Monthly Archives: April 2014

MTV3: Jari Sillanpään ja Diandran kisailua seurasi lähes 1,2 miljoonaa katsojaa: Tähdet, tähdet saa jatkoa!

img-2844

Tähdet, tähdet -finaalilähetyksellä oli parhaimmillaan 1,2 miljoonaa katsojaa. Ohjelmasta on luvassa myös toinen tuotantokausi.

Kevään katsotuin ja puhutuin musiikkiohjelma Tähdet, tähdet huipentui eilen Jari Sillanpään voittoon.

Kevään katsotuimmaksi ja puhutuimmaksi kohonneessa musiikkiohjelmassa kahdeksan tähtiartistia heittäytyi eri musiikkityylien vietäväksi. Sarja on herättänyt keskustelua ja positiivista palautetta niin musiikkialan kuin myös yleisön keskuudessa.

Ohjelma nousi finaalilähetyksen keskikatsojamäärien myötä huhtikuun katsotuimmaksi tv-ohjelmaksi: katsojia oli 953 000 ja ratkaisuhetkillä lähes 1,2 miljoonaa.

Ohjelmasta on tulossa myös toinen kausi, jonka aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

– Uusien tv-ilmiöiden ja miljoonaohjelmien luominen on haasteellista ja siksi onkin upeaa, että Tähdet, tähdet lunasti heti paikkansa viihdeohjelmien kärjessä. Sarja ja sen tähdet loivat suomalaisille elämyksiä viikko toisensa jälkeen ja vahva luottamuksemme ohjelmaan osoittautui oikeaksi. Tämän menestyksekkään kevään jälkeen on ilo vahvistaa, että ohjelmasta nähdään toinen tuotantokausi, sanoo MTV:n ohjelmajohtaja Kristiina Werner-Autio.

Tähtien yhteinen taival jatkuu vielä tämän kevään ajan, sillä Tähdet, tähdet -kokoelmalevy julkaistaan 9.5. ja tähtiartistit nähdään 17.5. Helsingin Jäähallissa suuressa konsertissa. Artistit odottavat niin levyä kuin konserttia innolla.

– Huikeilla fiiliksillä mennään kohti konserttia, vaikka kieltämättä jännittää. Kahdeksan ohjelmaa ollaan tässä nyt treenattu, joten on mahtavaa viedä tämä setti live-yleisön eteen, Olli Herman iloitsee.

Olli on myös innoissaan levylle päätyneestä duetosta Irinankanssa.

– Se kuulostaa todella mahtavalta, toivottavasti siitä tulee kesähitti!

Stig toteaa, että on hienoa päästä Jäähalliin esiintymään.

– Aion nauttia tilanteesta ja ottaa rennosti. Jännittää kieltämättä vähän, mutta hauskaa siitä tulee! Oli myös hienoa vaihtelua päästä tekemään tätä levyä, pääsin käyttämään vähän rouheampaa laulutyyliä ja sain vielä bonus trackiksi Nahkatakkinen tyttö -remixin.

Nelosella starttaa syksyllä uusi sarja – Ville Haapasalo seikkailee nyt Amerikassa!

Ville_Haapasalo_06

Nelosella alkaa syksyllä uusi sarja Haapasalo Goes America, jossa seurataan Suomen kansainvälisesti tunnetuimman näyttelijän Ville Haapasalon matkaa Amerikkaan. Jenkkilä on aiemmin kaikkea muuta kuin vetänyt Haapasaloa puoleensa – amerikkalaisuus on merkinnyt hänelle lähinnä epäaitoa teeskentelyä.

Nyt, kahdenkymmenen Venäjän-vuoden jälkeen, Haapasalo antaa Amerikalle mahdollisuuden tehdä vaikutuksen häneen ja katsojiin 8-osaisen sarjan muodossa. Haapasalo haluaa selvittää maassa asuvien ihmisten kautta, onko niin sanottua amerikkalaista unelmaa oikeasti olemassa.

Haapasalo ja kuvausryhmä lensivät maanantaina Chicagoon, ja matka pitkin legendaarista Route 66 -tietä pitkin on alkanut. Reissu käy läpi kahdeksan osavaltion päättyen kolmen viikon kuluttua Kaliforniaan.

– Siellä on huikeita paikkoja, huikeita kansoja ja huikeita ihmisiä. Niitähän me lähdetään etsimään sinne, koska heidän kauttaan me saadaan selville, mitä on nykypäivän Amerikka, kertoi Haapasalo Helsinki-Vantaan lentokentällä ennen kuin nousi koneeseen.

Haapasalo Goes America nähdään Nelosella syksyllä 2014.

VIASAT: Muutoksia Viasatin kanavavalikoimaan huhtikuussa

i6ohjmifdrsmijnagh1f

Huhtikuussa toteutettavien muutosten myötä Viasat haluaa kehittää kanavalikoimaansa ja ohjelmatarjontaansa vastaamaan entistä paremmin katsojien tarpeisiin. Muutokset kanavalikoimaan tulevat voimaan 23.4. ja muutokset koskevat sekä satelliitti- että kaapelikanavia.

Yksi uusi kanava ja entistä laadukkaampi ohjelmatarjonta

Huhtikuussa julkaistava Viasat Film Comedy -kanava korvaa Viasat Film Nordicin. Viasat Film Nordicin ohjelmisto ei poistu Viasatin kanavilta vaan sisältö jakautuu jatkossa eri Viasatin Film -kanaville. Viasat Film Comedy tarjoaa katsojille monipuolisen valikoiman tuoreita laatuelokuvia ja klassikoita. Viasat Film Comedy on saatavilla myös HD -versiona.

Nat Geo Wild SD -kanava näkyy jatkossa omalla kanavapaikallaan, kanavan lähetykset jatkuvat ympäri vuorokauden. Viasat Film Drama – kanava on jatkossa saatavana ainoastaan SD-versiona ja sen kanssa jaetulla kanavapaikalla jatkaa Disney Jr. Toteutettavat muutokset eivät koske Viasat Film, Viasat Film Family ja Viasat Film Classic -kanavia ja näiden kanavien tarjonta säilyy ennallaan.

Yle Teema sukeltaa syvälle muodin maailmaan – muodin teemaviikko 3.-9.5.

kate-moss-2013-background

Yle Teeman toukokuinen muotiviikko alkaa Twiggyllä ja päättyy Kate Mossiin. Voguen legendaarisen toimittajan ja tyyli-ikonin Diana Vreelandin sanoin: “Tyyli on kaikki, tyyli on tapa elää. Ilman sitä et ole mitään.”

lauantaina 3.5. klo 21

Teemalauantai: Svengaava Lontoo
1960-luvun svengaavan Lontoon muotimaailmaan sukelletaan sekä John Schlesingerin elokuvassa että supermalli Twiggystä kertovassa dokumentissa. Kultaseni-elokuvan pääosaa näytteli Oscar-palkinnon arvoisesti nuori Julie Christie.
Twiggy, 1960-luvun supermalli, (Twiggy, The Face of 66)
Dokumentti langanlaihasta teinitytöstä, josta tuli ensimmäinen kansainvälinen supermalli. Twiggy antoi svengaavalle Lontoolle kasvot ja nostatti twiggymanian vuonna 1966. (Twiggy, The Face of 66, 2012)
Kultaseni (16), (Darling)
Vuonna 1965 valmistunut elokuva nuoren mallin keinoja kaihtamattomasta tiestä huipulle svengaavan Lontoon suihkuseurapiireissä. John Schlesingerin ohjaaman, kolme Oscaria voittaneen elokuvan pääosissa ovat Julie Christie, Dirk Bogarde ja Laurence Harvey.

Ma 5.5. klo 21
Tinkimättömät tyylitaiturit, (Fabulous Fashionistas, Britannia, 2013)
Dokumentissa tavataan kuusi noin 80-vuotiasta naista, jotka eivät pukeudu kuten monet ikäisensä. Näille fashionistoille tärkeinä on omintakeinen ja erottuva tyyli sekä oikea asenne. Yksi seuraa tarkasti trendejä , toinen vannoo kirpputorilöytöjen nimeen. Kolmas rakastaa kirkkaita värejä: “beige on yhtä kuin kuolema”. Joukossa on myös 85-vuotias (!) valokuvamalli, jonka ura lähti kunnolla nousuun vasta 70-vuotiaana.

ti 6.5. klo 21
O’Mast – Napolin räätälimestarit, (OŽMast, Italia, 2012)
Napolissa työskentelee joukko iäkkäitä räätälimestareita, jotka tunnetaan laadukkaista miesten puvuista ja henkilökohtaisesta palvelusta. Dokumentissa herrat paljastavat, mikä on täydellisesti istuvan puvun salaisuus.

ke 7.5. klo 21
Minä, Karl Lagerfeld, (Karl Lagerfeld Sketches Himself, Ranska, 2012)
Muotiluomuksistaan tunnettu Karl Lagerfeld on myös taidokas piirtäjä. Dokumentissa yksityisyydestään tarkka ja persoonallinen suunnittelija kertoo omin sanoin ja piirroksin tarinansa lapsuudesta Pariisin muotihuoneisiin.

to 8.5. klo 21
Vogue – muotitoimittajien mahti,(In Vogue: The Editors Eye, Yhdysvallat, 2012)
Vuonna 1892 ensimmäisen numeron julkaissut Vogue-lehti juhli 2012 pyöreitä vuosia. Tätä juhlistaa myös lehden legendaarisista muotitoimittajista (fashion editors) tehty dokumentti. Muotitoimittajat päättävät, miltä lehden muotikuvat näyttävät – keitä niissä esiintyy, missä, miten ja missä vaatteissa.

pe 9.5. klo 21
Mad, muotia Italiasta, (MAD: A World of Fashion, Italia, 2010)
Kertomus italialaisen muodin ja italialaisen naisen lähihistoriasta maailmankuulun muotipiirtäjän Maddalena Siston eli Madin (1951 – 2000) uran ja piirrosten kautta.

tiistai 6.5. klo 21.55
Elävä arkisto: Neuvostomuodin huipulla 
Tiliväli – neuvostomuoti (1986)
Glasnostin myötä Neuvostoliiton muoti alkoi uudistua 1980-luvulla, mutta vaatteet pyrittiin vielä pitämään neuvostoihmisen tajuntaan sopivina.Tutustutaan neuvostoliittolaisen muodin huippusuunnittelijoihin ja alan kehitykseen sekä moskovalaisten mielipiteitsiin muodista.
Vilnan muotitalo (1982)
Vierailulla vanhassa liettualaisessa muotitalossa, josta neuvostomuodin mallit ja kaavat levisivät sarjatuotantona suurvaltaan.
Muotia Moskovasta (1994)
Henkilökuva moskovalaisesta muotisuunnittelija Valentin Judshkinista.

10.5. klo 21
Teemalauantai: Muoti-ikonit
Teeman muotiviikon päättävässä teemaillassa tutustutaan kahteen muotimaailman tyyli-ikoniin: supermalli Kate Mossiin ja legendaariseen muotitoimittajaan Diana Vreelandiin.
Kate Moss, supermalli, (Looking for Kate Moss)
Pienikokoinen ja persoonallisen näköinen Kate Moss aloitti uransa 14-vuotiaana. Hän poikkesi täysin vallitsevasta huippumalli-ihanteesta, mutta nousi silti muotisuunnittelijoiden muusaksi.
Diana Vreeland, muotimaailman legenda, (Diana Vreeland: The Eye Has to Travel)
Elegantti ja hauska dokumenttielokuva Voguen ja Harper’s Bazaarin legendaarisesta toimittajasta ja tyyli-ikonista, joka eli pitkän ja värikkään elämän muotimaailman ytimessä. Newyorkilaisen Diana Vreelandin motto oli: ”Tyyli on kaikki, tyyli on tapa elää. Ilman sitä et ole mitään.”

NELONEN: Siru Airistola voitti The Voice of Finlandin

Voice of Finland

Tamperelainen Siru Airistola on voittanut The Voice of Finland -laulukilpailun. Hän kilpaili Michael Monroen tiimissä.

Musiikkiteatteria opiskeleva Siru syttyi kukkaan Kaksintaistelu-vaiheessa, kun lauloi Kazumi Tanakaa vastaan kappaleen The World is Stone. Sirun opiskelutausta näkyy myös lavalla: nainen on suorastaan pidättelemätön!

Siru on on vetänyt läpi koko kilpailun positiivisella asenteella – loistelias laulajatähti saa nyt arvoisensa The Voice of Finland -tittelin koko kevään kestäneestä mittelöstä.

Yle: Eurovaalien kiinnostavimmat teemat ja kaikki ehdokkaat

eurovaalit

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Yle keskittyy europarlamenttivaalien käsittelyyn ohjelmistossaan laajemmin kuin koskaan aikaisemmin. Kiinnostavaa uutta vaalisisältöä on tarjolla etenkin verkossa.

Kaikki ehdokkaat haastatellaan

Kaikille 251 ehdokkaalle järjestetään vaalitentti. Nämä neljän minuutin leikkaamattomat tentit ovat aivan uudenlaista vaalisisältöä, ja samalla maailman ensimmäinen verkon kautta katsottava vaalitenttipalvelu. Palvelu on käytettävissä verkossa tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Tenttien vastauksia käytetään television ja radion vaaliohjelmissa. Tentit liitetään osaksi ehdokkaiden vaalikoneprofiileja.

Puoluetentit ja puoluepäivä

Perinteiseen tapaan Yle toteuttaa lisäksi kaikki tutut vaalien ennakko-ohjelmat, puheenjohtajien yhteistentit, vaalikoneen ja vaali-illan tulospalvelulähetyksen. Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta sekä Svenska Yle tekevät vaaliohjelmat yhdessä suomeksi ja ruotsiksi.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien yhteistentit nähdään ruotsiksi 24.4. Yle Fem -kanavalla ja suomeksi 22.5. Yle TV1 -kanavalla. Pienpuolueiden puheenjohtajien tentti nähdään vaaliviikolla 20.5.

Jokaisen eduskuntapuolueen EU-politiikan arviointiin omistetaan yksi puoluepäivä 5.5. alkaen. Puoluepäivän aikana Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmat käsittelevät kriittisesti puolueen ja sen eurooppalaisen viiteryhmän politiikkaa. Jokainen puoluepäivä huipentuu kunkin puolueen puheenjohtajan vaalitenttiin televisiossa. Eduskuntapuolueille omistetuissa teemapäivissä ovat mukana mm. aluetoimitukset, Aamu-tv, Ykkösaamu, Yle Uutiset, TV-nytt ja A-studio.

Yle TV1 ja Yle Radio Suomi ovat vaalien pääkanavat. Valtakunnallisen vaaliohjelmiston lisäksi alueelliset palvelut pureutuvat EU-kysymyksiin.

Ylen vaaliohjelmatarjonta on kokonaisuudessaan nähtävissä ja kuultavissa Yle Areenassa.

Entistä parempi vaalikone

Ylen vaalikone on uudistettu perusteellisesti ja se avautuu toukokuussa. Uusi vaalikone on aiempaa helppokäyttöisempi ja käyttäjä saa tuloksia jo vastaamisen aikana. Kaikki ehdokkaiden pikatentit tulevat osaksi ehdokkaan vaalikone-profiilia.

NELONEN: Ajankohtainen Nelonen

ajankohtainen_nelonen_site_mainimage

Ajankohtainen Nelonen tarjoaa aivan uusia näkökulmia päivänpolttaviin uutisiin.

A4 lähetetään suorana maanantaista torstaihin. Ohjelma pitää sisällään sekä tuoreita näkökulmia päivän kuumiin uutisiin että ikiomia skuuppeja.

Uutisankkureina vaikuttavat Meggi Halonen ja Lennu Niinistö.

Kotimainen ajankohtaisohjelma Ajankohtainen Nelonen Nelosella 5.–29. toukokuuta maanantaista torstaihin kello 19.30.

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/ajankohtainen-nelonen

https://www.facebook.com/ajankohtainennelonen

YLEISRADIO: Rakkaus täyttää ruudun ja radion 20.-25.4.2014

rakkausviikko

Kevät on rakkauden aikaa. Huhtikuun viimeisellä viikolla se on sitä myös tv:ssä ja radiossa, kun Puoli seitsemän ja Yle Radio Suomi antavat rakkauden virrata eetteriin ja ruutuun. Rakkausviikon 20.- 25.4.2014 tavoitteena on saada suomalaiset lähestymään toisiaan rohkeammin ja rennommin –  halaamaan.

Rakkausviikolla Ps ja Radio Suomi rohkaisevat suomalaisia halaamaan lähimmäistään edes kerran viikon aikana ja jakamaan halauskokemuksensa ottamalla rutistuksesta haliselfie-kuvan. Halauskuvat pääsevät Puoli seitsemän tv-lähetyksiin, ja lisäksi niitä julkaistaan sosiaalisessa mediassa. Perjantaina 25.4. Rakkausviikko huipentuu suoraan halaamishetkeen jostakin päin Suomea.

Ps ja rakkauden monet kasvot

Puoli seitsemän lähestyy rakkautta laajalla skaalalla platonisesta ja altruistisesta rakkaudesta aina intohimoon ja mustasukkaisuuteen. Läpi viikon tutustutaan katsojien omiin ja keskenään hyvinkin erilaisiin rakkaustarinoihin.

Ps:n Rakkausviikko alkaa tiistaina, kun vieraaksi tulee Antonio Flores, mies joka muutti rakkauden perässä maailman ääriin. Keskiviikkona kylään tulee aviopari Katja Koukkulaja Jussi Väänänen, joita yhdistää keskinäisen rakkauden lisäksi rakkaus tanssiin. Torstaina rakkaus on rockimpaa, kun vieraana on muusikko Pauli Hanhiniemi. Perjantaina Ps:n sohvalle istahtaa Uuden Päivän nuori tähti Thelma Siberg. Silloin myös katsotaan, aukeavatko Suomen kansan halaushanat.

Rakkauden radio

Rakkausviikko kuuluu Radio Suomen useissa ohjelmissa, mutta ennakkolähdön teemaviikko on ottanut jo pari viikkoa aiemmin, kun sensuellin tarinan kirjoituskilpailu ”Sata sanaa rakkaudesta” käynnistyi 8.4. Kuuntelijoita pyydetään lähettämään toimitukselle korkeintaan 100 sanan tarinoita. Ohjeet tarinoiden lähettämiseen löytyvät osoitteesta yle.fi/radiosuomi. Kolme parasta tarinaa luetaan Rakkauden yö -lähetyksessä, joka alkaa perjantaina 25.4. klo 23. Parhaat tarinat palkitaan Radio Suomen tuotepaketilla.

Ensimmäisenä rakkaus valtaa Radio Suomen taajuuden sunnuntaina 20.5. kello 11.03Jake Nymanin ohjelmalla – All you need is love! Rakkausviikon tiimoilta Jake Nyman tekee kaksi aihetta koskettelevaa ohjelmaa. Ensimmäisessä soivat kotimaiset ja toisessa ulkomaiset rakkauslaulut. Tiistaina lempeä mietitään Taustapeilissä klo 17.30 hyvinvointivalmentaja Kirsi Salon kanssa. Keskiviikkona Luonto-Suomi virittäytyy soidintanssiin klo 18 jälkeen, ja torstaina Taustapelissä puhutaan rakkaudesta, intohimosta ja moraalista kirkkoherra Teemu Laajasalon kanssa. Myös Euroopan taivaan alla -ohjelmassa kaikki rakastavat torstaina klo 20 jälkeen. Silloin rakkautta vannotaan monilla eurooppalaisilla kielillä – amore, ljuba, liebe, agapi.

Perjantaina Puhelinlangat laulavat klo 18 lähtien. Juontajina Radio Suomen Olga Ketonen ja Puoli seitsemän -ohjelman Ella Kanninen. Ilta huipentuu kello 23 alkavaan Rakkauden yöhön, jolloin rakkauden suurvisiirit Sanna Pirkkalainen ja Markus Turunenkeskustelevat kuuntelijoiden kanssa rakkauden eri sävyistä ja palkitsevat Sata sanaa rakkaudesta -kirjoituskilpailun parhaat sensuellit tarinat.

Lauantai-iltana kuunnellaan rakkaudellisia säveliä kello 19 jälkeen Lempimusiikkia-ohjelmassa. Rakkauden tiskijukkana Tuuli Saksala. Sunnuntaina kuullaan Jake Nyman – All you need is love! spesiaalin toinen osa, jossa soivat ulkomaiset rakkauslaulut. Rakkausviikon päätteeksi Susanna Vainiolan Kissankehto hyrisee vielä kello 13 jälkeen laulun mittaisia tarinoita rakkaudesta.

Halaamisen parantava voima

Tutkimusten mukaan halaus tuottaa oksitosiinia eli rakkaushormonia, joka rentouttaa,  vähentää ahdistusta ja tuo turvallisuuden tunnetta. Eikä tässä vielä kaikki. Kosketuksella on tutkitusti myös paljon terveysvaikutuksia. Se muun muassa parantaa alipainoisten lasten ja aikuisten painonkehitystä, edistää vatsan toimintaa, vähentää aggressiivisuutta, lisää uteliaisuutta ja kohottaa itsetuntoa. Halaaminen on myös kommunikointia. Halaamalla voi kertoa sellaista, mihin ei löydy sanoja.

Yle Fem: Lilyhammerin toinen tuotantokausi alkaa – Lily Hammer 2 – isompi, rankempi, hauskempi

id35672-kuva1

Yökerhon omistaja Frank Tagliano palaa kuvioihin.

Mies on edelleen FBI:n todistajansuojeluohjelmassa, mutta nyt myös kaksosten isä. Pienrikollisen ja perheenisän roolit tahtovat sekoittua, mutta Frank yrittää pitää elämänsä järjestyksessä.

Frank ottaa vastaanottokeskuksen toiminnan hoitoonsa tienatakseen ylimääräistä.

Lilyhammer
Yle Fem | ti 15.4. klo 22.00 – 22.45