He ovat uuden Muumilaakso-sarjan ääninäyttelijät!

3

Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations.

Tove Janssonin rakastetut muumit nähdään animaatiohahmoina kansainvälisen levityksen saavassa koko perheen sarjassa Muumilaakso, joka alkaa Ylen kanavilla helmikuussa 2019. Hurmaavat hahmot päivittyvät nykypäivään suomalaisten huippunäyttelijöiden johdolla.

Suomenkieliset ääninäyttelijät ovat: Muumipeikko: Joonas Nordman, Muumimamma: Satu Silvo, Muumipappa: Ville Haapasalo, Niiskuneiti: Alina Tomnikov, Pikku Myy: Kiti Kokkonen, Nuuskamuikkunen: Olavi Uusivirta ja Nipsu: Markku Haussila.

34c411ca3f79ffee3b117cf5f2564b14

Näyttelijät palavat halusta päästä rooleihinsa. Nuoren Muumipeikon rooliin sujahtavalle Joonas Nordmanille muumitarinat ovat hyvin rakkaita:

“Olen sarjasta ja Muumipeikon roolista hyvin innoissani. Muumihahmot ja -tarinat ovat ensimmäisiä, joihin lapsuudessa muistan tutustuneeni. Muumeista voivat ammentaa kaikenikäiset, jos vain antautuu seikkailuun. Tarinoissa viehätti jo nuorena koko Janssonin luoman maailman persoonallisuus sekä se, että niissä käsitellään vaikeitakin aiheita, kuten yksinäisyyttä ja pelkoja. Mukana on kuitenkin aina rutkasti lämpöä.”

“On ihanaa saada olla Muumimamma tässä ajassa. Ihan kun olisin hetipaikalla osa kaikkia muumitarinoita. Näillä kilometreillä ymmärtää hyvin, että Muumimamma on koko Muumilaakson aikuisin muumi. Hänellä on varaa joustaa ja olla lojaali, koska on aina askeleen edellä muita. Muumimamma tietää ja vaistoaa, rakkaus on Muumimamman viisauden ydinreaktori”, Satu Silvo tuumii.

Niiskuneidin rooliin valittu Alina Tomnikov sanoo, etteivät sanat riitä kuvaamaan, kuinka tärkeitä “sydämelliset hupsut” ovat hänelle lapsena olleet.

“On ihana ja kunnia saada nyt antaa ääni uuden ajan Niiskuneidille, rohkealle voimamimmille, joka ei pelkää mennä omia unelmiaan kohti. Minulla ja meillä on varmasti hänestä paljon opittavaa. Olen myös iloinen, että saan hetken aikaa olla sataprosenttisesti muumi. Tähän sulkeutuu iso ja tärkeä ympyrä.”

Olavi Uusivirta kertoo Nuuskamuikkusen olevan unelmarooli kahdellakin tapaa:

“Toisaalta se on yksi varhaisimmista lapsuuteni ”sankareista” ja erottamaton osa usean perättäisen sukupolven kollektiivista kulttuuriperimää. Toisaalta itse hahmossa on jotain erityisellä tavalla kutsuvaa ja kysymyksiä herättävää. Nuuskamuikkusen olemukseen kiteytyy monin paikoin juuri se vapaudenkaipuu, joka täällä oravanpyörän uumenissa meitä aika ajoin pistelee kylkeen. Pitäisikö luopua kaikesta omaisuudesta, pakata matkaan vain teltta ja huuliharppu ja ryhtyä onnen kulkuriksi?” Uusivirta pohtii.

Pikku Myyn roolissa kuultava Kiti Kokkonen ja Nipsun roolin tekevä Markku Haussila ovat yhtälailla täpinöissään muumipesteistään.

“Todella upealta ja jännittävältäkin tuntuu päästä tekemään hahmoa, jolla on niin pitkä historia ja vahva karaktääri. Pikku Myy on lempihahmoni muumeissa”, Kiti Kokkonen sanoo.

“Tämä on suuri kunnia ja yksi tärkeimmistä projekteista, mitä minulle on ikinä suotu. Ihanaa että muumit on, pysyy ja jatkuu, sukupolvelta seuraavalle. Ja kuinka siistiä on päästä osaksi Muumilaaksoa!” Markku Haussila iloitsee.

Muumilaakso alkaa helmikuussa

Muumilaakso (Moominvalley) on suomalais-brittiläinen yhteistuotanto, jonka maailmanlaajuinen ensiesitys on keväällä 2019. 13-osaisen sarjan takana on suomalainen tuotantoyhtiö Gutsy Animations.

Sarjan luova johtaja on Marika Makaroff ja sen brittitiimiin kuuluvat mm. Wallace & Gromit -suosikkisarjasta tuttu Oscar-palkittu ohjaaja Steve Box ja Late Lammasta tehnyt animaatioguru John Woolley. Tekijätiimiin kuuluvat myös Emmy-palkittu kirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler.

Sarjan alkuperäismusiikista vastaavat Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen, ja sarjassa kuullaan musiikkia myös Columbia Recordsin ja Sony Music Entertainmentin kansainvälisiltä artisteilta.

Muumilaakso Ylen kanavilla 25.2.2019 alkaen