National Geographic TV -kanavan kansainvälinen hittisarja Pohjoisen valtatien pelastajat palaa uusin jaksoin

iceroadrescue_thumb

Raskas ajokalusto tulee jälleen tutuksi Norjan vuoristoteiden ojanpohjien kanssa Pohjoisen valtatien pelastajat -sarjan 4. tuotantokaudella. Suosikkisarjan uudet jaksot alkavat tiistaina 1. lokakuuta kello 22:00 National Geographic TV -kanavalla. 

Äärimmäiset talviolosuhteiden epätavalliset sankarit

Norjan vuoristotiet ovat maailman petollisimpia. Nopeat lämpötilamuutokset tuottavat ennalta arvaamattomia ongelmia etenkin ulkomaalaisille kuljettajille, jotka yrittävät ajaa Norjan vaarallisilla talviteillä usein täysin keliin sopimattomalla ajokalustolla. Pohjoisen Valtatien Pelastajat TV-sarjassa seurataan tie- ja hinauspalvelujen eliittijoukkoa Pohjois-Norjan vuoristoteillä, missä he työskentelevät yötäpäivää usein karmivissa olosuhteissa – tehtävänään pitää tiet toiminnassa ja autoilijat turvassa.

Sarjan 4. kaudella hinaajasankarit joutuvat toistuvasti pistämään henkensä peliin pelastusoperaatioissa nopeasti muuttuvien sääolosuhteiden keskellä. Ohjelmasarjan uusin kausi on tulvillaan dramatiikkaa, jännitystä, suuri tunteita ja raskasta ajokalustoa tukalissa tilanteissa.

Pohjoismaiden menestynein NatGeo-dokumenttisarja

Pohjoisen valtatien pelastajat on National Geographic TV-kanavan ensimmäinen norjalaistuotanto, josta on sittemmin kasvanut huikea kansainvälinen menestys. Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Norjan televisiossa  31. elokuuta 2015. Sittemmin sarja on kerännyt yli 150 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti.

Dokumenttisarjan tuotannosta vastaa Norja ITV Studios, ja ohjelmaa esitetään kaikkiaan 172 maassa 43 eri kielellä.

–  On hienoa nähdä, että ihmiset ovat kiinnostuneita sarjasta eri puolilla maailmaa. Mielestämme on myös erityisen hauskaa esitellä vähän pohjoismaiden tie-olosuhteita muulle maailmalle, sanoo National Geographicin ohjelmapäällikkö Christian Skov.

– Koemme myös tärkeäksi, että sarja lisää tietoisuutta Pohjois-Norjan teiden vaarallisuudesta. On hienoa, että voimme auttaa levittämään tätä viestiä, Skov jatkaa.

Pohjoisen valtatien pelastajat (Ice Road Rescue) palaa kanavalle 1.lokakuuta ja nähdään tiistaisin klo 22.00, ja on katsottavissa Ruutu-suoratoistopalvelussa ja National Geographic+ -palvelussa jälkikäteen. 

  • Ensi-ilta: tiistaina 1. lokakuuta klo. 22.00 National Geographic TV-kanavalla, ja jälkikäteen Ruutu-suoratoistopalvelussa ja National Geographic+ -palvelussa
  • Jaksot: 8 x 60 min
  • Dokumenttisarja näytetään televisiossa 172 maassa 43 eri kielellä
  • 150 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa
  • Tuottanut Norja ITV Studios National Geographic TV-kanavalle