Petteri Saarion uusi dokumenttisarja sukeltaa Suomen upeisiin vesistöihin

48e84857c754c572739f0f3007e3f62e

Veden valtakunta – Isä ja poika veden ihmeiden äärellä

Petteri Saarion uusin dokumenttisarja sukeltaa Veden valtakuntaan, jonka ihmeellistä luontoa hän tutkii yhdessä 24-vuotiaan poikansa Antin kanssa. Isä ja poika kulkevat historiaa pursuavien vesireittien varsilla, kurkistavat pinnan alle eväkkäiden maailmaan ja lähtevät karaistuneiden kalastajien matkaan. He pohtivat veden merkitystä ja sen lumoavia olomuotoja, perehtyvät veden kiehtoviin myytteihin ja elpyvät veden parantavasta voimasta.

Mittavan uransa varrella Petteri Saario on viihtynyt vetten äärillä myös aiemmissa dokumenttisarjoissaan. Saaristoista kertovat Veden saartamat, Järviemme, Jokiemme ja Itämeren helmet ovat olleet katsojamenestyksiä. Aiempien sarjojen tapaan myös Veden valtakunnassa on luvassa ainutlaatuisia kuvia huikeasta suomalaisesta vesiluonnosta, jota palkitut tekijät ovat kuvanneet kaikkina vuodenaikoina veden pinnan päältä, alta ja ilmasta.

– Suomi on vetten valtakunta, ja olemme itsekin suurimmaksi osaksi vettä. Kulttuurimme ja koko elämäntapamme kumpuavat vedestä ja vesiluonnosta. Olemme niille jokseenkin kaikesta velkaa.

24-vuotias Antti nähtiin ensimmäisen kerran isänsä matkassa Jokiemme helmet -sarjassa 11-vuotiaana vuonna 2006, jolloin liinatukkainen poika ihastutti katsojat välittömällä olemuksellaan ja terävillä kommenteillaan. Antti on kasvanut isäänsä päätä pidemmäksi ja päteväksi ilma- ja luontokuvaajaksi, joka isänsä tapaan nauttii luonnossa olemisesta.

– Olen liikkunut luonnossa niin kauan kuin muistan. Ensin kantorinkassa isäni selässä ja pikkuhiljaa omin jaloin. Minulta ei pahemmin kysytty, halusinko lähteä luontoon, se oli yhtä oleellinen osa lapsuuttani kuin hampaiden pesu iltaisin.

Veden valtakunta Yle TV1:ssä sunnuntaisin 9.2.2020 klo 18.15 alkaen. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa 9.2.2020 ja on katsottavissa toistaiseksi.

Petteri Saarion uusi dokumenttisarja alkaa 9.2.2020