Jouluradio taas ennätyslukuihin – erityisesti naisten ja nuorten suosikkikanava

44471963_10156777267494872_397515909192744960_o

Kuva: Jouluradio

Marraskuun alusta loppiaiseen soinut Jouluradio tavoitti jälleen ennätysmäärän kuulijoita. Kanava keräsi radiovastaanottimien äärelle joulukuun aikana 787 000 viikkokuuntelijaa ja oli Suomen 5. kuunnelluin radiokanava.

Jouluradio kuuluu todistetusti tuhansien suomalaisten jouluperinteisiin. Maanantaina 21.1. julkaistun Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan Jouluradio tavoitti joulukuun aikana 787 000 viikkokuuntelijaa ja oli koko Suomen 5. kuunnelluin kanava kanavaosuuksissa mitattuna. Erityisen suosittu Jouluradio oli naisten keskuudessa: pääkaupunkiseudulla Jouluradio oli kaikista tavoittavin radiokanava 9-55 -vuotiaiden naisten keskuudessa.

“Jouluradio teki sen taas: kasvatimme kuuntelijämäärän uuteen huippulukuun.” Kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

“Upeat luvut kertovat jälleen siitä, että Jouluradio kuuluu suomalaisten jouluun ja että Jouluradio on löytänyt uuden sukupolven. Se on joulun odotusperinne, joka on siirtynyt äidiltä lapsille. Myös panostuksemme eri tyylistä joulumusiikkia soittaviin kanaviin ja aktiivisuutemme somessa ovat vaikuttaneet uusien kohdeyleisöjen löytymiseen.”

Erityisen suosittu Jouluradio oli pääkaupunkiseudulla, jossa 9-24 -vuotaiden keskuudessa kaikkein tavoittavin radiokanava ja kokonaisuudessaankin kolmanneksi tavoittavin Yle Radio Suomen ja SuomiPopin jälkeen. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella Jouluradion kuuntelijaluvut nousivat ennätyksellisesti: 564 000 viikkokuuntelijaa joulukuussa oli 78 000 suurempi kuin vuotta aiempi tulos.

“Suomalaiset rakastavat joulumusiikkia, ja me haluamme sitä tarjota mahdollisimman monille niin netissä kuin perinteisillä radioaalloillakin”, Kalliorinne kertoo ja muistuttaa, että vuonna 2019 Jouluradio soi toista vuotta peräkkäin verkossa myös ympäri vuoden. Joulutunnelmaan voi nyt siis sukeltaa vaikka keskellä kesää.

“Kalenterista ei voi katsoa, että nyt on sopiva aika kuunnella joulumusiikkia. Meidän tehtävämme on tukea ihmisten joulumusiikin kuuntelua silloin kun he sitä haluavat, ja Jouluradio siihen ainoa oikea paikka; aito ja alkuperäinen.” Riitta Kalliorinne pohtii hymyillen.

Fyysisten ja digitaalisten muutosten vuosi

Vuosi 2018 oli isojen muutosten vuosi Jouluradiolle niin fyysisesti kuin digitaalisesti. Jouluradio muutti Helsingissä kauppakeskus REDIin, jossa sen tekijät olivat tavattavissa ensimmäistä kertaa kasvokkain.

“Haluamme olla siellä missä ihmisetkin ovat – etenkin ensimmäisenä adventtina ja kansallisena joululaulupäivänä 15.12. väkeä kävi mukavasti tervehtimässä. Helmikuun 2. päivästä lähtien olemme tavattavissa REDIn Sillalla.”, Kalliorinne avaa.

Jouluradio julkaisi syksyllä myös uudistuneet verkkosivut, jossa koko Jouluradion kymmenen kanavan kanavaperhe oli kuunneltavissa. Sivuille luotu uusi ominaisuus, viestiseinä Kuumalinja, keräsi joulufaneilta yli 2500 viestiä terveisiä, toiveita ja palautetta. Verkkosivuille tehtiin joulun aikaan parhaimmillaan lähes 50 000 käyntiä päivässä.

Jouluradion eri genreihin erikoistuneista verkkokanavista suosituimpia oli kuuntelijoiden valossa perinteisesti helkkyvä Kauneimmat joululaulut, koko perheen kanava Lasten jouluradio sekä klassineen joulumusiikiin erikoistunut Klassinen joulu.