Category Archives: YleX

YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen ja Parikka alkaa – “Kovaa peetä tulossa!”

14bd3884ea15d247a9a1ac16a882a88a

YleX Iltapäivässä Jenni “Jenspa” Poikelus saa rinnalleen uudet juontajat Mika Parikan ja Jere Pehkosen. YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen ja Parikka alkaa 7. tammikuuta.

“Jännää, kivaa ja hauskaa!”

Jenni “Jenspa” Poikelus on innoissaan. YleX:n juontaja saa uudet työkaverit, kun kanavalla alkaa YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen ja Parikka.

Jenspan kanssa studiossa iltapäivisin klo 14–17 on kaksi uutta tyyppiä. Tosin toinen heistä on jo vanha tuttu: Kirkkonummelta kotoisin oleva Mika Parikka juonsi kanavan iltapäivässä aikaisemmin vuonna 2016, ja viimeisen vuoden ajan häntä on kuultu YleX:llä uutistoimittajana.

“En tiedä, onko kukaan muu päätynyt juontajasta uutistoimittajaksi ja siitä takaisin juontajaksi. Ehkä tässä on jotain historiaa tehty”, Parikka sanoo.

Uuden iltapäivän kuopus Jere Pehkonen puolestaan on YleX:llä täysin uusi ääni. Alkujaan raahelainen Pehkonen päätyi työharjoittelun kautta Yle Puheelle vuonna 2013 ja on sen jälkeen tehnyt hommia sekä Puheen Urheiluillassa että Aamussa.

Vaikka Parikka ja Poikelus ovat Pehkoselle juontokumppaneina uusia, iltapäiväohjelman uudet vahvistukset ovat tuttuja keskenään urheiluympyröistä.

“Olemme pelanneet Parikan kanssa samassa, Kireät mitat -nimisessä petankkijoukkueessa”, Pehkonen paljastaa.

Uusi iltapäiväshow on nimetty kolmikon p-kirjaimella alkavien sukunimien mukaan. Joko Poikeluksella, Pehkosella ja Parikalla on yhteinen motto?

“Suomen pettämättömin trio – kai. Kovaa peetä on ainakin tulossa!”

YleX:n perjantai-ilta uudistuu – tubetähti Soikku aloittaa juontajana

5fc7596f9f964219e8436bbdd0254c66

Soikku juontaa uutta YleX Throwback -ohjelmaa yhdessä YleX Illasta tutun Jani Kareisen kanssa. YleX:n perjantai-iltaan tulee toinenkin uusi ohjelma, jota juontaa DJ Orion.

YouTube-tähti Soikku eli Sonja Hämäläinen aloittaa YleX:n juontajana perjantaina 5. tammikuuta. Soikku juontaa yhdessä YleX Illasta ja Uuden musiikin viikosta tutun Kareisen Janin kanssa uutta YleX Throwback -ohjelmaa, joka nimensä mukaisesti matkaa menneisyyteen – aina 2000-luvun alkuun saakka. Ohjelmassa kuullaan Soikun ja Janin johdolla parhaat retrobiisit perjantai-illan etkoiluun.

“Tämä on ihan supersiistiä. Olen opiskellut radiotyötä ja on kivaa päästä tekemään sitä oikeasti. On kiehtovaa haastaa itseäni”, Soikku sanoo.

Soikku on yksi YouTuben seuratuimmista suomalaista. Hänen kanavallaan on lähes 200 000 tilaajaa.

Soikulla on vankka ja lämmin suhde 2000-luvun alun hittimusiikkiin, sillä se on juuri sitä musiikkia, jonka parissa hän varttui. Soikun juontajapari Jani Kareinen kertoo, että throwback-henkiset biisit ovat toimineet mainiosti hänen juontamissaan YleX Illan lähetyksissä. Niinpä oman ohjelman omistaminen näille kappaleille on Janin mielestä loistavaa – eikä vähiten siksi, että hän juontaa ohjelmaa juuri Soikun kanssa.

“Ollaan tavattu ja treenattu Soikun kanssa vasta pari kertaa, mutta hän on todella kova ammattilainen”, Jani sanoo.

YleX Throwback perjantaisin 5.1.2018 alkaen klo 17-19

Uutta: Uuden tanssimusiikin lista!
YleX Throwbackin jälkeen starttaa DJ Orionin uusi ohjelma, Uuden tanssimusiikin lista. Tunnin mittaisessa ohjelmassa käydään läpi 15 sen hetken parasta tanssibiisiä, jotka soivat – tai ainakin joiden pitäisi soida – suomalaisissa yökerhoissa myöhemmin samana iltana.

“Ohjelman avulla voi myös halutessaan haastaa yökerhon DJ:tä ja sanoa, että hei, tänään tuli radiosta tällainen biisi, joka pitäisi saada soimaan”, DJ Orion sanoo.

Uuden tanssimusiikin listan jälkeen kello 20 starttaa vielä DJ Orionin tuttu klubimusiikkiin keskittyvä ohjelma, joka pauhaa kello 22 saakka.

YleX:n perjantai-illan uudistusten tiimoilta myös YleX:n lauantai muuttuu. Uuden musiikin viikkoa alkaa juontaa YleX:n monimediatoimittaja Katri Norrlin. Uuden musiikin viikko on lauantaisin kello 11–13 tuleva ohjelma, joka kokoaa viikon ajalta musiikkimaailman tärkeimmät uuden biisit ja tapahtumat timanttiseksi kaksituntiseksi.

YleX on vahvistanut vankkaa musiikkiosaamistaan valitsemalla uuden musiikin ohjelmien tuottajaksi pitkän linjan elektronisen musiikin artistin ja DJ:n Roberto Rodriguezin.

YleX:n perjantai-ilta 5.1.2018 alkaen:

17–19 YleX Throwback, juontajina Soikku ja Kareisen Jani
19–20 Uuden tanssimusiikin lista, juontajana DJ Orion
20–22 DJ Orion

YleX uudistuu: Viki ja Köpi palaavat Aamun juontajiksi!

7c71d9a7f6bf2eb38d17ec89f07e3be1
YleX uudistuu! Aamun juontajiksi Viki ja Köpi: “Muistot lähetyksistä ja kuulijoista tekivät päätöksen paluusta todella mieluisaksi”

Ville ”Viki” Eerikkilä ja Juuso ”Köpi” Kallio ovat YleX Aamun uudet juontajat tammikuusta 2017 lähtien. Suosittu kaksikko juonsi NRJ:n aamuohjelmaa vuoden ajan, mutta nyt YleX:ltä tutut juontajat palaavat kanavalle juontamaan sen kuunnelluinta ohjelmaa.

Viki on pitkän linjan YleX-juontaja, joka tunnetaan parhaiten pörröisestä afrostaan ja kemiläisestä röhönaurustaan.

– Huikeaa päästä taas tekemään mahtavia juttuja rautaisten ammattilaisten ja huippujen kuulijoiden kanssa, Viki sanoo.

“Suomen dramaattisin porilainen” Köpi nousi suuren yleisön tietoisuuteen YleX Viikonloppu -ohjelman juontajana vuonna 2015.

– YleX:ltä jääneet muistot lähetyksistä ja kuulijoista tekivät päätöksen paluusta todella mieluisaksi. Lisäksi mä haluan päästä kevään Parasta ennen! -risteilylle, sillä käytin kaikki Porin bingohallista voittamani ilmaiset ruotsinristeilyt sukulaisten joululahjoihin, Köpi sanoo.

Viki ja Köpi pitävät huolen siitä, että YleX Aamun parissa jokainen aamu on vuoden paras aamu.

– Luvassa on totta kai hemmetisti naurua, entistä huonompia puujalkoja ja ennen kaikkea kohtaamisia kaikkien vanhojen ja uusien kuulijoiden kanssa, Viki kertoo.

Aamun nykyiset juontajat jatkavat kaikki YleX:llä: Tommi Manninen siirtyy vetämään kanavan kovaa vauhtia kasvavaa YouTube-kanavaa, Samuel Nyman aloittaa YleX Viikonlopussa Womma Seppälän kanssa ja Ida Karimaa alkaa tehdä lauantaisin tulevaa Uuden Musiikin Viikkoa, joka kokoaa musiikkimaailman viikon tapahtumat timanttiseksi kaksituntiseksi.

YleX:n illat uudistuvat

YleX:n lauantai-ilta panostaa entistä enemmän urbaanin musiikkiin. Tammikuusta eteenpäin Lyömättömien jatkeena kello 20–22 kuullaan DJ Mista S:n oma kahden tunnin ohjelma.

Sami “Mista S” Merinen on yksi suomalaisen urbaanin musiikin ykkösnimistä jolla on takanaan 15 vuoden ja tuhansien keikkojen ura. Hän on Blockfestin ja Pipefestin virallinen lava-DJ ja ollut legendaaristen Big Chips ja Deluxe -klubien vetäjänä. Suomalainen hip hop -kulttuuri voi tällä hetkellä hyvin ja YleX jatkaa siinä mukana olemista entistä isommalla panostuksella.

Tammikuussa YleX:llä starttaa maanantaista torstaihin kello 19–22 tuleva YleX Ilta: Kareisen Jani. Kyseessä on musiikkiohjelma, jossa tehdään yhdessä kuulijoiden kanssa Suomen viihdyttävintä iltaradiota.

YleX:n perjantai-illassa retroillaan 2000-luvun tanssimusiikin parissa Matti Airaksisen ja DJ Orionin vetämässä Disko2000-ohjelmassa kello 17–20. Suomen ja maailman konemusiikkikenttää laajasti kattava DJ Orionin kaksituntinen ohjelma siirtyy alkavaksi kello 20.

YleX on populaarikulttuuriin ja uusimpaan musiikkiin keskittyvä nuorisomedia, joka tavoittaa kuukausittain yli 600 000 radiokuuntelijaa. YleX tavoittaa verkossa lähes miljoona suomalaista joka viikko, YouTube-videot ylittivät miljoonan katselun ja kanavaa seuraa sosiaalisessa mediassa yli 200 000 fania.