Koko perhe yhtä draamaa – Taneli Mäkelän tähdittämä Sunnuntailounas alkaa MTV3-kanavalla lauantaina 20.10. klo 21.00

e641392_dc6ff9ac315c5bcf4f3611191e97e5d3

Sunnuntailounas on hulvattomasta perheestä kertova komediasarja, jossa aikuisista lapsistaan etääntynyt isä aloittaa uuden perinteen ja kutsuu vastahakoisen jälkikasvunsa luokseen lounaalle joka sunnuntai. Tästä alkaa tarina, jota seurataan MTV3-kanavalla lauantaisin 20.10. klo 21 alkaen.

Samaistuttava Sunnuntailounas- sarja käsittelee asioita, joista ihmiset oikeasti keskenään puhuvat. Myös vakavia ja kipeitä asioita, mutta kepeästi ja koomisten lasien läpi katsottuna. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Pasilan ja Ihmisten puolueen luoja Atte Järvinen.

Sarjan alussa perheen isä Tauno (Taneli Mäkelä) on jäänyt eläkkeelle. Pian sen jälkeen hän on saanut sydänkohtauksen, joka oikeastaan osoittautuu vain närästykseksi. Käytyään mielestään kuoleman porteilla, Tauno dramaattisena miehenä on havahtunut elämän rajallisuuteen ja päättänyt eheyttää suhteensa aikuisiin lapsiinsa. Lasten mielestä tämä tapahtuu kömpelösti ja ainakin 20 vuotta liian myöhään, mutta Taunolle ei koskaan ole sanottu vastaan. Siksi perhe istuu joka sunnuntai Taunon valmistamalla lounaalla.

Vanhin poika Taavi (Santtu Karvonen) on eroamassa vaimostaan ja käy tämän kanssa huoltajuuskiistaa tyttärestään. Prosessi laukaisee Taavin koko kauden mittaisen muutoksen, jonka aikana hän kokee olevansa uhanalainen laji: valkoinen lihaa syövä heteromies, jonka on pakko nousta taisteluun olemassaolonsa puolesta. Keskimmäinen poika Jani (Jarkko Niemi) on näyttelijä, joka odottaa suurta tilaisuuttaan ja tahtoo muuttaa elämäänsä. Hän ramppaa koekuvauksissa ja suunnittelee yhden miehen lauluiltoja. Uran esteenä ei ole hänen riittämättömät lahjansa, vaan umpimahdoton luonne.

Perheen nuorin poika Severi (Samuli Niittymäki) on suuria unelmia omaava 26-vuotias, jolla ei ole mitään suunnitelmia haaveidensa saavuttamiseen. Hän tahtoo tehdä elämästään menestystarinan, mutta ei ymmärrä, että suuruuteen vaaditaan paljon peräänantamatonta työtä. Severi havainnoi maailman ongelmat, mutta maailman parantaminenkin jää vain sivusta huutelun ja salaliittoteorioiden tasolle.

Tässä erikoisessa joukossa ainoaa järjen ääntä edustaa perheen tytär Eevi (Elena Leeve), kolmekymppinen terveyskeskuslääkäri ja lempeä totuuden torvi. Perheen virallisen tukihenkilön omakin elämä kokee mullistuksia, kun Eeville ja hänen poikaystävälleen tulee ero ja Eevi ajautuu Tinderin syövereihin.

Päärooleissa nähdään Elena Leeve, Taneli Mäkelä, Santtu Karvonen, Jarkko Niemi ja Samuli Niittymäki. Sarjassa nähdään vierailemassa mm. Kari Ketonen, Kari Hietalahti, Emmi Parviainen, Jaana Saarinen sekä Tapio Liinoja.
Sunnuntailounas MTV3-kanavalla ja Katsomossa lauantaisin 20.10. klo 21 alkaen.
Ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa kokonaisuudessaan C More -suoratoistopalvelussa.

Sunnuntailounaan on MTV:lle tuottanut Yellow Film & TV.