Monthly Archives: August 2016

Yle TV1:n Pintaa syvemmältä palkittiin Ympäristöpalkinnolla

9aa8b3aade874515b9a1eacee34c68cc

Kotikatsomon Pintaa syvemmältä palkittiin Ympäristöpalkinnolla

Syksyllä 2015 Yle TV1:ssä esitetty draamasarja Pintaa syvemmältä palkittiin viikonloppuna Suomen luonnonsuojeluliiton Ympäristöpalkinnolla. Jussi Alangon ja Jukka Mäkisen käsikirjoittama kuusiosainen sarja käsitteli turvetuotannon vaikutuksia.

”Pintaa syvemmältä pureutui suomalaisen turvetuotannon kipupisteisiin tavalla, joka toi esiin turpeenkaivuun ongelmat niin luonnolle kuin ihmisille”, kuvailee Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen varapuheenjohtaja Sirkku Manninen voittajaa.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Jukka Mäkinen kiittelee, kun pääsi käsittelemään ympäristöasioita draaman keinoin ja lupaa palkitulle teemalle jatkoa.

“Kaivosteema jatkuu sunnuntaina alkavassa sarjassa Korpelan kujanjuoksu. Etelä-Suomen suurin suo on vaarassa, kun paikallista luontoa uhataan kaivoksella”, Mäkinen kertoo.

Yle on keskittynyt kuluvana vuonna ohjelmistossaan kotimaisen luonnon ihmeisiin. Ylen Luontovuoden syysohjelmistossa nähdään 2.10. alkava Eränkävijät ja 26.11. alkava Katoava Pohjola. Luonto-ohjelmien lisäksi Miljoona linnunpönttöä -kampanja on saanut suomalaiset rakentamaan linnuille koteja jo lähes 850 000 kappaletta.

Yle TV2:n Villi kortti jatkuu 20.9. – Joukkueessa kaksi uutta vahvistusta!

3 (1)

Minna Kauppi ja Pilvi Hämäläinen liittyvät Villin kortin joukkueeseen!

Suomen hauskin urheiluohjelma ja urheilullisin viihdeohjelma Villi kortti jatkuu kolmannen tuotantokauden voimin tiistaina 20.9. klo 21 Yle TV2:ssa.

Kesän aikana ohjelma on napannut siirtomarkkinoilta riveihinsä kaksi uutta vahvistusta: yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Minna Kaupin sekä komediamaailman nousevan lupauksen Pilvi Hämäläisen.

Tämä on Villi kortti!

Villin kortin paneeli kaivaa viikon olennaisimmista urheilu-uutisista epäolennaisimmat asiat aseinaan puutteellinen asiantuntemus, vinksahtaneet näkökulmat ja sketsit. Mestarien liiga -iltoina erityiskäsittelyyn joutuu suomalaisen urheilun johtava traumapesäke, jalkapallo.

Joukkoja käskyttää onnistuessaan aina vaarallinen juontaja Riku Riihilahti. Panelisteina naurattavat Minna Kaupin ja Pilvi Hämäläisen lisäksi maailmanmestari Kalle Palander, räppäri ja kynämies Tommy Lindgren, huumorin ylipäällikkö Ville Myllyrinne, kirjailija Paula Noronen ja Suomen surkein juontaja Juuso Mäkilähde. Valioliigakokemusta studioon tuo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti. Lisäksi joka lähetyksessä mukana tähtivieras.

Villi kortti on Ylen ja Yellow Film & TV:n yhteistuotanto.

Villi kortti Yle TV2:ssa 20.9. alkaen tiistaisin klo 21 ja Yle Areenassa 30 vrk

Uudistunut A2-ilta: Huuto seis, nyt keskustellaan ratkaisuista

3

Suomen suurin keskusteluohjelma A2-ilta nähdään Yle TV2:n syksyssä kolmena iltana. Ohjelman juontajat kertovat, että A2-illoissa halutaan nyt hakea entistä selvemmin ratkaisuja.

Keväästä asti A2-iltoja juontaneiden Annika Damströmin ja Markus Liimataisen tavoite on, että Suomen suurin keskusteluohjelma tarjoaa yhä enemmän ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin.

”Vieraille sanotaan selvästi, että tähän ohjelmaan ei tulla huutamaan ja jankkaamaan. Ongelmien esiin tuomisen lisäksi kaikilla täytyy olla tarjota myös parannusehdotuksia ja ratkaisuja”, Liimatainen sanoo.

Oppia uuteen otteeseen on haettu muun muassa Tanskasta. Damström ja Liimatainen osallistuivat viime keväänä Kööpenhaminassa Euroopan yleisradiounionin EBU:n järjestämälle ratkaisukeskeisen journalismin kurssille. Kurssilla kävi myös ilmi, että A2-ilta on tällä hetkellä kansainvälisessäkin mittakaavassa ainutlaatuinen ohjelma.

“Kurssin vetäjät olivat innoissaan kuullessaan A2-illan konseptista. Maailmasta ei ilmeisesti vielä löydy toista keskusteluohjelmaa, jossa ratkaisuihin pyrittäisiin tässä määrin”, Damström kertoo.

Juontajat vakuuttavat, että ratkaisukeskeisyys ei tarkoita sitä, että ongelmia yritettäisiin karttaa tai vastakkainasettelua pyrittäisiin välttämään. Vieraiden yksittäisten ideoiden ja puheenvuorojen lisäksi syksyn lähetyksissä tullaan testaamaan myös nopeaa pienryhmätyöskentelyä keskusteluaiheiden pohjalta.

“Ratkaisukeskeinen journalismi lähtee aina liikkeelle konfliktista, mutta ei saisi koskaan päättyä siihen”, Liimatainen kuvailee.

Kummallakaan juontajalla ei ole utopistista kuvaa siitä, että puolentoista tunnin suora lähetys tarjoaisi avaimen kaikkiin ongelmiin. Tekijöillä on A2-illoille kolme selkeää tavoitetta.

“Haluamme nostaa aiheeseen liittyviä erilaisia näkökantoja esiin päättäjille. A2-illoilla on myös hieno mahdollisuus saattaa yhteen eri tahoja, jotka eivät ole aikaisemmin tehneet yhteistyötä tai ovat katsoneet asiaa eri näkökulmasta. Tavoitteemme on myös tuoda esiin uusia ideoita ja antaa lähtölaukaus, jotta asioiden etenemistä seurattaisiin julkisuudessa myös jatkossa”, Damström listaa.

Tämän syksyn ensimmäinen A2-ilta nähdään maanantaina 12.9. klo 21.30. Lisääntymis-illassa keskustellaan siitä, mitä tapahtuu kun Suomessa kuolee enemmän ihmisiä kuin syntyy. Ohjelma etsii vauvakadon syitä ja seurauksia sekä ennen kaikkea ratkaisuja.

Syyskauden loput A2-illat lähetetään keskiviikkona 19. lokakuuta ja keskiviikkona 23. marraskuuta.
A2 Lisääntymis-ilta Yle TV2 12.9. klo 21.30. #a2ilta

15 vuotta täyttävä Prisma Studio saa uuden juontajan!

ee80b5b9f5b85004043b70bad4035743

Suosittu tiedeohjelma Prisma Studio täyttää tänä syksynä 15 vuotta. Samalla ohjelmaa alkaa luotsata uusi juontaja Reetta Rönkä.

Yle TV1:n Prisma Studio palaa ruutuun uusin jaksoin keskiviikkona 21.9. klo 20, ja tuolloin uutena juontajana aloittaa kokenut toimittaja Reetta Rönkä.

“Koen suurta paloa uudistaa pinttynyttä mielikuvaa tieteestä ja sen tekijöistä. Tiede ei ole synkeitä tutkijankammioita, hankalia hieroglyfejä tai umpimielisiä nörttejä. Tutkijat ja tiedemaailman ihmiset ovat päinvastoin yhteiskunnallisia vaikuttajia. Oikean, tutkimukseen perustuvan sisällön nostaminen esiin on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan”, Rönkä kertoo.

Rönkä siirtyy Prisma Studioon YleX:ltä, missä hän juonsi Suomen ainutta valtakunnallista nuorille suunnattua asiaohjelmaa YleX Etusivua. Tätä ennen hän on työskennellyt mm. Uuden Suomen kolumnistina ja Nelosen uutisten juontajana ja toimittajana.

Prisma Studio on vuosien varrella vakiinnuttanut paikkansa tv:n katsojien arjessa ja kasvattanut jatkuvasti suosiotaan. Nyt ohjelmaa katsoo viikoittain lähes puoli miljoonaa suomalaista.

“Prisma Studio on aina avannut arkisten asioiden tieteellisiä taustoja ja kertonut tiedemaailman uusimmista löydöistä. Syksyllä haluamme on olla entistä paremmin kiinni ihmisten arjessa ja sen ilmiöissä. Toimittajamme testaavat itse ja ovat koekaniineina tieteen ja jokaisen meidän puolesta. Esimerkiksi syksyn ensimmäisessä lähetyksessä toimittajamme tuunaa autonsa kulkemaan leivistä ja perunankuorista tehdyllä etanolilla”, kertoo tuottaja Tiina Torikka.

Prisma Studio: Tutkijat kotisohvallasi

Prisma Studio tarjoaa iloista ja elämänmakuista tiedettä. Olipa kyse aivoista, avaruudesta tai tulevaisuuden teknologioista, Prisma Studio selvittää asiat ennakkoluulottomasti, arkisten ilmiöiden kautta. Ohjelman omat asiantuntijat ruotivat juontajan johdolla tieteen kiemuroita yllättäviä näkökulmia kaihtamatta.

Prisma Studion asiantuntijakaartiin kuuluvat Suomen eturivin tieteilijät avaruustutkija Sini Merikallio, biotekniikan tutkija Lauri Reuter, futuristi Elina Hiltunen, psykologi Jukka Häkkinen, teollisuusmatemaatikko Samuli Siltanen ja tähtitieteen sekatyöläinen Anne Liljeström.

Syntymäpäiväjuhlien kunniaksi Prisma Studion verkko- ja Facebook-sivuilla jaetaan parhaita paloja vuosien varrelta. Ensimmäinen Prisma Studio esitettiin 27.8. 2001.

Prisma Studio Yle TV1:ssä keskiviikkoisin klo 20.00 alkaen 21.9.2016

Suosikkiohjelma Puoli seitsemän starttaa syksyn uudessa studiossa

3

Yle TV1:n suosittu, hyväntuulinen asiaohjelma Puoli seitsemän starttaa jo kahdeksannen syksynsä uudesta studiosta. Tutut juontajat Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen palaavat katsojien iloksi tiistaista 13.9.2016 lähtien.

“Odotamme ihan koko porukalla uutta studiota todella suurella innolla”, toteavat Mikko ja Susanna yhdestä suusta. “Vihdoin pääsemme isoon ja teknisesti huipputason studioon. Luvassa on enemmän liveä ja lisää actionia, särmikkyyttä ja ajankohtaisuutta.”

Studio valmistuu aivan viime hetkillä ennen syksyn ensi-iltaa. Syksyn ja talven iltoihin hyväntuulista asiaa uusissa puitteissa tarjoavat Puoli seiskan vahvat toimittajat.

Risto Kuusisto etsii ratkaisuja Itämeren tilan kohentamiseen, Regina Rask ja Helena Lappeteläinen tutkivat naiseutta niin historian naishahmoissa, eri ikävaiheissa kuin elämästä nautiskelevan naisen kautta. Rion kisoista kotiutunut Tero Karhu sukeltaa syksyn pimentyessä syvälle koulumaailman muutokseen.

Puoli seitsemän puhuu ihmisille elämänmakuisista teemoista. Vakiintunut tv-brändi Puoli seitsemän eteni menneen vuoden aikana erittäin vahvasti myös sosiaalisessa mediassa.

Lähes 3,5 miljoonaa henkilöä tavoittanut Miesflunssa-video ja sekä miljoonaa hipova Hipsteribongaus toimivat kovina esikuvina tulevaan talveen.

“Tämä on ihana työ, spontaania palautetta faneilta tulee koko ajan myös kasvokkain”, sanoo Susanna.

Puoli seitsemän tiistaista perjantaihin klo 18.30 Yle TV1:ssä 13.9. alkaen

Docventures tulee taas! Neljäs tuotantokausi 7.9. alkaen Ylen kanavilla

4a12039ee2a356f66c62fb99c02ae2d8

Docventures tulee taas! Neljäs tuotantokausi 7.9. alkaen Ylen kanavilla

DOCVENTURES 4 -MANIFESTI:

“Docventures palaa pinsetteineen, salvoineen, miniatyyrisine miehittämättömine kirurgi-nanobotteineen – valmiina ja halukkaana pelastamaan kollektiivisen ahterinne pelon ja pakokauhun sirpalehaavoilta sekä epäluulon ja ignoranssin näivettävältä vaikutukselta. On aika jättää taakse pelko ja kauhu. On aika tarttua västiin ja kouraimeen, josta kasvava terä on karaistu kirkkaimmassa ahjossa. On aika iskeä sivistyksen liekki pimeyden sydämeen.

Yhteiskunnallisen keskustelumme täyttää yhä enenevissä määrin pelko ja poteroihin asettautuminen. Suomen ja koko Euroopan ilmapiiri on muuttunut viimeisen vuoden aikana hämmentävällä tavalla.

Kuunnelkaa keskusteluja kaduilla ja kapakoissa, toreilla ja takseissa – emme ole vuosiin olleet yhtä eripuraisia, epätietoisia ja ennen kaikkea peloissamme.

Näinä hämmennyksen aikoina yritämme saada kuumeisesti vastauksia vaikeisiin kysymyksiin. Internetin keskustelupalstoilta on helppo löytää samanmielisten joukko ja juuri itseä miellyttävä totuus. Tiedon keräämistä ja siitä sikiävää keskustelua leimaa yhä enenevissä määrin mutu. Tuntuu siltä kuin journalismi ja lähdekritiikki olisi menetetty lopullisesti tietoverkon käymättömiin korpimaihin.

Internetin aikakautena jokainen on asiantuntija tai tiedemies muutaman artikkelin muotoon popularisoidun tutkimustuloksen luettuaan. Joskus tuntuu, kuin informaatio olisi syrjäyttänyt tiedon, vastahanka viisauden ja luulo oppimisen.

Mutta älkäämme antautuko massahysteriaan ja manipulaatioon! Mikään propaganda ei lopulta voi voittaa totuutta. Docventuresin vetovoima on osoittanut, että hyvin tehty dokumenttielokuva on tiedon metsästäjälle voittamaton väline ajassa, jossa kaikki maailman tieto löytyy taskuun mahtuvasta älylaitteesta.

Mutta dokumenttielokuvan parantava vaikutus perustuu paradoksaalisesti myös taidemuodon subjektiivisuuteen – se tarjoaa uuden, laatikon ulkopuolisen näkökulman, näkemyksen – parhaimmillaan näyn. Kelaaminen ei kuulu vain yhteen laatikkoon – silloin boksista tulee arkku. Ja juuri tämä on se rohto, jota me tarvitsemme tässä ajassa: kykyä nähdä toisen silmin. Ei ole yhtä totuutta ja siksi meidän onkin aika ajoin asetettava myös omat totuutemme uudestaan arvioitaviksi.

Valon miekka tanakassa seisokissa Docventures jatkaa sissisotaa apatiaa vastaan masinoimalla lisää konkreettisia tekoja aikaisemmin agitoimiensa aktivismien jatkoksi.

Kasvakoon kyseenalaistava ja näkökulmikas yhteisömme entisestään, tateiksi yhteiskunnan golfkentälle, finniksi yleisen keskustelun haistinvarteen, vaihtoehdoksi niin kuupan kuin lavetin lamauttavalle markkinapalloviihteelle.

Ja lopuksi tärkein: Docventuresin neljäs kausi ei olisi tosiasia ilman teitä, hyvä tiedon valoa kantava armeijakuntamme. Kiitos teille!”

– Riku ja Tunna

Docventures Ylen kanavilla keskiviikkoisin TV2 klo 21.00 7.9. alkaen, Yle Puhe torstaina klo 16-17

Docventuresin neljännen kauden elokuvat

7.9. World Order
Docventuresin neljäs kausi veivataan käyntiin venäläisvalmisteisella dokumenttielokuvalla World Order. Suorassa keskusteluosuudessa Riku Rantala ja Tuomas Milonoff vieraineen pohtivat infosodankäyntiä.

14.9. Naked
Viikon elokuvana pornodokkari Naked. Bunkkerin budoaarissa Rikun ja Tunnan kanssa asiantuntijavieraat, joiden kanssa puidaan mäntäpätkien moraalia ja modaliteettia.

21.9. Cartel Land
Illan dokumenttina nähdään huumekauppaa ja huumeiden vastaista sotaa luotaava Cartel Land, jonka jälkeen Riku ja Tunna keskustelevat aiheesta studiovieraiden kanssa.

28.9. An Honest Liar
Docventuresin viikon dokumenttina nähdään silmänkääntävä An Honest Liar. Suorassa keskusteluosiossa studiovieraat haastavat Rikun ja Tunnan aiheesta herkkäuskoisuus ja huuhaa.

5.10. Merchants of Doubt
Mitä on suhmurointi? Docventures pohtii tieteen nimissä tapahtuvan faktojen feikkaamisen ongelmaa yhdessä studiovieraiden kanssa. Viikon dokumenttina nähdään Merchants of Doubt.

12.10. New Run
Docventuresin illan elokuvana nähdään kotimainen New Run, jonka jälkeen Riku ja Tunna keskustelevat studiovieraiden kanssa toivosta ja tahdonvoimasta.

Elisa Viihde, Nelonen, Solar Republic ja BBC tuovat Suomeen suosikkisarja Konttorin – Sami Hedbergistä Suomen Ricky Gervais

12938182_1076282002395253_3229166618080693645_n

Suosittu brittiläinen komediasarja Konttori (The Office) saapuu Suomeen. Suomen Konttorin päätähtenä nähdään tunnettu koomikko Sami Hedberg.

Elisa Viihde, Nelonen, Solar Republic ja Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC tuovat Suomeen maailmalla menestyneen, useita viihdealan palkintoja kahmineen televisiosarja Konttorin (The Office).

Maailmanlaajuisesti The Office tunnetaan erityisesti Ricky Gervaisista, joka näytteli kulttisarjan päähahmoa, paperiyrityksen omaperäistä johtajaa David Brentiä. Gervais toimi myös sarjan käsikirjoittajana.

Jättimenestykseen noussutta The Officea tehtiin Britanniassa vuosina 2001–2003. Lisäksi sarjasta on yhdysvaltalainen, kanadanranskalainen, ranskalainen, saksalainen ja ruotsalainen versio. Suositussa Yhdysvaltalaisessa versiossa pomoa näytteli Steve Carell.

Päätähtenä Sami Hedberg

Suomen Konttorin päätähtenä nähdään suosittu koomikko ja näyttelijä Sami Hedberg.

– Elisa Viihde on jo pitkään panostanut merkittävästi kotimaisiin elokuviin sekä alkuperäissarjoihin. Haluamme tarjota asiakkaillemme heidän mieltymystensä mukaisia ohjelmia, ja kotimainen viihde kiinnostaa heitä. Teemme jatkuvasti yhteistyötä televisio- ja elokuva-alan eri toimijoiden kanssa, ja on ainutlaatuista tehdä Elisa Viihteen alkuperäissarjaa, Suomen Konttoria, yhdessä Nelosen ja BBC:n kanssa. Nykypäivään päivitetty Suomen Konttori sopii loistavasti viihdyttämään asiakkaitamme, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnasta vastaava Ani Korpela.

– Satsaamme Nelosella kotimaiseen laatuun sekä suuriin tv-persooniin, ja Sami Hedberg on juuri sellainen. Häntä parempaa David Brentiä maasta ei löydy. On ilo tehdä ensimmäistä kertaa tämän kaltaista yhteistyötä Elisa Viihteen ja BBC:n kanssa, ja kokeilla uusia tapoja laadukkaan tv-viihteen esittämisessä eri väylissä, Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Unne Sormunen kertoo.

”Yksi urani kohokohdista”

Elisa Viihteelle ja Neloselle sarjan tuottaa Solar Republic.

– Tässä projektissa mukana oleminen on urani osalta yksi suurimmista kohokohdista. Komediasarjassa esiintyminen on ollut haaveeni lapsesta asti, mutta juuri the Office- sarjan päärooli on minulle suunnaton kunnia ja ilo, kommentoi Sami Hedberg.

– Mietimme pitkään millainen olisi kotimainen versio The Office komediasarjasta, sillä se on rakennettu loppupeleissä todella perisuomalaisista elementeistä: häpeästä ja arkuudesta lähtevistä väärinymmärryksistä, lisää tuottaja Jesse Fryckman.

Konttorin kuvaukset käynnistyvät 22. elokuuta.

Suomen Konttori nähdään ensimmäisenä Elisa Viihteessä ensi maaliskuussa, Nelosella syksyllä vuonna 2017.

 

KOTIMAINEN SARJA KANSAINVÄLISEN VIIHDEKILPAILUN FINAALIIN

12079077_741484035982124_3725453642678631951_n

Naisenergiaa pursuava suomalainen Siskonpeti-sarja on valittu maailman suurimman kansainvälisen tv-, radio-, ja online -viihdekilpailu Rose d’Or:n komediakategorian finalistikolmikkoon.

Rose d’Or -kilpailussa on yhteensä 11 eri kategoriaa, joiden finaalipaikkoja havitteli yli 400 ohjelmaa 33 eri maasta. Yle TV2:lla keväällä esitetty Siskonpeti (2014– ) kilpailee finaalissa parhaan komediasarjan Kultaisesta Ruususta brittiläistä Inside No.9 (2014– ) ja saksalaista De Tartortreiningen (2012– ) -sarjaa vastaan.

Finaaliin pääsy on mieletön juttu! Vastassa on todella kovia eurooppalaisia tekijöitä. Siskonpeti erottuu kilpailijoistaan ainoana naisten tekemänä ja tähdittämänä sketsisarjana. Siskonpedin vahvuus kilpailijoihinsa nähden on, että sen huumori on samaan aikaan intiimiä ja universaalia. Itse festivaalilta odotamme uusia kontakteja ja muiden eurooppalaisten sarjojen näkemistä. Luonnollisesti eniten meitä kuitenkin mietityttää, mitä laitamme päälle”, ohjaaja ja pääkäsikirjoittaja Anna Dahlman kertoo.

Kultaisen Ruusun voittaja julkistetaan 13. syyskuuta Berliinissä järjestettävällä festivaalilla. Siskonpeti on palkittu Suomessa Kultaisella Venlalla sekä 1., että 2. tuotantokaudesta. Molemmat kaudet ovat nyt katsottavissa Yle Areenassa. Sarjaa tähdittävät Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Sanna Stellan, Krisse Salminen, Joonas Nordman sekä Jarkko Niemi. Yle TV2:lle sarjan on tuottanut Yellow Film & TV.

 

Komediaklassikko Pulkkinen Ylen kanavilla 25.8. alkaen

6

Kotimainen komediaklassikko Pulkkinen nähdään elokuusta alkaen Ylen kanavilla. Jari Salmen ja Juha Jokelan käsikirjoittaman sketsisarjan kaikki kolme kautta julkaistaan Yle Areenassa 25.8. Sarjaa esitetään samasta päivästä alkaen myös Yle TV2:ssa torstaisin klo 20.30.

Pulkkinen nähtiin alun perin vuosituhannen vaihteessa Nelosella. Sarja palkittiin kahdella Venlalla (Paras komediasarja 1999, Yleisö-Venla 2000). Pulkkinen tuli tunnetuksi omintakeisesta ja ronskista huumorista sekä ikimuistoisista hahmoista. Pulkkisen päärooleissa nähdään Jari Salmi ja Antti Virmavirta.

Sarjan nimihahmo on paidaton, mahakas kaveri, joka järjestää naapurilleen Saulille erikoisia yllätyksiä. Pulkkisen sanonnat ”Älä häslää” ja ”Nyt olet asian ytimessä” ovat jääneet elämään. Muita sketsisarjan mieleenpainuvia hahmoja ovat Elvistä ihannoiva radiotoimittaja Osmo, kiukkuinen äänimies Esko sekä toimistomaailmasta tutut tyypit kuten pöydän takaa huuteleva konserninjohtaja, äkkipikainen kopiovastaava ja pikapalavereita vaativa kontrollifriikki Mauri.

Pulkkista esittänyttä Jari Salmea sarjan pitkäaikainen suosio hämmentää yhä.

”Edelleen päivittäin saatan kuulla kommentteja Pulkkisesta. Sarjaa tehdessä meille oli selvää, että tämä jää elämään, sen verran paljon siihen laitettiin lyhyessä ajassa voimavaroja ja työtä, mutta kyllähän se vuosia kestänyt muistijälki on ollut aikamoinen yllätys”, Salmi kertoo nyt.

Pulkkinen jatkaa Yle Areenassa julkaistavien retrosarjojen kokonaisuutta. Ensimmäisenä viihteen retrosarjana julkaistiin Kummeli tänä keväänä. Suosittujen sarjojen uudelleenjulkaisu on myös kunnianosoitus viihteen tekijöille ja heidän ikimuistoisille sisällöilleen.

“Yle on ylpeä saadessaan tarjota yleisölle paljon toivottuja ja odotettuja sarjoja vielä kerran ja kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Viihteen retrosarjoja on tulossa lisää ensi vuoden aikana”, lupaa Yle Kulttuurin ja viihteen tilaaja Arttu Nurmi.

Pulkkisen kaikki jaksot on katsottavissa Yle Areenassa 31.12.2017 asti.

Pulkkinen (12) Yle TV2 torstaisin klo 20.30 alkaen 25.8.
Kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 25.8.

Ismo Leikolan oma komediasarja TV5:lle

1238183_10151701677878111_557701666_n

TV5 hemmottelee kotimaisen viihteen ystäviä ensi syksynä Ismo-komediasarjalla. Komedia kertoo maailman hauskimman miehen Ismo Leikolan eriskummallisesta elämästä – täysin fiktiivisesti.

TV5 esittää ensi syksynä Elisa Viihteen alkuperäissarjan Ismo. Komediasarja avaa ovet erikoiseen, mutta kutkuttavan hauskaan Ismo Leikolan maailmaan, jossa tämä Suomen eturivin koomikko kohtaa niin muiden kuin itsensäkin aiheuttamat haasteet.

Ville Panhelaisen (Putous, Vedetään hatusta, Duudsonit tuli taloon) ohjaamassa sarjassa on mukana myös joukko muita Suomen tunnetuimpia koomikoita kuten André Wickström, Tuomas Uusitalo, Pirjo Heikkilä, Jukka Rasila, Lasse Norres, Ville Myllyrinne, Riku Suokas ja Anna Rimpelä. Ismo-ohjelmasarjan on tuottanut Mogulmedia.

Maailman hauskin ihminen -tittelin voittaneesta Ismo Leikolasta kertovan sarjan toisen kauden kuvaukset Elisa Viihteelle käynnistyivät maanantaina. Uusi kausi kertoo koomikon elämästä Pohjois-Amerikassa, jonne Leikola muutti viime vuoden lopussa.

–Olemme iloisia yhteistyöstä Elisa Viihteen kanssa. Ismo sopii TV5:n hauskaan ja viihteelliseen tarjontaan loistavasti ja löytää varmasti kanavamme kautta vielä uusia katsojia, Discovery Networksin ohjelmajohtaja Katja Santala sanoo.

–Olemme iloisia, että Discovery Networks Finland kiinnostui mahdollisuudesta esittää Ismoa ja teemme mielellämme yhteistyötä, sanoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnasta vastaava Ani Korpela.