Kotimaisten päivittäissarjojen johtotähti juhlii 20-vuotista taivaltaan – juhlavuosi tuo takaisin rakastettuja hahmoja

e650878_441311ab33f782dc170bb9d1b6471426

Juhlavuonna Salatut elämät tuo takaisin tuttuja hahmoja sekä uuden kauden vaihtoehtoisista Salkkarit-tarinoista kertovasta Pihlajasadusta.

Salatut elämän -sarjan ensimmäinen osa esitettiin televisiossa 25.1.1999. Sarjan 20-vuotisjuhlajakso esitetään torstaina 31. tammikuuta. Jakso on järjestyksessään jo 3500. ja siinä selviää, kuka on syypää sarjan kaikkien aikojen ensimmäisessä jaksossa paljastuneeseen murhaan.

Kansansuosikiksi jo alkumetreillään noussut Salatut elämät on ollut Suomen katsotuin päivittäissarja jo kahden vuosikymmenen ajan.

”Salattujen elämien menestyksen takana on erittäin pätevä huippuammattilaisten joukko näyttelijöitä, ohjaajia, käsikirjoittajia, puvustajia, lavastajia, maskeeraajia, leikkaajia ja kuvaajia sekä tuottajia. Heidän osaamisensa mahdollistaa lähes 200 jakson esittämisen vuodessa. Heille kuuluu kiitos ja kunnia”, kiteyttää MTV:n draamapäällikkö Jani Hartikainen.

”Salkkareiden ehdoton vahvuus on vuosien aikana ollut kyky uudistua ja pitää sisällölliset teemat ajankohtaisina ja merkityksellisinä suomalaisille katsojille”, Hartikainen lisää.

Mediatutkija Veijo Hietalan mukaan sarja on ainutlaatuinen katsojakuntansa laajan ikähaarukan suhteen.

“Salatut elämät on suosittu oikeastaan kaikissa ikäryhmissä yli 10-vuotiaiden katsojien keskuudesta aina eläkeikäisiin saakka. Siinä on eri-ikäisille sopivia samaistumiskohteita päähenkilöinä. Lisäksi juonenkäänteet, miljöö ja henkilögalleria ovat helposti samaistuttavia. Myös arvot ja asenteet, joista sarjassa puhutaan, ovat tämän päivän asioita”, Hietala luettelee Salkkareiden suosion elementtejä.

Paluumuuttajia ja uusi Pihlajasatu

Salattujen elämien juhlavuonna sarjaan tekee paluun useampikin tuttu kasvo. Mukaan sarjan juonenkäänteisiin palaavat Tale Taalasmaa (Emil Hallberg), Linda Eerikäinen (Monika Lindeman) sekä viime kesänä jo kevyemmän comebackin sarjaan Pihlajasatu -spin offissa tehnyt Salla Laitela (Hanna Kinnunen).

Paluun tekee niin ikään Pihlajasatu, joka debytoi MTV3-kanavalla viime kesänä. Pihlajakadun vaihtoehtoista todellisuutta kuvaava sarja palaa uusin jaksoin myöhemmin tänä vuonna. Pihlajasadun toisella tuotantokaudella mukana ovat klassiset Salkkarit-perheet Salinit ja Sieviset.

Fanit äänestivät suosikkikohtauksensa

Salkkarit-faneilta on juhlavuoden kunniaksi kysytty heidän suosikkikohtauksiaan sarjan kaksikymmenvuotisen historian varrelta. Voittajakohtaukset on koottu sarjan YouTube-sivulle. Ykköseksi fanit äänestivät kohtauksen, jossa vaatevarkaiden yllättämä Ismo (Esko Kovero) hiippailee alastomana rappukäytävässä. Fanien top 5 -listan lisäksi juhlan kunniaksi julkaistusta koontivideosta löytyy muita ikimuistoisia kohokohtia vuosien varrelta.

Salatut elämät nähdään MTV3-kanavalla ja mtv:ssä arkisin klo 19.30.

C Moressa julkaistaan Salkkareiden koko viikon jaksot ennakkoon aina maanantaisin.

#salkkarit
#salatutelämät
#salkkarit20