Villen keittiö 30 minuutissa – uudet jaksot alkavat Teemalla 9.8.

1795ea772e96c400bfb73f51adfe6c2e

Villen keittiö 30 minuutissa -ruokakulttuuriohjelmassa laitetaan ruokaa suurella sydämellä. Ville Haapasalo saa vieraakseen hyvän ruoan ystäviä kahdeksasta eri maasta. Uudet jaksot alkavat Yle Teemalla 9.8. klo 21.

Joka viikko perehdytään yhden maan ruokaperinteisiin. Kokkauksen lomassa jutellaan ruokakulttuurista ja kuullaan vieraiden elämäntarinoita sekä pohditaan, millaista on elää Suomessa ulkomaalaisena.

Kahdeksassa jaksossa matkataan makumaailman ääriin, aina kylmästä pohjolasta kuumaan tropiikkiin. Villen vieraaksi saapuu ystäviä Nigeriasta, Libanonista, Japanista, Costa Ricasta, Mauritiukselta, Israelista, Irlannista sekä Suomen Lapista.

Tällä kaudella makuhermoja herätellään muun muassa tuoreilla ostereilla. Pataan laitetaan porisemaan poron sorkkia ja uuniin työnnetään yön yli mustumaan kuorellisia kananmunia. Juomalasit täytetään mangojuomalla, arakilla ja rommilla. Ateriat kruunataan liekitetyllä banaanilla, noodelikakulla sekä puff puff -palleroilla.

Joka viikko Ville joutuu myös erityisen haasteen eteen joutuessaan sokkomaistelemaan vieraittensa valitseman makuyllätyksen!

“Upeaa avata jälleen keittiön ovet mielenkiintoisille ihmisille ja heidän ruokaperinteilleen. Tulossa on todella mieleenpainuvia ruokaelämyksiä ja ennennäkemätöntä reseptiikkaa”, iloitsee Ville Haapasalo.

Sarjan tuottaa yhteistuotantona Ylen kanssa Aito Media Oy.

Villen keittiö 30 minuutissa, 2. tuotantokausi Yle Teemalla 9.8. alkaen keskiviikkoisin klo 21 ja Yle Areenassa koko kausi 9.8.