Huiman hyvä joulu! Ylen joulukalenteri tuo lämpöisen joulun

2c7d3b77846296fbe08c4a63f0988f57

Huiman hyvä joulu! Joulukalenteri tuo lämpöisen joulun 1.12. alkaen

Huiman hyvä Joulu! on tarina rohkeudesta olla se mikä on. Kolme hyvin erilaista ystävystä oppivat ymmärtämään, mitä joulu oikeasti tarkoittaa.

Tarina alkaa kun Kaino Juhana tonttunen (Hannes Mikkelsson), Huima Hurja Hoss (Hanna Raiskinmäki) ja Serkku Shh (Emilia Sinisalo) solmivat ystävyyssopimuksen ja päättävät ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta. Kirjan etsintä muuttuu seikkailuksi, jossa joudutaan pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin.

Kaino Juhanan isä Pasipekka (Pertti Koivula) on keksijätonttu, jonka tehtävänä on keksiä joulun hittilahja. Sen keksiminen tuottaa Pasipekalle hankaluuksia, eikä tilannetta edesauta niskaan hengittävä Pomo (Hanna Gibson).

Huima Hurja ja Serkku Shh asuvat kodikkaassa jurtassa, jossa joulua valmistelee monisävyinen Mama Makkara Moss (Minna Kivelä). Jurtassa asuu myös Puukko Suukko Poks (Erkki Teittinen), vanha ja viisas tarinankertoja. Hän on tarkkailija, joka saa ohjattua kaikkien toimintaa haluamaansa suuntaan.

Tarinaa vie musiikillisesti eteenpäin Haitari Halkee Kosshin ja Iloisten Velikultien tarttuva musisointi. He esittävät muun muassa laulut Myyjäiset, Outo, Kolme hammasta sekä Vaativa joulu.

Joulukalenteri on lastenohjelmien suursatsaus jouluun 2017. Kuvauksia on tehty upeissa Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa. Tarinan on käsikirjoittanut palkittu näytelmäkirjailija ja dramaturgi Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Joulukalenteri nähdään ensimmäistä kertaa kuvailutulkattuna sekä televisiossa että Yle Areenassa.

Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu! Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 1.12.-24.12. aamuisin ja iltaisin.