Rakettitiedettä? vie kotivideot ja fysiikan lait uudelle tasolle MTV3-kanavalla 25.8. alkaen – Ernest Lawson juontaa uutuusohjelmaa

e635689_6b3a7481cbb531bf099e9e3dac858ee4

Kuva: MTV3

Ernest Lawson avaa tieteellisiä faktoja tragikoomisten, kotivideoille päätyneiden tapahtumaketjujen taustoista Rakettitiedettä? -ohjelmassa lauantaisin 25.8. alkaen klo 21.

Rakettitiedettä? -sarja on täynnä tiedettä ja tunareita. Juontaja Ernest Lawson esittelee nettivideoiden hurjimmat, hölmöimmät ja kreiseimmät temput sekä tieteelliset faktat niiden takana. Huimapäisten videoiden aiheuttaman jännityksen ja naurun ohella Rakettitiedettä? kertoo myös, miten tieteen avulla nämäkin temput voisivat oikeasti onnistua.

Putouksestakin tunnetun miehen lisäksi huomattavasssa roolissa ovat luonnollisesti videotaltioinnit häkellyttävistä tilanteista ja tapahtumaketjuja selittävät graafiset esitykset.

– Upea fiilis päästä luotsaamaan tälläistä koko perheen viihdeohjelmaa. Mutta ei tässä missään nimessä yksin olla. Päinvastoin, pääosassa on kaikki näillä hulvattomilla videoilla esiintyvät arjen sankarit. Kaikille meille käy välillä vähän hassusti, mutta ohjelmassa mukana olevat ihmiset ovat tehneet tunaroinnista todellista taidetta! Lawson hehkuttaa hyväntuulisesti.

Opettajanakin toimineen miehen mielestä vahingoista voi tosissaan oppia, useammallakin tasolla.

– Mielestäni olemme löytäneet erinomaisen tasapainon tieteen ja viihteen välillä. Itse opin ohjelmaa tehdessä ihan valtavasti uutta, ja vieläpä samalla kun nauroin. Rakettitiedettä? -ohjelman voisi hyvinkin lisätä pakolliseksi osaksi peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmaa, Lawson hymyilee.

Rakettitiedettä? starttaa MTV3-kanavalla ja Katsomossa 25.8. klo 21. Ohjelma katsottavissa myös C Moressa.