Category Archives: Radio Nova

Yllätyspaluu: Maria Guzenina ja Joonas Hytönen Radio Novan juontajiksi

radionova_cover

Radio Nova kutsuu 20-vuotisjuhlansa kunniaksi kesäjuontajiksi Novalta tuttuja, mutta jo muualla uraa luovia radion ammattilaisia. Kesäaamuissa paluun radioon tekevät muun muassa Joonas HytönenMaria Guzenina ja Silvia Modig. Heistä jokainen työskentelee tällä hetkellä radion ulkopuolella: Joonas Hytönen tuotantoyhtiö FremantleMedian toimitusjohtajana, Modig ja Guzenina puolestaan kansanedustajina.

Kansanedustaja Maria Guzenina juonsi Radio Novalla 2000-luvun alkupuolella muun muassa aamu- sekä viikonloppuohjelmia. Uutta kesäpestiään Guzenina odottaa innolla.

– On aivan mahtava idea Radio Novalta kutsua entisiä novalaisia juontamaan kanavan aamulähetyksiä juuri kesällä. Radio on pitänyt pintansa median murroksessa poikkeuksellisen hyvin, koska se on kuin hyvä kaveri, läsnä ja mukana elämän eri tilanteissa. Kuuntelen itse radiota eniten juuri aamuisin. Vaikka musiikki luo omalta osaltaan väriä aamuun, juontajien jutustelu saa parhaimmillaan riemuntunteitakin pintaan.

Tämän tunnetun kolmikon lisäksi oman värinsä Radio Novan kesäaamuihin tuovat kotimaisen viihteen kärkinimet Jaakko SaariluomaJanne Kataja ja Eppu Salminen. Aamuohjelmaa isännöi näyttelijä ja Novan Viikonloppu -ohjelman juontaja Janne Virtanen. Guzeninan tavoin koko juontotiimi odottaa kesäpestejään innolla.

– Olen aamuihminen ja etenkin kesäaamut ovat mielestäni ihmisen parasta aikaa. Omista Novan aamuistani on jo yli 10 vuotta, mutta kun sain tarjouksen pienestä kesäisestä juontajavierailusta, en empinyt hetkeäkään. Radiolla on aina iso paikka sydämessäni. Taidot saattavat olla vähän ruosteessa näin monen vuoden jälkeen, mutta juontajaparina on onneksi Janne Virtanen eli kokenut kaveri, Guzenina iloitsee.

– Astun heinäkuussa studioon uteliaana, innokkaana ja valmiina keskustelemaan kuulijoille tärkeistä ajankohtaisista ilmiöistä, tapahtumista ja uutisista – aamun hetkeen sopivalla herkkyydellä.

20-vuotias Radio Nova painaa siis täysillä myös heinäkuun lomakaudella. Uutiset, sää- ja liikennetiedot palvelevat kuuntelijaa arkisin aamusta iltaan eli aamukuudesta iltakymmeneen saakka.

Radio Novan Tähdet arkisin klo 6:00-10:00, 26.6.-4.8.2017

Janne Virtanen, Maria Guzenina, Silvia Modig, Joonas Hytönen, Jaakko Saariluoma, Janne Kataja, Eppu Salminen.

Radio Novan uusi aamujuontaja Aki Linnanahde: Haluan tehdä kuuntelijian aamusta paremman

a8a864d577d36e14_800x800ar

Ilmettään raikastava Radio Nova nappasi riveihinsä yhden Suomen suosituimmista radio- ja tv-persoonista.

TV- ja radiotöitä jo yli kymmenen vuoden ajan tehnyt Aki Linnanahde aloittaa aamulähetykset Minna Kuukan parina huhtikuun 4. päivä. Aamulähetyksiä muun muassa Radio Novalla, Radio Cityllä ja Radio Rockilla juontanut Linnanahde on kaivannut radion tekemistä.

– Ajatukseni oli tehdä muutama lähetys Radio Novaan ja samalla selvittää itselleni, miltä radion tekeminen vuoden tauon jälkeen maistuu. Tajusin heti ensimmäisen aamun jälkeen, miten paljon olen ikävöinyt suoran aamuradion tunnelmaa, Aki kertoo.

Linnanahteen valinta Radio Novan aamuun on vastaus myös kuuntelijoiden toiveeseen. Aki oli yksi Radio Novan kevätkauden Minna ja Miehet -aamushow’n juontajista ja palautevyöry oli huikea. Kuuntelijoiden viesteissä Akia kiiteltiin niin huumorintajustaan, uteliaisuudestaan kuin lämpimästä suhteestaan kuuntelijoihin.

– Kuuntelijoilta ja Bauer Medialta tuli hyvin vahvaa viestiä, että minua on kaivattu, mikä tietysti tuntuu hyvältä ja tekee samalla nöyräksi. Haluan edelleen kehittää itseäni ja olla vielä parempi työssäni. Odotan innolla, että pääsen herättelemään kuuntelijoita Minna Kuukan ja tuottajamme Jaana Ahtiaisen kanssa.

Aki ja Minna avaavat mikrofonit Helsingin Kaapelitehtaalla joka arkiaamu kello 6. Aamukymmeneen mennessä juontajat ovat käyneet läpi ajankohtaiset uutiset, puheenaiheet ja liikenteen sujumisen sekä nauraneet monet naurut yhdessä kuuntelijoiden kanssa.

– Tähän kun lisätään vielä Radio Novan uusiutunut musiikki, niin koossa on combo, jonka uskon kelpaavan. Musiikissa soivat meillä nyt uudet ja vanhat hitit. Biisit, joita et ehkä edes muistanut, mutta kuullessasi osaat laulaa mukana. Niin on käynyt itselleni lähetystä tehdessä jo monta kertaa, Minna nauraa.

– Pääsen ensimmäistä kertaa aloittamaan uutta niin, ettei tarvitse ihmetellä, kuka siinä vastapäätä pöytää istuu. Uuden ihmisen kanssa vie aikaa se, että tutustuu ja oppii luottamaan lähetyksessä toiseen. Nyt sellaista vaihetta ei tarvita vaan päästään suoraan keskittymään täysillä tekemiseen. Akin suonissa virtaa radio, hän on rautainen ammattilainen ja olen superinnoissani, että me pääsemme yhdessä luomaan Suomeen uusi, ajankohtainen ja viihdyttävä radio-ohjelma. Aamukampa laskee päiviä huhtikuun neljänteen, Minna iloitsee.