Category: YLE TV2

Ilouutisia sairaalasarjojen ystäville! Casualty alkaa Kakkosella 13.7.

01717156b99f206daf127f8906de46fd

Rakastettu brittidraama Casualty alkaa Kakkosella 13.7.

Maailman pitkäaikaisin sairaaladraama, BBC:n tuottama Casualty nähdään Kakkosella joka arkipäivä 13.7. alkaen. Sarja starttaa 19. tuotantokauden jaksoilla.

Britannian menestynein sairaalasarja Casualty saadaan ruutuun Suomessakin. Vuodesta 1986 jatkunut sarja elää ja voi hyvin: sen 31. kausi esitettiin Britanniassa syksyllä 2016, ja tämän vuoden alussa sarja palkittiin parhaan draamasarjan pystillä National Television Awards -palkintogaalassa peitoten mm. suosikit Game of Thrones ja Rimakauhua ja rakkautta.

Casualty alkaa meillä kaudesta 19, jaksosta numero 447, joka on ensiesitetty Britanniassa vuonna 2004. Sarja rävähtää ruutuun ryminällä, kun tiivistunnelmainen kaksiosainen avausjakso esittelee sarjan vahvuudet: raastavan todentuntuiset hahmot, koskettavat tarinat ja yllättävät juonenkäänteet yhdistettynä traagisiin onnettomuustilanteisiin.

Holby Cityn sairaala on Casualtyn spin-off

Ensikohtaamisia Casualtyn väen kanssa on tapahtunut meilläkin aiemmin, sillä hektinen ensiapuosasto sijaitsee fyysisesti Holby Cityn sairaalan katon alla. Näillä kahdella BBC:n sarjalla on ollut muutamia intensiivisiä yhteisjaksoja, joissa nähdään kummankin sarjan roolihenkilöitä.

Casualtyn pääosissa nähdään mm. kuvassa olevat Simon MacCorkingdale (Harry Harper), Georgina Bouzova (Ellen Zitek), Ian Bleasdale (Josh Griffiths), Derek Thompson (Charlie Fairhead), Susan Coockson (Maggie Coldwell), Suzanne Packer (Tess Bateman), Leanne Wilson (Claire Guilford), Georgina Bouzova (Ellen Zitek), James Redmond (Abs Denham), Elizabeth Carling (Selena Manning), Gary Mavers (Will Manning), Rebekha Gibs (Nina Farr).

Tuotanto: BBC, Britannia.
Casualty (12) Yle TV2:ssa ma-pe klo 9 (pikauusinta klo 18) 13.7. alkaen. Yle Areenassa jaksot katsottavissa 14 vrk.

Pikku Kakkonen täyttää 40 vuotta 11.1. – juhlavuosi kutsuu mukaan leikkiin!

d9c1b94b83a982b3d04154f261050505
Pikku Kakkonen täyttää 40 vuotta 11.1.2017. Juhlavuosi näkyy Pikku Kakkosen ohjelmistossa ja tekemisessä koko vuoden. Lauantaiaamut uudistuvat synttäriviikolla, kun 14.1. nähdään ensimmäistä kertaa Pikku Kakkosen Seikkalukone. Pikku Kakkosen valokuvanäyttely ilahduttaa halki Suomen koko vuoden ajan, ja Alli Haapasalon ohjaama dokumentti Postilokero 347 – Pikku Kakkosen tarina kokoaa yhteen rakastetun ohjelman 40-vuotisen historian.

Juhlavuosi alkaa keskiviikkona 11.1., kun Pikku Kakkonen kutsuu koko Suomen onnittelemaan 40-vuotiasta sankaria laulamalla kello 14.00 yhteen ääneen Pikku Kakkosen postilaulun. Lisäksi illan Pikku Kakkosessa on luvassa juhlahumua.

Postilokero 347 – Pikku Kakkosen tarina Yle TV2:ssa 11.1. klo 19

Syntymäpäivänä ensi-iltansa saa Ylen lasten ja nuorten toimituksen tuottama dokumentti Postilokero 347 – Pikku Kakkosen tarina. Se kertoo ohjelman värikkäistä vaiheista ja erilaisista suomalaisista, joiden elämään ohjelma on lähtemättömästi vaikuttanut. Dokumentin on käsikirjoittanut ja ohjannut Alli Haapasalo.

Pikku Kakkosen seikkailukoneen matkaan hypätään lauantaina 14.1.

Pikku Kakkosen lauantaiaamut uudistuvat. 40-vuotisjuhlan kunniaksi avaamme studion ovet ja kutsumme lapset mukaan leikkiin. Pikku Kakkosen uusi hahmo Heppu polkaisee seikkailukoneen käyntiin ja vie lapset mukaan seikkailupolulle. Seikkailuseurana ovat Pikku Kakkosen tutut juontajat ja uusi studio-orkesteri.

Hepun reppuun on pakattuna varusteet tilanteeseen jos toiseenkin. Kun seikkailukone paljastaa kartan, matka voi alkaa leikkien, laulaen ja hauskoja tehtäviä suorittaen. Tehtävien välit kuljetaan reippaasti liikkuen. Jotta loppuyllätys paljastuisi, tarvitaan taas seikkailukoneen ja lasten apua. Seikkailukartat julkaistaan osoitteessa yle.fi/lapset sekä Pikku Kakkosen Pinterestissä, niin että lapsi voi jatkaa leikkiä kotona.

14.1. esiintyjät: Heppu (Jaakko Loukkola), juontajat Veera Degerholm ja Tuomo Rannankari sekä muusikot Janne Ali-Vehmas ja Heli Kajo.

21.1. esiintyjät: Heppu, juontajat Veera Degerholm ja Tuomo Rannankari sekä muusikot Janne Ali-Vehmas ja Isa-Eerika Lehto.

Juhlavuonna luvassa monta leikkisää tapahtumaa

Juhlavuoden aikana Pikku Kakkonen on monessa mukana. Tammikuussa kaikki lapset saavat ideoida maailman parasta peliä. Parhaimpien ideoiden pohjalta toteutetaan uusi peli Pikku Kakkosen sovellukseen. Helmikuussa julistetaan Pikku Kakkosen postissa alkavaksi postimerkin suunnittelukilpailu. Tampereen elokuvajuhlilla katsellaan maaliskuussa nostalgisia lastenohjelmia valkokankaalta aikuisten iltanäytöksessä ja perheille suunnatuissa Minikino-näytöksissä.

Juhlavuoden valokuvanäyttely kiertää koko vuoden Suuren Lukuseikkailun matkassa ympäri Suomea vieraillen kahdeksalla paikkakunnalla. Ensimmäinen valokuvanäyttely nähdään maaliskuussa Tampereen Rullassa.

Toukokuussa Pikku Kakkosen postin postimerkkikilpailun voittajamerkki ja kilpailuun osallistuneet piirustukset ovat esillä Finlandia 2017 -filatelianäyttelyssä Tampere-talossa.

Juhlavuoden tapahtumien sarja huipentuu Rovaniemellä ja Oulussa, joissa kokoonnutaan kuulemaan juhlavuoden konsertteja lokakuun lopussa. Konsertit nähdään Pikku Kakkosessa joulukuun aikana.

Yle Areenaan nostalgiapaketti suosikkisarjoista

Juhlavuoden aikana Pikku Kakkosessa nähdään sympaattisia satuja, jännittäviä tarinoita ja sykähdyttäviä seikkailuita. Yhdessä nautitaan musiikista, tietoja ja taitoja antavista ohjelmista, sekä koetaan riemua uusia asioita opittaessa. Alkuvuodesta Pikku Kakkosen illoissa katsellaan aikakonetelevision kautta ohjelmanäytteitä menneiltä vuosikymmeniltä. Yle Areenaan kootaan nostalgiapaketti suosikkisarjoista.

Sosiaalisessa mediassa Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhla kootaan tunnisteiden #pikkukakkonen40 ja #älälopetaleikkimistä ympärille.

YLE: Uusi kotimainen draamaa ja realitya yhdistävä Heroes of the Baltic Sea -sarja alkaa 26.12.!

acb9fea6fc1c9ad9d1e98388f877cf73

Kuva: YLE

Heroes of the Baltic Sea on uudenlainen ohjelmaformaatti, jossa sekoittuu nykyajan realityseikkailu ja 1400-luvulle sijoittuviin tositapahtumiin perustuva historiallinen draama. Ylessä kehitetty ohjelma on jo herättänyt myös kansainvälistä mielenkiintoa. Ensiesityksensä sarja saa Yle Areenassa 26.12. sekä Yle TV2:ssa 26.–28.12. klo 20.

Myrskyisenä yönä marraskuussa 1468 Itämerellä haaksirikkoutuu purjelaiva nimeltään Hanneke Vrome. Aluksen mukana meren syövereihin uppoaa mittaamattoman arvokas kultalasti. Laivassa mukana matkustaneen Raaseporin linnanherran pojan Axel Tottin kohtalo on jäänyt meidän päiviimme saakka mysteeriksi. Myöskään aarretta ei ole vuosisatojen saatossa löydetty. Ei ennen kuin neljä tosielämän nuorta pestataan tehtävään.

Heroes of the Baltic Sea -sarjaa tähdittää joukko eturivin näyttelijöitä. Merirosvoina vakuuttavat Ville Virtanen ja Minttu Mustakallio. Axel Tottin rooleissa loistavat nuori Oliver Österberg sekä sarjan ruotsalaisvahvistus Christian Arnold.  Axelin vanhempina nähdään Tommi Korpela ja Linda Zilliacus. Muissa keskeisissä rooleissa Sampo Sarkola ja Jorma Tommila.

Tosielämän realityseikkailussa Axelin jalanjäljissä aarretta etsivät yli viiden sadan hakijan joukosta valikoituneet Santeri Koskinen, Netta Pihlanen, Julia von Lerber ja Vilho Leskelä.

Heroes of the Baltic Sea -sarjan takana ovat menestyssarjojen #lovemilla ja Sekasin luojat Tommi Hakko ja Riikka Takila. Seikkailusarjan ovat käsikirjoittaneet Antti Pesonen (Sorjonen, Kansan mies) ja Outi Keskevaari (Ainoat oikeat, Selviytyjät). Epookin on ohjannut AJ Annila (Sauna, Ikitie) ja seikkailuosuuden Tuukka Temonen (Teit meistä kauniin, Presidentintekijät).

a85fc48b803562cbb141597476078c98

Kuva: YLE

Formaatti herättänyt kiinnostusta ulkomailla

Heroes of the Baltic Sea on Yle Lapsissa ja nuorissa kehitetty ohjelmaformaatti, jossa yhdistellään historiallista draamaa ja nykypäivässä etenevää seikkailurealitya. Idea on yksinkertainen: neljä nuorta tempaistaan keskelle seikkailupeliä. He etenevät matkallaan Axel Tottin muinaisia vihjeitä seuraamalla eikä heillä ole etukäteen aavistustakaan siitä, mihin seikkailu heidät seuraavaksi vie. Edetäkseen aarrejahdissa heidän on ratkaistava fysiikkaa ja älyä testaavia tehtäviä. Koska kyse on pelistä, voi nelikko välillä turvautua kyseenalaisiinkin keinoihin. Tärkeintä on ehtiä aarteelle ensin ja pelastaa se hylkyrosvojen käsistä.

”Uusi Ylen kehittämä formaatti on herättänyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta jo ennen ensiesitystään”, sarjan tuottaja Riikka Takila kertoo.

Heroes of the Baltic Sea on suurin panostus nuortenohjelmissa vuosiin. Sarjaa on kuvattu Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa ja Saksassa, ja se sisältää Suomen mittakaavassa ennennäkemättömän hienoja stuntteja. Sarjan esityskieli on osittain ruotsi, ja siinä on sekä suomen- että ruotsinkielinen tekstitys. Sarja on viisiosainen:1 x 45min pilotti, 4 x 30min.

Heroes of the Baltic Sea kokonaisuudessaan Yle Areenassa 26.12. ja Yle TV2:ssa 26.–28.12. klo 20 #balticheroes

Marja Hintikka – kolmas kausi ja kolmas lapsi tulossa

b9fb403366eff7b45a404dc2b3697f1c

Marja Hintikka Liven kolmas kausi alkaa 17.10.2016 tv:ssä, radiossa ja netissä. Uudella kaudella keskiössä ovat vanhempien kokemat pelot ja niiden purkaminen.

MHL:n fanien toiveista kummunneet teemat ovat ajankohtaisia myös ohjelman juontajalle Marja Hintikalle.

“Odotan kolmatta lastani, jonka on määrä saapua maailmaan keväällä. Kuten kaikki lapsia saaneet tietävät, odotusaika on pahoinvoinnin hälvettyä ihanaa ja toiveita täynnä – mutta siihen sisältyy myös paljon huolta ja jännitystä, jopa pelkoa siitä, miten kaikki sujuu. Siksi tämän kauden teemat tuntuvat poikkeuksellisen henkilökohtaisilta”, kertoo Marja.

Marja Hintikka Liven syksyn teemojen taustalla on MHL:n Taloustutkimuksella teettämä tutkimus siitä, mitkä ovat suomalaisen vanhemmuuden suurimmat pelot ja huolenaiheet. Sen tulokset julkistettiin tänään, 3.10.2016.

“Eniten suomalaisvanhempia huolettaa, että joku tekee lapselle pahaa, lasta kiusataan, lapsi sairastuu vakavasti, kuolee tai joutuu huonoon seuraan teini-iässä. Tavallaan lista oli aika odotettu, mutta kiinnostavaa on se, että tutkimuksemme mukaan miehiä huolettaa naisia enemmän vain talousasiat, kaikessa muussa äitejä pelottaa isiä enemmän. Aika perinteisillä rooleilla siis  mennään – edelleen”, pohtii Marja.

Tutkimuksesta selvisi myös, että vanhempien pelkoja hälventäisi muun muassa se, ettei media loisi niin paljon uhkakuvia.

“Tähän toiveeseen MHL haluaa tänä syksynä vastata. Pohtia, miten pääsisimme pelosta eteenpäin. Minä olen päättänyt, etten anna peloilleni valtaa. Aion parhaani mukaan myös luoda vapautuksen ja hyväksynnän ilmapiiriä meille kaikille ja uskon, että puhumalla MHL:n tapaan asioista myös pelkoja on mahdollista purkaa”, sanoo Hintikka.

MHL:n 3. kausi alkaa Yle TV2:ssa 17.10. ja Yle Puheella 18.10. Mukana kolmannella kaudella ovat myös show’n vakiokasvot Jenny Lehtinen ja Heikki Soini.

Osoitteesta  yle.fi/mhl löytyvät mm. jutut MHL:n tuoreesta pelkotutkimuksesta sekä Marjan kolumni, jossa hän kertoo raskaudestaan.
MHL:n syksyn teemat:

17.10. Häpeäisit, läski äiti!
Vanhempien ulkonäköpaineet ovat entistä kovemmat. Kuka näihin paineisiin pystyy vastaamaan? Miksi vaadimme itseltämme täydellisyyttä?

24.10. Ero pelastaa perheen
Erosta puhutaan edelleen usein epäonnistumisena, mutta milloin tietää, että ero on paras ratkaisu? Mitkä asiat johtavat eroon?

31.10. Lapsi teki minusta yksinäisen
Moni vanhempi kokee olevansa yksin etenkin vauva-aikana. Synkimpiä hetkiä on vaikea jakaa muiden kanssa. Miten uskaltaisi hakea apua ja kertoa, miltä vanhemmuus pahimmillaan oikeasti tuntuu?

7.11.  Väärässä iässä vanhemmaksi
Teki lapset nuorena tai vanhana, aina tuntuu olevan vääränikäinen vanhempi. Mitä väliä vanhempien iällä on – ja mitä se kenellekään kuuluu?

14.11. Kuolemaa ei ole olemassa
Kuolemasta on melkein yhtä vaikea puhua lapsille kuin seksistä – sen tekee vasta kun on ihan pakko ja silloinkin kierrellen. Miten oppisimme näyttämään surun ja puhumaan siitä? Mitä lapselle voi kertoa kuolemasta?

21.11. Älä tuijota, lapseni on erityinen
Erityislasten määrä kasvaa Suomessa kovaa vauhtia. Onko kyse siitä, että lapsilla on todella enemmän ongelmia vai siitä, että vanhemmat shoppailevat heille diagnooseja?

28.11. Kiusaaja on kuningas
Kun omaa lasta kiusataan, nousevat myös vanhempien tunteet pintaan. Voinko tehdä jotain, jotta lapsestani ei tule kiusattua tai kiusaajaa – ja miten voin opettaa lastani puolustautumaan?

5.12. Mun rahat ei oo sun
Kun perheeseen tulee lapsia, rahanjako yleensä muuttuu: rahaa tulee vähemmän ja menee enemmän. Miten taata vanhemmille tasa-arvoiset tulot? Osaavatko naiset pitää puoliaan ja miehet irrottaa perheen elättäjän paineista?

12.12. Kyllä teini tietää
Juuri kun on tottunut siihen, että elämä pyörii lasten ehdoilla, lapset eivät enää tarvitsekaan sinua. Lapsista irrottaminen on kuitenkin teinien vanhempien tärkein tehtävä. Miten ihmeessä siihen pystyy?

19.12. Unelmien joulu
Kauden huipennuksessa pohditaan, miksi jouluun kiteytyvät kaikki “hyvän perheen” vaatimukset ja mitä paineita se aiheuttaa. Onko onnellisen perheen merkki onnellinen joulu?

Marja Hintikka Liven kolmas kausi paljastaa vanhemmuuteen liittyvät pelot!

67c6a800cf010385bd9bf4c9a5eadc43

Marja Hintikka Live jatkuu! Suoraa puhetta ruuhkavuosista tv:ssä, radiossa ja verkossa. Ihana. Kamala. Suora.

Marja Hintikka Liven kolmas kausi starttaa Yle TV2:ssa 17. lokakuuta 2016! Luvassa on jälleen lapsiperhearjen tabujen murtamista tv:ssä, radiossa ja netissä.

“Meillä on kaksi todella kovaa kautta takana, ja uskon, että emme tälläkään kertaa tuota pettymystä”, lupaa ruuhkavuosien kuningatar Marja Hintikka.

Tulevan kauden taustalla on MHL:n Taloustutkimuksella teettämä tutkimus siitä, mitkä ovat suomalaisen vanhemmuuden suurimmat pelot ja huolenaiheet. Lisäksi syksyn aiheisiin on vaikuttanut MHL:n someyhteisölle ja katsojille teettämä kysely.

Kymmenen viikon ajan MHL herättelee keskustelua lapsiperheitä koskettavista aiheista, kuten voiko lasta opettaa lyömään takaisin, olisiko ero kuitenkin oikea ratkaisu tai mistä vanhempien yksinäisyys johtuu?

“Pelkään, etteivät lapseni löydä paikkaansa maailmassa”

Keskustelua eteenpäin luotsaa tuttu kolmikko: Marja Hintikka, Heikki Soini ja Jenny Lehtinen. Heillä on kokemusta ja rohkeutta kyseenalaistaa sekä loputon kiinnostus vanhemmuuden ilmiöitä kohtaan.

”Kun ihminen saa lapsia, erilaiset pelot nousevat ihan uudella tavalla pintaan: mitä jos lapselle tai minulle käy jotain? Mitä jos lapseni ei kehity normaalisti tai pärjää? Pelkoja on opittava hallitsemaan ja siinä auttaa, että niistä uskaltaa puhua avoimesti”, rohkaisee Marja.

“Minä pelkään, etten osaa olla oikealla tavalla ja riittävästi läsnä lapsilleni. Pelkään, etteivät he löydä paikkaansa maailmassa”, Marja jatkaa.

Kolmen pojan yh-äiti Jenny Lehtinen kertoo, että tällä kaudella käsitellään hyvin paljon hänen omaa elämäänsä koskettavia asioita.

“Tulevalla kaudella puhutaan äitien läskihäpeästä, erosta, erityislapsista ja vielä teineistäkin. Jokainen näistä aiheista koskettaa minua ja kaipaa mielestäni kunnon ruumiinavausta. Vihdoin päästään käsittelemään asioita pintaa syvemmältä”, Jenny toteaa.

Heikki totuttelee parhaillaan tyttärensä ensimmäisiin uhmakohtauksiin, mutta ei vielä tunnusta pelkäävänsä mitään.

”En ole koskaan oikein pelännyt mitään, eikä edes lapsen syntymä muuttanut tilannetta merkittävästi. Saa nähdä ryhdynkö syksyn jälkeen pelkäämään”, Heikki nauraa.

Ohjelmassa ja keskustelussa mukana ovat myös vaihtuvat julkkisvieraat, joilla on asiaa ja yllättäviä mielipiteitä lapsista, kasvatuksesta tai parisuhteesta.

Marja Hintikka Live. Ihana. Kamala. Suora!

Suora talkshow nähdään aina maanantaisin Yle TV2:ssa klo 21.00. TV-lähetyksen lisäksi kuullaan suora radioshow tiistaisin klo 16.00 Yle Puheella, ja yle.fi/mhl-nettisivut palvelevat tietysti kellon ympäri.

Yle TV2 alkaen ma 17.10. klo 21.00
Yle Puhe alkaen ti 18.10. klo 16.00
yle.fi/mhl
#yleMHL

Ali Jahangirin uusi suomalaisuutta käsittelevä sarja Alias Lönnrot alkaa marraskuussa

4

Alias Lönnrot on Ali Jahangirin uusi tv-sarja suomalaisuudesta vuonna 2016.

Sarjassa stand up koomikko Ali Jahangiri ryhtyy oman aikamme Lönnrotiksi kartoittamaan kansansa nykytapoja ja luonnetta.

Mistä identiteettimme muodostuu, kun suo, kuokka ja Jussi ovat vaihtuneet hiireen, latteen ja satulatuoliin? Mikä on meille keskeistä tai pyhää, kun elämänohjeet napataan Raamatun sijaan netin keskustelupalstoilta?

Alias Lönnrotissa Ali vieraineen lyö säpäleiksi myytin tuppisuisesta kansasta, joka hiihtää kouluun kesät talvet tuulipuku päällä ja kossupullo takataskussa. Nyt on aika unohtaa väsyneet kliseet ja nähdä, kuinka positiivisesti suomalaiset reagoivat tuntemattoman kirjoittamaan rakkauskirjeeseen, työmatkan keskeyttävään yllätysliikuntaan tai oven taakse ilmestyvään Bull Mentulaan.

Ali testaa kadunmiehillä suomalaisuudesta tekemiään havaintoja ja yllättää ihmiset keskellä arkea. Alin kanssa uutta suomalaisuutta ovat kartoittamassa muun muassa Pirjo Heikkilä, Seksikäs Suklaa, Janne Kataja, Martina Aitolehti, Reino Nordin, Maija Vilkkumaa, Bull Mentula ja Mariska.

Kohtaamisista ja havainnoistaan Ali työstää stand up – lavaesityksen – oman näkemyksensä Suomesta ja suomalaisuudesta juuri nyt, tässä ajassa. Esitys nähdään osana jaksoja.

ITV Studios Finlandin Ylelle tuottaman sarjan ohjaa Ville Panhelainen. Käsikirjoitus on Ali Jahangirin ja Yasir Gailyn.

Alias Lönnrot
Yle Areena, 12 jaksoa katalogina tiistaina 1.11.
Yle TV2, 6 jaksoa torstaisin 10.11. alkaen

Yle TV2:n Villi kortti jatkuu 20.9. – Joukkueessa kaksi uutta vahvistusta!

3 (1)

Minna Kauppi ja Pilvi Hämäläinen liittyvät Villin kortin joukkueeseen!

Suomen hauskin urheiluohjelma ja urheilullisin viihdeohjelma Villi kortti jatkuu kolmannen tuotantokauden voimin tiistaina 20.9. klo 21 Yle TV2:ssa.

Kesän aikana ohjelma on napannut siirtomarkkinoilta riveihinsä kaksi uutta vahvistusta: yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Minna Kaupin sekä komediamaailman nousevan lupauksen Pilvi Hämäläisen.

Tämä on Villi kortti!

Villin kortin paneeli kaivaa viikon olennaisimmista urheilu-uutisista epäolennaisimmat asiat aseinaan puutteellinen asiantuntemus, vinksahtaneet näkökulmat ja sketsit. Mestarien liiga -iltoina erityiskäsittelyyn joutuu suomalaisen urheilun johtava traumapesäke, jalkapallo.

Joukkoja käskyttää onnistuessaan aina vaarallinen juontaja Riku Riihilahti. Panelisteina naurattavat Minna Kaupin ja Pilvi Hämäläisen lisäksi maailmanmestari Kalle Palander, räppäri ja kynämies Tommy Lindgren, huumorin ylipäällikkö Ville Myllyrinne, kirjailija Paula Noronen ja Suomen surkein juontaja Juuso Mäkilähde. Valioliigakokemusta studioon tuo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti. Lisäksi joka lähetyksessä mukana tähtivieras.

Villi kortti on Ylen ja Yellow Film & TV:n yhteistuotanto.

Villi kortti Yle TV2:ssa 20.9. alkaen tiistaisin klo 21 ja Yle Areenassa 30 vrk

Uudistunut A2-ilta: Huuto seis, nyt keskustellaan ratkaisuista

3

Suomen suurin keskusteluohjelma A2-ilta nähdään Yle TV2:n syksyssä kolmena iltana. Ohjelman juontajat kertovat, että A2-illoissa halutaan nyt hakea entistä selvemmin ratkaisuja.

Keväästä asti A2-iltoja juontaneiden Annika Damströmin ja Markus Liimataisen tavoite on, että Suomen suurin keskusteluohjelma tarjoaa yhä enemmän ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin.

”Vieraille sanotaan selvästi, että tähän ohjelmaan ei tulla huutamaan ja jankkaamaan. Ongelmien esiin tuomisen lisäksi kaikilla täytyy olla tarjota myös parannusehdotuksia ja ratkaisuja”, Liimatainen sanoo.

Oppia uuteen otteeseen on haettu muun muassa Tanskasta. Damström ja Liimatainen osallistuivat viime keväänä Kööpenhaminassa Euroopan yleisradiounionin EBU:n järjestämälle ratkaisukeskeisen journalismin kurssille. Kurssilla kävi myös ilmi, että A2-ilta on tällä hetkellä kansainvälisessäkin mittakaavassa ainutlaatuinen ohjelma.

“Kurssin vetäjät olivat innoissaan kuullessaan A2-illan konseptista. Maailmasta ei ilmeisesti vielä löydy toista keskusteluohjelmaa, jossa ratkaisuihin pyrittäisiin tässä määrin”, Damström kertoo.

Juontajat vakuuttavat, että ratkaisukeskeisyys ei tarkoita sitä, että ongelmia yritettäisiin karttaa tai vastakkainasettelua pyrittäisiin välttämään. Vieraiden yksittäisten ideoiden ja puheenvuorojen lisäksi syksyn lähetyksissä tullaan testaamaan myös nopeaa pienryhmätyöskentelyä keskusteluaiheiden pohjalta.

“Ratkaisukeskeinen journalismi lähtee aina liikkeelle konfliktista, mutta ei saisi koskaan päättyä siihen”, Liimatainen kuvailee.

Kummallakaan juontajalla ei ole utopistista kuvaa siitä, että puolentoista tunnin suora lähetys tarjoaisi avaimen kaikkiin ongelmiin. Tekijöillä on A2-illoille kolme selkeää tavoitetta.

“Haluamme nostaa aiheeseen liittyviä erilaisia näkökantoja esiin päättäjille. A2-illoilla on myös hieno mahdollisuus saattaa yhteen eri tahoja, jotka eivät ole aikaisemmin tehneet yhteistyötä tai ovat katsoneet asiaa eri näkökulmasta. Tavoitteemme on myös tuoda esiin uusia ideoita ja antaa lähtölaukaus, jotta asioiden etenemistä seurattaisiin julkisuudessa myös jatkossa”, Damström listaa.

Tämän syksyn ensimmäinen A2-ilta nähdään maanantaina 12.9. klo 21.30. Lisääntymis-illassa keskustellaan siitä, mitä tapahtuu kun Suomessa kuolee enemmän ihmisiä kuin syntyy. Ohjelma etsii vauvakadon syitä ja seurauksia sekä ennen kaikkea ratkaisuja.

Syyskauden loput A2-illat lähetetään keskiviikkona 19. lokakuuta ja keskiviikkona 23. marraskuuta.
A2 Lisääntymis-ilta Yle TV2 12.9. klo 21.30. #a2ilta

Komediaklassikko Pulkkinen Ylen kanavilla 25.8. alkaen

6

Kotimainen komediaklassikko Pulkkinen nähdään elokuusta alkaen Ylen kanavilla. Jari Salmen ja Juha Jokelan käsikirjoittaman sketsisarjan kaikki kolme kautta julkaistaan Yle Areenassa 25.8. Sarjaa esitetään samasta päivästä alkaen myös Yle TV2:ssa torstaisin klo 20.30.

Pulkkinen nähtiin alun perin vuosituhannen vaihteessa Nelosella. Sarja palkittiin kahdella Venlalla (Paras komediasarja 1999, Yleisö-Venla 2000). Pulkkinen tuli tunnetuksi omintakeisesta ja ronskista huumorista sekä ikimuistoisista hahmoista. Pulkkisen päärooleissa nähdään Jari Salmi ja Antti Virmavirta.

Sarjan nimihahmo on paidaton, mahakas kaveri, joka järjestää naapurilleen Saulille erikoisia yllätyksiä. Pulkkisen sanonnat ”Älä häslää” ja ”Nyt olet asian ytimessä” ovat jääneet elämään. Muita sketsisarjan mieleenpainuvia hahmoja ovat Elvistä ihannoiva radiotoimittaja Osmo, kiukkuinen äänimies Esko sekä toimistomaailmasta tutut tyypit kuten pöydän takaa huuteleva konserninjohtaja, äkkipikainen kopiovastaava ja pikapalavereita vaativa kontrollifriikki Mauri.

Pulkkista esittänyttä Jari Salmea sarjan pitkäaikainen suosio hämmentää yhä.

”Edelleen päivittäin saatan kuulla kommentteja Pulkkisesta. Sarjaa tehdessä meille oli selvää, että tämä jää elämään, sen verran paljon siihen laitettiin lyhyessä ajassa voimavaroja ja työtä, mutta kyllähän se vuosia kestänyt muistijälki on ollut aikamoinen yllätys”, Salmi kertoo nyt.

Pulkkinen jatkaa Yle Areenassa julkaistavien retrosarjojen kokonaisuutta. Ensimmäisenä viihteen retrosarjana julkaistiin Kummeli tänä keväänä. Suosittujen sarjojen uudelleenjulkaisu on myös kunnianosoitus viihteen tekijöille ja heidän ikimuistoisille sisällöilleen.

“Yle on ylpeä saadessaan tarjota yleisölle paljon toivottuja ja odotettuja sarjoja vielä kerran ja kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Viihteen retrosarjoja on tulossa lisää ensi vuoden aikana”, lupaa Yle Kulttuurin ja viihteen tilaaja Arttu Nurmi.

Pulkkisen kaikki jaksot on katsottavissa Yle Areenassa 31.12.2017 asti.

Pulkkinen (12) Yle TV2 torstaisin klo 20.30 alkaen 25.8.
Kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 25.8.

Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogia Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa

5

Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogia Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 29.7. alkaen

Peter Jacksonin ohjaama elokuvasarja Taru sormusten herrasta nähdään Kakkosella heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 29.–31. heinäkuuta klo 21. Trilogian jokainen osa tulee tv-esityksen jälkeen kahden viikon ajaksi myös Yle Areenaan.

Taru sormusten herrasta perustuu J.R.R. Tolkienin samannimiseen fantasiaklassikkoon, ja siitä vuosina 2001–2003 valmistuneet elokuvat olivat katsoja- ja arvostelumenestyksiä. Elokuvat Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit, Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia ja Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu voittivat yhteensä 17 Oscar-palkintoa. Kuninkaan paluu palkittiin mm. vuoden parhaana elokuvana ja ohjaustyönä, ja kaikki kolme elokuvaa palkittiin parhaista erikoistehosteista.

Frodo Reppulina loistaa Eliah Wood, tämän urheana matkakumppanina Samvaisina Sean Astin. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään mm. Ian McKellen, Viggo Mortensen, Andy Serkis, Cate Blanchett, Christopher Lee, Orlando Bloom, Ian Holm, Liv Tyler ja Miranda Otto.

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit perjantaina Yle TV2 29.7. klo 21
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia lauantaina Yle TV2 30.7. klo 21
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu sunnuntaina Yle TV2 31.7. klo 21

Elokuvat katsottavissa Yle Areenassa tv-esityksen jälkeen 14 vuorokautta