Monthly Archives: December 2017

YleX:n perjantai-ilta uudistuu – tubetähti Soikku aloittaa juontajana

5fc7596f9f964219e8436bbdd0254c66

Soikku juontaa uutta YleX Throwback -ohjelmaa yhdessä YleX Illasta tutun Jani Kareisen kanssa. YleX:n perjantai-iltaan tulee toinenkin uusi ohjelma, jota juontaa DJ Orion.

YouTube-tähti Soikku eli Sonja Hämäläinen aloittaa YleX:n juontajana perjantaina 5. tammikuuta. Soikku juontaa yhdessä YleX Illasta ja Uuden musiikin viikosta tutun Kareisen Janin kanssa uutta YleX Throwback -ohjelmaa, joka nimensä mukaisesti matkaa menneisyyteen – aina 2000-luvun alkuun saakka. Ohjelmassa kuullaan Soikun ja Janin johdolla parhaat retrobiisit perjantai-illan etkoiluun.

“Tämä on ihan supersiistiä. Olen opiskellut radiotyötä ja on kivaa päästä tekemään sitä oikeasti. On kiehtovaa haastaa itseäni”, Soikku sanoo.

Soikku on yksi YouTuben seuratuimmista suomalaista. Hänen kanavallaan on lähes 200 000 tilaajaa.

Soikulla on vankka ja lämmin suhde 2000-luvun alun hittimusiikkiin, sillä se on juuri sitä musiikkia, jonka parissa hän varttui. Soikun juontajapari Jani Kareinen kertoo, että throwback-henkiset biisit ovat toimineet mainiosti hänen juontamissaan YleX Illan lähetyksissä. Niinpä oman ohjelman omistaminen näille kappaleille on Janin mielestä loistavaa – eikä vähiten siksi, että hän juontaa ohjelmaa juuri Soikun kanssa.

“Ollaan tavattu ja treenattu Soikun kanssa vasta pari kertaa, mutta hän on todella kova ammattilainen”, Jani sanoo.

YleX Throwback perjantaisin 5.1.2018 alkaen klo 17-19

Uutta: Uuden tanssimusiikin lista!
YleX Throwbackin jälkeen starttaa DJ Orionin uusi ohjelma, Uuden tanssimusiikin lista. Tunnin mittaisessa ohjelmassa käydään läpi 15 sen hetken parasta tanssibiisiä, jotka soivat – tai ainakin joiden pitäisi soida – suomalaisissa yökerhoissa myöhemmin samana iltana.

“Ohjelman avulla voi myös halutessaan haastaa yökerhon DJ:tä ja sanoa, että hei, tänään tuli radiosta tällainen biisi, joka pitäisi saada soimaan”, DJ Orion sanoo.

Uuden tanssimusiikin listan jälkeen kello 20 starttaa vielä DJ Orionin tuttu klubimusiikkiin keskittyvä ohjelma, joka pauhaa kello 22 saakka.

YleX:n perjantai-illan uudistusten tiimoilta myös YleX:n lauantai muuttuu. Uuden musiikin viikkoa alkaa juontaa YleX:n monimediatoimittaja Katri Norrlin. Uuden musiikin viikko on lauantaisin kello 11–13 tuleva ohjelma, joka kokoaa viikon ajalta musiikkimaailman tärkeimmät uuden biisit ja tapahtumat timanttiseksi kaksituntiseksi.

YleX on vahvistanut vankkaa musiikkiosaamistaan valitsemalla uuden musiikin ohjelmien tuottajaksi pitkän linjan elektronisen musiikin artistin ja DJ:n Roberto Rodriguezin.

YleX:n perjantai-ilta 5.1.2018 alkaen:

17–19 YleX Throwback, juontajina Soikku ja Kareisen Jani
19–20 Uuden tanssimusiikin lista, juontajana DJ Orion
20–22 DJ Orion

Ylen Nuntii Latini jatkaa keväälle 2019

latina_0
Nuntii Latini, Ylen latinankielinen viikkokatsaus jatkaa Yle Radio 1:ssä keväälle 2019. Tällöin ohjelma täyttää ansiokkaat 30 vuotta.
Yle kertoi marraskuussa, että viimeiset latinankieliset uutiset kuultaisiin tämän vuoden lopulla. Ohjelman päättymistä siirretään eteenpäin ja se saa jatkoaikaa keväälle 2019.
Nuntii Latinin jatkosta on keskusteltu sen tekijöiden dosentti Reijo Pitkärannan sekä professori Tuomo Pekkasen ja Virpi Seppälä-Pekkasen kanssa. Ohjelmaa alusta asti tehneet latinistit arvioivat, että Nuntii Latini on tulossa elinkaarensa päähän.
“Tekijät ovat kuitenkin halukkaita jatkamaan ohjelman tekoa vielä kevääseen 2019. Olemme saaneet paljon kiitosta Nuntii Latinista ja moni on myös pahoitellut sen päättymistä. Nyt voimme tyydyttää latinaa arvostavien kuuntelijoidemme toiveet ja kenties motivoida ohjelmalle jatkoa maailmalla”, toteaa Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.
Nuntii Latini on myös maailmalla tunnettu ja maineikas.
“Yle arvostaa professoreiden ja heidän latinistitiimiensä panosta. Ohjelma on elänyt kaikki nämä vuodet heidän henkilökohtaisen ja huippulaadukkaan työnsä varassa”, kiittää Vilén.
Nuntii Latini -viikkokatsaus kuullaan Yle Radio 1:ssä perjantaisin klo 18:15.
Nuntii Latini -ohjelmat vuodesta 2011 ovat kuunneltavissa Yle Areenassa osoitteessa yle.fi/nuntii. Lähetysten lisäksi sivuilta löytyvät kaikki uutistekstit ja keskeistä sanastoa.

Ainutlaatuinen historiadokumenttisarja Vietnamin sodasta Yle Teemalla 9.1. alkaen

06db6aa65c991c4f40dd7e505d8c5d4b
Yle Teemalla nähdään tammikuussa kymmenosainen uutuussarja Vietnamin sodasta. Huippuohjaaja Ken Burnsin sarjassa syvennytään kaksikymmentä vuotta kestäneen sodan tapahtumiin hyödyntäen runsasta arkistomateriaalia, aikakauden musiikkia, lukuisia haastatteluja ja tunnettujen sotavalokuvaajien otoksia.
Dokumenttisarjassa kaikki sodan osapuolet saavat äänensä kuuluville ja sarjaa rytmittää mm. The Beatlesin, Rolling Stonesin, Bob Dylanin, Nash & Youngin, The Jimi Hendrix Experiencen, Simon & Garfunkelin, B.B. Kingin ja muiden legendojen musiikki. Vietnamin sota oli suosittu aihe amerikkalaisessa folk-musiikissa. Folkista protesti levisi myös rockiin. Musiikin ja Vietnamin sodan yhteys on yksi sarjan keskeisiä aiheita. Sarjan ohjaaja Ken Burns on tullut tunnetuksi erityisesti Yhdysvaltojen sota- ja kulttuurihistoriaan keskittyvistä dokumenteistaan.

Vietnamin sota 1955–1975 oli ensimmäinen televisio-sota. Se toi sodan julmuudet amerikkalaisten olohuoneisiin ja jakoi kansakunnan ja jopa perheitä syvästi kahtia. Sarja aloittaa Vietnamin sodan taustoittamisen vuodesta 1858, jolloin Ranska aloitti siirtomaavalloituksensa Etelä-Vietnamissa. Pitkän ja verisen sodan päätteeksi Ranskan siirtomaavalta Vietnamissa loppui 1950-luvulla, ja maa jaettiin kommunistiseen pohjoiseen ja Yhdysvaltojen tukemaan etelään. Tästä alkoivat pohjoisen ja etelän väliset levottomuudet sekä lopulta sota, johon Yhdysvallat lähti mukaan Etelä-Vietnamin liittolaisena.

1960-luvun puolivälin jälkeen sodanvastaisuus Yhdysvalloissa kasvoi, amerikkalaisten miehistötappiot nouseivat ja taistelumoraali romahti. Lopullinen niitti tuli, kun sodan siviileihin kohdistuneet julmuudet paljastuivat: Amerikkalaissotilaan olivat maaliskuussa vuonna 1968 saapuneet kylään, jossa piti olla sissejä. Paikalla oli kuitenkin vain siviilejä – naisia, vanhuksia ja lapsia. Seurauksena oli yksi Vietnamin sodan järkyttävimmistä ja Yhdysvaltain sotahistorian häpeällisimmistä tapahtumista: sotilaat
murhasivat My Lain kylässä noin 500 siviiliä, joukossa useita kymmeniä vauvoja ja lapsia.

Yhdysvallat oli mukana Vietnamin sodassa vuoteen 1973, jolloin virallinen rauhansopimus allekirjoitettiin. Sodassa kuoli kaksi miljoonaa siviiliä ja yli miljoona sotilasta (heistä noin 60 000 amerikkalaista).

The Vietnam War 1-10
Tuotanto: Florentine Films/PBS, Yhdysvallat
Yle Areena 90 päivää
Historia: Vietnamin sota Yle Teemalla tiistai-iltaisin klo 21.00 9.1. alkaen ja Yle Areenassa 90 päivää

Hupaisa avaruusseikkailu The Orville alkaa FOXilla

HyperFocal: 0

Vuosi 2018 alkaa FOX-kanavalla lennokkaasti The Orville -nimisen avaruusaluksen kyydissä. Family Guyn ja Ted-elokuvien luojan uusi scifi-seikkailusarja The Orville kumartaa kulttisarja Star Trekille ja perinteisille sitcom-sarjoille.

Seth Macfarlanen luoma ja käsikirjoittama scifi-komedia The Orville alkaa 1. tammikuuta FOXilla. Neljänsadan vuoden päähän sijoittuvassa avaruusseikkailussa seurataan The Orville -nimisen tutkimusaluksen arkea. Keskikokoisen aluksen miehistöön kuuluu ihmisiä ja muita avaruuden kansalaisia, ja heidän tehtävänä on tutkia vieraita aurinkokuntia. Päivittäisiä askareita rytmittävät ulkoavaruudesta ilmestyvät yllättävät uhkat sekä miehistön väliset kärhämät ja suhdeselvittelyt.

The Orville toimintaa ohjaa kapteeni Ed Mercer (Seth MacFarlene) ja hänen harmikseen aluksen perämiehenä toimii ex-vaimo Kelly Grayson (Adrianne Palicki). Nahistelevan parivaljakon lisäksi miehistöön kuuluu Edin paras ystävä ja auktoriteetteja vastustava Gordon (Scott Grimes), säntillinen tohtori Claire Finn (Penny Johnson Jerald), huumorintajuton muukalainen Bortus (Peter Macon), rasistinen robotti Isaac (Mark Jackson), rento navigoija John Lamarr (J. Lee), innokas nuori turvallisuusasiantuntija Alara Kitan (Halston Sage) sekä hyytelömäinen eliö Yaphit (Norm MacDonald)

The Orville 1. tammikuuta alkaen maanantaisin klo 20.00

Tuttujen tekijöiden uusi keskusteluohjelma Flinkkilä & Tastula aloittaa Yle TV1:ssä tammikuussa

00d3a3b8652dd467adf9d4c8796119c9
Ihmisen tarpeista suurin on olla ihminen ihmiselle. Siksi Yle TV1 aloittaa tammikuussa uuden keskusteluohjelman Flinkkilä & Tastula, jossa ihmiset kohtaavat – silloinkin, kun asiat saattavat riidellä.

Kaksi moneen kertaan palkittua ammattilaista Anne Flinkkilä ja Maarit Tastula yhdistävät voimansa ja palaavat ruutuun uusien vieraidensa kanssa. Merkityksellisiä hetkiä, voimallisia tarinoita, vähän uutta, vähän vanhaa ja rohkeutta tulla lähelle.

“Olen ollut tekemässä Inhimillinen tekijä-ohjelmaa 20 vuotta ja kun sen lopettamisesta ilmoitettiin, moni katsoja on surrut asiaa suuresti. Myös Maaritia on kaivattu ruutuun takaisin. Omasta puolestani olen onnellinen siitä, että merkityksellinen ja pohdiskeleva sisältö saa nyt jatkua, vähän eri paketissa ja eri muodossa, kuitenkin samalle fiksulle ja vaativalle yleisölle. Ohjelmassa tulee olemaan uusia vieraita, mutta myös vanhoja tuttuja. Maaritin kanssa olemme erilaisia tekijöitä, mutta myös meillä on monta yhdistävää asiaa, halu kohdata ja kuunnella, olla läsnä. Hyvät tarinat koskettavat aina, ne ovat sekä yksityisiä että yhteiskunnallisia. Meillä on ohjelmassa aikaa ja tällaisena keskeytysten kulttuurin kulta-aikana haluamme vaalia myös tärkeiden asioiden äärelle pysähtymisen merkitystä”, luonnehtii ohjelman tuottaja Anne Flinkkilä.

Anne ja Maarit vetävät ohjelmaa vuoroviikoin. Ensimmäisiä vieraita ovat kirjailija Sirpa Kähkönen (Maarit), rauhanneuvottelija Hussein al-Taee ja hänen ensimmäinen opettajansa Maisa Istolainen (Anne) kapellimestari Santtu-Matias Rouvali (Maarit) , Hyvinkäällä 5 vuotta sitten haavoittunut poliisi Heidi Foxell ja hänen poliisikaverinsa Tuomas Pelkonen (Anne) .

Flinkkilä & Tastula 13.1. alkaen Yle TV1:ssä klo 17.10 ja Yle Areenassa toistaiseksi

Strömsön kevätkausi alkaa 6.1. Uutuutena reseptit ja haastatteluita också på finska

d7535c2171c8d88a7314662c1a4e77d1

Höylän anatomia, aiolia kalansuomuista ja värikkäitä ruukkuja säilykepurkeista. Suosikkiohjelma Strömsö jatkuu 6.1. – nyt myös TV1:ssä

Strömsö on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä. Jo viidentoista vuoden ajan on Vaasassa sijaitsevassa huvilassa kokattu, leivottu, askarreltu, nikkaroitu ja hoidettu puutarhaa. Kevätkausi 2018 käynnistyy 6.1. ja tuo ruutuihin jälleen kerran viikossa näihin teemoihin liittyviä vinkkejä, ideoita, ohjeita ja hyvää mieltä.

Yle TV1 lauantaisin klo 18.15
Yle Fem sunnuntaisin klo 17.25
Yle Areena lauantaiaamuna

Strömsö uudistuu ja on osittain också på finska

Strömsön uutena juontajana Elin Skagersten-Strömin kanssa aloittanut Jonas Sundström tuo ohjelmaan uutuutena suomenkielisiä osioita.

Tähän asti ohjelmaa on tehty enimmäkseen ruotsiksi, suomenkielisellä tekstityksellä, mutta nyt huvilan touhuihin kutsutaan mukaan entistä enemmän myös suomenkielisiä vieraita.

Lisäksi kaikki ohjelmassa nähdyt reseptit ja ohjeet löytyvät ohjelman nettisivuilta yle.fi/stromso myös suomeksi, kuten Strömsön Suomi 100 -neulemallisto, koristeellinen puutarhapenkki tai tämä katsojien suursuosikki graavilohikakku.
Tulevissa jaksoissa Jonas tapaa mm. supliikin oululaisen parturin ja perinnerakentajan Kurikasta. Sundströmillä on mielessä myös koko kansan tuntemia vierasehdotuksia.

– Haluaisin kutsua ohjelmaan Toni Wirtasen Apulannasta. Olisi kiva tavata se tavallinen arkipäivän ihminen, joka ehkä piiloutuu artistikuoren sisään. Siitä tulisi erittäin hieno kontrasti kun surumielinen, filosofinen suomalainen punk-ikoni leipoo kanelipullia ja puhuu mukavia. Myös Krisse Salminen mahtavasta Siskonpeti-ohjelmasta olisi kiva tavata. Krisse Salminen rakastaa nukkekoteja, joten eiköhän Strömsö voisi auttaa siinä.

Jonas myöntää nauraen, että legenda sydämellisistä ja iloisista strömsöläisistä on totta.
– Ruudussahan strömsöläisillä on aina hauskaa ja kivaa. Pakko myöntää, että epäilin tätä jonkinlaisena teennäisenä Kauniit ja rohkeat-kulissina, mutta kaikki ovat oikeasti mukavia, meikkaajasta ja lavastajasta kameramiehiin ja asiantuntijoihin.

Suomen kieleen on vakiintunut sanonta “ei menny niinku Strömsössä”, jota käytetään kuvailtaessa pilalle menneitä askareita. Jonas tunnustaa, että ei ole askartelun MacGyver mutta ensimmäinen jakso saatiin onnistuneesti kuvattua. Pientä hämmennystä Jonas siellä sai kuitenkin aikaan.

– Sydämessäni on tekoläppä sydänvian takia. Äänimiehet saivat miettimistä kun mikrofoni tallensi myös sykkeeni. Ensin he luulivat sitä kelloksi, joka tikitti liian nopeasti. Näköjään kuvaustilanteessa sykkeeni on korkeampi kuin 60.

Koko kevät Strömsön matkassa

Strömsön uudet jaksot alkavat loppiaisena. Yle TV1 näyttää ohjelman lauantaisin klo 18.15 ja Yle Fem sunnuntaisin klo 17.25. Yle Areenassa uusi jakso julkaistaan aina lauantaiaamuisin.
24.2. Strömsössä alkaa neljän jakson puutarhateema, 24.3. suunnataan katse pääsiäiseen ja 31.3. jatketaan taas neljän jakson ajan puutarhaa kunnostaen. Kausi päättyy toukokuun lopussa.

Team Strömsö:
Jim Björni, puutyö/ snickare
Alexandra De Paoli, yrtit ja hyvinvointi/ örter och välmående
Lee Esselström, askartelu ja käsityö/ hobby och hantverk
Camilla Forsén-Ström, askartelu ja taide/hobby och konst
Ella Grüssner Cromwell-Morgan, ruoka ja juoma/ mat och dryck
Owe Salmela, puutarha/trädgård
Elin Skagersten-Ström, juontaja/ programledare
Jonas Sundström, juontaja/ programledare
Paul Svensson, kokki/ kock

Kandit -sarjan uusissa jaksoissa kohdataan koskettavat eläinpotilaat ja nuoret eläinlääkärikandit

9382030cb7ae911dc3eebe69f7ce23b9
Alkaen Yle TV1:ssä 30.1.2018 klo 20.00

Kandien neljäs tuotantokausi vie katsojat pieneläinklinikoille, maitotiloille ja hevostalleille. Seuraamme kolmen eläinlääketieteen kandin ensimmäistä itsenäistä eläinlääkärikesää. Kesän aikana kandit saavat kokea, minkälaista on eläinlääkärin työ todellisuudessa, kun on kohdattava paitsi eläinpotilaat myös potilaiden omistajat.

Sarja kuvaa eläinlääkärin arkea Suomussalmella, Karstulassa ja Keravalla. Helpolla eivät kandit kesätyössään pääse. Luvassa on suuria tunteita: onnenkyyneleitä, onnistumisia ja suuria ilon aiheita, mutta myös uupumusta, pettymyksiä, sekä vaikeita päätöksiä ja surullisia luopumisen hetkiä.

Vastauksia ihan kaikkeen ei aina löydy oppikirjoista, eikä ihan kaikkea ole harjoiteltu koulussa. Eivätkä potilaat osaa itse kertoa, mihin sattuu. Nuoret eläinlääkärikandit saavat kesän aikana myös huomata, että eläinlääkärin työ on paljon muutakin kuin eläinten hoitamista. Nyt selviää, onko heistä eläinlääkäreiksi.

Kandien kesää seurataan kerran viikossa kahdeksan jakson verran alkaen tiistaina 30.1.2018 TV1:ssä klo 20. Jaksot nähdään uusintana sunnuntaisin klo 14 ja maanantaisin puolen päivän aikaan. Yle Areenasta sarja löytyy kokonaisuudessaan heti aloituspäivänä.

Kandien kotisivu löytyy täältä.

Suosittu Elossa 24h jatkuu: Uudet tarinat nähdään 7.-13.1. Yle TV1:ssä

bc70649561a48f351a539418846a7420

Dokumentaarinen realitysarja Elossa 24h palaa ruutuun uusin 2. tuotantokauden jaksoin. Sarja kertoo tosielämän inhimillisiä tarinoita sairaalamaailmasta, yhden vuorokauden ajalta. Koko tuotantokausi nähdään kokonaisuudessaan viikon aikana 7.-13.1. Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 20.

Seitsenosaisessa ohjelmasarjassa kohtaamme elämän käännekohdissa niin potilaita ja heidän läheisiään kuin heitä hoitavaa sitoutunutta henkilökuntaakin. Ainutlaatuisessa, koko Suomen kattavassa tv-tapahtumassa nähdään useita kymmeniä tarinoita siitä, miten meitä kaikkia pidetään elossa – vuorokauden jokaisena tuntina.

Ohjelman hoitoalan päähenkilöinä nähdään mm. ensimmäiseltä tuotantokaudelta tutut lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Piritta Setälä Pirkkalasta, kätilö Martiina Grönholm vauvojen tehohoidosta Turusta ja aivoja operoiva neurokirurgi Martin Lehecka Helsingistä. Lisäksi mukana on kymmeniä uusia päähenkilöitä osastoilta, leikkaussaleista ja sairaaloiden ylläpitotehtävistä.
Lähes 40 kameraryhmää, 13 kaupungissa

38 kameraryhmää kuvasi Elossa 24h -sarjaa 13 suomalaisessa kaupungissa yhden vuorokauden ajan syyskuussa 2017. Kuvaajat seurasivat sairaanhoidon ammattilaisia niin akuuttipäivystyksessä, kotisairaanhoidossa kuin terveysasemilla. Tärkeimmän tarinan kertovat kuitenkin potilaat itse. Ohjelmassa avautuu dokumentaarinen hetki toisen ihmisen elämäntilanteeseen sellaisena kuin se on juuri tuona vuorokautena.

Mukana ovat kaikki Suomen yliopistosairaalat sekä lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava FINNhems, Helsingin pelastuslaitos sekä useita eri hoitoalan yksiköitä eri puolilla Suomea. Ohjelmaa kuvattiin yliopistosairaalakaupunkien lisäksi mm. Oulaisissa, Hämeenlinnassa, Rovaniemellä, Ivalossa ja Savonlinnassa.

Elossa 24h perustuu ITV Studiosin kehittämään, brittiläiseen ohjelmaformaattiin “Keeping The Nation Alive”. Sarjan ensimmäinen suomalainen tuotantokausi esitettiin Yle TV1:ssä vuoden 2017 alussa. Se sai erinomaisen vastaanoton ja oli alkuvuoden katsotuimpia ohjelmia saaden televisiossa ja Areenassa yhteensä keskimäärin 1,1 miljoonaa* katsojaa (*Finnpanel, TV-mittaritutkimus). Ohjelman ensimmäinen tuotantokausi on ehdolla Kultainen Venla -palkinnon saajaksi seurantareality -kategoriassa.

Elossa 24h – toinen kausi Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 7.-13.1. klo 20

Comebackeja ja poikarakkautta! Uuden Päivän kevätkausi alkaa 1. tammikuuta

81c8d2e4545e5be62f39af30b052b538

Kevään jaksoissa on luvassa comebackeja, viikinkejä ja poikarakkautta! Kevätkausi starttaa Yle TV2:ssa maanantaina 1.1. – Yle Areenassa kevään ensimmäiset jaksot ovat katsottavissa jo perjantaina 29.12.

Kevätkaudella nähdään, kuinka Niklas (Kai Vaine, kuvassa) on muuttunut mies. Elina (Sanni Haahdenmaa) näkee hänet uusin silmin ja alkaa lämmetä Niklakselle. Lopulta selviää, että Niklas on sekaantunut rikolliseen rahaan. Tämä vaarantaa myös Elinan, ja seuraukset ovat vakavat.

Sarjan suosikkipari Krista (Thelma Siberg) ja Reino (Aku Sipola) pyrkii toisiaan kohti, mutta esteitä riittää. Yksi niistä on kämppisten vintillä majaileva mysteerinainen. Ei kai se vain ole katsojat kiehumaan saanut Terhi (Vilma Kinnunen)?

Kämpän asukkaista Tomi (Antti Väre) ja Iris (Amelie Blauberg) ajautuvat törmäyskurssille tosi-tv:n maailmassa, kunnes ymmärtävät yhdistää voimansa. Keinoja kaihtamattoman tosi-TV-tuottajan roolissa nähdään Sampo Marjomaa.

Kämppäläisten yhteiseksi huolenaiheeksi nousee lisäksi uusi hankala vuokraisäntä, jonka röyhkeydellä ei tunnu olevan rajaa.

Uusien kasvojen lisäksi Uudessa Päivässä nähdään sarjasta jo poistuneita hahmoja. Yksi heistä on Pentti Ruuskanen (Juhani Laitala), joka suunnittelee muuttoa Espanjasta takaisin Virtaukseen.

Kaksosilla sama ihastus

Virtauksessa alkaa kuhista, kun metsästä löytyy viikinkien riimukivi. Se herättää Teron (Lari Halme) bisnesvaiston ja innostaa hänet puuhaamaan alueelle kokonaista viikinkimaailmaa huvipuistoineen.

Hän värvää hankkeeseen avukseen myös Maijan (Lotta Lehtikari), josta on alkanut kiinnostua muutenkin kuin työnantajana. Maijan kuopus, katsojat hurmannut Aava-tyttö (Valpuri Jokitie) tajuaa sen ja alkaa haaveilla Terosta uutta isää itselleen.

Virtauksen lukiolaisten keskuudessa riittää säätöä. Osku (Atte Reunanen), Maria (Lotta Lehtikevari), Lenni (Joel Bonsdorff) ja Stella (Ronja Alatalo) alkavat kukin seurustella, mutta jokainen väärän henkilön kanssa. Tilannetta varjostaa lisäksi Stellan salaileva käytös.

Kaksoset Kaisla (Eeva Rajakangas) ja Pyry (Toni Nikka) puolestaan ajautuvat törmäyskurssille rakastuttuaan samaan poikaan, Iiroon (Miro Puranen). Kevään lopuksi Iiro tekee valinnan.

Uuden Päivän kevät 2018 on totuttua lyhyempi. Kauden viimeinen jakso esitetään jo 28.3.2018.
Syksyllä sarja palaa ruutuun elokuun lopussa. Pitkää lähetystaukoa helpottaa kesällä nähtävä Uuden Päivän nettisarja.

Sarjan syyskausi päättyy 18.12. klo 20.05 nähtävään erikoisjaksoon Joulun taikaa.

Uuden Päivän kevätkausi 1.1.2018 alkaen Yle TV2:ssa ma-ke klo 20. Jaksot ennakkoon Yle Areenassa perjantaisin.

Simpsonit nähdään FOX-kanavalla

Simpsonit WEB

Huippusuosittu animaatiosarja Simpsonit nähdään FOXilla 31. joulukuuta alkaen. Sarja polkaistaan käyntiin uudenvuodenaattona esittämällä kaikki ensimmäisen tuotantokauden jaksot putkeen.

Simpsonit on tv-historian pisimpään esitetty käsikirjoitettu sarja ja sitä on tehty peräti 29 tuotantokautta. Matt Groeningin luoma Simpsonit on vuosien varrella voittanut muun muassa Emmy-, Annie- ja Peabody-palkintoja ja sarjassa on vieraillut satoja julkisuuden henkilöitä.

Satiirinen piirrossarja kertoo Simpsonin perheestä, johon kuuluu alati ongelmiin ajautuva Homer-isä, rakastettava Marge-äiti, sekä heidän kolme lastaan: jekkujen mestari Bart, luokan priimus Lisa ja taapero Maggie. Kuvitteelliseen Springfieldin kaupunkiin sijoittuvassa sarjassa tapahtuu hullunkurisia asioita, jotka peilaavat ajankohtaisia teemoja ja ilmiöitä. Vakiohahmojen lisäksi sarjassa vierailee myös tähtivieraita viihdealalta ja politiikasta.

Simpsonit alkaa FOXilla su 31.12. (sunnuntaina esitetään kaikki 1. kauden jaksot) ja tämän jälkeen sarja nähdään joka arkipäivä 18.30-20.00