Pihaportit auki kevätpuutarhaan – kotipuutarhureiden unelmaohjelma Paratiisi takapihalla starttaa AlfaTV:llä toukokuussa

paula-ritanen-na-cc-88rhi-ja-seppo-na-cc-88rhi-vaaka

Paratiisi takapihalla -ohjelmasarjan takana ovat kokeneet puutarha-alan ammattilaiset, puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi ja puutarhaneuvos Seppo Närhi

AlfaTV:n tuottama Paratiisi takapihalla -ohjelma vie katsojat keväiselle puutarharetkelle. Innostu kevään merkeistä, poimi ohjelmasta parhaat vinkin omaan pihaasi ja vieraile kevääseen heräävissä puutarhoissa.

Paratiisi takapihalla -ohjelmasarjan takana ovat kokeneet puutarha-alan ammattilaiset, puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi ja puutarhaneuvos Seppo Närhi. Hortonomipariskunnan oma kaupunkipiha tulee ohjelmassa tutuksi. Lisäksi jokaisessa jaksossa poiketaan muissakin puutarhoissa.

Paula neuvoo ja opastaa kevään pihatöissä ja vierailee ystäviensä kotipuutarhoissa. Sarjan jaksoissa nähdään lavatarhan herääminen kevääseen, puunoksille perustettu yrttitarha, kesäkukkien kasvatusta siemenistä ja taimista sekä saadaan hyviä vinkkejä siihen, kuinka vähällä vaivalla sipulikukat nousevat maasta vuodesta toiseen. Ja parvekkeellekin voi perustaa oikean puutarhan.

Seppo jututtaa puutarha-asiantuntijoita oman pihan suunnittelusta, pölyttäjien suosimisesta, hulevesien hyödyntämisestä ja kasvualustojen valinnasta. Asiantuntijat antavat käytännönläheisiä neuvoja pihan perustajalle ja hoitajalle. Muita ajankohtaisia teemoja ovat kotimaisten taimien edut ja kaupunkivihreän merkitys.

Kotimaista 10-osaista ohjelmasarjaa kuvataan keväästä alkukesään. Ajankohtaiset jaksot nähdään AlfaTV:llä heti tuoreeltaan ja uusintana samalla viikolla. Jaksojen kesto on 30 minuuttia.