Kansainvälinen menestysformaatti nähdään vihdoin Suomessa – Jahti alkaa MTV3-kanavalla 30.8.

e635736_476430cfac9f42524fa88251b1d45c6c
Kansainvälinen menestysformaatti The Chase eli Jahti nähdään nyt MTV3-kanavalla! Jahti on hauska ja jännittävä tietokilpailu, jossa kolmen hengen joukkue yrittää päihittää yhden tietoviisaan eli jahtaajan, ja kotiuttaa voittopotin itselleen. Onko kolmen ihmisen joukkue yhdessä tietävämpi kuin kokenut tietoviisas? Tiivistyykö porukassa tyhmyys vai sittenkin viisaus? Jahti nähdään MTV3-kanavan torstai-illoissa 30.8. klo 20 alkaen. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

Jahdissa kilpailijoiden tulee voittaa maan tietonero ensin yksinpelissä ja lopuksi yhdessä joukkueena ja napata iso pääpotti tietoviisaan nenän edestä. Jokaisessa jaksossa kilpaillaan jopa kymmenien tuhansien eurojen rahapalkinnosta.

Joukkueen jäsenet eivät tunne toisiaan, mutta yhdessä he pyrkivät yhdistämään erilaiset osaamisalueensa ja nappaamaan rahapalkinnon. Jahtaaja huohottaa kilpailijoiden niskaan askel askeleelta – ja yrittää ylivoimaisilla tiedoillaan saada joukkueen kiinni.

Pelin kulku

Jahdissa on kolme jännittävää kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella kilpailija vastaa minuutissa mahdollisimman moneen kysymykseen oikein ja kerryttää rahapottiaan. Tämän jälkeen hän joutuu yksin kohtaamaan itse jahtaajan. Tämä tiedon jättiläinen yrittää ottaa kilpailijan kiinni – ja pirullisen monta kertaa onnistuukin ennen kuin rahat ovat turvassa.

Jahtaajat pyrkivät ottamaan henkisen yliotteen – osaamisensa lisäksi – kilpailijoista heti ensikohtaamisessa, mutta vasta pelin edetessä nähdään, kuka on oikeasti kova luu. Jos jahtaaja ei ennätä saada kilpailijaa kiinni, päätyy rahapotti finaalikierrokselle. Jos jahtaaja saa kilpailijan kiinni, häviää joukkue hänen rahansa ja kilpailija putoaa pois.

Viimeiselle finaalikierrokselle päätyneet kilpailijat vastaavat kahden minuutin aikana mahdollisimman moneen kysymykseen oikein. Pystyykö jahtaaja yksin vastaamaan vähintään yhtä moneen samassa ajassa oikein? Jos näin käy, joukkue häviää ja menettää kaikki rahansa ja jahtaaja on jälleen osoittanut olevansa ylivoimainen.
Jahtia voi pelata myös kotisohvilla

Katsojilla on Jahdin aikana mahdollisuus pelata myös kotipeliä Jahti-sovelluksen kautta, jossa voi osallistua kisaan neljäntenä jäsenenä. Jos katsoja voittaa jahtaajan, mahdollisuus voittaa arvonnassa moninkertaistuvat. Kaikki osallistujat pääsevät mukaan viikkoarvontaan, jossa on rahapalkintoja. Kun ohjelma on tauolla MTV3-kanavalla, katsoja voi pelata Jahti-pelisovelluksen toista versiota.
Jahti MTV3-kanavalla ja Katsomossa torstaina 30.8. klo 20 alkaen. Jahti on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa.

Jahti -ohjelman tuottaa MTV:lle ITV Studios Finland. Alkuperäisformaatti perustuu ITV Studios Global Entertainmentin formaattiin The Chase, jota on tehty jo 12 maassa.

mtv.fi/jahti
#jahti