Kaappaus keittiössä palaa ruuanlaiton kanssa kamppailevien avuksi 4.2. klo 20

e649354_dd30a593590118ee409f28c22a0644ba
Kunnollinen kotiruoka kunniaan! Kaappaus keittiössä palaa MTV3-kanavalle 5. tuotantokauden jaksoin ma 4.2. klo 20

Yksipuolista, mautonta, epäterveellistä harmaata sotkua – keittiömestari Kari Aihinen on todistanut suomalaisten perheiden ruokapöydässä monta surullista ja sanattomaksi jättävää näkyä. Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kape ottaa komennon ja palauttaa kunnollisen kotiruuan perheiden pöytiin.

Ravitsevasta ja maukkaasta kotiruuasta on tullut harvojen herkkua, kun perheiltä on keittotaito kateissa eikä ruokailu enää tuo koko perhettä yhteisen pöydän ääreen. Tiedon puute ja huonon ruokailun aiheuttama voimattomuus vaivaavat ja uudeksi ongelmaksi on tullut myös syömättömyys.

Keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen jatkaa Kaappaus keittiössä -sarjan viidennellä tuotantokaudella taistelua paremman arkiruokailun puolesta ja kiertää eri puolilla Suomea kannustamassa perheitä kokkaamaan yhdessä.

Joissain perheissä ongelmana ovat ennakkoluulot ja pinttyneet epäterveelliset ruokailutottumukset mutta usein kyse on taidon, tiedon ja sitä kautta myös uskalluksen puute. Kapen rohkaisemana perheet pääsevät näyttämään, että jo pienillä muutoksilla voidaan keittiöstä tehdä perheen paras yhteinen paikka.

“Ensimmäinen muutos, jonka jokainen voi toteuttaa vaikka tänään, on tuoda lisää väriä pöytään. Suomi on harmaa kuin lonkero pullossa seuraavat kolme kuukautta, niin on syytä kattaa erilaisia vihanneksia tarjolle. Värikkäiden kasvisten ottamista mukaan ruokailuun olen opettanut omille pojillenikin”, sanoo Aihinen.

Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa tavataan viisihenkinen perhe, jonka keittiössä on varustelutaso vimpan päälle ja osaamistakin ruuanlaittoon löytyy. Perheen lautaselta löytyy kuitenkin useimmiten eineksiä ja ruokaympyrän värimaailma on hämmästyttävän yksipuolinen. Perheen avuksi rientää Kape, aseinaan rakkaus ruokaan ja kauden mahtavimmat kasvikset. Kyyneliltäkään ei vältytä, kun Kape pääsee ongelman juurille: koulukiusaamisesta syntyneeseen epäonnistumisen pelkoon.

“Ensimmäisen jakson perhe oli yksi kauden mieleenpainuvimmista. Heidän luonaan sain tarkastuskäynnillä mielettömän päräyttävät safkat! Oli yksi gastronomisesti kovimpia perheitä ikinä. Epäonnistumista ei kannata pelätä, erehdyksen ja unohduksen kautta on syntynyt mahtavia ruokia”, Kape kertoo.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv:ssä maanantaisin 4.2. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa.

#kaappauskeittiössä

Kaappaus keittiössä MTV:lle tuottaa Moskito Television.