Komediaklassikko Pulkkinen Ylen kanavilla 25.8. alkaen

6

Kotimainen komediaklassikko Pulkkinen nähdään elokuusta alkaen Ylen kanavilla. Jari Salmen ja Juha Jokelan käsikirjoittaman sketsisarjan kaikki kolme kautta julkaistaan Yle Areenassa 25.8. Sarjaa esitetään samasta päivästä alkaen myös Yle TV2:ssa torstaisin klo 20.30.

Pulkkinen nähtiin alun perin vuosituhannen vaihteessa Nelosella. Sarja palkittiin kahdella Venlalla (Paras komediasarja 1999, Yleisö-Venla 2000). Pulkkinen tuli tunnetuksi omintakeisesta ja ronskista huumorista sekä ikimuistoisista hahmoista. Pulkkisen päärooleissa nähdään Jari Salmi ja Antti Virmavirta.

Sarjan nimihahmo on paidaton, mahakas kaveri, joka järjestää naapurilleen Saulille erikoisia yllätyksiä. Pulkkisen sanonnat ”Älä häslää” ja ”Nyt olet asian ytimessä” ovat jääneet elämään. Muita sketsisarjan mieleenpainuvia hahmoja ovat Elvistä ihannoiva radiotoimittaja Osmo, kiukkuinen äänimies Esko sekä toimistomaailmasta tutut tyypit kuten pöydän takaa huuteleva konserninjohtaja, äkkipikainen kopiovastaava ja pikapalavereita vaativa kontrollifriikki Mauri.

Pulkkista esittänyttä Jari Salmea sarjan pitkäaikainen suosio hämmentää yhä.

”Edelleen päivittäin saatan kuulla kommentteja Pulkkisesta. Sarjaa tehdessä meille oli selvää, että tämä jää elämään, sen verran paljon siihen laitettiin lyhyessä ajassa voimavaroja ja työtä, mutta kyllähän se vuosia kestänyt muistijälki on ollut aikamoinen yllätys”, Salmi kertoo nyt.

Pulkkinen jatkaa Yle Areenassa julkaistavien retrosarjojen kokonaisuutta. Ensimmäisenä viihteen retrosarjana julkaistiin Kummeli tänä keväänä. Suosittujen sarjojen uudelleenjulkaisu on myös kunnianosoitus viihteen tekijöille ja heidän ikimuistoisille sisällöilleen.

“Yle on ylpeä saadessaan tarjota yleisölle paljon toivottuja ja odotettuja sarjoja vielä kerran ja kokonaisuudessaan Yle Areenassa. Viihteen retrosarjoja on tulossa lisää ensi vuoden aikana”, lupaa Yle Kulttuurin ja viihteen tilaaja Arttu Nurmi.

Pulkkisen kaikki jaksot on katsottavissa Yle Areenassa 31.12.2017 asti.

Pulkkinen (12) Yle TV2 torstaisin klo 20.30 alkaen 25.8.
Kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 25.8.