Category: YLE TV2

Noin viikon uutiset jatkuu 21.9. – edessä Jukka Lindströmin viimeinen kausi ohjelman juontajana

1beafa1d9548117186240e6e489e7c38

Kuudes tuotantokausi starttaa Yle TV2:ssa 21.9. klo 21.

Toimittaja ja stand up -koomikko Jukka Lindström jättää Noin viikon uutiset syksyn tuotantokauden jälkeen. Lindström on käsikirjoittanut ja juontanut ohjelmaa sen alusta asti. Syynä Lindströmin lähtöön on muutto ulkomaille.

“Kuluneet kolme vuotta NVU:n parissa ovat olleet Suomen parhaan työryhmän ja aktiivisten fanien ansiosta hienoa aikaa. Hiljattain tarjoutui kuitenkin mahdollisuus muuttaa perheen kanssa ulkomaille, joten päätin laittaa tv-työt pienelle tauolle”, Lindström kertoo.

Edessä on kuitenkin vielä yksi huikea kausi. Lindström luottaa siihen, että tänäkin syksynä aineksia hyvään poliittiseen satiiriin riittää.

“Ennen kauden alkua työryhmää aina jännittää, että mistä saadaan revittyä huumoria tällä kaudella, mutta Sipilän hallitus on yleensä aina rientänyt apuun,” hän lohkaisee.

Viimeinen Lindströmin luotsaama Noin viikon uutisten jakso nähdään Yle TV2:lla 23.11.2017. Toistaiseksi ohjelman tulevaisuus on vielä avoin.

“Syksyn aikana selviää, saako ohjelma keväällä jatkoa,” kertoo tuottaja Jenni Laine.

Noin viikon uutiset on vuonna 2014 alkanut viikoittainen ajankohtaissatiiri. Se voitti parhaan komedia- ja sketsiohjelman Kultaisen Venlan vuonna 2016. Ohjelma muistetaan mm. Timo Soinin Guggenheim-räpistä ja Donald Trumpille ivailevasta America First, Finland Second -videosta, jota on katsottu maailmanlaajuisesti jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Katsojat voivat ilmoittautua studioyleisöksi Noin viikon uutisten nettisivujen kautta 1.9. alkaen.

Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille uutuussarjassa Peltsin kova vuosi

6c3e3bc4253b1b916d9e88d47ccb79b1

Yksi vuosi, yksi mies ja kuusi kovaa haastetta.

Mikko “Peltsi” Peltola on juossut maratoneja ja suoriutunut triathlonista, mutta nyt edessä on jotain, mikä on Peltsinkin mittareilla rankkaa. Peltsin kova vuosi -uutuussarjassa Peltsi haastaa yhden vuoden aikana itsensä äärirajoille kuuden erilaisen, pitkäkestoisen ja keskellä komeinta luontoa tapahtuvan urheilusuorituksen kautta.

Ensimmäisen suorituksensa, 150 kilometrin merimelonnan, Peltsi starttaa Helsingistä Hankoon 13. syyskuuta. Toimittajat ovat tervetulleita haastattelemaan Peltsiä ennen lähtöä.

Peltsin valmistautumista, suorituksia ja palautumista voi seurata elokuusta lähtien reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa ja netissä, joissa päästään tutustumaan eri lajien lajikouluihin sekä nähdään Peltsin kokkaus- ja pakkausvinkkejä vaativien urheilusuoritusten kylkeen. Yle Puheella seurataan Peltsin kovaa vuotta joka toinen viikko 22.8.2017 alkaen.

Omien suoritustensa lisäksi Peltsi haastaa mukaan myös kaikki katsojat ja seuraajat lajikohtaisilla haasteilla ja yhteisillä treeneillä. Ensimmäiset yhteiset puistojumppatreenit järjestetään Helsingissä Hesperian puiston amfiteatterilla Oopperan  vieressä keskiviikkona  30.8. klo 18–19. Tehotreenit Peltsille ja koko porukalle vetää fitnessmalli ja personal trainer Janni Hussi. Kaikki ovat tervetulleita paikalle ja treenata voi oman kunnon mukaan.
Luvassa vuosi täynnä hikeä, tuskaa ja euforiaa
Peltsin kova vuosi kuvataan kuusijaksoiseksi sarjaksi, josta ensimmäinen osa, merimelonta, nähdään 22. lokakuuta Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

”Pitkään kestävyysurheilua harrastaneena olen oppinut nauttimaan rankoista suorituksista. Se, että on loppuunsa uupunut, tuntuu hyvältä koko kehossa. Omat suoritukseni ovat kuitenkin maltillisia ajatellen sitä, mihin ihmiskeho pystyy”, Peltsi kertoo.

Jokaisessa suorituksessa on kuitenkin myös omat ulkoiset riskitekijänsä. Syyskuun merimelonnassa yksi epävarmuustekijä on sää – mahdolliset syysmyräkät ja viileä vesi tuovat omat mausteensa jo muutoinkin rankkaan suoritukseen.

Sarjan toinen tämän vuoden puolella toteutettava haaste – 130 kilometrin polkujuoksu – on tarkoitus suorittaa Lieksassa Karhunpolulla marraskuussa.

Luvassa on on vauhtia, hikeä, tuskaa ja toivottavasti myös itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.

Lisätietoa löytyy Peltsin Facebook-sivuilta ja kovan vuoden nettisivuilta

Siskot ovat heränneet kauneusuniltaan vaarallisempina kuin koskaan! -Siskonpeti palaa uusin jaksoin 21.9.

5a29536a53f5f6906602a660915fa5e9
Siskot ovat heränneet kauneusuniltaan tyrmäävämpinä, kiusallisempina ja vaarallisempina kuin koskaan. 3. tuotantokaudella Siskonpedissä ravistellaan isoja teemoja, kuten usko, toivo, rakkaus ja isänmaa.

Siskonpedin ohjaaja Anna Dahlman lupaa, että siinä missä ykköskausi oli pelkkää kuviokelluntaa ja kakkoskausi jo pintasukellusta, niin kolmoskaudella mennään syvään päähän ja pohjaan asti.

”Kolmoskausi on vereslihaisempi ja melankolisempi kuin aiemmat kaudet.
Ikääntymisestä, kuolemasta ja luopumisesta nähdään paljon sketsejä. Käsiteltävät teemat eivät tule olemaan entisellään Siskonpedin 3. kauden jälkeen.”

Sarjaa tähdittävät tuttuun tapaan komiikan mestarit Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen, Sanna Stellan, Jarkko Niemi sekä Joonas Nordman.
Siskonpeti (10 x 22min) jatkuu Yle Areenassa ja Yle TV2:lla 21.9.

***
21.9. vietetään Siskonpedin ensi-iltaa!

Kyseessä on yhteisöllinen tapahtuma, johon kuka vain voi osallistua missä päin Suomea tahansa. Siskonpedin naiset kokoontuvat yhteen katsomaan uusia jaksoja ja viettämään iltaa yhdessä Facebookin, Instagramin ja Twitterin ääreen. Varaa siis kuohuvat ja vaahtokarkit valmiiksi ja liity siskojen seuraan syyskuussa somessa!

Siskonpeti Facebookissa
Siskonpeti Twitterissä
Siskonpeti Instagramissa

Ohjaajat: Anna Dahlman ja Jesse Jokela
Tuottajat: Julia Jokinen ja Jenni Säntti
Tuotanto: Yellow Film & TV

Ilouutisia sairaalasarjojen ystäville! Casualty alkaa Kakkosella 13.7.

01717156b99f206daf127f8906de46fd

Rakastettu brittidraama Casualty alkaa Kakkosella 13.7.

Maailman pitkäaikaisin sairaaladraama, BBC:n tuottama Casualty nähdään Kakkosella joka arkipäivä 13.7. alkaen. Sarja starttaa 19. tuotantokauden jaksoilla.

Britannian menestynein sairaalasarja Casualty saadaan ruutuun Suomessakin. Vuodesta 1986 jatkunut sarja elää ja voi hyvin: sen 31. kausi esitettiin Britanniassa syksyllä 2016, ja tämän vuoden alussa sarja palkittiin parhaan draamasarjan pystillä National Television Awards -palkintogaalassa peitoten mm. suosikit Game of Thrones ja Rimakauhua ja rakkautta.

Casualty alkaa meillä kaudesta 19, jaksosta numero 447, joka on ensiesitetty Britanniassa vuonna 2004. Sarja rävähtää ruutuun ryminällä, kun tiivistunnelmainen kaksiosainen avausjakso esittelee sarjan vahvuudet: raastavan todentuntuiset hahmot, koskettavat tarinat ja yllättävät juonenkäänteet yhdistettynä traagisiin onnettomuustilanteisiin.

Holby Cityn sairaala on Casualtyn spin-off

Ensikohtaamisia Casualtyn väen kanssa on tapahtunut meilläkin aiemmin, sillä hektinen ensiapuosasto sijaitsee fyysisesti Holby Cityn sairaalan katon alla. Näillä kahdella BBC:n sarjalla on ollut muutamia intensiivisiä yhteisjaksoja, joissa nähdään kummankin sarjan roolihenkilöitä.

Casualtyn pääosissa nähdään mm. kuvassa olevat Simon MacCorkingdale (Harry Harper), Georgina Bouzova (Ellen Zitek), Ian Bleasdale (Josh Griffiths), Derek Thompson (Charlie Fairhead), Susan Coockson (Maggie Coldwell), Suzanne Packer (Tess Bateman), Leanne Wilson (Claire Guilford), Georgina Bouzova (Ellen Zitek), James Redmond (Abs Denham), Elizabeth Carling (Selena Manning), Gary Mavers (Will Manning), Rebekha Gibs (Nina Farr).

Tuotanto: BBC, Britannia.
Casualty (12) Yle TV2:ssa ma-pe klo 9 (pikauusinta klo 18) 13.7. alkaen. Yle Areenassa jaksot katsottavissa 14 vrk.

Pikku Kakkonen täyttää 40 vuotta 11.1. – juhlavuosi kutsuu mukaan leikkiin!

d9c1b94b83a982b3d04154f261050505
Pikku Kakkonen täyttää 40 vuotta 11.1.2017. Juhlavuosi näkyy Pikku Kakkosen ohjelmistossa ja tekemisessä koko vuoden. Lauantaiaamut uudistuvat synttäriviikolla, kun 14.1. nähdään ensimmäistä kertaa Pikku Kakkosen Seikkalukone. Pikku Kakkosen valokuvanäyttely ilahduttaa halki Suomen koko vuoden ajan, ja Alli Haapasalon ohjaama dokumentti Postilokero 347 – Pikku Kakkosen tarina kokoaa yhteen rakastetun ohjelman 40-vuotisen historian.

Juhlavuosi alkaa keskiviikkona 11.1., kun Pikku Kakkonen kutsuu koko Suomen onnittelemaan 40-vuotiasta sankaria laulamalla kello 14.00 yhteen ääneen Pikku Kakkosen postilaulun. Lisäksi illan Pikku Kakkosessa on luvassa juhlahumua.

Postilokero 347 – Pikku Kakkosen tarina Yle TV2:ssa 11.1. klo 19

Syntymäpäivänä ensi-iltansa saa Ylen lasten ja nuorten toimituksen tuottama dokumentti Postilokero 347 – Pikku Kakkosen tarina. Se kertoo ohjelman värikkäistä vaiheista ja erilaisista suomalaisista, joiden elämään ohjelma on lähtemättömästi vaikuttanut. Dokumentin on käsikirjoittanut ja ohjannut Alli Haapasalo.

Pikku Kakkosen seikkailukoneen matkaan hypätään lauantaina 14.1.

Pikku Kakkosen lauantaiaamut uudistuvat. 40-vuotisjuhlan kunniaksi avaamme studion ovet ja kutsumme lapset mukaan leikkiin. Pikku Kakkosen uusi hahmo Heppu polkaisee seikkailukoneen käyntiin ja vie lapset mukaan seikkailupolulle. Seikkailuseurana ovat Pikku Kakkosen tutut juontajat ja uusi studio-orkesteri.

Hepun reppuun on pakattuna varusteet tilanteeseen jos toiseenkin. Kun seikkailukone paljastaa kartan, matka voi alkaa leikkien, laulaen ja hauskoja tehtäviä suorittaen. Tehtävien välit kuljetaan reippaasti liikkuen. Jotta loppuyllätys paljastuisi, tarvitaan taas seikkailukoneen ja lasten apua. Seikkailukartat julkaistaan osoitteessa yle.fi/lapset sekä Pikku Kakkosen Pinterestissä, niin että lapsi voi jatkaa leikkiä kotona.

14.1. esiintyjät: Heppu (Jaakko Loukkola), juontajat Veera Degerholm ja Tuomo Rannankari sekä muusikot Janne Ali-Vehmas ja Heli Kajo.

21.1. esiintyjät: Heppu, juontajat Veera Degerholm ja Tuomo Rannankari sekä muusikot Janne Ali-Vehmas ja Isa-Eerika Lehto.

Juhlavuonna luvassa monta leikkisää tapahtumaa

Juhlavuoden aikana Pikku Kakkonen on monessa mukana. Tammikuussa kaikki lapset saavat ideoida maailman parasta peliä. Parhaimpien ideoiden pohjalta toteutetaan uusi peli Pikku Kakkosen sovellukseen. Helmikuussa julistetaan Pikku Kakkosen postissa alkavaksi postimerkin suunnittelukilpailu. Tampereen elokuvajuhlilla katsellaan maaliskuussa nostalgisia lastenohjelmia valkokankaalta aikuisten iltanäytöksessä ja perheille suunnatuissa Minikino-näytöksissä.

Juhlavuoden valokuvanäyttely kiertää koko vuoden Suuren Lukuseikkailun matkassa ympäri Suomea vieraillen kahdeksalla paikkakunnalla. Ensimmäinen valokuvanäyttely nähdään maaliskuussa Tampereen Rullassa.

Toukokuussa Pikku Kakkosen postin postimerkkikilpailun voittajamerkki ja kilpailuun osallistuneet piirustukset ovat esillä Finlandia 2017 -filatelianäyttelyssä Tampere-talossa.

Juhlavuoden tapahtumien sarja huipentuu Rovaniemellä ja Oulussa, joissa kokoonnutaan kuulemaan juhlavuoden konsertteja lokakuun lopussa. Konsertit nähdään Pikku Kakkosessa joulukuun aikana.

Yle Areenaan nostalgiapaketti suosikkisarjoista

Juhlavuoden aikana Pikku Kakkosessa nähdään sympaattisia satuja, jännittäviä tarinoita ja sykähdyttäviä seikkailuita. Yhdessä nautitaan musiikista, tietoja ja taitoja antavista ohjelmista, sekä koetaan riemua uusia asioita opittaessa. Alkuvuodesta Pikku Kakkosen illoissa katsellaan aikakonetelevision kautta ohjelmanäytteitä menneiltä vuosikymmeniltä. Yle Areenaan kootaan nostalgiapaketti suosikkisarjoista.

Sosiaalisessa mediassa Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhla kootaan tunnisteiden #pikkukakkonen40 ja #älälopetaleikkimistä ympärille.

YLE: Uusi kotimainen draamaa ja realitya yhdistävä Heroes of the Baltic Sea -sarja alkaa 26.12.!

acb9fea6fc1c9ad9d1e98388f877cf73

Kuva: YLE

Heroes of the Baltic Sea on uudenlainen ohjelmaformaatti, jossa sekoittuu nykyajan realityseikkailu ja 1400-luvulle sijoittuviin tositapahtumiin perustuva historiallinen draama. Ylessä kehitetty ohjelma on jo herättänyt myös kansainvälistä mielenkiintoa. Ensiesityksensä sarja saa Yle Areenassa 26.12. sekä Yle TV2:ssa 26.–28.12. klo 20.

Myrskyisenä yönä marraskuussa 1468 Itämerellä haaksirikkoutuu purjelaiva nimeltään Hanneke Vrome. Aluksen mukana meren syövereihin uppoaa mittaamattoman arvokas kultalasti. Laivassa mukana matkustaneen Raaseporin linnanherran pojan Axel Tottin kohtalo on jäänyt meidän päiviimme saakka mysteeriksi. Myöskään aarretta ei ole vuosisatojen saatossa löydetty. Ei ennen kuin neljä tosielämän nuorta pestataan tehtävään.

Heroes of the Baltic Sea -sarjaa tähdittää joukko eturivin näyttelijöitä. Merirosvoina vakuuttavat Ville Virtanen ja Minttu Mustakallio. Axel Tottin rooleissa loistavat nuori Oliver Österberg sekä sarjan ruotsalaisvahvistus Christian Arnold.  Axelin vanhempina nähdään Tommi Korpela ja Linda Zilliacus. Muissa keskeisissä rooleissa Sampo Sarkola ja Jorma Tommila.

Tosielämän realityseikkailussa Axelin jalanjäljissä aarretta etsivät yli viiden sadan hakijan joukosta valikoituneet Santeri Koskinen, Netta Pihlanen, Julia von Lerber ja Vilho Leskelä.

Heroes of the Baltic Sea -sarjan takana ovat menestyssarjojen #lovemilla ja Sekasin luojat Tommi Hakko ja Riikka Takila. Seikkailusarjan ovat käsikirjoittaneet Antti Pesonen (Sorjonen, Kansan mies) ja Outi Keskevaari (Ainoat oikeat, Selviytyjät). Epookin on ohjannut AJ Annila (Sauna, Ikitie) ja seikkailuosuuden Tuukka Temonen (Teit meistä kauniin, Presidentintekijät).

a85fc48b803562cbb141597476078c98

Kuva: YLE

Formaatti herättänyt kiinnostusta ulkomailla

Heroes of the Baltic Sea on Yle Lapsissa ja nuorissa kehitetty ohjelmaformaatti, jossa yhdistellään historiallista draamaa ja nykypäivässä etenevää seikkailurealitya. Idea on yksinkertainen: neljä nuorta tempaistaan keskelle seikkailupeliä. He etenevät matkallaan Axel Tottin muinaisia vihjeitä seuraamalla eikä heillä ole etukäteen aavistustakaan siitä, mihin seikkailu heidät seuraavaksi vie. Edetäkseen aarrejahdissa heidän on ratkaistava fysiikkaa ja älyä testaavia tehtäviä. Koska kyse on pelistä, voi nelikko välillä turvautua kyseenalaisiinkin keinoihin. Tärkeintä on ehtiä aarteelle ensin ja pelastaa se hylkyrosvojen käsistä.

”Uusi Ylen kehittämä formaatti on herättänyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta jo ennen ensiesitystään”, sarjan tuottaja Riikka Takila kertoo.

Heroes of the Baltic Sea on suurin panostus nuortenohjelmissa vuosiin. Sarjaa on kuvattu Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa ja Saksassa, ja se sisältää Suomen mittakaavassa ennennäkemättömän hienoja stuntteja. Sarjan esityskieli on osittain ruotsi, ja siinä on sekä suomen- että ruotsinkielinen tekstitys. Sarja on viisiosainen:1 x 45min pilotti, 4 x 30min.

Heroes of the Baltic Sea kokonaisuudessaan Yle Areenassa 26.12. ja Yle TV2:ssa 26.–28.12. klo 20 #balticheroes

Marja Hintikka – kolmas kausi ja kolmas lapsi tulossa

b9fb403366eff7b45a404dc2b3697f1c

Marja Hintikka Liven kolmas kausi alkaa 17.10.2016 tv:ssä, radiossa ja netissä. Uudella kaudella keskiössä ovat vanhempien kokemat pelot ja niiden purkaminen.

MHL:n fanien toiveista kummunneet teemat ovat ajankohtaisia myös ohjelman juontajalle Marja Hintikalle.

“Odotan kolmatta lastani, jonka on määrä saapua maailmaan keväällä. Kuten kaikki lapsia saaneet tietävät, odotusaika on pahoinvoinnin hälvettyä ihanaa ja toiveita täynnä – mutta siihen sisältyy myös paljon huolta ja jännitystä, jopa pelkoa siitä, miten kaikki sujuu. Siksi tämän kauden teemat tuntuvat poikkeuksellisen henkilökohtaisilta”, kertoo Marja.

Marja Hintikka Liven syksyn teemojen taustalla on MHL:n Taloustutkimuksella teettämä tutkimus siitä, mitkä ovat suomalaisen vanhemmuuden suurimmat pelot ja huolenaiheet. Sen tulokset julkistettiin tänään, 3.10.2016.

“Eniten suomalaisvanhempia huolettaa, että joku tekee lapselle pahaa, lasta kiusataan, lapsi sairastuu vakavasti, kuolee tai joutuu huonoon seuraan teini-iässä. Tavallaan lista oli aika odotettu, mutta kiinnostavaa on se, että tutkimuksemme mukaan miehiä huolettaa naisia enemmän vain talousasiat, kaikessa muussa äitejä pelottaa isiä enemmän. Aika perinteisillä rooleilla siis  mennään – edelleen”, pohtii Marja.

Tutkimuksesta selvisi myös, että vanhempien pelkoja hälventäisi muun muassa se, ettei media loisi niin paljon uhkakuvia.

“Tähän toiveeseen MHL haluaa tänä syksynä vastata. Pohtia, miten pääsisimme pelosta eteenpäin. Minä olen päättänyt, etten anna peloilleni valtaa. Aion parhaani mukaan myös luoda vapautuksen ja hyväksynnän ilmapiiriä meille kaikille ja uskon, että puhumalla MHL:n tapaan asioista myös pelkoja on mahdollista purkaa”, sanoo Hintikka.

MHL:n 3. kausi alkaa Yle TV2:ssa 17.10. ja Yle Puheella 18.10. Mukana kolmannella kaudella ovat myös show’n vakiokasvot Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Osoitteesta  yle.fi/mhl löytyvät mm. jutut MHL:n tuoreesta pelkotutkimuksesta sekä Marjan kolumni, jossa hän kertoo raskaudestaan.
MHL:n syksyn teemat:

17.10. Häpeäisit, läski äiti!
Vanhempien ulkonäköpaineet ovat entistä kovemmat. Kuka näihin paineisiin pystyy vastaamaan? Miksi vaadimme itseltämme täydellisyyttä?

24.10. Ero pelastaa perheen
Erosta puhutaan edelleen usein epäonnistumisena, mutta milloin tietää, että ero on paras ratkaisu? Mitkä asiat johtavat eroon?

31.10. Lapsi teki minusta yksinäisen
Moni vanhempi kokee olevansa yksin etenkin vauva-aikana. Synkimpiä hetkiä on vaikea jakaa muiden kanssa. Miten uskaltaisi hakea apua ja kertoa, miltä vanhemmuus pahimmillaan oikeasti tuntuu?

7.11.  Väärässä iässä vanhemmaksi
Teki lapset nuorena tai vanhana, aina tuntuu olevan vääränikäinen vanhempi. Mitä väliä vanhempien iällä on – ja mitä se kenellekään kuuluu?

14.11. Kuolemaa ei ole olemassa
Kuolemasta on melkein yhtä vaikea puhua lapsille kuin seksistä – sen tekee vasta kun on ihan pakko ja silloinkin kierrellen. Miten oppisimme näyttämään surun ja puhumaan siitä? Mitä lapselle voi kertoa kuolemasta?

21.11. Älä tuijota, lapseni on erityinen
Erityislasten määrä kasvaa Suomessa kovaa vauhtia. Onko kyse siitä, että lapsilla on todella enemmän ongelmia vai siitä, että vanhemmat shoppailevat heille diagnooseja?

28.11. Kiusaaja on kuningas
Kun omaa lasta kiusataan, nousevat myös vanhempien tunteet pintaan. Voinko tehdä jotain, jotta lapsestani ei tule kiusattua tai kiusaajaa – ja miten voin opettaa lastani puolustautumaan?

5.12. Mun rahat ei oo sun
Kun perheeseen tulee lapsia, rahanjako yleensä muuttuu: rahaa tulee vähemmän ja menee enemmän. Miten taata vanhemmille tasa-arvoiset tulot? Osaavatko naiset pitää puoliaan ja miehet irrottaa perheen elättäjän paineista?

12.12. Kyllä teini tietää
Juuri kun on tottunut siihen, että elämä pyörii lasten ehdoilla, lapset eivät enää tarvitsekaan sinua. Lapsista irrottaminen on kuitenkin teinien vanhempien tärkein tehtävä. Miten ihmeessä siihen pystyy?

19.12. Unelmien joulu
Kauden huipennuksessa pohditaan, miksi jouluun kiteytyvät kaikki “hyvän perheen” vaatimukset ja mitä paineita se aiheuttaa. Onko onnellisen perheen merkki onnellinen joulu?

Marja Hintikka Liven kolmas kausi paljastaa vanhemmuuteen liittyvät pelot!

67c6a800cf010385bd9bf4c9a5eadc43

Marja Hintikka Live jatkuu! Suoraa puhetta ruuhkavuosista tv:ssä, radiossa ja verkossa. Ihana. Kamala. Suora.

Marja Hintikka Liven kolmas kausi starttaa Yle TV2:ssa 17. lokakuuta 2016! Luvassa on jälleen lapsiperhearjen tabujen murtamista tv:ssä, radiossa ja netissä.

“Meillä on kaksi todella kovaa kautta takana, ja uskon, että emme tälläkään kertaa tuota pettymystä”, lupaa ruuhkavuosien kuningatar Marja Hintikka.

Tulevan kauden taustalla on MHL:n Taloustutkimuksella teettämä tutkimus siitä, mitkä ovat suomalaisen vanhemmuuden suurimmat pelot ja huolenaiheet. Lisäksi syksyn aiheisiin on vaikuttanut MHL:n someyhteisölle ja katsojille teettämä kysely.

Kymmenen viikon ajan MHL herättelee keskustelua lapsiperheitä koskettavista aiheista, kuten voiko lasta opettaa lyömään takaisin, olisiko ero kuitenkin oikea ratkaisu tai mistä vanhempien yksinäisyys johtuu?

“Pelkään, etteivät lapseni löydä paikkaansa maailmassa”

Keskustelua eteenpäin luotsaa tuttu kolmikko: Marja Hintikka, Heikki Soini ja Jenny Lehtinen. Heillä on kokemusta ja rohkeutta kyseenalaistaa sekä loputon kiinnostus vanhemmuuden ilmiöitä kohtaan.

”Kun ihminen saa lapsia, erilaiset pelot nousevat ihan uudella tavalla pintaan: mitä jos lapselle tai minulle käy jotain? Mitä jos lapseni ei kehity normaalisti tai pärjää? Pelkoja on opittava hallitsemaan ja siinä auttaa, että niistä uskaltaa puhua avoimesti”, rohkaisee Marja.

“Minä pelkään, etten osaa olla oikealla tavalla ja riittävästi läsnä lapsilleni. Pelkään, etteivät he löydä paikkaansa maailmassa”, Marja jatkaa.

Kolmen pojan yh-äiti Jenny Lehtinen kertoo, että tällä kaudella käsitellään hyvin paljon hänen omaa elämäänsä koskettavia asioita.

“Tulevalla kaudella puhutaan äitien läskihäpeästä, erosta, erityislapsista ja vielä teineistäkin. Jokainen näistä aiheista koskettaa minua ja kaipaa mielestäni kunnon ruumiinavausta. Vihdoin päästään käsittelemään asioita pintaa syvemmältä”, Jenny toteaa.

Heikki totuttelee parhaillaan tyttärensä ensimmäisiin uhmakohtauksiin, mutta ei vielä tunnusta pelkäävänsä mitään.

”En ole koskaan oikein pelännyt mitään, eikä edes lapsen syntymä muuttanut tilannetta merkittävästi. Saa nähdä ryhdynkö syksyn jälkeen pelkäämään”, Heikki nauraa.

Ohjelmassa ja keskustelussa mukana ovat myös vaihtuvat julkkisvieraat, joilla on asiaa ja yllättäviä mielipiteitä lapsista, kasvatuksesta tai parisuhteesta.

Marja Hintikka Live. Ihana. Kamala. Suora!

Suora talkshow nähdään aina maanantaisin Yle TV2:ssa klo 21.00. TV-lähetyksen lisäksi kuullaan suora radioshow tiistaisin klo 16.00 Yle Puheella, ja yle.fi/mhl-nettisivut palvelevat tietysti kellon ympäri.

Yle TV2 alkaen ma 17.10. klo 21.00
Yle Puhe alkaen ti 18.10. klo 16.00
yle.fi/mhl
#yleMHL

Ali Jahangirin uusi suomalaisuutta käsittelevä sarja Alias Lönnrot alkaa marraskuussa

4

Alias Lönnrot on Ali Jahangirin uusi tv-sarja suomalaisuudesta vuonna 2016.

Sarjassa stand up koomikko Ali Jahangiri ryhtyy oman aikamme Lönnrotiksi kartoittamaan kansansa nykytapoja ja luonnetta.

Mistä identiteettimme muodostuu, kun suo, kuokka ja Jussi ovat vaihtuneet hiireen, latteen ja satulatuoliin? Mikä on meille keskeistä tai pyhää, kun elämänohjeet napataan Raamatun sijaan netin keskustelupalstoilta?

Alias Lönnrotissa Ali vieraineen lyö säpäleiksi myytin tuppisuisesta kansasta, joka hiihtää kouluun kesät talvet tuulipuku päällä ja kossupullo takataskussa. Nyt on aika unohtaa väsyneet kliseet ja nähdä, kuinka positiivisesti suomalaiset reagoivat tuntemattoman kirjoittamaan rakkauskirjeeseen, työmatkan keskeyttävään yllätysliikuntaan tai oven taakse ilmestyvään Bull Mentulaan.

Ali testaa kadunmiehillä suomalaisuudesta tekemiään havaintoja ja yllättää ihmiset keskellä arkea. Alin kanssa uutta suomalaisuutta ovat kartoittamassa muun muassa Pirjo Heikkilä, Seksikäs Suklaa, Janne Kataja, Martina Aitolehti, Reino Nordin, Maija Vilkkumaa, Bull Mentula ja Mariska.

Kohtaamisista ja havainnoistaan Ali työstää stand up – lavaesityksen – oman näkemyksensä Suomesta ja suomalaisuudesta juuri nyt, tässä ajassa. Esitys nähdään osana jaksoja.

ITV Studios Finlandin Ylelle tuottaman sarjan ohjaa Ville Panhelainen. Käsikirjoitus on Ali Jahangirin ja Yasir Gailyn.

Alias Lönnrot
Yle Areena, 12 jaksoa katalogina tiistaina 1.11.
Yle TV2, 6 jaksoa torstaisin 10.11. alkaen

Yle TV2:n Villi kortti jatkuu 20.9. – Joukkueessa kaksi uutta vahvistusta!

3 (1)

Minna Kauppi ja Pilvi Hämäläinen liittyvät Villin kortin joukkueeseen!

Suomen hauskin urheiluohjelma ja urheilullisin viihdeohjelma Villi kortti jatkuu kolmannen tuotantokauden voimin tiistaina 20.9. klo 21 Yle TV2:ssa.

Kesän aikana ohjelma on napannut siirtomarkkinoilta riveihinsä kaksi uutta vahvistusta: yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Minna Kaupin sekä komediamaailman nousevan lupauksen Pilvi Hämäläisen.

Tämä on Villi kortti!

Villin kortin paneeli kaivaa viikon olennaisimmista urheilu-uutisista epäolennaisimmat asiat aseinaan puutteellinen asiantuntemus, vinksahtaneet näkökulmat ja sketsit. Mestarien liiga -iltoina erityiskäsittelyyn joutuu suomalaisen urheilun johtava traumapesäke, jalkapallo.

Joukkoja käskyttää onnistuessaan aina vaarallinen juontaja Riku Riihilahti. Panelisteina naurattavat Minna Kaupin ja Pilvi Hämäläisen lisäksi maailmanmestari Kalle Palander, räppäri ja kynämies Tommy Lindgren, huumorin ylipäällikkö Ville Myllyrinne, kirjailija Paula Noronen ja Suomen surkein juontaja Juuso Mäkilähde. Valioliigakokemusta studioon tuo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti. Lisäksi joka lähetyksessä mukana tähtivieras.

Villi kortti on Ylen ja Yellow Film & TV:n yhteistuotanto.

Villi kortti Yle TV2:ssa 20.9. alkaen tiistaisin klo 21 ja Yle Areenassa 30 vrk