Yhteenveto syksyn jätti-ilmiöstä – Love Island Suomen 2. kausi vei 2,6 miljoonaa suomalaista rakkauden äärelle

lis2_eps50_jaksokuva_1

Realitysuosikki Love Island Suomen 2. tuotantokausi sai tunteikkaan päätöksensä tiistai-iltana kun katsojat äänestivät ohjelman finaalissa voittajapariksi Sofian ja Eetun. Sinkkujen koukuttava rakkaussaaga espanjalaisella luksusvillalla on ollut syksyn jätti-ilmiö – ohjelmaa seurasi kauden aikana lähes 2,6 miljoonaa suomalaista joko tv-kanavilta tai suoratoistopalveluista! Love Island Suomi hurmasi Subilla, mtv-palvelussa ja C Moressa kuutena iltana viikossa elokuun puolivälistä alkaen. 

– Love Island Suomen vahvuuksia oli tälläkin kaudella sen aitous. Sinkut olivat vilpittömästi etsimässä sitä oikeaa ja oli ihana seurata kun saarelaistet tutustuivat, ihastuivat ja lopulta rakastuivat, kuvailee ohjelman projektijohtaja Eevamaria Vassinen MTV:ltä.

– Olemme selkeästi onnistuneet kasvattamaan parissa kaudessa Love Island -ohjelmaformaatista suomalaisten uuden suosikin. Katsojien vaikuttamismahdollisuudet ohjelman tapahtumiin ovat olleet suuressa roolissa ilmiön kasvattamisessa ja mahdollistaneet poikkeuksellisen vahvan eläytymisen villan käänteisiin. Katselu on  tämän ohjelman kohdalla tavanomaista monikanavaisempaa suoratoistopalvelujen kasvun myötä ja myös sosiaalisessa mediassa ohjelmasta keskusteltiin runsaasti, iloitsee MTV:n kanavajohtaja Iina Eloranta.

Love Island Suomi 2. kausi pähkinänkuoressa

TV-katselu

  • Subilla ensiesitysten keskikatsojamäärä kasvoi 35 %:lla edelliskaudesta

TotalTV-mittaus (mukana onlinekatselu)

  • Tavoitti* lähes 2,6 miljoonaa katsojaa tv-kanavilla tai mtv-palvelussa ja C Moressa
  • Parhaiten sarja tavoitti* 15-24 vuotiaat naiset (83 % kohderyhmästä), 25-44-vuotiaat naiset (60% kohderyhmästä) ja 25-44-vuotiaat miehet (53 % kohderyhmästä)
  • Online-katselun osuus korkea: lähes 40 % katselusta tapahtui mtv-palvelussa tai C Moressa
  • Nuorten 15-24-vuotiaiden naisten online-katselun määrä ilmiömäinen – lähes 80 % katselusta tapahtui mtv-palvelussa tai C Moressa
  • Kokonaiskeskikatsojamäärä lähes 250 000 per jakso

Suomi-version päätyttyä Love Island -nälkäisten ei tarvitse suunnata pimenevään syksyyn ilman Espanjan aurinkoa ja rakkauden etsinnässään hurmaavia sinkkuja, sillä mtv-palvelussa ja C Moressa on tiistaista asti seurattu kesällä Iso-Britanniassa katsojaennätyksiä rikkonutta Love Island UK:n 5. kautta. C Moressa on katsottavissa koko brittikausi kerralla. Mtv-palvelussa ohjelmasta julkaistaan viisi jaksoa viikossa arkipäivisin. Myös Love Island Suomi -ohjelman sekä 1. että 2. kausi ovat katsottavissa nyt kokonaisuudessaan mtv-palvelussa ja C Moressa.

 

Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus ja TotalTV-raportointi, Adobe Analytics
*tavoittavuus = vähintään 3 min yhtäjaksoista katselua

LISÄTIEDOT:

#loveislandsuomi

Instagram: @subloveislandsuomi

Facebook-ryhmä

www.mtv.fi/loveislandsuomi

Love Island Suomen MTV:lle tuottaa ITV Studios Finland.