Joulukuussa FOX -kanavalla nähdään Viaplayn alkuperäissarja, Hiljaisuuden salaliitto

Hiljaisuuden salaliitto_s

Tämä kahdeksanosainen sarja nähdään perjantai-illassa alkaen 28.12.2018 klo 22.00.

Hiljaisuuden salaliito on poliittinen trilleri, jonka aiheena on Ruotsin asevienti. Tämä sarja on kahden tuotantoyhtiön, Brain Academyn ja Pinewood Televisionin yhteistuotantoa. Ensiesitys oli Viaplayllä aikaisemmin tänä vuonna.

Jens Hultén näyttelee sarjan päähenkilöä Robert Kastelliä, joka on entinen asekauppias. Hän palaa Ruotsiin kostaakseen miehelle, joka on aiemmin yrittänyt murhata hänet. Hultén on aiemmin nähty näyttelevän mm. Johan Falk –elokuvasarjassa sekä Kurt ”Curre” Lindströmin roolissa, elokuvassa joka kertoo Suomen jääkiekon maailmanmestaruudesta.

Vera Vitali (Arne Dahl, Bonusperhe) näyttelee sarjan naispääosaa. Muissa rooleissa nähdään mm. norjalaisnäyttelijä Henrik Mestad (Miehitetty, Lillyhammer) sekä Krister Henriksson (Wallander).

Kaikilla roolihenkilöillä sarjassa on jokin suhde asekauppaan. Hiljaisuuden salaliitto -sarjan luoja ja pääkäsikirjoittaja Peter Arrhenius (Tervetuloa Ruotsiin!) haluaa tämän herättävän keskustelua kiistellystä aiheesta, ruotsalaisesta aseteollisuudesta.

”Hiljaisuuden salaliitto on tarina kaksinaismoraalista ja syyllisyydestä. Sarjan päähenkilöt ovat sidoksissa toisiinsa, sillä he kaikki ovat tehneet huonoja valintoja ja tekoja, joita he katuvat, mutta joita ei saa tekemättömäksi. Ruotsi on merkittävä osa kansainvälistä aseteollisuutta. Tarina kerrotaan tätä taustaa vasten. Toisaalta kansakunnalla on maine neutraalina, liittoutumattomana rauhanturvaajana, toisaalta tosia-asia on, että Ruotsi kuuluu maailman suurimpiin aseiden valmistajiin ja aseviejiin”, toteaa Peter Arrhenius.

Sarjan ohjauksesta vastaa palkittu ranskalais-ruotsalainen Charlotte Brändström, joka on ohjannut muun muassa Viaplayn ja Ylen esittämää Outlander-sarjaa.

Hiljaisuuden salaliitto, perjantaisin 28.12. alkaen FOXilla klo 22.00.