Totta se on! Uusi päivä alkaa alusta Yle Areenassa 15. helmikuuta

d215d265ce1a6af396266efb3ff14b88 (1)

Hyppää mukaan Virtaukseen ja virtauslaisten elämään! Ylen koko perheen draamakomedia Uusi päivä alkaa alusta ensimmäisestä jaksosta alkaen 15. helmikuuta.

Kaksi ensimmäistä tuotantokautta julkaistaan 15.2.2019 Yle Areenassa. Kesällä julkaistaan sarjan kolmas ja neljäs tuotantokausi.

“Meille tulee katsojatoiveita Uudesta päivästä enemmän kuin mistään muusta sarjasta. Sarja tuli päätökseensä joulukuussa 2018, mutta sillä on vankkumaton fanijoukko, joka toivoo pääsevänsä näkemään sarjaa yhä – alusta asti. Haluamme tarjota UP:tä nautittavaksi kokonaisina kausina, monet kuluttavat sarjoja nykyään kuten kirjoja… ottavat kirjan joka ilta yöpöydältä ja jatkavat siitä, mihin viimeksi jäivät. Katsovat sitten niin pitkälle kun jaksavat, ennen kuin uni tulee silmään”, Yle Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist sanoo.

Yle TV2:ssa sarjaa seurataan 18.2. alkaen maanantaista torstaihin klo 10. Saman päivän pikauusinta nähdään klo 16.30 ja viikon kaikkien osien uusintaputki perjantaisin klo 9.50.

Uuden päivän faneja hemmotellaan varsinaisella kulttuuriteolla, sillä sarjan käsikirjoitukset on nyt julkaistu kokonaisuudessaan Uuden päivän nettisivuilla yle.fi/uusipaiva. Yle ei ole koskaan ennen julkaissut kokonaisen sarjan käsikirjoitusarkistoa. Yli 800 jakson käsikirjoituksista toivotaan olevan iloa fanien lisäksi myös alan opiskelijoille ja tutkijoille.

Tästä kaikki alkaa
Uuden päivän tarina sijoittuu pääjunaradan varteen, kuvitteelliseen Virtaus-nimiseen pikkukaupunkiin keskellä maaseutua. Virtauksesta käydään luontevasti junalla töissä ja opiskelemassa Helsingissä ja Tampereella.

UP kertoo tarinoita virtauslaisten ihmisten elämästä. Ne liittyvät yhteisöihin, perheisiin, kouluun ja työhön. Sarjan keskeisimpiä perheitä on Haavistot, jossa asustaa kolme sukupolvea, välillä liiankin tiiviissä yhteiselossa.

Yksi keskeinen työmiljöö on yritys nimeltä Suner, kasvua ponnisteleva yritys energia-alalla. Suner sijaitsee äskettäin vanhasta tehtaasta kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi kunnostetussa Voimalassa, joka on virtauslaisille toinen olohuone.

Voimalassa on muun muassa elokuvateatteri, kahvila, terveyskeskus, paikallislehti – ja Virtauksen ilmaisutaidon lukio. Ilmaisulukion innostuneet opettajat ja opiskelijat antavat Virtauksen arkeen aivan oman energiansa ja sävynsä, kun tanssi, laulu ja musiikki eivät katso aikaa tai paikkaa.

Sarjan aloittaessa mukana on 27 vakiohenkilöä. Näyttelijöiden joukossa muiden muassa Antti Majanlahti, Inga Sulin, Lari Halme, Hanna-Riikka Siitonen, Valtteri Lehtinen, Juuso Pekkinen, Anu Niemi ja Sanni Haahdenmaa.

Sarja perustuu Seppo Vesiluoman alkuperäisideaan, pääkirjoittaja on Petri Repo. Pääohjaaja on JP Siili.

Uusi päivä alusta asti 15.2. Yle Areenassa ja 18.2. alkaen Yle TV2:ssa.