Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa syksyn 2019 tanssiparit!

e658658_bc81eb677b1d09801820eac4d29cee9f

Tanssii Tähtien Kanssa valaisee jälleen syksyn pimenevät illat! Tanssin taikaa on luvassa jo 12. kerran, kun uudet tähtiparit paljastavat koko Suomen kansalle kykynsä heittäytyä tanssinumeroihin. Tanssii Tähtien Kanssa starttaa MTV3-kanavalla esittelyjaksolla sunnuntaina 22.9. klo 19.30, jonka jälkeen seuraavalla viikolla päästään livelähetysten pyörteisiin.

Suomen suurin ja kaunein viihdeohjelma Tanssii Tähtien Kanssa keräsi viime kaudella joka lähetyksellään miljoonayleisön, ja myös tänä syksynä tanssiparketille passitetaan kymmenen julkisuudesta tuttua henkilöä tanssinopettajineen. Jokaisella heistä on vain yksi päämäärä – valloittaa tanssituomarien ja katsojien sydämet.

Ohjelman tuomarikolmikkona loistavat tälläkin kaudella Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen. Myös ohjelman juontajia on nyt kolme, sillä Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi saavat livelähetyksiin mukaan ihastuttavan Tuija Pehkosen. Unohtumattomien iltojen sulosävelistä vastaa tietysti Sami Pitkämö orkestereineen.

Odotettavissa on onnistumisia, pettymyksiä ja ennen kaikkea suuria tunteita, kun tähtiparit ylittävät itsensä viikko toisensa jälkeen parketilla. Pakkaa sekoittavat kauden aikana nähtävät ennennäkemättömät käänteet, jotka korottavat panoksia entisestään. Myös ohjelman suorien lähetysten aika lisääntyy entisestään kaksituntisiksi.

Jo toista kertaa TTK yhdistää voimansa Roosa nauha -kampanjan kanssa, jonka kunniaksi lokakuussa tullaan nauttimaan yhdestä spesiaalista hyväntekeväisyyslähetyksestä.

Tanssiparit

Veronica Verho & Jani Rasimus

Rakastettu mediapersoona, radiojuontaja ja supersuosittu tubettaja Veronica Verho, 23, nappasi Vuoden radiojuontaja 2019 -pystin suoraan Jaajo Linnonmaan nenän edestä, mutta ajatus tanssimisesta miljoonan silmäparin edessä tuntuu käsittämättömältä.

– Mulla ei ole mitään taustaa paritanssista. Jos pystyn quick stepiin, pystyn myöhemmin elämässäni mihin tahansa, Veronica nauraa.

Tilanne on kuitenkin kaikkea muuta kuin toivoton, sillä Veronica tunnetaan tyyppinä, joka hurmaa aitoudellaan ja heittäytymiskyvyllään. Rytmitajuakin löytyy, eikä hän pelkää näyttää tunteitaan, niin hyvässä kuin pahassa.

Veronican vierellä saapastelee ohjelmaan paluun tekevä, hurtista huumoristaan ja raudanlujasta ammattitaidostaan tunnettu tanssinopettaja Jani Rasimus. Veronicaa ja Jania yhdistää räväkkyys ja iloinen mieli. Jani kuvailee Veronicaa pirteäksi ja energiseksi tyypiksi, jonka hymy ei jätä ketään kylmäksi.

Mika Poutala & Ansku Bergström

Mika Poutala, 36, on yksi Suomen kirkkaimmista pikaluistelutähdistä, mutta nyt edessä on ihan omanlaisensa sprinttimatka, kun huippu-urheilija iskee lakerikengät jalkaansa ensimmäistä kertaa elämässään.

– Olen aiemmin ajatellut, että tanssi ei ole minua varten, ilmoittaa mies, joka ei suostunut tanssimaan edes omissa häissään.

Mika on kuitenkin tottunut saavuttamaan tuloksia nopeasti. Vuonna 2007 pikaluistelija teki päätöksen nousta kärkisijoille, ja kahdessa vuodessa Mika nousi maailman kärkimiesten vauhtiin. Lopulta plakkariin tuli 290 maailmancup-kisaa ja 19 mitalia. Menestyksekäs kilpaura päättyi vuonna 2018 ja nyt asenne tanssiinkin on toinen. Mika ei olisi lähtenyt mukaan, jos ajattelisi, ettei voi oppia tanssimaan.

– Aion treenata viisi tuntia tanssia viitenä päivänä viikossa. Vaikka tiedän, että uuden oppiminen vie aikaa, olen sinnikäs, Mika summaa.

Tanssinopettaja Ansku Bergström uskoo, että fysiikasta ja keskittymiskyvystä ei suoritus entisellä huippu-urheilijalla jää ainakaan kiinni. Topakasta treenityylistään tunnetusta Anskusta on ihanaa päästä tanssimaan urheilijan kanssa, sillä myös tanssi on urheilua, joten ajatusmaailma treenaamisen ja työn suhteen on heillä varmasti samanlainen.

Eini & Sami Helenius

Suomen virallinen diskokuningatar Eini, 58, on laittanut Suomen kansan lanteet liekkeihin jo yli 40 vuoden ajan. Nyt hän on päättänyt valloittaa tanssilattian kirjaimellisesti myös itse. Aiemmin tanssikuvioista on selvitty luontaisilla lahjoilla, mutta ensimmäistä kertaa elämässään Eini on heittäytymässä tanssinopettajan osaaville käsivarsille.

Einin vahvuuksiin kuuluu vahva liikunnallisuus, ja tanssi tuo mukanaan kaivattua vartalon hallintaa. Eini ilmoittaakin olevansa treenisalilla niin paljon kuin mahdollista. Kisassa hän on valmis laittamaan kaiken peliin. Vaikka mukaan lähteminen vaatii tietynlaista hulluutta, päätös syntyi hetkessä. Eini aikookin ladata koko naisenergiansa kehiin.

Vakiotansseja rakastava Eini kuvailee opettajaansa Sami Heleniusta kultakimpaleeksi, huikeaksi ammattilaiseksi ja upeaksi, fiksuksi ja lämpimäksi ihmiseksi. Samin missiona on muovata diskokuningattaresta pesunkestävä vakiotanssikuningatar ja parin salaiseksi aseeksi Sami nimeää Einin mielettömät sääret.

Olli Herman & Katri Mäkinen

Kansa kohahtaa ja kitarasoolot raikuvat, kun TTK-parketin valloittaa kansainvälistä uraa uurtaneen Reckless Love -yhtyeen keulamies Olli Herman, 36. Bändin lisäksi soolouraa tekevällä miehellä on aina sata rautaa tulessa, ja nyt vuorossa ovat tanssiaskeleet.

Ollin lennokkaalla lavapreesensillä ei ole tekemistä varsinaisen tanssitaustan kanssa, vaikka pikkupoikana hän kävikin balettitunneilla. Lavalla tehdyt spontaanit spagaatit ja muut näyttävät ketkutukset ovatkin tuottaneet ne kaikkein kivuliaimmat tanssimuistot. Onneksi kipukynnys on korkea – lavalla on täräytetty tohjoksi jopa polven kierukka, mutta keikka vedettiin loppuun saakka. Tässä piileekin myös yksi Ollin vahvuus.

– Kun ollaan äärirajoilla, niin treenaaminen vasta alkaa. Joten bring it on! Olli toteaa.

Tämä sopii Ollin opettajalle Katri Mäkiselle, joka on tunnettu tiukasta treenistä ja kovasta kuristaan. Ollin kapina-asenne taas saattaa aiheuttaa ongelmia – miehen kun on välillä vaikea noudattaa muiden asettamia sääntöjä. Katri vakuuttaa laittavansa miehen ruotuun ja uskoo yhteisen sävelen löytyvän, sillä Olli on heittäytyjä, joka tulee yllättymään itsekin uusista, tanssin kautta löytyvistä puolistaan. Vaikka tanssitaitoja ei ole, tanssikärpäsen puraistua rokkikukkoa kaikki on mahdollista.

Jannika B & Aleksi Seppänen

Suomen suosituimpiin naisartisteihin kuuluva Jannika B, 34, jännittää entréetä estradille tanssijana. Keväällä Toinen nainen -albuminsa julkaissut Jannika ehti treenata balettia jopa ammattitanssijan ura mielessään, kunnes hänelle kerrottiin, että homma ei natsaa ”vääränlaisen” kehonmallin takia. Unelman tyssääminen tuntui karulta, mutta nuori nainen ei jaksanut surra asiaa pitkään. Kun asiaa ajattelee nyt, menivät asiat juuri oikein.

Nyt Jannikalla on mahdollisuus valloittaa estradit uudestaan, mutta paritanssilla ei ole mitään tekemistä baletin kanssa. Suurin haaste liittyykin toisen ihmisen läheisyyteen. Jannika ei ole halailijatyyppiä, joten on jännittävää päästää toinen ihminen iholle niin henkisesti kuin fyysisesti. Myös muutama muu fyysinen asia mietityttää.

– Omassa päässä sitä on yhtä notkea ja vetreä kuin nuorena, mutta tilannehan ei ikävä kyllä ole se, Jannika toteaa.

Jannika myöntää olevansa kilpailuhenkinen, ja se sopii hyvin tanssinopettajalle, ohjelmaan paluun tekevälle Aleksi Seppäselle. Aleksi palaa TTK-parketille kovemmassa iskussa kuin koskaan, sillä tanssijan ja tanssinopettajan ammattien lisäksi mies harrastaa intohimoisesti triathlonia ja työskentelee myös osteopaattina. Hän ihailee uuden oppilaansa muuntautumiskykyä ja uskoo, että kun Jannikasta välittyvät vahvuus, välittömyys ja avoimuus saadaan valjastettua tanssiin, voi homma lähteä lentoon todella hienolla tavalla.

Timo Lavikainen & Kia Lehmuskoski

Näyttelijä Timo Lavikainen, 45, valloitti suomalaisten sydämet 20 vuotta sitten läpimurtoroolissaan Pitkä kuuma kesä -elokuvassa, jonka jälkeen hän on naurattanut meitä aina Napapiirin sankareista Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvista Maikkarin Putokseen.

Timon ja paritanssin suhde on ollut jäissä lähes 30 vuotta. Syyttävä sormi osoittaa liikunnanopettajaan, joka tölväisi 13-vuotiasta miehenalkua ikävässä paikassa. Koulussa oli harjoiteltu ensimmäisiä kertoja paritansseja tyttöjen kanssa, kun opettaja oli ilmoittanut suureen ääneen bändissä soittavalle Timolle, että muusikothan ei tunnetusti osaa tanssia.

– Se osui tosi herkkään paikkaan. Tyttöjen läheisyys ja kaikki se oli ihan uutta, ja sitten sellainen kommentti, Timo kertoo.

Paritanssit saivat jäädä, mutta aika on nyt kypsä uuteen yritykseen. Suurimpana vahvuutenaan Timo pitää aitoutta. Lisäksi mies uskoo, että ihminen voi oppia mitä tahansa, jos siihen vain satsaa aikaa ja halua.

Tanssinopettaja Kia Lehmuskoski ei malttaisi odottaa, mitä kaikkea he Timon kanssa saavatkaan aikaan. Timo on kertonut olevansa vahva tulkitsija, ja Kia allekirjoittaa asian täysin. Tunteiden välittäminen on tanssin tarinoiden voimaan luottavasta Kiasta Timon juttu: hänessä on karismaa, jota monesta ei löydy. Kia on myös nähnyt enneunen kaksikon ensimmäisestä tanssista. Enempää paljastamatta Timo oli unessa yllättänyt tanssillaan kaikki.

Laura Lepistö & Marko Keränen

Suomen menestyneimmälle taitoluistelijattarelle Laura Lepistölle, 31, osallistuminen Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan on unelmien täyttymys.

– Mä niin odotan ensimmäistä suoraa lähetystä! huudahtaa Laura ensimmäisenä.

Laura taitaa olla tuntemuksensa kanssa yksin – muut osallistujat kun yleensä odottavat tässä vaiheessa debyyttiään parketilla lähinnä kauhulla. Lauralle esiintyminen on kuitenkin elinehto. Kilpaurallaan hän saavutti EM-kultaa, -hopeaa, -pronssia ja MM-pronssin sekä lukuisia muita voittoja ja onnistumisia. Ura päättyi vuonna 2012, mutta yksi asia ei ole muuttunut – nimittäin palo estradille.

Taitoluistelutausta ei kuitenkaan ole avain onneen, kun jalassa on terien sijaan korkokengät ja jalan alla parketti. Urheilijatausta sekä oman kehon ja sen ulottuvuuksien hahmottaminen ovat toki vahvuuksia, mutta Lauralla ei ole minkäänlaista kokemusta paritanssista. Erityisen onnellinen Laura on siitä, että tanssinopettajana on hurmuri ja pulinapata Marko Keränen.

Marko hehkuttaa oppilastaan yhtä lailla. Hänen mielestään Laura on kaikin puolin kaunis ihminen, eikä tarkoita tällä todellakaan vain ulkomuotoa. Marko on varma, että Lauran tyynen pinnan alla kuplii räväkkyyttä: naarastiikeri ja rähinää, jotka hän aikoo kaivaa esiin.

Mikael Jungner & Saana Akiola

Ex-poliitikko ja nykyinen viestintätoimiston toimitusjohtaja Mikael Jungner, 54, on porissut monissa liemissä, mutta astuminen tanssiparketin valokeilaan on hyppy tuntemattomaan.
Edellisen kerran mies on hikoillut tanssiopissa 13-vuotiaana, jolloin tanssikurssin opettajana toimi legendaarinen parkettien partaveitsi Åke Blomqvist. Tarjolla oli niin tangoa kuin diskoa, mutta kurssilta mieleen jäi askelien sijaan jotain ihan muuta.

– Kaikki tanssit tuntuivat samalta eli erittäin vaikealta. Lisäksi astuin daamini varpaille monta kertaa, Mikael muistelee.

Mikaelilla on yhteistä historiaa myös muiden tanssilegendojen kanssa. Oppi-isänään Mikael pitääkin entistä kollegaansa, kansanedustaja ja ministeri Antti ”Kanki” Kaikkosta, jota hän kuvailee yksinkertaisesti sanalla mestari.

Omat vahvuutensa Mikael löytää niin sanotusti altaan syvästä päästä. Mies rakastaa uuden oppimista, ja mitä vaikeampaa homma on, sitä enemmän hän innostuu. Opettajakseen Mikael saa Saana Akiolan, jonka mielestä Mikael on motivoitunut, rohkea ja heittäytyjä luonteeltaan.
Kaksikkoa yhdistää myös huumorintaju, joka toivottavasti jaksaa kukkia tiukassakin paikassa. Saana kertoo olevansa varmasti tiukempi opettaja kuin Åke aikanaan, mutta hikisistä ja hilpeistäkin opetusmetodeistaan tuttu Saana on oppinut myös lempeyttä vuosien aikana.

Meeri Koutaniemi & Matti Puro

Valokuvaaja, journalisti ja dokumentaristi Meeri Koutaniemi, 31, tanssii keskellä olohuonetta, vaikka kukaan ei näkisi tai vaikka ympärillä olisi koko brasilialaisen kylän yhteisö. Tanssi on Meerille intohimo, jonka saloihin hän pääsee TTK:n myötä hyppäämään viimeinkin täysillä.

Meeri aloitti kansainvälisen kuvaajauransa jo 19-vuotiaana, joten mahdollisuutta säännölliseen treenaamiseen ei ole ollut. Tanssi on kuitenkin kulkenut matkassa aina. Se on Meerille myös terapiamuoto, jolla surua saa taitettua pienemmäksi tai iloa isommaksi.

– Nyt luvassa on iso henkinen ja fyysinen matka. Tanssi on vienyt kehoni ja mieleni aina toiseen todellisuuteen, Meeri pohtii.

Mihin ikinä tie viekään, sinne ei mennä liiallisella vakavuudella – ainakaan, jos siltä ei tunnu. Vahvuuksinaan Meeri pitää leikkisää luonnettaan. Hän kertoo menevänsä aina – myös TTK:ssa sisäisellä poltteella – tekniikka seuraa sitten perässä.

Tanssinopettajakseen Meeri saa mestarillisen Matti Puron, joka tuntuu käyvän samalla polttoaineella. Yhteinen aaltopituus on löytynyt heti ja Matti kertoo, että Meerin jalka nousee ja heittäytymiskykyä löytyy. Matin mielestä Meeristä huokuva ennakkoluulottomuus on todella inspiroivaa.

Christoffer Strandberg & Jutta Helenius

Putouksesta ja Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalista suomalaisten supersuosikiksi nousseella näyttelijä Christoffer Strandbergillä, 29, on riittänyt haipakkaa. TTK-oppilaspestin tullessa Christoffer ei kuitenkaan miettinyt sekuntiakaan, sillä tanssilla on aina ollut erityissija miehen sydämessä. Silti hommaan ryhtyminen jännittää: Christoffer tietää, että koreografiat eivät jää hänelle mieleen nopeasti, ja epäilemättä muitakin haasteita on matkan varrella luvassa.

Christoffer sai parikseen juuri hänet, kenet on aina halunnut – Jutta Heleniuksen.

– Melkein pääsi pienen pojan kyyneleet, kun kuulin, kuka opettajani on! Jutta on sekä rauhaa että pursuavaa iloa, ja olen aina ihaillut häntä, Christoffer riemuitsee.

Fanitus on molemminpuolista. Jutta on seurannut Christofferin uraa jo pitkään, ja hehkuttaa herraa uskomattoman monipuoliseksi esiintyjäksi, jonka myötä myös opettaja pääsee haastamaan itsensä. Jutta toteaa vain mielikuvituksen kanssa olevan rajana ja toivoo pysyvänsä Christofferin kanssa itse kärryillä.

Jotain mullistavaa on varmasti luvassa. Sen lupaa myös Christoffer, joka antaa samalla kyynelvaroituksen. Tunteita ei ole ollut tapana peitellä missään, ei edes tanssiparketilla.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla sunnuntaisin 22.9. klo 19.30 alkaen. (Ensimmäinen jakso on nauhoitettu esittelyjakso).
Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

mtv.fi/tanssiitahtienkanssa
#MTVTTK
facebook.com/TanssiiTahtienKanssa
twitter.com/MTV3TTK
instagram.com/tanssiitahtienkanssa

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman MTV:lle tuottaa Banijay Finland.