Suomen kaunein koti aloittaa MTV3-kanavalla viidennen tuotantokautensa 29.8. – mukana uudet tuomarit!

e635703_c43e142934fdb5731eb8184e3191e85b
Odotettu Suomen kaunein koti -ohjelma palaa MTV3-kanavalle! Kolmekymmentä kaunista ja erilaista suomalaista kotia avaa jälleen ovensa katsojille. Kodeissa vierailemassa nähdään tuttuun tapaan sisustustoimittaja Hanna Sumari sekä uudet tuomarit arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen. Suomen kaunein koti nähdään MTV3-kanavan keskiviikkoilloissa 29.8. klo 20 alkaen.

Ohjelmassa tutustutaan monenlaisiin persoonallisiin koteihin, joiden asukkaat esittelevät niitä näyttäen omat lempipaikkansa ja parhaat palat sisustuksesta. Sarja vierailee niin kekseliäissä kaupunkikodeissa kuin idyllisten maalaismaisemien eri ikäisissä taloissa. Sisustyylejä on luvassa laidasta laitaan: boheemia, retroa, romanttista, klassista ja myös minimalistista tyyliä modernin ystävälle.

Kodeissa vierailevat tuomarit sisustustoimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen sitä kaikkein kauneinta kotia etsien. Tuomarit valitsevat yhden finalistin jokaisesta jaksosta. Suomen kaunein koti valitaan yleisöäänestyksellä 10 finalistin joukosta ja voittajakoti palkitaan 10 000 eurolla.

Sini Rainio, arkkitehti (SAFA)

Sini Rainio on työskennellyt valmistumisensa (2007) jälkeen Arkkitehtitoimisto Raudasoja Oy:ssä, joka on Sinin isän perustama perheyritys.

Sinillä on yli kymmenen vuoden kokemus erisuuruisista rakennushankkeista. Lukuisten yksityiskotien lisäksi Sini on ollut mukana suunnittelemassa myös julkisia hankkeita. Esimerkiksi Pälkäneelle valmistuva liikuntakeskus on Sinin käsialaa. Sini on myös luennoinut julkisen tilan suunnittelusta.

Tärkeintä Sinin mielestä arkkitehtina on eläytyminen ja arkkitehtuurissa ympäristöön sopivuus. Sini harrastaa kuntoliikuntaa ja vapaa-aika kuluu perheen ja lasten harrastusten parissa. Hän asuu perheineen Siivikkalassa vanhassa, muutoksen ja laajennuksen myötä uudistetussa talossa.
Tero Pennanen, sisustusarkkitehti

Tero Pennanen on sisustusarkkitehti ja muusikko. Hän toimii omassa Vilu Design -yrityksessään tehden eri kokoisia vaativia ja monipuolisia julkitilaprojekteja kauppakeskuksista toimistoihin. Tero suunnittelee myös koteja ja kesäasuntoja. Sisustuksessa Tero arvostaa aitoja materiaaleja, kuten puuta, kiveä ja betonia.

Tero toimii myös musiikkialalla säveltäjänä, sovittajana ja muusikkona. Tällä hetkellä häneen voi törmätä mm. Erinin ja Irina Björklundin keikoilla. Tero on ollut myös äänisuunnittelijana elokuvien äänituotantoproduktioissa ja sitä kautta kiinnostunut tilaäänestä arkkitehtuurissa sekä erilaisista vaativista AV-ratkaisuista mm. yritysten showroomeissa.

Harrastuksiin Terolla kuuluvat purjehtiminen, pyöräily, capoiera, valokuvaus, kulttuuri ja matkailu. Hän asuu puolison ja kahden poikansa kanssa uudehkossa puutalossa Helsingissä, jonka eteinen on kenkiä tulvillaan.

Suomen kaunein koti MTV3-kanavalla ja Katsomossa keskiviikkoisin 29.8. klo 20 alkaen. Ohjelma katsottavissa myös C Moressa.

mtv.fi/suomenkauneinkoti

#suomenkauneinkoti

Suomen kaunein koti -ohjelman MTV:lle tuottaa Banijay Finland Oy.