MTV uudistaa aamuohjelmistoaan: Huomenta Suomesta tulee Uutisaamu

mtvuutiset_uusistudio2019_002

MTV vastaa kuluttajien toiveisiin ja uudistaa aamuohjelmistoaan. Uuden aamuohjelman nimi on Uutisaamu. Samalla MTV aloittaa ison rekrytoinnin, jossa haetaan muun muassa uusia ruutukasvoja ja toimittajia.

MTV on kuluneena vuonna lisännyt uutissisältöjä merkittävästi sekä digitaalisilla alustoilla että lineaaritelevisiossa. Vuoden alussa starttasi uusi digitaalinen uutiskanava MTV Uutiset Live, joka palvelee ympäri vuorokauden. Syyskuun alussa aloitti täysin uusi uutis- ja ajankohtaisohjelma Viiden jälkeen, jota tehdään suorana lähetyksenä viitenä päivänä viikossa.

Nyt MTV uudistaa myös aamun ohjelmistoa. Vuoden 2020 alusta Huomenta Suomi vaihtuu Uutisaamuksi. Uudessa Uutisaamussa pääosassa ovat jatkuvasti päivittyvät uutiset, joissa ankkureiden haastateltaviksi saapuu päivän ajankohtaisiin tapahtumiin liittyviä vieraita. Lisäksi toimittajat jalkautuvat yhä enemmän ihmisten ja kiinnostavien tapahtumien pariin.

Uutis- ja ajankohtaissisältöjen sekä aamuohjelmiston uudistamisen pohjalla on MTV:n ulkopuolisen tutkimusyhtiön kanssa tekemä selvitys suomalaisten uutisten käytöstä, tarpeista ja motiiveista aina uutisten kerrontatapoihin asti. Tutkimuksessa korostui kuluttajien halu olla ajan tasalla sekä ymmärtää asioiden syy-seuraussuhteita monipuolisesti eri näkökulmista. Uutisten aamukulutuksesta kysyttäessä vastauksissa korostui muun muassa yön aikaiset tapahtumat, päivän puheenaiheet ja niihin nopeasti kiinni pääseminen.

– Olemme kehittäneet uutis- ja ajankohtaisohjelmiamme vastaamaan entistä paremmin tämän päivän kuluttajien tarpeita ja tottumuksia. Aamuohjelmiston keskittyminen entistä vahvemmin uutisiin on luonnollinen jatkumo uudistus- ja kehitystyössä, kertoo MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen.

MTV:n uusi Uutisaamu alkaa tuttuun tapaan kello 6.25 ja päättyy 9.05. Lähetystä voi seurata niin MTV3-kanavalta kuin mtv-palvelusta ja C Moresta. Uutisaamussa katsojia aamun uutisvirtaan kuljettavat vuorossa olevat uutisankkuri, urheiluankkuri, meteorologi ja toimittajat. Katsojalle näkyvin muutos on niin kutsuttujen sohvaosuuksien poistuminen ja haastattelujen siirtyminen uutisdeskiin.

Tässä yhteydessä MTV aloittaa ison, yli 20 henkilön rekrytoinnin, jossa haetaan uutisten tekijöitä useisiin eri rooleihin. Uusia sisällöntekijöitä etsitään uutisiin, urheiluun, lifestyleen ja viihteeseen. Enimmäkseen uudet ammattilaiset tulevat tekemään toimittajan tehtäviä.

Toukokuussa uutisoitiin Mediahubin fuusio MTV:hen. Fuusio on osa MTV:n kasvustrategiaa ja sisältöjen vahvistamista. Mediahub on tuottanut MTV:lle uutis- ajankohtais- ja urheilusisältöjä sekä tehnyt kaupallista sisällöntuotantoa ulkopuolisille asiakkaille. Yhtiöt ja sisällöntekijät ovat yhtä 1.10. alkaen.