Kansainvälinen menestysformaatti Jahti jatkuu MTV3-kanavalla perjantaisin 8.11. klo 21 alkaen – Kolmas kausi käyntiin Huuman pikkujuontajien jaksolla

jahtipikkujuontajat

Kansainvälinen menestysformaatti The Chase eli Jahti jatkuu MTV3-kanavan perjantai-illoissa 8.11. klo 21 alkaen. Hauskassa ja jännittävässä tietokilpailussa kolmen hengen joukkueet ottavat vastaan järkälemäisen haasteen ja yrittävät päihittää tiedoillaan kokeneen tietoviisaan eli jahtaajan. Jos joukkueet onnistuvat, kotiuttavat he voittopotin itselleen. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

Onko kolmen ihmisen joukkue yhdessä tietävämpi kuin kokenut tietoviisas? Tiivistyykö porukassa tyhmyys vai viisaus? Jahdissa kilpailijoiden tulee voittaa tietonero eli jahtaaja ensin yksinpelissä ja lopuksi yhdessä joukkueena.

Kolmannella tuotantokaudella ohjelma siirtyy torstailta perjantai-iltaan ja alkamaan tuntia myöhemmäksi. Jokaisessa jaksossa kilpaillaan tuhansien eurojen arvoisesta isosta pääpotista, joka pitäisi saada napattua tietoviisaan nenän edestä.

Yleensä joukkueen jäsenet eivät tunne toisiaan, mutta kolmas tuotantokausi startataan lapsispesiaalilla, jossa suosikkiohjelma Huuman pikkujuontajat Pikku-Roope, Pikku-Erkku ja Pikki-Jenni eli LeeviOwen ja Siiri pyrkivät yhdistämään erilaiset osaamisalueensa ja nappaamaan rahapalkinnon. Jahtaaja yrittää askel askeleelta saada joukkueen ylivoimaisilla tiedoillaan kiinni. Miten Huuman pikkujuontajille käy? Se selviää Jahdin starttijaksossa.

Pelin kulku

Jahdissa on kolme jännittävää kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella kilpailija yrittää kerryttää rahapottiaan vastaamalla minuutissa oikein mahdollisimman moneen kysymykseen. Tämän jälkeen hän joutuu kohtaamaan jahtaajan, joka yrittää ottaa kilpailijan kiinni ennen kuin rahat ovat turvassa.

Jahtaajat pyrkivät ottamaan kilpailijoista henkisen yliotteen heti ensikohtaamisessa. Kuitenkin vasta pelin edetessä nähdään, kuka on oikeasti kova luu. Jos jahtaaja ei ehdi saada kilpailijaa kiinni, päätyy rahapotti finaalikierrokselle. Jos jahtaaja saa kilpailijan kiinni, putoaa visailija pois pelistä menettäen keräämänsä rahasumman.

Viimeiselle finaalikierrokselle päätyneet kilpailijat vastaavat kahden minuutin aikana mahdollisimman moneen kysymykseen oikein. Pystyykö jahtaaja yksin vastaamaan vähintään yhtä moneen samassa ajassa oikein? Jos pystyy, on jahtaaja jälleen kerran osoittanut olevansa ylivoimainen: joukkue häviää ja menettää rahansa.

jahti_kausi3_001

Jahtaajat

Besserwisser
Markus Leikola, s. 1960, Helsinki
•  Toimittaja, kirjailija, konsultti ja kommentaattori.
•  Vahvuudet: Yhteiskunta, maantieto, historia, populäärimusiikki, urheilu.
• Julkaissut tieto- ja runokirjoja sekä romaanin.
• Tunnettu mediapersoona ja useimmille tuttu politiikan asiantuntijana.

Markus Leikola toimittaa asiasisältöä lehtien sivuille ja toiveikkaita kilpailijoita kesälomille. Hän on politiikan asiantuntija, joka on ehtinyt unohtaa enemmän tietoa kuin useimmat meistä ikinä edes oppivat. Valtava yleissivistys yhdistettynä toimittajan nopeisiin hoksottimiin tekee hänestä takuuvarman tietäjän aiheen kuin aiheen parissa. Tämän vuoksi kilpailijat joutuvat kuuntelemaan oikeiden vastausten lisäksi niiden taustat ja kontekstit.

Jahtaajana Besserwisser on äärimmäisen tyyni ja rauhallinen. Vaikka kilpailu miten kuumenee, Besserwisseristä sitä ei näe. Haastajien hikoillessa hän luottaa ylivertaiseen tietomääräänsä ja odottaa vastustajansa ratkaisevaa virhettä. Tietoviisas – saatat kuvitella olevasi kova luu, mutta Besserwisserille olet pelkkä purulelu.

Herra Arkisto
Eero Ylitalo, s. 1953. Oulu
• Eläköitynyt arkistonhoitaja (tietopalvelupäälikkö – Oulun kaupunki).
• Oulun tietokilpailuyhdistyksen jäsen ja aktiivinen kilpailija.
• Vahvat osa-alueet: Historia, maantieto, urheilu, kevyt musiikki, taide, kirjallisuus, kulttuuri.
• Koulutus – Filosofian maisteri.
• Kirjailija, pakinoitsija, kolumnisti, lyyrikko.

Eero Ylitalo on sanavalmis, viisas ja karismaattinen. Tämä ei kuitenkaan ole treffi-ilmoitus, vaan varoitus pahaa-aavistamattomille haastajille. Jos he päätyvät kohtaamaan tämän tietäjän pohjoisesta, vaikeudet alkavat välittömästi.
Herra Arkisto nimittäin tuntee nimet, vuosiluvut ja nippelitiedot paremmin kuin useimmat tuntevat omat taskunsa. Hän on lukenut kaiken, mitä ihmisen kannattaa lukea ja siihen päälle paljon mitä kannattaisi jättää lukematta.

Jahtaajana Herra Arkisto on säälimätön. Kilpailija toisensa jälkeen on kokenut, kuinka hän oikean vastauksen lisäksi tarjoilee kaiken muunkin tiedon kyseisestä aiheesta, ja lopuksi vielä lyö lyötyä piikikkäällä herjalla. Kaikessa näkyy kokemuksen tuoma varmuus. Entinen arkistonhoitaja on nimittäin niittänyt mainetta Suomen visailupiireissä jo vuosia. Lisäksi hän on tuttu muun muassa Suomen tietoviisaana.

“Terävä”
Magnus Mali, s. 1982, Jyväskylä
• Tietokilpailukirjailija. Kirjoittanut viisi tietokilpailuaiheista kirjaa.
• Vahvat osa-alueet: Urheilu, televisio, elokuvat, musiikki, maantieto, viihde.
• Koulutus – Restonomi.
• Voittanut useimmat tv-tietovisakilpailut jo 21-vuotiaana.

Magnus Mali elää ja hengittää tietovisoja. Päivisin hän tiputtaa kilpailijoita Jahdissa ja öisin kirjoittaa visailukirjoja. Kukaan ei ole uskaltanut kysyä mitä hän tekee viikonloppuisin. Terävä asuu Jyväskylässä eli Suomen Ateenassa. Siihen yhtäläisyydet klassisiin filosofeihin kuitenkin päättyvät. Siinä missä he keksivät demokratian ja arvostivat dialogia, Terävä on visojen yksinvaltias, joka vastaa niin armottomalla vauhdilla, että suunvuoroa ei saa. Armoton nopeus ja varmuus ovatkin tämän Jahtaajan tavaramerkki. Kilpailijoiden vielä miettiessä kysymystä, hän vastaa jo seuraavaan.

Uuden kauden alkaessa Magnus on päättänyt antaa hieman tasoitusta vastustajilleen. Hän on kirjoittanut ohjekirjan nimeltä Haluatko triviamestariksi tietovisoihin osallistujille siinä toivossa, että saisi tällä kertaa hieman enemmän haastetta.

Jahti MTV3-kanavalla perjantaisin 8.11. klo 21 alkaen.
Jaksot katsottavissa myös mtv-palvelussa ja aina viikkoa aiemmin C More -suoratoistopalvelussa.

Jahti-ohjelman MTV:lle tuottaa ITV Studios Finland. Alkuperäisformaatti perustuu ITV Studios Global Entertainmentin formaattiin The Chase, jota on tehty jo 12 maassa.

#jahti