Ylen ohjelmistoa keväällä 2018: Kotimaista ja ulkomaista huippudraamaa

b1c8c3b8e38423f114d5c02e662ca315

Kotimaiset draamasarjat tuovat keväällä ruutuihin monipuolisesti elämän eri sävyjä. Karppi on Pihla Viitalan tähdittämä rikosdraamasarja Helsingin poliisin murharyhmään palaavasta rikosetsivästä, joka saa tutkittavakseen monia yhteiskunnan eri kerroksia avaavan murhan.

Komediasarja Donnan vinksahtaneessa maailmassa pureudutaan deittailun raadollisuuteen. Johannes Brotherus ja Mimosa Willamo loistavat musiikkimaailmaan sijoittuvan draamakomedian HasBeenin  päärooleissa: teini-idolina läpimurron tehnyt Niklas yrittää paluuta huipulle, mutta onko hän sittenkin pelkkä hasbeen?

Ylen matkaoppaina maailmalla ovat keväällä Ella KanninenSami Yaffa ja Alina TomnikovEllan matkassa: Etelä-Italia vie katsojat saapasmaan oudompiin kohteisiin. Kansainvälistä menestystä niittäneen Sami Yaffa – Sound Trackerin kolmannella tuotantokaudella tutustutaan muun muassa Kolumbian ja Palestiinan musiikkimaailmaan. Alinan idän matkat valaisevat, millaista on nuorten aikuisten todellisuus Itä-Euroopassa ja mitä on nykypäivän slaavilaisuus.

Kotimaassa matkaillaan kaksikielisen kulttuurisarja Egenlandin kanssa ja sukelletaan suomalaisen paikalliskulttuurin erikoisuuksiin. Laulu sisällisodasta antaa nykyajan näkökulmia Suomen sisällissodasta räppäri Palefacen johdolla.

Mitä mietit, Ronja Salmi? on uusi, raikas tv-ohjelma ja somekokonaisuus, jossa toimittaja Ronja Salmipohtii elämää, kysyy, selvittää ja kysyy uudelleen. Kysymyksiä riittää myös Seniorit somessa -sarjassa, jossa ikäihmiset saavat tunnetut tubettajat oppaakseen digimaailmaan. Vintage-valtakunta tarjoaa uuden, rock’n’rollilla höystetyn kulman tutustua vintagen ja keräilyharrastusten värikkääseen maailmaan.

Uuden Musiikin Kilpailu on vuonna 2018 yhden naisen show, kun Saara Aallolle valitaan kilpailukappale kevään Euroviisuihin. Musiikkia on luvassa myös sarjassa Yksin lavalla, joka esittelee kymmenen pohjoismaista artistia, heidän taiteensa ja kertomuksensa.

PeyongChangin talviolympialaiset helmikuussa tarjoavat yli 650 tuntia suoraa lähetystä Etelä-Korean kilpailupaikoilta. Presidentinvaalit 2018 tuovat ehdokkaiden vaalitentit sekä tulosillan kotikatsomoihin niin suomeksi kuin ruotsiksi.

Ulkomaisia uutuussarjoja ovat mm. islantilainen rikosdraama Fangar ja ruotsalaiskomedia Torpeedot, joka käsittelee pikkurikollisten arkea humoristisella otteella. Keväällä nähdään myös useita laadukkaita brittisarjoja. Kultaisella ruusulla ja BAFTAlla palkittu draamakomedia Fleabag kertoo parikymppisen nuoren naisen elämästä Lontoon sykkeessä. Lontooseen sijoittuu myös maailmalopun uhkaan porautuva trilleri Hard SunDoctor Foster on nykyaikaan sijoittuva tiheätunnelmainen draamasarja pettämisen syistä ja seurauksista.

Radioteatteri esittää kolme Sofi Oksasen teksteistä tehtyä kuunnelmaa. Ensiesityksenä kuullaan Oksasen osuus Itävallan kansallisteatterissa vuosi sitten esitetystä Eurooppalainen ehtoollinen -näytelmästä.

Kevät tuo uutta radiokanaville. Alkuvuoden aikana mm. Radio Suomen keskipäivän ohjelmisto uudistuu: yhteistyössä Ylen uutis-, ajankohtais- ja aluetoimitusten kanssa toteutettavassa valtakunnallisessa lähetyksessä kerrotaan päivänpolttavat asiat eri puolilta Suomea. Yle Radio 1:ssä Ykkösaamu saa lisää lähetysaikaa ja kulttuurin ajankohtaislähetystä uudistetaan. Ylen Puheen puhujajoukkoon liittyy mm. Ruben Stiller.