Uusi tuomari, uusi miljöö ja ohjelmaformaatin nuorin leipuri – Koko Suomi leipoo palaa MTV3-kanavalle maanantaina 11.11. klo 20

koko_suomi_leipoo_kausi_5_pressikuvat_tuomarit-3_kuva_anna_greus

Koko Suomi leipoo, 5. kausi. Tuomarit Toni Rantala ja Markus Hurskainen sekä juontaja Anne Kukkohovi. Kuva: Anna Greus

Suosittu leivontaohjelma Koko Suomi leipoo palaa MTV3-kanavalle viidennen tuotantokauden merkeissä maanantaina 11. marraskuuta. Kisaamassa on muun muassa koko ohjelmaformaatin kaikkien aikojen nuorin leipuri! Juontajana jatkaa tuttuun tapaan Anne Kukkohovi. Aiemmilta kausilta tutun Markus Hurskaisen rinnalla uutena tuomarina aloittaa palkittu leipuri-kondiittori Toni Rantala.

Koko Suomi leipoo -sarjan viides kausi on taattua leipomisen riemua Suomen luonteikkaassa kesäsäässä: välillä aurinko lämmittää telttakeittiön niin kuumaksi, että leipomisesta tulee lähes mahdotonta, ja seuraavassa hetkessä leivotaan kaulahuivit kaulassa ja villasukat jalassa. Ohjelman kuvauspaikkana toimi ensimmäistä kertaa Backbyn kartano Espoossa, Bodomin järven läheisyydessä. Tehtävien teemoina tällä kaudella nähdään muun muassa lapsuusmuistoja, lohtuleivontaa, aasialaisia makuja ja hybridileivonnaiset. 16. joulukuuta nähdään jouluinen erikoisjakso, jossa edellisten kausien voittajat ottavat mittaa kilpailun tuomareista leikkimielisessä kisassa.

Ennätysmäärä kotileipureita haki mukaan

Ohjelmaan haki mukaan tänä vuonna enemmän leipureita kuin koskaan. Sadoista hakijoista valikoitui kaksitoista taitavaa kotileipuria. Suomessa leipominen on selkeästi vielä suurimmaksi osaksi naisten juttu, mutta kilpailuun saatiin mukaan kolme taitavaa miestä: kesällä naimisiin mennyt muusikko Jussi, lehtori ja graafikko Jouni sekä kaikkien aikojen nuorin aikuisten kisassa mukana ollut leipuri, 14-vuotias Samuli. Briteissä nuorin kisaaja on ollut tähän mennessä 17-vuotias Martha Collison. Muita kilpailijoita ovat muun muassa nopeatempoinen ylihoitaja Mari, seitsemän lapsen kotiäiti Heidi sekä hyvinvointivalmentaja Bettina.

Uutena tuomarina aloittaa kondiittorien maajoukkueen luotsi Toni Rantala

Leipureita luotsaa tälläkin kaudella lempeydellä aurinkoinen Anne Kukkohovi. Tuomarina jatkaa leipomo- ja ravintolayrittäjä Markus Hurskainen ja hänen seuranaan aloittaa Konditoria pH7:n perustaja Toni Rantala.

Annelta kysytään usein, syödäänkö kaikki ohjelmassa syntyneet leipomukset.

“Kyllä syödään! Koko tuotantotiimi kilpailee siitä, kuka ehtii ensimmäisenä herkkujen kimppuun”, Anne vahvistaa.

Ravintola- ja konditoria-alan moniosaaja Markus Hurskainen jatkaa varmalla ja vitsikkäällä tyylillään tänäkin vuonna. Markuksen mielestä parasta tällä kaudella olivat mahtavat kilpailijat, upea työryhmä ja tietysti huikea uusi tuomaripari.

Uutena tuomarina aloittaa konditoriapiireissä superarvostettu Toni Rantala. Hän perusti Konditoria pH7:n vuonna 2007 ja on johtanut sitä menestyksekkäästi siitä lähtien. Tonin intohimo ovat macaron-leivonnaiset, joita pH7:n myymälästä lähtee joka päivä yli 1000 kappaletta ympäri Suomen. Toni on myös kipparoinut Suomen kondiittorien maajoukkuetta ja kilpaillut itsekin menestyksekkäästi.

“Alkuhauskuuttelun jälkeen ja kilpailun edetessä homma muuttui yhä totisemmaksi. Sain huomata, että Suomen parhaan kotileipurin titteli on yllättävän haluttu!” Toni kertoo Koko Suomi leipoo -kokemuksestaan.

Ohjelman MTV:lle on tuottanut Warner Bros. International Television Production Finland.

#kokosuomileipoo

Koko Suomi leipoo ma 11.11. klo 20 alkaen MTV3-kanavalla.
Mtv-palvelussa ohjelma on katsottavissa esityspäivisin klo 0.01 alkaen.
C Moressa ohjelmasta julkaistaan esityspäivänä aina seuravan viikon jakso ennakkoon finaalia lukuun ottamatta.
Ohjelman finaalijakso on katsottavissa mtv-palvelussa ja C Moressa esityspäivänä klo 0.01.