Category Archives: HBO Nordic

HBO Nordicille tulossa Krista Kososen tähdittämä norjalainen alkuperäissarja Beforeigners

BEFOREIGNERS-2.114555

Pääosissa Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen

Lähitulevaisuuteen sijoittuva satiirinen scifi-sarja Beforeigners on tulossa HBO Nordicille. Sarjan ovat luoneet Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin (Lilyhammer) ja sen ohjaa arvostettu norjalaisohjaaja Jens Lien. Uutuussarjan pääosissa nähdään Nicolai Cleve Broch ja Krista Kosonen.

HBO Nordic on sopinut ensimmäisen norjalaisen alkuperäisohjelman tuotannosta. Beforeigners-nimisen sarjan ovat luoneet Anne Bjørnstad ja Eilif Skodvin, jotka ovat luoneet ja käsikirjoittaneet myös menestyssarjan Lilyhammer. Sarjan pääosissa nähdään Nicolai Cleve Broch (Mustamaalattu, Max Manus) ja Krista Kosonen (Putous, Puhdistus, Blade Runner 2049).

Beforeigners-sarja on HBO Europeen kuuluvan HBO Nordicin toinen alkuperäistuotanto. Ensimmäisen alkuperäistuotannon Göstan kuvaukset ovat hiljattain päättyneet Ruotsissa.

Ympäri maailmaa alkaa tapahtua ennennäkemättömiä ilmiöitä, joista voimakkaiden valonvälähdysten myötä ilmestyy ihmisiä menneisyydestä: kiviajalta, viikinkien aikakaudelta ja 1800-luvun lopulta. Kukaan ei ymmärrä miten tämä voi olla mahdollista, eikä menneestä tulleilla ”beforeignereiksi” kutsutuilla ihmisillä itsellään ole tapahtuneesta mitään muistikuvaa. Vain yksi asia on varmaa: heitä tulee lisää eikä paluuta entiseen ole.

Muutamaa vuotta myöhemmin loppuun palanut poliisi Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) saa osana poliisilaitoksen sopeuttamisohjelmaa parikseen viikinkiajalta ilmestyneen Alfhildr Enginnsdottirin (Krista Kosonen). Tutkiessaan erään ”beforeignerin” murhaa he ajautuvat selvittämään laajemman mittakaavan salaliittoa arvoituksellisen massainvaasion takana.

Leikkisä ja hauska rikostarina Beforeigners on uusi alkuperäisohjelma kansainvälisen menestyssarja Lilyhammerin luojilta ja käsikirjoittajilta Anne Bjørnstadilta ja Eilif Skodvinilta.

”Tarinamme tutkii ajassa matkustaneiden pakolaisten vaikutuksia yhteiskuntaan. On ollut ilo kehittää Beforeigners-maailmaa yhteistyökumppanimme HBO:n kanssa. Odotamme kovasti, että saamme herättää tämän tarinan eloon yhdessä ohjaaja Jens Lienin kanssa.”

Sarjan ohjauksesta vastaa arvostettu elokuvantekijä Jens Lien, jonka ensimmäinen elokuva Jonny Vang palkittiin Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla vuonna 2003. Lukuisia kansainvälisiä elokuvapalkintoja voittanut Den brysomme mannen (The Bothersome Man) esiteltiin Cannesissa 2006 ja se nousi yhdeksi vuosikymmenensä merkittävämmäksi norjalaiselokuvaksi saaden runsaasti kehuja ja menestystä.

HBO:n vastaavina tuottajina toimivat Hanne Palmquist, Steve Matthews ja Antony Root.

HBO Nordicin alkuperäisohjelmien johtaja Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original Programming, kertoo:
“Beforeigners on todella omaperäinen ja viihdyttävä lähitulevaisuuteen ajoittuva satiiri, joka sijoittuu tunnistettavaan mutta muuttuneeseen yhteiskuntaan, jossa rinnakkaiselo on muuttanut pelin luonteen. Olen ylpeä, että saimme tämän ensimmäiseksi norjalaissarjaksemme – se on hauska, kulmikas ja ajatuksia herättävä – todellinen HBO-sarja.”

HBO Europen ohjelmista vastaava johtaja Antony Root, EVP Original Programming and Production, kommentoi tuotantoa:
“Beforeigners edustaa juuri sellaista ohjelmaa, joita haluamme tehdä: uskalias, fiksu, kirjoittajavetoinen ja erottautumiskykyinen. Se sopii täydellisesti HBO:lle. Olemme innoissamme saadessamme aloittaa työskentelyn Norjassa Annen ja Eilifin kanssa, sekä saadessamme sarjan osaksi monipuolista ja kasvavaa eurooppalaistuotantoamme.”

Beforeigners-sarja koostuu kuudesta 45-minuuttisesta jaksosta ja se on Rubicon TV:n tuotantoa. Sarja tulee ensi-iltaan yksinoikeudella HBO Nordicilla sekä kaikilla HBO Europen alueilla ja Yhdysvalloissa HBO GO ja HBO Now -palveluissa.

Jim Carreyn tähdittämä komediasarja Kidding ensi-illassa 10.9. alkaen HBO Nordicilla

kidding-main.130412

Jim Carrey ja ohjaaja Michel Gondry taas yhdessä

Golden Globe® -palkittu Jim Carrey nähdään Showtimen uudessa tummasävyisessä komediasarjassa Kidding 10.9. alkaen. Yli 20 vuoden tauon jälkeen televisiosarjan vakiokaartiin liittyvä Carrey yhdistää jälleen voimansa Oscar®-palkitun ohjaaja Michel Gondryn (Tahraton mieli) kanssa.

Sarjan tapahtumat keskittyvät Jeffin ympärille, joka tunnetaan paremmin Mr. Pickles’ Puppet Time -lastenohjelman hyväntahtoisena ja viisaana herra Picklesinä (Carrey) – tärkeänä roolimallina ja tukena monille lapsille sukupolvien ajan. Sadut ja nukkehahmot eivät kuitenkaan auta Jeffiä, kun hänen perheensä alkaa hajota nopeammin kuin hän ehtii pelastaa sitä. Samaan aikaan tässä hilpeässä, mutta sydäntä särkevässä tarinassa hyväsydämisen miehen mielenterveys hiipuu hiljalleen julman maailman keskellä.

Sarjassa esiintyvät myös Frank Langella (Frost/Nixon), Catherine Keener (HBO:n Show Me A Hero, Capote) ja Judy Greer (Sukuvika).

Tapahtumien edetessä Jeff alkaa koetella sarjansa ja sen vastaavana tuottajana toimivan Sebin (Langella) rajoja. Seb pelkää Jeffin mielenterveysongelmien tuhoavan heidän luomansa menestystuotteen ja hän alkaakin valmistella sarjan tulevaisuutta ilman Jeffiä. Samaan aikaan myös ohjelman käsinukeista vastaava Deirdre (Keener) painiskelee oman yksityiselämänsä ja uransa kanssa. Greer nähdään miehestään Jeffistä vieraantuneena vaimona ja heidän poikaansa esittää Cole Allen. Vierailevina tähtinä sarjassa nähdään mm. Justin Kirk (Weeds) ja Ginger Gonzaga (I’m Dying Up Here; saatavilla HBO Nordicilla).

Kidding-sarjan on luonut avausjakson kirjoittanut ja showrunnerina toimiva Dave Holstein (Weeds), joka toimii myös vastaavana tuottajana yhdessä useamman jakson ohjanneen Michel Gondryn kanssa. Vastaavina tuottajina toimivat lisäksi Carrey, Michael Aguilar (I’m Dying Up Here), Roberto Benabib (Weeds), Raffi Adlan (The Green Hornet), Jim Garavente (Game Night) ja Jason Bateman (Sukuvika).

KIDDING (10 x 30 min) ensi-illassa HBO Nordicilla 10.9. alkaen.