Category Archives: MTV3

Huomenta Suomi siirtyy juhannuksen jälkeen kesäaikaan – kesällä mukana joukko vierailevia tähtijuontajia

e661873_e651cbb5fb9cf1aa633aea90e4355f2c

Huomenta Suomi siirtyy juhannuksen jälkeen kesäaikaan. Pitkin suvea ohjelmassa nähdään joukko vierailevia tähtijuontajia. Huomenta Suomi palaa arkirytmiin jälleen elokuussa, maanantaina 12.8.

Arkiaamujen suosikkiohjelma Huomenta Suomi saa kesällä nimekkäitä vierailevia juontajia, kun koko kansan tuntemat Ella Kanninen, Antero Mertaranta, Baba Lybeck ja Sikke Sumari hyppäävät tuttujen aamujuontajien kyytiin ja tuovat oman mausteensa aamujen keskusteluhetkiin. Luvassa on rentoja ja riemastuttavia aamuja, uutisia ja kesän polttavia puheenaiheita unohtamatta.

Ellan kanssa pureudutaan perhesuhteisiin, kun hänen vieraikseen saapuvat muun muassa klassisen musiikin huiput, aviopari Sakari Oramo ja Anu Komsi, sekä jazzpianisti Iiro Rantala poikineen. Antsa puolestaan pääsee haastamaan Suomen taitavimman tikanheittäjän ja Baba keskustelee Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa niin luonnon voimasta, kuin koomikon uudesta kansanedustajan työstä. Sikke taas jututtaa Suomen kovinta kokkia, maailmalla monessa liemessä keitettyä Helena Puolakkaa. Muut vierailevien juontajien vieraat ja keskustelunaiheet täsmentyvät myöhemmin.

Heinäkuussa Huomenta Suomi matkustaa perinteiseen tapaan Poriin SuomiAreena-tapahtumaan. SuomiAreena-viikon aamut kuvataan Porin torilla. Aamukahvien nauttimisen ohella vierassohvalle istahtaa päivän keskustelutapahtumiin osallistuvia vaikuttajia ja vieraita. Juontajina toimivat Joanna Kuvaja, Ivan Puopolo ja Tero Karhu.

Vierailevien juontajien Huomenta Suomi -juontovuorot:

Ella Kanninen 24–27.6.
Baba Lybeck 22–23.7. ja 1–2.8.
Antero Mertaranta 24–25.7. ja 29–30.7.
Sikke Sumari 31.7.

Huomenta Suomi -ohjelmaa seurataan MTV3-kanavalla kesäaamuisin klo 6.55 alkaen 24.6.–9.8. välisenä aikana. Ohjelma palaa normaalille esityspaikalleen maanantaina 12.8. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa.

Huomenta Suomen MTV:lle tuottaa Mediahub.

Tuttu Juttu Show tekee paluun – Timo Koivusalon uusi juontajapari on Susanna Laine

e658873_450cbb3f2053b546329a5d7e648fd8b9

Suomalaisten pitkäaikainen suosikki Tuttu Juttu Show palaa MTV3-kanavalle. Legendaarisen viihdeohjelman juontajina toimivat Timo Koivusalo ja Susanna Laine.

Suomalaisille vuosina 1992-2002 tutuksi tullut ja huippusuosituksi kasvanut Tuttu Juttu Show tekee paluun MTV3-kanavalle. Lämminhenkisessä ohjelmassa selvitetään, kuinka hyvin parisuhteessa elävät todella tuntevat oman kumppaninsa.

Hyväntahtoista parisuhdevisailua luotsaa Timo Koivusalo, jonka uutena juontajaparina aloittaa suomalaisten rakastama suosikkijuontaja Susanna Laine.

Timo Koivusalo kertoo olevansa innoissaan yhteistyöstä Susanna Laineen kanssa.

– Olen varma, että ohjelma Susannan kanssa tulee toimimaan mainiosti. Hänellä on vahva kokemus juuri sellaisen hyväntuulisen tv-ohjelman juontamisesta, jossa tärkeintä on positiivinen läsnäolo, vieraiden kunnioittaminen ja hetkestä kiinniottaminen. Juuri siitähän Tuttu Jutussa on kysymys, Koivusalo kertoo.

Laine ottaa uuden juontohaasteen innolla vastaan.

– Olen todella mielissäni, kun pääsen legendaariseen Tuttu Juttuun mukaan. Ohjelmaa tuli aikoinaan seurattua, ja formaatti on loistava: hyväntahtoinen, hauska ja myös tunteita herättävä. Timo Koivusalo on alan rautaisimpia ammattilaisia. Hänen tekemisiään on tullut seurattua ensin komiikan uranuurtajana ja televisioviihteessä, ja myöhemmin elokuvaohjaajana, Laine kertoo.

– Odotan todella innolla kuvausten alkua ja sitä hetkeä, kun saa astella odotuksesta kuhisevaan studioon ja sanoa kameralle: Hyvät katsojat, tästä se lähtee: Tuttu Juttu Show, Timo Koivusalo kertoo.

Pariskunnat voivat hakea ohjelmaan osoitteessa MTV.fi/haemukaan

#mtvtuttujuttu #tuttujuttu

Tuttu Juttu Show’n MTV:lle tuottaa Artista Filmi.

Putouksen finaalijakso tavoitti lähes 1,2 miljoonaa suomalaista

e657462_2ab47312388c9c5ea9d5e3ca7a92a329
Lauantaina Pentti Olavi Liitikko-sketsihahmon voittoon huipentunut Putous pitää pintansa suomalaisten suosikkiviihdeohjelmana. Kaiken kaikkiaan ohjelman 11. kauden finaalilähetys tavoitti* lähes 1,2 miljoonaa suomalaista.

MTV3-kanavan Putous on edelleen suomalaisten suosikkiviihdeohjelma. 11. tuotantokauden aikana ohjelmaa seurasi televisiosta kaikkiaan yli kolme miljoonaa suomalaista (3 133 000). Lauantaisen finaalijakson kokonaiskeskikatsojamäärä oli 760 000 (sisältäen uusinnat ja katselut mtv- ja C More -palvelusta) ja se tavoitti* lähes 1,2 miljoonaa suomalaista (1 180 000).

Erityisen suosittu Putous oli lasten ja heidän vanhempien parissa. Lauantai-iltaisin tv:tä katsovista lapsista (4-14-v.) ohjelma sai 82 % ja lapsiperheiden vanhemmista yli 50 % osuuden (katseluosuus ko. hetken tv:n katsojista).

“Putous on MTV:n viihdeohjelmiston keskeisimpiä kivijalkoja ja sen suosio MTV:n eri kanavilla ja sosiaalisessa mediassa on huikea. Kaudesta toiseen Putous tavoittaa miljoonia suomalaisia ja erityisesti lapsiperheissä sarjaa fanitetaan vahvasti. Putouksella on suuri merkitys paitsi katsojille, myös tekijöille. Ohjelma nostaa jatkuvasti uusia lahjakkuuksia – niin näyttelijöitä kuin käsikirjoittajia – kotimaisen viihteen eturivistöön”, MTV:n kotimaisten tuotantojen päällikkö Hanna Kortti kertoo.

Putouksen uudistuneessa kokoonpanossa nähtiin aiemmilta kausilta tutut Ernest Lawson, Mikko Penttilä, Terhi Suorlahti, Helmi-Leena Nummela, Christoffer Strandberg ja Jenni Kokander. Uutena Putouksen lavan haltuun otti Mikko Virtanen. Juontajana toimi Roope Salminen.

OHJELMASIVUT: mtv.fi/putous

#putous

Facebook: @putous
Twitter: twitter.com/MTVPutous @MTVPutous
Instagram: @mtvputous

Putouksen MTV:lle tuotti Yellow Film & TV.

Lähde: Finnpanel Oy, TV-mittaritutkimus ja TotalTV-raportointi.

* Tavoittavuus = vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoista katselua.

Putous ampaisi alkuvuoden katsotuimmaksi viihdeohjelmaksi

e657118_1b93a9bcf5a697b280d99cba57716b61

Suomalaisista 93 prosenttia kulutti maaliskuussa MTV:n sisältöjä tv:stä tai joltain päätelaitteelta.

Putouksen 11:n kauden startti on nostanut sen alkuvuoden katsotuimmaksi viihdeohjelmaksi. Kauden aloitusjakson eri esityskerrat tv:ssä ja katselu muilta päätelaitteilta sai keskikatsojamääräksi yhteensä lähes 1,2 miljoonaa. Kaikkiaan jakso tavoitti 1,7 miljoonaa suomalaista.

Kanavajohtaja Jaana Pasonen MTV:ltä arvioi, että Putouksen suosio perustuu muun muassa taitavaan työryhmään.

– Koko perheen viihdeilmiöt ovat MTV:n tärkeimpiä kivijalkoja, onkin hienoa nähdä jälleen Putouksen suosio. Siitä kiitos tekijöille. Vaikka tv-sisältöjen tarjontaa on valtavasti, suuret viihdeilmiöt pitävät pintansa ja tavoittavat suomalaiset todella hyvin.

Viihteen lisäksi suomalaiset katsoivat maaliskuuta tv:tä edellisvuoden tapaan, ja MTV:n kaupallinen katseluosuus 10–54-vuotiaissa pysyi parhaaseen katseluaikaan korkeana 40 prosentissa. Koko väestössä Maikkarin katseluosuus nousi 46 prosenttiin.

MTV3-kanava oli eniten katsottu kanava 10–54-vuotiaiden keskuudessa ennen TV1:tä ja kanava tavoitti viikoittain enemmän katsojia kuin muut kotimaiset tv-kanavat.

MTV jatkoi vahvana myös viihteessä, kun Putous starttasi uudelle tuotantokaudelle nousten heti sekä koko väestön että 10–54-vuotiaiden katsotuimmaksi viihdeohjelmaksi.

Uutis- ja ajankohtaissisältöjen uudistus kaikilla MTV:n jakelualustoilla on saanut hyvän vastaanoton. Uutislähetykset ja erityisesti Seitsemän uutiset on kasvattanut osuuttaan. Seitsemän ja Kymmenen uutisten lähetyksillä oli keskimäärin noin 550 000 katsojaa.

– MTV Uutiset Live starttasi rakettimaisesti ja kiilasi heti MTV:n suosituimpien videosisältöjen kärkisijoille. Uudelle digitaaliselle uutiskanavalle on selvästi ollut kysyntää. Myös eduskuntavaaliohjelmisto on tavoittanut ison yleisön, iloitsee uutis- ja ajankohtaissisältöjen ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari.

Maaliskuussa katsottiin jälleen ahkerasti Salkkareita

Liki viisi miljoonaa ihmistä eli 93 prosenttia suomalaisista kulutti maaliskuussa MTV:n sisältöjä tv:stä tai joltain päätelaitteelta. Keskimäärin suomalaiset viettivät MTV:n eri kanavien parissa yli 41 minuuttia vuorokaudessa.

Päivittäin MTV:n tarjonta tavoitti puolet suomalaisista ja viikoittainen tavoittavuus oli 81 prosenttia.

Katsotuimmat ohjelmat olivat Putous ja Maajussille morsian -sarjan kevään esittelyjakso. Putouksen kauden aloitusjakson eri esityskerrat tv:ssä ja katselu muilta päätelaitteilta sai keskikatsojamääräksi yhteensä lähes 1,2 miljoonaa. Myös syksyllä ruutuun uusilla jaksoilla palaava Maajussille morsian rikkoi miljoonan katsojan rajan.

Yökylässä Maria Veitolan maaliskuun jaksoista katsotuin oli vierailu muusikko Anna Puun luona. Jakson keskikatsojamäärä nousi lähes 800 000:een.

Päivittäissarja Salatut elämät puolestaan jatkoi maaliskuussa Suomen katsotuimpana kotimaisena kaupallisena draamana, kun Salkkarien menestyneimmät jaksot ylittivät selvästi 800 000 katsojan keskikatsojamäärän.

Online-palvelujen selvä ykkönen oli Salatut elämät. Myös Putous, Yökylässä Maria Veitola, Formula 1 ja Supernanny Suomi saivat huomattavan paljon katselua mtv- tai C More -palveluissa.

MTV-palvelussa käynnistysten määrä kasvoi helmikuusta noin 20 prosenttia ja vuodentakaisesta 12 prosenttia.

Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus, tv- ja online-katselun yhteismitallisesti esittävä TotalTV-raportointi sekä Adobe Analytics (mtv- ja C More-palvelut). Keskikatselumäärä = eri esityskerrat tv:ssä ja katselu muilta päätelaitteilta.

Onnela palaa MTV3-kanavalle 2. tuotantokauden jaksoin pe 29.3. klo 21.30

e653405_88c8aa6a38005451afb0f1d520f08a39

Komediasarja Onnela palaa MTV3-kanavalle uusin jaksoin. Pääosissa jatkavat Kultaisella Venlalla roolistaan palkittu Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen ja Pirjo Heikkilä. Onnelaa seurataan perjantai-illoissa kello 21.30.

Ruotsalaiseen Solsidan – Onnea onkimassa -menestyskomediaan perustuva Onnela palaa MTV3-kanavalle 2. tuotantokauden jaksoin. Onnea etsivät tälläkin kaudella keski-ikäiset pariskunnat, joiden onnentavoittelua katastrofaaliset ja koomiset tilanteet hankaloittavat. Onnelassa yksinkertaisiinkin tavoitteisiin pääseminen on välillä turkasen monimutkaista.

Onnelan toisella tuotantokaudella Antti (Ritala) ja Saara (Leeve) ovat saaneet perheenlisäystä, ja Antti haluaa ottaa suhteessa seuraavan askeleen. Ennen avioliiton satamaan seilaamista Antin ja Saaran on kuitenkin päätettävä vakavista asioista, kuten kotitöiden jakamisesta, häävieraista ja lastenhoidosta. Tämä saa pariskunnan epäilemään suhdettaan, ja kaikki läheiset sekoittavat pakkaa entisestään.

Toisella kaudella Onnelassa nähdään pääroolien esittäjien lisäksi Mikko Leppilampi, Leena Uotila, Antti Virmavirta, Saara Kotkaniemi, Marja Packalen ja Esko Roine. Toisen kauden on ohjannut Jaakko Saariluoma.

Onnelan 2. kausi alkaa perjantaina 29.3. klo 21.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Onnelan ensimmäinen ja toinen tuotantokausi ovat katsottavissa kokonaisuudessaan C Moressa.

Onnelan on tuottanut Zodiak Finland Oy.

Gladiaattorit palaavat mittelemään MTV3-kanavalle sunnuntaisin 21.4. klo 19.30 alkaen

e654214_13b60e0476769b84e6f4d426100d8857

Gladiaattorit palaavat mittelemään alkuperäiselle kotikanavalleen MTV3-kanavalle sunnuntaisin 21.4. klo 19.30 alkaen. Ohjelmaa luotsaavat juontaja Viivi Pumpanen, selostaja Antero Mertaranta sekä aito ja alkuperäinen gladiaattori Mika “Mohikaani” Ounaskari.

Tiedossa on tiukkaakin tiukempia, fyysisesti ja henkisesti vaativia kamppailuja, kun 13 gladiaattoria ja urheilulliset kilpailijat ottavat Gladiaattorit-areenalla mittaa toisistaan. 90-luvulla supersuosion saanut koko perheen viihdeohjelma Gladiaattorit palaa MTV3-kanavalle näyttävämpänä ja vauhdikkaampana kuin koskaan sunnuntaisin 21.4. alkaen klo 19.30. Mukana mittelöissä pysyvät vain parhaista parhaat.

Ohjelmaa luotsaavat juontaja Viivi Pumpanen, selostaja Antero Mertaranta sekä todellinen Gladiaattorit-asiantuntija, 90-luvulla itse Gladiaattorina taistellut Mika ”Mohikaani” Ounaskari.
Gladiaattorit MTV3-kanavalla sunnuntaisin 21.4. alkaen klo 19.30.
Ohjelma on katsottavissa myös C More-suoratoistopalvelussa ja mtv:ssä.

#mtvgladiaattorit

Gladiaattorit MTV:lle tuottaa Warner Bros.

Posse palaa MTV3-kanavalle perjantaisin 29.3. klo 20 alkaen villimpänä kuin koskaan!

e654253_9d54fdf58cff44d797e034adf1414644

Miksei aina voi olla possentai? Posse palaa MTV3-kanavalle perjantaisin 29.3. klo 20 alkaen villimpänä kuin koskaan!

Posse tulee, oletko valmis? Tämän kevään viihdepaketti tarjoaa hulvatonta menoa suorassa lähetyksessä. Kalle Lamberg, Jarppi Leppälä, Jaakko Saariluoma, Viivi Pumpanen ja HP Parviainen pelastavat koko perheen perjantait MTV3-kanavalla 29.3. klo 20 alkaen.

Luvassa on källejä, ralleja ja räjähteitä, kun tuttu Posse-jengi ottaa vastuun perjantai-iltojen kaaoksesta 29.3. klo 20 alkaen. Kuudennen tuotantokauden hurjapäinen viisikko: viime kaudella remmiin liittynyt Kalle Lamberg sekä Posse-konkarit Jarppi Leppälä, Jaakko Saariluoma, Viivi Pumpanen ja HP Parviainen viihdyttävät katsojia nyt ensimmäistä kertaa keväisin, aina toukokuun lopulle asti.

– Odotan uutta Posse-kautta kuin kuuta nousevaa! On kiva päästä taas tekemään show’ta hyvällä porukalla. Ekaa kertaa mennään kauden aikana kevättä kohti ja odotan, että meininki vaan paranee, kun kelit lämpenee ja päivät pitenee, Jarppi Leppälä fiilistelee.

Hän kertoo, että tälläkin kaudella Possen inserttikuvauksissa on tapahtunut hauskoja tilanteita.

– Esimerkiksi katsojille tutuksi tulleiden suihkurallien kuvauksissa ihmiset ovat ovensa avatessaan todenneet, että “ollaankin odotettu teitä”. On ollut myös mahtavaa päästä haastamaan julkisuudesta tuttuja henkilöitä Possen stuntteihin ja seuraamaan, kun ihmiset ylittävät itsensä lähtiessään mukaan hurjiinkin temppuihin, hän jatkaa.

Supersuositut stuntit siis tekevät tällä kaudella paluun possentaihin ja niihin uskaltautuvat muun muassa Shirly Karvinen, Eero Ettala, Sami Yaffa, Emma Kimiläinen, Sipe Santapukki ja Ali Jahangiri. Sätkyukkoina nähdään JVG, Aki Linnanahde, Arttu Wiskari ja Kalle Palander ja sätkyakkoina Chisu ja Meeri Koutaniemi. Suorat lähetykset pitävät sisällään myös suositut live-haastattelut ja kevään kuumimpia artistivieraita.

Seuraa Possea:
Facebook: facebook.com/mtvposse
Instagram: @mtvposse
Twitter: @MTVposse

mtv.fi/posse
#mtvposse

Posse MTV3-kanavalla perjantaisin 29.3. alkaen klo 20.00.
Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv:ssä.

Possen MTV:lle tuottaa Rabbit Films.

Huippusuosittu Tuttu Juttu Show tekee paluun MTV3-kanavalle!

e654106_8b4551fffc9c626bfd26bca8f75a45ff

Huippusuosittu Tuttu Juttu Show tekee paluun MTV3-kanavalle! Nyt selvitetään, kuinka hyvin parisuhteessa elävät todella tuntevat oman kumppaninsa. Hyväntahtoista parisuhdevisailua luotsaa Timo Koivusalo, josta ohjelma teki aikoinaan tunnetun juontajan. Koivusalon juontajapari paljastetaan myöhemmin keväällä. Pariskuntien haku ohjelmaan on alkanut nyt.

Lämminhenkinen Tuttu juttu Show tuli suomalaisille televisionkatsojille tutuksi vuosina 1992-2002, jolloin ohjelmaa tehtiin kaiken kaikkiaan 393 jakson verran. Timo Koivusalon ja Joel Hallikaisen isännöimässä tuntemisleikissä selvitettiin, kuinka hyvin pariskunnat tunsivat omat kumppaninsa. Kymmenen vuoden aikana ohjelmassa kävi huimat 1 572 vierasta, muun muassa tunnettuja suomalaisia presidentinvaaliehdokkaista ja heidän puolisoistaan eri alojen taiteilijoihin ja urheilijalegendoihin. Jos kaikki menestysohjelman jaksot katsoisi putkeen, menisi katselussa aikaa kaksi viikkoa. Kun Hallikainen päätti jäädä ohjelmasta pois vuonna 2000, jatkoi Koivusalo menestyksekästä ohjelmaa vaihtuvien vierailevien juontajien kanssa vielä kaksi vuotta.

Nyt legendaarinen Tuttu Juttu Show tekee paluun MTV3-kanavalle. Ohjelmassa on edelleen kisaamassa kaksi pariskuntaa, joista toinen on julkisuudesta tuttu. Juontajana jatkaa Timo Koivusalo, jolle ohjelma on erityisen rakas. Hän onkin ehtinyt kaivata tv-studion sähköistävää tunnelmaa ja sitä hyväntuulisen ja positiivisen tekemisen meininkiä, jossa kaikki tapahtuu tässä ja nyt.

– Olen todella innoissani Tuttu Juttu Show’n paluusta. Sen tekeminen on ollut alusta asti yhtä juhlaa. Vuosien varrella olen saanut vastata lähes päivittäin kysymykseen: “Milloin se Tuttu Juttu Show oikein tulee takaisin?”. Siksi olen tänään onnellinen mies voidessani vastata, että nyt – nyt se tulee takaisin, Koivusalo hehkuttaa.

Hän pystyy nimeämään useammankin syyn ohjelman huimaan suosioon.

– Tuttu Juttu Show on ohjelma, johon osallistuvat pariskunnat ovat aina pääroolissa ja kunniavieraita. Sinne on turvallista tulla, ja sen luoma näkyvyys on erittäin myönteistä ja positiivista. Uskon, että yksi Tuttu Juttu Show’n suosion salaisuuksista on juuri se, että katsoja aistii ainutkertaisuuden. Mitään ei voi käsikirjoittaa etukäteen, vaan kaikki syntyy siinä pienessä hetkessä vilpittömän läsnäolon ja toisen asemaan asettumisen myötä, hän jatkaa.

Koivusalon tuleva juontajapari paljastetaan myöhemmin keväällä.

Pariskunnat voivat hakea ohjelmaan osoitteessa MTV.fi/haemukaan

#mtvtuttujuttu #tuttujuttu

Ohjelman MTV:lle tuottaa Artista Filmi.

Koskettava dokumenttielokuva Uusi lastensairaala – lahja Suomen lapsille MTV3-kanavalla ti 19.3. klo 20

e653732_254b2b97781b132797b3fdaca871d304

Dokumenttielokuva kertoo koskettavien tarinoiden kautta Suomen lasten sairaanhoidosta Uudessa lastensairaalassa. Lisäksi luodaan katsaus kamppailuihin koko Suomea palvelevan lastensairaalan puolesta sadan vuoden ajalta.

Dokumentissa kuvataan pienten potilaiden hoitoa ja vanhempien arkea Uudessa lastensairaalassa. Seuraamme muun muassa ykköstyypin diabetesta sairastavan pienen Louna-tytön tarinaa, olemme harvinaista sairautta sairastavan joensuulaisen Eetun matkassa Helsingissä ja tutustumme niin epilepsian neurokirurgiseen kuin lasten vaikean syövän hoitoon.

”Lasten mahdollisuus saada laadukasta terveydenhoitoa taustasta riippumatta on tärkeää. Sillä on valtava merkitys paitsi perheille myös yhteiskunnalle: tasa-arvoisten mahdollisuuksien takaaminen lapsille edistää koko yhteiskunnan hyvinvointia, vaurautta ja vakautta. Siksi annoin Uuden lastensairaalan rakentamiselle varauksettoman tukeni”, sanoo presidentti Martti Ahtisaari, Uuden Lastensairaalan Tukisäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja 2012–2018.

Uuden lastensairaalan syntyä, toimintaa ja taustoja dokumenttielokuvassa avaa professori Kari Raivio sekä joukko Suomen eturivin lastenlääkäreitä, sairaanhoitajia ja henkilökuntaa.

”Lapsipotilas tuo aina mukanaan perheen ja tämä näkyy myös tässä sairaala-ajattelussa hyvin voimakkaasti, kun Uutta lastensairaalaa on suunniteltu. Siinä on perhe koko ajan mukana”, professori Kari Raivio sanoo.

Dokumenttielokuvassa luodaan myös katsaus sairaalahoidon tehtävään hyvinvointiyhteiskunnassamme arkkiatri Arvo Ylpön ja Sophie Mannerheimin ajoista lähtien. Heidän uraauurtava työnsä lasten terveyden hyväksi loi perustan Suomen lasten terveydelle, ja Suomen lapsikuolleisuus väheni nopeasti maailman alhaisimmaksi.

Helsingin Meilahden sairaalarakennukset pääsivät rapistumaan pahoin ja niissä hoidettiin sairaita lapsia vuosikymmeniä. Tarvittiin rohkeutta, pyyteetöntä uurastamista sekä julkisten varojen lisäksi yritysten ja säätiöiden ja yli miljoonan kansalaisen rahallinen tuki, jotta Uusi lastensairaala saatiin vihdoin rakennettua.

Lasten terveyttä uhkaavat kuitenkin nyt uudet haasteet, ja ohjelmassa kerrotaan, millä tavoin Uuden lastensairaalan toimintaan läheisesti nivoutunut tutkimus vastaa niihin.

”Näytämme ison kuvan siitä, miten lasten erikoissairaanhoito toimii neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon tehdessä perustyön. Journalistien tehtävänä on sitten seurata, miten hyvinvointiyhteiskuntalupaus toteutuu, ja miten suomalaiset ylipäätään haluavat siihen kansana sitoutua”, käsikirjoittaja Teija Riikola sanoo

UUSI LASTENSAIRAALA – LAHJA SUOMEN LAPSILLE MTV3-kanavalla ti 19.3. klo 20.00. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C Moressa.

Suomalainen menestyssarja Kolmistaan nähdään Subilla 7.3. alkaen klo 21 – aina kaksi jaksoa putkeen!

e652728_7d998249493c105462df7d121f6ef2ff

Pamela Tolan, Lauri Tilkasen ja Eero Ritalan tähdittämä tragikoominen sarja, Kolmistaan starttaa Subilla torstaina 7.3. klo 21. Jatkuvajuoninen sarja kertoo poikkeuksellisen vanhemmuustarinan, josta ei puutu huumoria eikä hankalia tilanteita. Koukuttava Kolmistaan esitetään aina kahden jakson putkena, koko tuotantokauden ajan.

Kotimainen komediasarja, Kolmistaan kertoo kolmesta kolmekymppisistä kaveruksesta Vilmasta, hänen poikaystävästään Sevestä sekä heidän homoseksuaalista ystävästään Markuksesta. Porukalla he bilettävät ahkerasti ja asuvat yhdessä Helsingissä. Eräs bileilta lähtee lapasesta ja kolmikko päätyy yhdessä sänkyyn.

Pari viikkoa myöhemmin raskaustesti paljastaa Vilman tulleen raskaaksi jommallekummalle miehistä. Kolmikko ei halua ajautua elämässä erilleen, joten he ratkaisevat kiperän tilanteen jatkamalla yhteiseloa ja päättämällä kasvattaa lapsi yhdessä.

Kolmistaan on Samuli Valkaman ohjaama ja pääosissa nähdään Pamela Tola, Lauri Tilkanen ja Eero Ritala.

Kolmistaan on ITV Studios Finlandin tuottama sarja

Kolmistaan alkaa tuplajaksoilla 7.3. klo 21.00 Subilla ja mtv:ssä. Ohjelma katsottavissa myös C Moressa.

1 2 3 8