Perttu – tehtävä Kiinassa alkaa MTV3-kanavalla ti 3.9. klo 20

e663085_36e38c8b9879d0eba6f33775847b8403
Uutuusohjelma Perttu – tehtävä Kiinassa vie katsojat maailman suurimmille tuonti- ja vientimessuille yhdessä Perttu Sirviön kanssa. Mukana Pertun matkassa ovat Jari Komulainen ja tämän tytär Milla Brygger. Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 3. syyskuuta kello 20.

Remonttipiiskurinakin tunnettu Perttu Sirviö tekee uuden aluevaltauksen ja matkustaa Nummelan perukoilta kertarysäyksellä Kiinan Kantoniin, missä järjestetään joka vuosi maailman suurimmat tuonti- ja vientimessut. Pertun aisaparina ohjelmassa häärii yli neljännesvuosisadan maahantuontikokemuksella Jari Komulainen. Kiinassa kauppamiesten matkaan liittyy Jarin tytär Milla Brygger, joka on opiskellut sikäläisessä yliopistossa viisi vuotta ja hallitsee maan tavat ja kielen.

Jokaisessa jaksossa Perttu saa toimeksiannon Kiinaan: hän etsii messuilta suomalaisille uutuustuotteita, joita ei välttämättä myydä vielä missään muualla maailmassa. Perttu metsästää muun muassa kauneustuotteita Shirly Karviselle, jokamiehen kukkarolle sopivaa sähköautomallistoa Topi Sukarille, hyvinvointituotteita Jutta ja Juha Larmille ja ekologisia pakkausratkaisuja Sampo Kaulaselle. Kolme viikkoa kestävien ja lähes miljoonan neliömetrin alueelle levittäytyvien Kantonin messujen lisäksi Perttu seikkailee eri puolilla Kiinaa tehtailla tutkimassa ja testaamassa mitä erikoisimpia uutuustuotteita.

Perttu Sirviö

Perttu ponnahti julkisuuteen vuonna 2005 Suomen ensimmäisen Big Brother -ohjelman voittajana. Jo tuolloin Pertun aito ja omaperäinen tyyli sulatti televisiokatsojien sydämet. Perttu on ammatiltaan rakennusmestari, ja Pertun ura televisiossa sai BB:n jälkeen jatkoa oman Remonttipiiskuri-ohjelman myötä. Perttu – tehtävä Kiinassa ei vie sekään häntä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Perttu perusti viitisen vuotta sitten maahantuontiyrityksen yhdessä ohjelmassa nähtävän Jari Komulaisen kanssa. Kaverukset ovat reissanneet vuosien ajan Kiinaan Kantonin messuille tutkailemaan uutuustuotteita Suomen markkinoille. Perttu ei unohda nytkään omaa ratkiriemukasta tyyliään, joten odotettavissa on kaikkea muuta kuin tiukkapipoista kaupankäyntiä.

Jari Komulainen

Jari Komulaisesta tuli yksi Suomen seuratuimmista henkilöistä, kun hän avioitui presidentti Mauno Koiviston tyttären Assin kanssa vuonna 1982. Bisnesmiehenäkin tunnettu Jari on jo neljännesvuosisadan ajan tuonut maailmalta Suomeen monenmoista uutuustuotetta, joista ensimmäisten joukossa oli sähköinen kärpäslätkä. Hän on ollut myös yksi Suomen suurimpia polkupyörien ja mopojen maahantuojia sekä ravintoloitsija. Jari on vieraillut Kiinassa Kantonin messuilla peräti 25 vuoden ajan, joten ei ole epäselvää kuka ohjelmassa toimii järjen äänenä.

Milla Brygger

Kun Milla aikoinaan kiinnostui vaihto-oppilasvuodesta, oli Jari-isällä tähän vain yksi mielipide. ”Lähde vain, kunhan lähdet Pekingiin”, Jari totesi tuolloin. Millan vaihto-oppilasvuosi venähti lopulta viisivuotiseksi ja hän opiskeli itsensä kauppatieteiden kandidaatiksi huippuarvosanoin Kiinan Harvardiksikin kutsutussa yliopistossa Shanghaissa. Sittemmin elämä on vienyt mandariinikiinaa puhuvaa Millan eri puolille maailmaa ja hän työskentelee nykyisin myyntitehtävissä ranskalaisen luksusmuotibrändin palveluksessa. Ohjelmassa Milla pelastaa kauppamiehet monta kertaa tukalista tilanteista Kiinan tuntemuksellaan ja mahtavalla tilannetajullaan.

Jakso 1: Kiinaan!

Matka messuille alkaa pysähdyksellä Pekingissä, missä Pertun ja Jarin tiimiin liittyy Jarin Milla-tytär. Pekingissä seikkaillaan muun muassa Taivaallisen rauhan aukiolla ja saadaan viimehetken matkavinkit Kiinassa asuvalta huippuohjaaja Renny Harlinilta. Messuhulina pääsee täysillä vauhtiin Kantonissa, missä tehtävänä on löytää ekologisia tuotteita Sampo Kaulaselle.

Ensimmäinen jakso on ennakkokatseltavissa Venetsiassa.

Perttu – tehtävä Kiinassa MTV3-kanavalla ti 3.9. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Ohjelman MTV:lle tuottaa Solar Republic.

#perttukiinassa