Monthly Archives: November 2017

Ylen ohjelmistoa keväällä 2018: Kotimaista ja ulkomaista huippudraamaa

b1c8c3b8e38423f114d5c02e662ca315

Kotimaiset draamasarjat tuovat keväällä ruutuihin monipuolisesti elämän eri sävyjä. Karppi on Pihla Viitalan tähdittämä rikosdraamasarja Helsingin poliisin murharyhmään palaavasta rikosetsivästä, joka saa tutkittavakseen monia yhteiskunnan eri kerroksia avaavan murhan.

Komediasarja Donnan vinksahtaneessa maailmassa pureudutaan deittailun raadollisuuteen. Johannes Brotherus ja Mimosa Willamo loistavat musiikkimaailmaan sijoittuvan draamakomedian HasBeenin  päärooleissa: teini-idolina läpimurron tehnyt Niklas yrittää paluuta huipulle, mutta onko hän sittenkin pelkkä hasbeen?

Ylen matkaoppaina maailmalla ovat keväällä Ella KanninenSami Yaffa ja Alina TomnikovEllan matkassa: Etelä-Italia vie katsojat saapasmaan oudompiin kohteisiin. Kansainvälistä menestystä niittäneen Sami Yaffa – Sound Trackerin kolmannella tuotantokaudella tutustutaan muun muassa Kolumbian ja Palestiinan musiikkimaailmaan. Alinan idän matkat valaisevat, millaista on nuorten aikuisten todellisuus Itä-Euroopassa ja mitä on nykypäivän slaavilaisuus.

Kotimaassa matkaillaan kaksikielisen kulttuurisarja Egenlandin kanssa ja sukelletaan suomalaisen paikalliskulttuurin erikoisuuksiin. Laulu sisällisodasta antaa nykyajan näkökulmia Suomen sisällissodasta räppäri Palefacen johdolla.

Mitä mietit, Ronja Salmi? on uusi, raikas tv-ohjelma ja somekokonaisuus, jossa toimittaja Ronja Salmipohtii elämää, kysyy, selvittää ja kysyy uudelleen. Kysymyksiä riittää myös Seniorit somessa -sarjassa, jossa ikäihmiset saavat tunnetut tubettajat oppaakseen digimaailmaan. Vintage-valtakunta tarjoaa uuden, rock’n’rollilla höystetyn kulman tutustua vintagen ja keräilyharrastusten värikkääseen maailmaan.

Uuden Musiikin Kilpailu on vuonna 2018 yhden naisen show, kun Saara Aallolle valitaan kilpailukappale kevään Euroviisuihin. Musiikkia on luvassa myös sarjassa Yksin lavalla, joka esittelee kymmenen pohjoismaista artistia, heidän taiteensa ja kertomuksensa.

PeyongChangin talviolympialaiset helmikuussa tarjoavat yli 650 tuntia suoraa lähetystä Etelä-Korean kilpailupaikoilta. Presidentinvaalit 2018 tuovat ehdokkaiden vaalitentit sekä tulosillan kotikatsomoihin niin suomeksi kuin ruotsiksi.

Ulkomaisia uutuussarjoja ovat mm. islantilainen rikosdraama Fangar ja ruotsalaiskomedia Torpeedot, joka käsittelee pikkurikollisten arkea humoristisella otteella. Keväällä nähdään myös useita laadukkaita brittisarjoja. Kultaisella ruusulla ja BAFTAlla palkittu draamakomedia Fleabag kertoo parikymppisen nuoren naisen elämästä Lontoon sykkeessä. Lontooseen sijoittuu myös maailmalopun uhkaan porautuva trilleri Hard SunDoctor Foster on nykyaikaan sijoittuva tiheätunnelmainen draamasarja pettämisen syistä ja seurauksista.

Radioteatteri esittää kolme Sofi Oksasen teksteistä tehtyä kuunnelmaa. Ensiesityksenä kuullaan Oksasen osuus Itävallan kansallisteatterissa vuosi sitten esitetystä Eurooppalainen ehtoollinen -näytelmästä.

Kevät tuo uutta radiokanaville. Alkuvuoden aikana mm. Radio Suomen keskipäivän ohjelmisto uudistuu: yhteistyössä Ylen uutis-, ajankohtais- ja aluetoimitusten kanssa toteutettavassa valtakunnallisessa lähetyksessä kerrotaan päivänpolttavat asiat eri puolilta Suomea. Yle Radio 1:ssä Ykkösaamu saa lisää lähetysaikaa ja kulttuurin ajankohtaislähetystä uudistetaan. Ylen Puheen puhujajoukkoon liittyy mm. Ruben Stiller.

 

Tältä kuulostaa suomalainen rakkaus – SuomiLOVEn uusi kausi alkaa 9.12.

2ea6685eff339a14fe4dda3a6b6cef30 (1)
Kolmena peräkkäisenä vuotena Kultainen Venla -palkittu SuomiLOVE tuo valoa loppuvuoden pimeisiin iltoihin upouusin lauluin ja tarinoin. Neljännen kauden jaksot alkavat lauantaina 9.12. Yle TV1:ssä klo 21.15 ja Yle Areenassa jo heti aamuyhdeksältä.

Luvassa on laadukkaan musiikin lisäksi aimo annos koskettavia tarinoita sekä uskomattoman laaja kattaus suomalaisia huippuartisteja JVG:stä Lea Laveniin ja Sunrise Avenuesta Dingoon. Kauden avausjakossa esiintyvät mm. Jari Sillanpää, Värttinä, Kymppilinja, Mariska, Reino Nordin, Cheek ja Ultra Bra. Tällä kaudella LOVEbandin kanssa seikkailee lokaatiossa myös muutamia yllätysystäviä…

Ako Kiisken luotsaama aina valmis LOVEband on mukana suurella sydämellä, solisteina hurmaavat monipuoliset lahjakkuudet Osmo Ikonen ja Johanna Iivanainen. Neljännen kauden kanssamme mukanaelävät edelliskaudelta tutut Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.

SuomiLOVEssa rakkaudelle ei ole olemassa yhtä tiettyä muottia, eikä rakkaus ole pelkkää romantiikkaa, vaan tarinat kertovat myös ystävyydestä, perhesuhteista tai vaikkapa fanittamisesta. Niissä on vaikeuksien voittamista, uskomatonta tuuria, lujaa luottoa elämään, syvää surua ja suurta iloa. SuomiLOVE porautuu syvälle sieluun ja avaa kyynelkanavat, mutta nostaa pintaan myös ilon ja naurun.

Kymmenessä jaksossa ihmiset kertovat tarinoita rakkaudesta, joista jokaiseen liittyy jokin laulu. Ohjelmassa artistit pääsevät esittämään kappaleensa suoraan tarinaan liittyvälle ihmiselle. Toisinaan tunnelmoidaan studiossa ja välillä muusikot matkaavat ympäri Suomea yllättämässä ihmisiä lauluillaan. Kauden 11. ja samalla päätösjakso on helmikuussa 2018 Lahden Sibeliustalosta suorana lähetettävä SuomiLOVE-konsertti.

SuomiLOVE 4. kausi 9.12. alkaen lauantaisin Yle TV1:ssä klo 21.15 ja Yle Areenassa klo 9

TV-klassikon paluu: Kymppitonni alkaa FOXilla

Cristal WEB

FOX tuo ruutuihin tv-visaohjelmien kruununjalokiven, Kymppitonnin, jonka uutena juontajana nähdään säihkyvä Cristal Snow.

Spede Pasasen kehittämä Kymppitonni lanseerattiin 1985 ja leikkimielinen visaohjelma on vuosien varrella voittanut lukuisia palkintoja. Ensi keväänä Kymppitonni nähdään FOXilla ja ohjelman juontaa viihteen monitaituri Cristal Snow.

“Haluan luoda Kymppitonnista lämminhenkisen kilpailun, jossa julkkikset tuntevat kuin olisivat kotonaan pelaamassa vanhojen ja uusien frendien kanssa”, kommentoi Cristal Snow. “Parasta pelaamisessa on keuliminen ja henkselien paukuttelu, sekä toisille vinoilu ja läpän heitto. Sellaisen Kymppitonnin minä haluan tehdä.”

Kymppitonnin alkuperäinen juontaja ja formaatin omistaja Riitta Väisänen kommentoi sarjan paluuta: “Kymppitonni on suosituimpia suomalaisia formaatteja kautta aikojen ja olen hyvin iloinen, että se tekee jälleen paluun. Cristal saa pistää parastaan jos haluaa lyödä minun ennätykseni ja juontaa ohjelmaa yli 3000 jaksoa! Ohjelmasta tulee varmasti hyvä ja formaatin omistajana toivon sille tietenkin pitkää ikää ja suurta menestystä.”

Jokaisessa jaksossa nähdään viisi julkisuudenhenkilöä, jotka yrittävät arvata sanoja vihjeiden perusteella. Kukin kilpailija pääsee vuorollaan valitsemaan sanan ja antamaan siitä riittävän haastavia vihjeitä, jotta kaikki eivät arvaisi mistä sanasta on kyse. Jos yksi kilpailija tietää oikean vastauksen, keräävät sekä hän, että kysyjä isoimman mahdollisen pistemäärän. Jos kaksi tai useampi kilpailija arvaa sanan oikein, pistemäärä pienenee. Kysyjä saa miinuspisteitä jos kukaan ei tiedä vastausta, tai vastaavasti kaikki tietävät vastauksen. Kisaajilla on myös mahdollisuus käyttää jokerisanaa, jonka avulla sekä kierroksen voitto, mutta myös tappio, on mahdollista tuplata.

Jokaisen jakson eniten pisteitä kerännyt kilpailija pääsee etenemään finaalijaksoon, jossa viisi voittajaa kisaa kymppitonnin potista. Finaalijaksoja nähdään kaksi, ja voittajat saavat lahjoittaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle voittorahansa.

Ohjelman tuottaa FOXille Rabbit Films.

Kymppitonni nähdään keväällä 2018.

Huiman hyvä joulu! Ylen joulukalenteri tuo lämpöisen joulun

2c7d3b77846296fbe08c4a63f0988f57

Huiman hyvä joulu! Joulukalenteri tuo lämpöisen joulun 1.12. alkaen

Huiman hyvä Joulu! on tarina rohkeudesta olla se mikä on. Kolme hyvin erilaista ystävystä oppivat ymmärtämään, mitä joulu oikeasti tarkoittaa.

Tarina alkaa kun Kaino Juhana tonttunen (Hannes Mikkelsson), Huima Hurja Hoss (Hanna Raiskinmäki) ja Serkku Shh (Emilia Sinisalo) solmivat ystävyyssopimuksen ja päättävät ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta. Kirjan etsintä muuttuu seikkailuksi, jossa joudutaan pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin.

Kaino Juhanan isä Pasipekka (Pertti Koivula) on keksijätonttu, jonka tehtävänä on keksiä joulun hittilahja. Sen keksiminen tuottaa Pasipekalle hankaluuksia, eikä tilannetta edesauta niskaan hengittävä Pomo (Hanna Gibson).

Huima Hurja ja Serkku Shh asuvat kodikkaassa jurtassa, jossa joulua valmistelee monisävyinen Mama Makkara Moss (Minna Kivelä). Jurtassa asuu myös Puukko Suukko Poks (Erkki Teittinen), vanha ja viisas tarinankertoja. Hän on tarkkailija, joka saa ohjattua kaikkien toimintaa haluamaansa suuntaan.

Tarinaa vie musiikillisesti eteenpäin Haitari Halkee Kosshin ja Iloisten Velikultien tarttuva musisointi. He esittävät muun muassa laulut Myyjäiset, Outo, Kolme hammasta sekä Vaativa joulu.

Joulukalenteri on lastenohjelmien suursatsaus jouluun 2017. Kuvauksia on tehty upeissa Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa. Tarinan on käsikirjoittanut palkittu näytelmäkirjailija ja dramaturgi Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Joulukalenteri nähdään ensimmäistä kertaa kuvailutulkattuna sekä televisiossa että Yle Areenassa.

Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu! Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 1.12.-24.12. aamuisin ja iltaisin.