotantokaudessa on 15 osaa.

Hyvät katsojat 1.9. alkaen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa lauantaisin klo 21.15

1 2 3 6