Fox Networks Group on hankkinut Viaplayn alkuperäissarja Cold Couragen esitysoikeudet

33595446-00-00

Fox Networks Group on hankkinut Viaplayn kansainvälisen rikosdraama Cold Couragen esitysoikeudet mainosrahoitteiselle FOX-kanavalle. Viaplay on osa MTG-mediakonsernia.

Fox Networks Group on sopinut MTG:n kanssa Cold Courage -sarjan vapaasti katsottavista (free-to-air) esitysoikeuksista Suomessa. Kahdeksanosainen rikosdraama perustuu Pekka Hiltusen palkittuun Studio-rikosromaanisarjaan. Psykologinen trilleri sijoittuu Lontooseen ja kertoo kahden suomalaisen naisen ystävyydestä. Tarinan tapahtumat kietoutuvat Studioon, pieneen huippuammattilaisten tiimiin, jonka tavoitteena on korjata omankädenoikeudella yhteiskunnan ja suuryritysten synnyttämiä epäkohtia.

Monikansallisen tv-tuotannon käsikirjoituksesta vastaa David Joss Buckley (Syrjäinen maa, Eastenders) ja ohjauksesta ruotsalainen elokuvaohjaaja Agneta Fagerström Olsson (Wallander: Kaipaus, Wallander: Rauhaton, Hammarkullen). Sarjan tuottaa Luminoir Oy:n Markku Flink yhteistyössä A Private View:n (Belgia), Vico Filmsin (Irlanti) ja Sagafilmin (Islanti) kanssa.

Cold Courage nähdään FOX-kanavalla vuoden 2020 alussa. Viaplayssa sarjan ensi-ilta on syksyllä 2019.

”Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä MTG:n kanssa, jonka ansiosta voimme tarjota Cold Courage -sarjan Suomen FOXin katsojille. FOXilla arvostamme luovuutta, kotimaisuutta, yhteistyötä ja kykyä haastaa kilpailijat oikealla sisällöllä. Cold Couragetäyttää kaikki nämä kriteerit ja uskon sarjan kotimaisen näkökulman vetoavan suomalaisiin katsojiin”, kommentoi FNG:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja Hans van Rijn.

”Sarjalla on upea monikansallinen tuotantotiimi, kansainvälinen levittäjä Global Road Entertainment ja nyt esitysoikeudet mainosrahoitteisella FOX-kanavalla Suomessa – tämä tarkoittaa, että Cold Courage on haluttua tavaraa. FOXin katsojilla on pian mahdollisuus viihtyä yhden Viaplayn kunnianhimoisimpien alkuperäissarjojen parissa”, kertoo MTG:n EVP and Head ofProgramming and Content Development Jakob Mejlhede.