SuomiLOVEn odotetut uudet jaksot alkavat 26.1.

9a91472a5d56ee58002f48ae996d3abc
SuomiLOVEn viides tuotantokausi tuo rakkautta, iloa ja riemua kotisohville Yle TV1:ssä lauantai-iltaisin klo 21.15. Uudet jaksot esittelevät katsojille suomalaisiin lauluihin liittyviä, monimuotoisia rakkaus- ja ystävätarinoita Kotkasta Inariin.

Henkilökohtaisia musiikkiesityksiä tarinoiden päähenkilöille tekevät tällä kertaa mm. J. Karjalainen, Elastinen, Sanni, Vesa-Matti Loiri ja Jenni Vartiainen. Uusi, isompi studio antaa mahdollisuuden nostaa esitykset uusiin sfääreihin, ja 6.4. suorana lähetettävä loppukonsertti Helsinki Areenalta on tapahtuma, jota ei voi jättää väliin.

Ohjelman juontavat tällä kaudella Jenni Pääskysaari ja uutena tulokkaana hänen parikseen saapuva Mikko Kuustonen. Mikon ja Jennin luotsaamana monet suomalaiset pääsevät tälläkin kaudella rakkaimpiensa yllättämiksi.

“SuomiLOVEssa näkyy monien sukupolvien tarinat ja kohtaamiset, jotka eivät ole pelkkää pehmeää nostalgiaa, niissä ollaan ihmisten elämän ytimessä”, Mikko Kuustonen toteaa. Lue pidempi haastattelu täältä.

Tuttuun tapaan musiikista vastaa Ako Kiiski ja hänen LOVEbandinsä. Solistikattaukseen Johanna Iivanaisen ja Osmo Ikosen seuraksi liittyy metalliyhtye Battle Beastin kanssa Eurooppaa kiertävä Noora Louhimo.

Jakso 1: 26.1. klo 21.15

Viidennen kauden avausjaksossa tuusulalainen Ida haluaa kiittää isäänsä elämän eväistä, rakkaudesta, rajoista ja elämänasenteesta. Ida muistaa isäänsä heidän ikisuosikillaan, J. Karjalaisen esityksellä, sillä artisti on kuulunut heidän elämäänsä aina. Joensuulainen Tomi haluaa puolestaan kiittää vaimoaan yhteisistä vuosista, jotka ovat pitäneet sisällään suuren onnen lisäksi Tomin MS-taudin, Marian reuman, nuorimman lapsen kehitysvamman.

Helsinkiläinen Karoliina vie miehensä Villen elämykselliselle eräretkelle Lappiin. Retki saa yllättävän käänteen, kun Inarijärven rannassa odottaakin Villen kautta aikojen suurin idoli, Vesa-Matti Loiri. Turkulainen Marja puolestaan yllättää autistisen poikansa Vertin ja tämän henkilökohtaisen avustajan. Yksi Vertin elämän suurimmista kiintopisteistä on ollut Lordi-yhtye. Suomen suurin Lordi-fani saa vertaistaan hakevan elämyksen bändin esiintyessä hänelle henkilökohtaisesti.

Kotkalainen Riku vastaa illan superjäynästä, sillä hän yllättää rakkaan vaimonsa Mian kesken SuomiLOVE-haastattelun. Mia, joka luulee yllätävänsä puolisonsa Rikun, ei voi uskoa silmiään kun tämä tupsahtaa kesken haastattelun paikalle Samae Koskinen vanavedessään.

SuomiLOVE-ilta huipentuu lauluyllätykseen, joka on omistettu kolmelle tyttärelle – ennen kaikkea 11- vuotiaalle Mintulle. Tamperelainen Katariina-äiti sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen Mintun syntymän jälkeen. Mintulle puolestaan kehittyi jo vauvana vakavia allergioita ja sairaalahoitoa vaativia sairasteluja, jotka vaikuttavat yhä vahvasti perheen elämään. Katariinan pitkään kadoksissa ollut elämänilo ja onni lapsesta palasivat eräänä keväisenä päivänä, pienen Mintun istuessa sylissä. Katariina haluaa yllättää Isac Elliotin First Kiss -vedolla, sillä tämä kappale kuvastaa hyvin sitä hetkeä, kun rakkaus syntyi uudelleen. Ikke on tyttöjen ykkösfanituskohde, joten kun tämä yllättäen ilmestyy ”tanssitapahtumaan”, on kokemus ikimuistoinen.
Jakso 2: 2.2. klo 21.15

Toinen jakso on täynnä riemua ja rakkautta! Gasellit laittavat kemut pystyyn Tinderissä tavanneen pariskunnan kunniaksi. Pate Mustajärvi täräyttää Ukkometson laululahjana äidiltä pojalle. Juhlat huipentaa iranilaissyntyisen miehen rakkaudenosoitus vaimolleen, minkä toteuttaa persialaisen musiikin supertähti Omid. Mukana jaksossa myös inttiporukan metsässä yllättävä Miljoonasade, syvän rakkauden johdosta tunnelmoiva Samuli Putro sekä jakson kruunaava, serkusrakkauden ylistyksenä esiintyvä Sanni. Tuttuun tapaan, ylellisen äänimaiseman iltaan loihtii Ako Kiiskin johtama LOVEband solisteinaan Johanna Iivanainen, Noora Louhimo ja Osmo Ikonen.

Jakso 3: 9.2. klo 21.15

SuomiLOVEn kolmas jakso etenee pää kylmänä ja sydän lämpimänä! Ensivisiittinsä LOVEssa tekevä Kotiteollisuus  laulaa ei niin itsestään selvän rakkauden kunniaksi. Jenni Vartiainen häikäisee toden teolla laulaessaan MS-tautiin sairastuneen veljen toiveesta tämän rakkaalle siskolle. Elastinen järjestää jättiyllätyksen yhdelle maailman parhaista äideistä. Äärimmäisen kovia kokenut nainen kiittää vapaaehtoistyöntekijää henkensä pelastamisesta Anna Puun laululla, joka niin ikään auttoi nousemaan syvimmästä alhosta. Dallapé-orkesteri iskee suoraan sydämeen ja jalan alle romanttisen helsinkiläismiehen yllättäessä vaimonsa. Illan näkyvimmät reaktiot koetaan autiolla Tampereen lentokentällä, jossa Ida Paul & Kalle Lindroth tunnelmoivat kiitotien päässä ihastuttavan ystävyyden ylistyksenä. Ako Kiiskin johtama LOVEband puolestaan svengaa mm. Tiktakin, Tehareitten ja Discon tahtiin. Johanna Iivanaisen, Noora Louhimon ja Osmo Ikosen seuraksi mikrofoniin tarttuvat myös rapin superlahjakkuus ETTA sekä the one and only Otto Grundström.

SuomiLOVE Yle TV1:ssä lauantaisin klo 21.15 alkaen 26.1. Yle Areenassa illan jakso katsottavissa jo lauantaiaamuna.