Sorjosen toinen kausi on ollut suurmenestys! Kolmannen kauden tuotanto on käynnissä

93d703c5e94bf7efb19d5359acedc1ca

Maailmanlaajuisesti menestyneen Sorjosen toinen kausi on kerännyt hyvin katsojia Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Areenassa Sorjosen uusia jaksoja on katsottu jo kolme miljoonaa kertaa. Sarja on kerännyt noin kolmanneksen kotimaisen draaman katselusta Areenassa.

TV1:ssä viikoittainen keskikatsojamäärä on ollut 613 000 (ensilähetys ja uusinta) ja Areenassa 144 000.

“Suomalaiset ovat käyttäneet Sorjosen ykkös- ja kakkoskauden katseluun yli miljoona tuntia aikaansa eli noin 700 työvuoden verran. Pitääkö olla huolissaan?” naurahtaa Yle-tuottaja Pekka Ruohoranta.

Sorjosen kolmannen kauden tuotanto on käynnissä, ja se kuvataan ensi talvena.

“Sydäntalven maisemat ja tunnelma tuovat sarjan rikoksiin ja perhedraamaan uuden, eeppisen ulottuvuuden. Kaiken kuolevaisuus on kauden jaksojen ytimessä, ja kevään tullessa on aika katsoa tulevaisuuteen”, kertoo sarjan luoja Miikko Oikkonen.

Maailmanlaajuisesti menestynyt

Sorjonen (engl. Bordertown) on niittänyt maailmalla kiitosta käsikirjoituksellaan, vahvoilla näyttelijäsuorituksillaan ja laadukkaalla toteutuksellaan. BBC America on nostanut Sorjosen yhdeksi 10:stä loistavasta rikossarjasta, jotka ylittävät rajoja. New York Timesin mukaan Sorjonen on yksi 11 rikossarjasta, joka tulee nähdä! Isossa-Britanniassa Telegraph-lehti nosti Sorjosen Silta- ja Vallan linnake -sarjojen rinnalle:

“Finland has produced a crime show that can stand alongside Borgen or The Bridge.”

–EP/The Telegraph (UK)