Harri Syrjäsen Saaristoruokaa alkaa 15.4. klo 20.05 MTV3:lla

1759765

Saaristoruokaa on nimensä mukaisesti ruoka- ja matkailuohjelma, jossa tv-kokki Harri Syrjänen kiertää Lounais-Suomen rannikkoseutuja tutustuen paikallisiin herkkuihin, ravintoloihin ja saariston lähiruoantuottajiin sekä kokkaa saaristoluonnon keskellä ulkokeittiössä. Kuvaoikeudet MTV Oy

MTV3:n uusi 10-osainen lifestyle-sarja vie katsojat merellisiin maisemiin ja tekee tunnetuksi suurimmalle osalle suomalaisista vielä melko tuntemattoman ja eksoottisen alueen. Saaristoruokaa-sarjassa vieraillaan Saaristomerellä Nauvossa, Korppoossa ja Rosalassa. Lisäksi käydään mm. Hangossa, Tammisaaressa ja Turussa maistelemassa saaristoravintoloiden antia.

Savusilakat ovat saaristoruokaa aidoimmillaan.

– Sarjassa yhdistyvät lähiruoka ja lähimatkailu. Aina ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen hienoja kokemuksia. Tämä pätee mielestäni niin gastronomiaan kuin matkustamiseenkin, Syrjänen sanoo.

Sarjan jaksojen teemana toimivat rannikolla ja saaristossa tuotetut raaka-aineet kuten lammas, kala, peruna ja yrtit. Harri Syrjänen liikkuu saaristossa veneellä tutustumassa kalansavustukseen, saaristoleivän leivontaan ja muihin perinteisiin valmistustapoihin sekä seudun lähiruoan tuottajiin. Kun ainekset ovat koossa, Syrjänen valmistaa omaa saaristoruokaa luonnon keskellä ulkokeittiössä. Sarja tutustuttaa myös saaristoon matkailukohteena ja esittelee alueen kiinnostavia ravintoloita, kauppahalleja ja toreja.

Kaikki sarjan herkulliset reseptit löytyvät osoitteesta: mtv.fi/saaristoruokaa

Sarjan MTV3:lle tuottaa Intervisio Oy.

Saaristoruokaa MTV3-kanavalla 15.4. alkaen tiistaisin klo 20.05.