Ylen satsaus: Jarmo Lampelan ohjaama Ihan sama -seikkailusarja nähdään pääsiäisenä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa

ihansama

Kuva: Yle/Kuvapalvelu

Vauhdikas seikkailusarja Ihan sama kertoo 12-vuotiaasta eliittikouluun eristetystä tähdestä Kasperista ja 13-vuotiaasta hylätystä, huostaan otetusta Iidasta. Kasper karkaa tähtitehtaalta ja kohtaa Iidan. He haluavat elää toistensa elämää.

Marika Kuortin (pääkirjoittaja) ja Sanna Gravin käsikirjoittama Ihan sama on seikkailusarja, joka kertoo eliittikouluun eristetyn pojan ja hylätyn, huostaan otetun tytön ystävyydestä Merimaan kaupungissa.

Kuusiosaisen draamasarjan on ohjannut muun muassa elokuvat Sairaan kaunis maailma, Joki ja Eila ohjannut elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen johtaja ja elokuvaohjauksen professori Jarmo Lampela. Ohjaaja toimi itse myös sarjan script editorina.

Sarjan päähenkilönä Kasperina, nähdään Nuutti Konttinen ja toista lapsipääosaa, Iidaa, näyttelee Vilma Sippola. Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät Seela Sella, Jemina Sillanpää, Jari Virman, Eeva Soivio, Kreeta Salminen, Antti Virmavirta ja Sari Havas.

Nerolan eliittikoulun tähtioppilas 12-vuotias Kasper kuluttaa päivät treenaten ja illat esiintymislavoilla. Kasper ei kuitenkaan ole onnellinen, vaan näkee jatkuvasti unta vapaasta elämästä ja Iidasta, tytöstä, jota ei ole koskaan tavannut. 13-vuotias Iida taas janoaa huomiota koko maailmalta mutta erityisesti biologiselta äidiltään.

Sarjaa on kuvattu Helsingissä, Lahdessa, Porvoon saaristossa, Härmässä, Naantalissa, Kilpisjärvellä ja Saana-tunturilla, Tallinnassa ja Kreetalla. Kuvauksissa on ollut mukana lähes tuhat avustajaa. Scoremusiikin esittää Radion Sinfoniaorkesteri. Sarjaan on tehty n. 300 efektikuvaa lähitulevaisuuden maailman luomiseen.

Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén kommentoi tuotantoa näin: “Yle haluaa kertoa Ihan sama -draamaprojektilla sen viestin, että lastenkulttuuri on yhtä arvokasta kuin aikuistenkin. Siksi olemme panostaneet lapsille ja perheille suunnattuun kansainvälisen laatutason täyttävään draamasarjaan.”

Sarja on tekstitetty ruotsiksi. Ikärajamerkintä on 7.

6 jaksoa x 28’30 min

trailerit

Ihan sama – musiikkivideo ”Riko sun kuori”
popbiisít (teinitähti Kasper):
Riko sun kuori (Tarmo Keränen/Jarmo Lampela)
Kanna aurinkoo (Henkka Salonen/Mariska)
balladi (Teo): Tahdon tietää kaiken (Frank Hietala/Mariska)

yle.fi/ihansama

Tuotanto: Yle Lapset ja nuoret, 2014

Ihan sama nähdään Yle TV2:n pääsiäisen ohjelmistossa pe-la-su klo 20 (18.-20.4.) sekä seuraavana viikonloppuna pe-la-su klo 20 (25.-27.4.) ja ensimmäinen osa ennakkona Yle Areenassa perjantaina 11.4. Yle Areenassa sarja nähdään kokonaisuudessaan katalogijulkaisuna jo perjantaina 18.4.