Monthly Archives: May 2016

Ile Jokinen palaa eetteriin – juontaa Helmiradion iltapäivälähetyksiä

8a1c36c14da1fbed_800x800ar

Nelonen Median ja Mediatakojien yhteinen uusi valtakunnallinen radiokanava Helmiradio aloitti lähetyksensä toukokuun alussa, ja tiistaina 31.5. ääneen pääsevät kanavan juontajat. Aamulähetystä juontaa tuttu pari Ellen Jokikunnas ja Ari Hursti, päivisin äänessä on Petra Kalliomaa ja iltapäiväjuontajaksi radiostudioon palaa Ile Jokinen.

Ile Jokisen tuttuakin tutumpaa ääntä kuulee taas radioaalloilla, kun Nelonen Median ja Mediatakojien yhteinen valtakunnallinen radiokanava aloittaa juonnetut lähetykset tiistaina 31.5. Yksi Suomen kaikkien aikojen kuunnelluimmista radioäänistä on äänessä Helmiradion iltapäivissä klo 14 alkaen.

Yli kaksikymmentä vuotta radiotyötä tehnyt Ile Jokinen on innoissaan uudesta aikuisille suunnatusta radiokanavasta ja juontajan pestistään.

”Aivan mahtavaa päästä taas radiostudioon. Tuskin maltan odottaa, että tämä huippuporukka kokoontuu tekemään uutta kanavaa yhdessä kuuntelijoiden kanssa. Helmiradion musiikkiakin voin rinta rottingilla ylistää – se todella erottuu edukseen kaikista muista kanavista”, hän sanoo.

Helmiradion muut juontajat ovat Ellen Jokikunnas , Ari Hursti ja Petra Kalliomaa . Tuttu juontajapari Ellen ja Ari juontaa aamulähetystä klo 7–11, Petra päivää klo 11–14 ja Ile on äänessä iltapäivisin klo 14–18.

”On uskomattoman hienoa, että Helmiradioon on saatu juontajiksi näin rautaiset ja sanavalmiit ammattilaiset. Pääsemme yhdessä rakentamaan Suomeen uuden radiokanavan, jonka seurassa aikuiset varmasti viihtyvät”, Helmiradion ohjelmapäällikkö Satu Risteli iloitsee.

Helmiradio on aikuisten hittikanava. Tunnettujen ja ammattitaitoisten juontajien lisäksi myös musiikki on kanavalla suuressa roolissa, ja kanavaa rakennetaan yhdessä kuuntelijoiden kanssa.

Nelonen Median ja Mediatakojien yhteinen radiokanava on osoitus ennakkoluulottomasta yhteistyöstä, jossa yhdistyvät Suomen paras radio-osaaminen sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Lähetykset tehdään pääosin Sanomatalon radiostudiosta, mutta kanavalla kuullaan myös paikallisia ja alueellisia ohjelmia.

Valtakunnallisen ja pääkaupunkiseudun mainonnan myy Sanoma Media Finlandin mediamyynti, kun taas muusta paikallisesta mainonnasta vastaa Mediatakojat.

Helmiradion löydät Suplasta, osoitteesta helmiradio.fi ja taajuuksilta

Helsinki 88,6 MHz,

Hyvinkää 89,4 MHz

Hämeenlinna 95,2 Mhz

Iisalmi 102,5 Mhz

Jyväskylä 107,8 Mhz (30.5. alkaen)

Kuopio 92,0 Mhz

Lappeenranta 97,4 Mhz

Oulu 101,0 Mhz

Pori 101,0 Mhz (30.5. alkaen)

Savonlinna 93,6 Mhz

Seinäjoki 101,8 Mhz Vaasa 91,2 Mhz

Tampere (Ylöjärvi) 94,1 Mhz

Muut taajuudet tarkentuvat lähiaikoina.

Kuninkaallista juhlahumua Ylen kanavilla – Prinssi Oscarin ristiäiset ja kuningatar Elisabetin juhlakulkue suorana Yle Areenassa

1

Kuva: Ruotsin kuningashuone

Prinssi Oscarin kastetilaisuus suorana Yle Areenassa 27.5. klo 12.30

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin toinen lapsi, Skoonen herttuan arvonimen saava prinssi Oscar, kastetaan 27.5. klo 12.30 Kuninkaanlinnan kirkossa. Kasteen suorittaa arkkipiispa Antje Jackelén. Kastetilaisuus nähdään suorana Yle Areenassa. Kastetilaisuuden selostaa Marjukka Havumäki.

“On mukavaa päästä jälleen selostamaan Ruotsin kuningasperheen onnellista perhejuhlaa”, iloitsee kastetilaisuuden selostava Marjukka Havumäki.

“Iloisia juhlia onkin perheessä riittänyt. Huhtikuun lopussa juhlittiin kuningas Kaarle Kustaan 70-vuotissyntymäpäivää. Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vihittiin kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen myös Victorian sisarukset ovat avioituneet, ja kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia ovat saaneet viisi lastenlaista. Heistä yksi, prinssi Oscar, kastetaan ensi perjantaina”, Havumäki summaa kuningasperheen iloisia tapahtumia viime vuosilta.

Ruotsin kuningasperheen juhlat jatkuvat, sillä kesäkuun 19. päivänä kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia viettävät 40-vuotishääpäiväänsä.

Suomalaisille Ruotsin kuningasperhe on rakas ja heidän elämäänsä seurataan suurella mielenkiinnolla. Mm. kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häät keräsivät Ylen kanavilla miljoonayleisön.

Kuningatar Elisabet 90 vuotta,  juhlaparaati suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa

Kuninkaallinen juhlahumu Ylen kanavilla jatkuu kesäkuussa, kun Ison-Britannian kuningatar Elisabet juhlii 90-vuotissyntymäpäiväänsä.

Kuningatar Elisabet täytti huhtikuussa 90 vuotta ja hänen kunniakseen järjestettävä juhlaparaati nähdään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa 11.6. klo 12.15-15.05.

Paraatin juontaa Marjukka Havumäki. Asiantuntijana toimii viisi vuotta Suomi-instutuutissa Lontoossa työskennellyt Antti Halonen.

Kuningatar Elisabetin juhlaparaati Yle TV1 ja Yle Areena 11.6. klo 12.15 – 15.05. Lähetys katsottavissa Yle Areenassa 48h/koko maailma.

Ali ja Husu päättyy ja elokuun lopulla alkaa Mahadura & Özberkan

6

Mahadura & Özberkan Yle Puheella torstaisin 25.8.2016 alkaen klo 13.00.

Vuodesta 2013 Yle Puheen ohjelmistossa ollut Ali ja Husu päättyy kesäkuun alussa, kun Ali Jahangiri ja Abdirahim Husu Hussein haluavat siirtyä eteenpäin seuraaviin tehtäviin. Viimeinen Ali ja Husu kuullaan torstaina 2.6.2016.

Ali ja Husu -ohjelma on tehnyt reilut kolme vuotta pioneerityötä uudenlaisen maahanmuuttokeskustelun avaajana. Ohjelma on alusta alkaen seurannut Suomen maahanmuuttopolitiikan vivahteikkaita vaiheita ja ottanut osaa keskusteluun omalla räväkällä tyylillään – ja samalla myös herättänyt voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Tärkeää ohjelmaa ja sen tekijöitä on ilo kiittää monista hulvattomista nauruista, näkökulmien avaamisesta sekä itsensä likoonlaittamisesta!

Ali Jahangiri jatkaa heti kesäkuussa Yle Puheella omassa Ali Show’ssaan ja elokuun lopulla alkavan uuden ohjelman tuottajana. Maahanmuutosta ja moninaisuudesta puhuminen ei Yle Puheella nimittäin lopu.

Uusi nuorten naisten vetämä ohjelma aloittaa elokuun lopulla. Ohjelman juontavat Susani Mahadura sekä Yagmur Özberkan ja tuottajana toimii Ali Jahangiri. Mahadura & Özberkan kuullaan torstaisin 25.8.2016 alkaen klo 13.00.

Mahadura & Özberkan päivittää Suomen moninaisuutta vuodelle 2016. Ohjelman vetäjät pohtivat mm. mitä erilainen naiseus on ja miten se näkyy tämän päivän Suomessa. Lisäksi peilataan yhteiskuntaa oman identiteetin kautta ja keskustellaan studiovieraiden kanssa ilmiöistä ja ihmisistä, jotka omalta osaltaan vaikuttavat moninaiseen Suomeen sekä hyvässä että pahassa.

Esille nostetaan myös yhteisöihin ja toiseuteen liittyviä kysymyksiä sekä asioita, ja ennen kaikkea tarinoita, suorasukaisesti, pelkäämättä ja nauramalla lempeästi – ihan kaikille.

Suomalaisten nuorten naisten, Susanin ja Yagmurin juuret ovat muualla maailmalla. Susani on perimältään puoliksi srilankalainen ja Yagmur on muuttanut Suomeen Turkista 5-vuotiaana – ja toisaalta: Susani on Mikkelistä ja Yagmur Turusta – ihan näkökulmasta riippuen.

Ja näkökulmasta riippumatta: me kaikki elämme Suomessa, oli tausta, ihonväri tai murre mikä tahansa.