Monthly Archives: November 2014

Hero aloitti komeasti – Fargo keräsi 93 000 katsojaa

hero_kartta_01-400x342

Nelonen Median uusi kanava Hero aloitti eilen lähetykset komeasti. Kanavan uutuussarja Fargo keräsi 93 000 katsojaa, ja kanava tavoitti aloituspäivänään 454 000 ihmistä (luvuissa ei ole mukana ajassa siirrettyä katselua).

”Heron päivätavoittavuus oli huikea suoritus nykyisessä tv-markkinassa, ja olemme siihen erittäin tyytyväisiä. Kanavan starttipäivän uutuussarja Fargo on kerännyt kiitosta maailmalla, ja se herätti myös meillä runsaasti huomiota ja vilkasta keskustelua somessa jo ennen starttiaan, joten osasimme odottaa hyviä katsojalukuja. Fargon luvut ylittivät kuitenkin odotuksemme jopa moninkertaisesti. Tästä on hyvä jatkaa!” sanoo Heron kanavapäällikkö Anne Nokelainen.

Myös Nelonen Median myyntipalvelu on tyytyväinen Heron avaukseen. ”Luvut puhuvat puolestaan. Kanava ylitti startissa ennusteet hienosti, joten myös mukana olevat mainostajat voivat odottaa ylityksiä kampanjoihinsa”, toteaa suunnittelupäällikkö Tea Hynynen.

Tutustu Heroon >

Fargon eilen esitetyt ensimmäiset jaksot ovat katsottavissa myös Ruudussa.

Yle lopettaa 20 vuotta kestäneen erätulilla ohjelmansa

1978436_844352082253087_5998108771307139373_o

Erätulilla-sarja poistuu ruudusta vuoden 2015 kevätkauden jälkeen. Erätulilla on johdattanut katsojansa Yle TV2:ssa kalastuksen ja eräilyn pariin kahdenkymmenen vuoden ajan.

”Erätulilla oli yhden aikakauden klassikko, nyt on aika tehdä tilaa uusille avauksille ja tässä vaiheessa, kun ohjelmalla menee hyvin, on kunniakasta sanoa näkemiin tälle genrelle”, toteaa Asia-ohjelmien päällikkö Ilkka Lehtinen.

Erätulilla nähdään keväällä vielä viiden uuden erikoisjakson ja viiden uusintajakson verran. Ohjelman juontaja, toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola jatkaa Ylessä muiden sisältöjen parissa.Pohjolan luontoa ja Selkämerta

Myös YleTV1:n suosittu luonto-ohjelma Ulos luontoon uudistuu. Sarjassa keskitytään jatkossa luonnon kevätseurantaan. Radion luonto-ohjelmistakin tuttu toimittaja Minna Pyykkö jatkaa Ulos luontoon -ohjelman juontajana, kun taas ohjelman toinen juontaja, toimittaja Kimmo Ohtonen siirtyy tekemään uutta luonto-ohjelmasarjaa, joka esitetään Ylessä parin vuoden kuluttua.

”Kyseessä on koko Pohjolan luontoa ja sen uhanalaisuutta käsittelevä sarja, jota kuvataan Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Venäjällä. Tavoitteena on sarja, joka puhuttelee, mutta on myös persoonallinen ja viihdyttävä ja kun Kimmo on liikenteessä tällä tavalla ja näissä kuvioissa, uskon, että myös kansainvälinen kiinnostus on taattu”, Ilkka Lehtinen hehkuttaa.

Kansainväliselle tasolle pyritään myös kolmiosaisella, Selkämerestä ja sen luonnosta kertovalla luontodokumenttisarjalla. Vuoden 2014 ja 2015 kesinä Selkämerellä kuvattava sarja vie katsojan ennennäkemättömällä tavalla lähietäisyydelle keskelle merilintujen elämää, ulkoluotojen kasvikuntaa ja suomalaisen kesän ja meriluonnon kauneutta. Sarja esitetään Ylessä vuoden 2015 lopussa.

Luonto-ohjelmien tarjontaa täydentävät myös tv:n uudet luontosarjat, joissa niin ikään olla märissä elementeissä, järvillä, lammilla ja merellä. Radiossa puolestaan kuullaan mm. tuttuja ja perinteisiä luonto-ohjelmia kuten Luontoilta ja Luonto-Suomi.

Luonnon ihmeitä tarjoillaan Ylen kanavilla, niin radiossa kuin televisiossakin, useiden satojen ohjelmatuntien verran vuodessa. Lisäksi luontoharrastajat voivat löytää luontosisältöjä mm. Ylen luontoharrastussivustolta ja Oppimisen verkkopalvelusta.