Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa syksyn 2018 tanssiparit!

e638475_33ecc0f45e573fb83c2a32e884767347

Tanssin taikaa on luvassa jo yhdennentoista kerran, kun nämä kymmenen uutta tähtiparia vuorostaan paljastavat persoonansa ja kykynsä heittäytyä tanssinumeroihin koko Suomen kansalle. Tanssii Tähtien Kanssa starttaa MTV3-kanavalla esittelyjaksolla sunnuntaina 16.9. klo 19.30, jonka jälkeen seuraavalla viikolla päästään livelähetysten pyörteisiin.

Ohjelmaa luotsaavat ja tanssijoiden tukena läpi kauden toimivat tuttuun tapaan Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi. Tuomariston muodostavat tällä kertaa kolme tuomaria, kun puheenjohtajana toimivan Jukka Haapalaisen rinnalla istuvat sanavalmiit Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen.

Uusi kausi tuo mukanaan uusia kuvioita. Viime kaudelta tutuksi tullut Tuija Tähtien Kanssa jatkuu uudistuneena. Tuija Pehkonen tulee olemaan mukana sunnuntain suorissa lähetyksissä, joissa hän pitää Facebook-liveä kulisseista käsin. Liveshown aikana katsojat pääsevät äänestämään, keiden tähtien treenisalien ulkopuolista arkea Tuijan ohjelmassa aina seuraavalla viikolla seurataan.

Tänä vuonna TTK yhdistää voimansa myös Roosa nauha -kampanjan kanssa, jonka kunniaksi lokakuussa tullaan nauttimaan yhdestä spesiaalista hyväntekeväisyyslähetyksestä.

Tanssiparit

Jaana Pelkonen & Marko Keränen

Suomalaisten rakastama kansanedustaja ja media-alan moniottelija Jaana Pelkonen, 41, suuntaa tanssiparketille odottavin mielin. Työ eduskunnassa ja pienen lapsen äitinä oleminen pitävät arjen hektisenä syksylläkin, mutta läheisten avustuksella Jaana pääsee viimein toteuttamaan yhden isoimmista haaveistaan: oppia tanssimaan.

Jaana tunnustaa olleensa joskus täydellisyyden tavoittelija, mutta on nykyään armollisempi itselleen. Oli kyse sitten tanssista tai mistä tahansa muusta tekemisestä, tärkeintä on, että se tuottaa iloa.

– Myöhemmin olen onneksi ymmärtänyt, ettei kukaan ole täydellinen. Eniten ihminen katuu kuitenkin niitä asioita, jotka on jättänyt tekemättä, Jaana toteaa.

Tanssin saloihin Jaanan opettaa viime vuonna TTK-finaaliinkin parinsa vienyt konkari Marko Keränen, jonka arki täyttyy koreografin, opettajan ja tanssijan töistä. Tanssi on miehelle niin työ kuin elämäntapa, ja keväällä 2018 Marko pokkasi myös Kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinnon. Marko on innoissaan uudesta oppilaastaan, sillä Jaana on sinnikäs ja nälkäinen oppimisen suhteen.

Pekka Pouta & Jutta Helenius

Maikkarin rakastettu meteorologi Pekka Pouta, 50, nähdään tänä syksynä säästudion lisäksi myös tanssistudiolla. Pekka on saanut jo hieman sisäpiiritietoa tulevasta kollegaltaan, uutisankkuri Kirsi Alm-Siiralta, joka tuli toiseksi kisassa.

– Kirsi sanoi, että pidä huolta parisuhteestasi. Kotona sua ei tuu kovin paljon näkymään, Pekka nauraa.

Neuvo voi olla tarpeen, sillä Pekka iskee tanssikengät jalkaansa tosissaan. Meteorologiominaisuuksiensa lisäksi hersyvänä hevimiehenä ja musadiggarina tunnettu mies on valmistautunut kovaan työmäärään, eikä kestävyyskuntokaan ole aivan huonoimmasta päästä.

– Vartalonhallinta on sitten ihan toinen juttu. En ole koskaan tehnyt mitään siihen liittyvää. Paitsi kerran taisin joogata. Ja olen kokeillut pilatesta! Pekka nauraa.

Pekan tanssiopettajalla Jutta Heleniuksella on riittänyt kiirettä opetus- ja koreografitöiden välillä puikkelehtiessaan. Viime kesänä hänet nähtiin myös miehensä Samin kanssa Kaunis Veera -musikaalissa. Tanssiopettaja on hurmaantunut oppilaastaan.

Marja Hintikka & Matti Puro

Television suosikkijuontaja Marja Hintikka, 39, on odottanut 10 vuotta tilaisuuttaan valloittaa Tanssii Tähtien Kanssa -parketti. Tuolloin MHL – Marja Hintikka Live ja SuomiLOVE -ohjelmistakin tuttua juontajatarta pyydettiin ohjelmaan ensimmäistä kertaa, mutta aikataulut eivät antaneet periksi. Menetetty tilaisuus on harmittanut häntä siitä lähtien.

– Putosin penkiltä, kun soitto nyt tuli. Se oli paras tarjous, mikä voi olla. Olen aivan järjettömän innoissani, Marja hihkuu.

Marja on tunnettu välittömyydestään ja suoruudestaan. Kotona lasten kanssa puolitoista vuotta viihtynyt äiti iskee tanssikengät jalkaan enemmän kuin mielellään, vaikka tuleva tanssiurakka jännittääkin ”pirusti”. Ennen kontrollifriikkeydestä kärsinyt nainen onkin ymmärtänyt, että hienoja asioita tapahtuu silloinkin, kun vain heittäytyy ja vetää täysillä.

Opettajana toimii Matti Puro, joka on arvostettu tanssija, opettaja ja koreografi. Viime vuonna hän vei TTK-voiton parinsa Anna-Maija Tuokon kanssa. Matti on vakuuttunut oppilastaan myös tällä kertaa. Siinä missä monet arastelevat epämukavuusalueelle heittäytymistä, Marja kuuluu toiseen ääripäähän.

Hannes Suominen & Kia Lehmuskoski

Näyttelijä Hannes Suominen, 36, on tuttu lukuisista televisio-, elokuva- ja teatterirooleistaan, mutta miljoonayleisön sydämiin Hannes marssi viimeistään Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman Vanhalana.

Hyppy tuntemattomaan on luvassa jälleen – tanssin maailma on Hannekselle käytännössä täysin uusi. Vaikka Hannes on kokenut esiintyjä, hän paljastaa olevansa melko ujo. Mies toteaakin joskus jopa pohtineensa, miten on ikinä päätynyt näyttelijäksi. Omana itsenään oleminen kameran edessä onkin Hannekselle täysin uutta, mutta roolissa hän voi tehdä lavalla ja kameran edessä mitä vaan. Tuttujen kanssa Hannes kuitenkin rentoutuu.

– Luonteeltani olen tosi nauravainen, tykkään ihmisistä, Hannes toteaa.

Samaa mieltä on myös Hanneksen tanssiopettaja, TTK:hon paluun tekevä Kia Lehmuskoski. Kian ammattilaisarjessa on piisannut viime aikoina kiirettä niin opettamisen, valmentamisen kuin Rakkaudella merkitty -musikaalissa tanssijana toimimisen myötä. TTK saa kuitenkin syttymään aina – kuten myös uusi tanssioppilas.

Niin Hannes kuin Kia korostavat tunnetta ja tarinaa. Tanssien opetteluun Hannes aikookin suhtautua kuin rooleihin. Kun työn alla olevaan tanssiin löytyy motivaatio ja tarina, helpottuu myös sen opettelu.

Marita Taavitsainen & Sami Helenius

Iskelmälaulaja Marita Taavitsainen on tanssittanut suomalaisia jo 23 vuotta, mutta TTK:n myötä hän pääsee viimein tanssimaan itse. On suoranainen ihme, että aikaa kului näinkin kauan – onhan vuoden 1995 tangokuningattaren ja ”Andrè” -hitistä tunnetun laulajattaren rakkaus tanssiin imetty jo äidinmaidosta. Maritan äidillä olikin tapana vetää matot syrjään lauantai-illan kunniaksi ja aloittaa tanssit.

Iloa pursuava Marita kuvaa itseään hajamieliseksi, mutta innostuvaksi. Hän pitää selvänä heikkoutenaan sinnikkyyden puutetta ja aikataulut ovat hänelle ”kammottavia”, mutta kun jotain aletaan tekemään tosissaan, se tehdään aina täysillä.

– En osaa tehdä puolivillaisesti mitään. Tekemisen tahti on aina kaikki tai ei mitään, niin sanotusti ON-OFF, Marita toteaa.

Maritan ON-kytkimen pääsee napsauttamaan päälle tanssiopettaja Sami Helenius, jonka lukuisiin meriitteihin kuuluvat niin menestyksekäs kilpatanssiura kuin valmennustyötkin. Viime kesä kului Kaunis Veera -musikaalissa, jonka lisäksi Sami viimeistelee valmentajan erikoisammattitutkintoaan. Sami kuvailee Maritaa ”ihanan pirskahtelevaksi pakkaukseksi”, jonka kanssa ei varmasti tule hiljaista tai tylsää.

Tuure Boelius & Ansku Bergström

Artisti ja tähtitubettaja Tuure Boelius, 17, tekee kisaan osallistuessaan saman tien historiaa: 17-vuotiaana hän on koko Suomen TTK-historian nuorin kilpailija.

Nuoresta iästä huolimatta Tuure on ehtinyt tehdä paljon. Mies julkaisi ensimmäisen YouTube-videonsa vuonna 2015, ja tämän myötä hän ponkaisi supersuosioon. Nykyään Tuuren YouTube-kanavalla on yli 140 000 tilaajaa, ja suosituimpia videoita on ladattu lähes miljoona kertaa. Tuuren toinen päätyö on musiikki, ja hittibiisit ”Eikö sua hävetä” ja ”Lätkäjätkä-Ville” ovat laajentaneet fanikuntaa entisestään. Tuure on luonut uraa myös näyttelijänä, ja vuonna 2017 hänet valittiin Vuoden Eurooppalaiseksi sekä Vuoden homoksi.

– Mulla on aivan hullu kilpailuvietti. Jos mä lähden johonkin kisaan mukaan, en todellakaan anna minkään seisoo tiellä, Tuure ilmoittaa ja nauraa hersyvästi perään.

Tanssinkaan maailma ei ole Tuurelle täysin vieras. Tuurella on vahva balettitausta, joskin paritanssit ovat hänelle aivan uusi juttu. Tuuren opettajana toimii Ansku Bergström, joka odottaa innosta kihisten tulevaa yhteistä taivalta. Anskun päivätyöhön kuuluvat niin tanssijan kuin opettajan työt, ja viime kesänä hän toimi myös koreografina Tango D´Amore -musikaalissa. Ansku uskoo, että kaksikolla natsaa hyvin yhteen. Tanssiparia yhdistää iloisuus ja rempseys, mutta myös herkkyys.

Lotta Näkyvä & Mikko Ahti

Miss Suomi 2013 ja malli Lotta Näkyvä on valmis valloittamaan tanssiparketin. Vaikka kuvaukset, näytökset, edustustehtävät, tv-projektit ja kauppatieteiden maisteriksi valmistuminen ovat pitäneet vauhdikkaan kaunottaren liikkeessä 24/7, oli Lotalle itsestään selvää raivata kalenterista tilaa nyt tanssille.

– Kun soitto TTK:sta tuli vastasin heti joo ja perään miljoona huutomerkkiä! Lotta riemuitsee.

Lotta kuvailee itseään luonnonlapseksi, joka ei kaihda riskejä. Siksi kisaan osallistuminenkin oli hänelle itsestäänselvyys. Isoimmaksi vahvuudekseen Lotta nimeää kyvyn puskea itsensä äärirajoille yhä uudestaan ja uudestaan. Piirre on elintärkeä myös vuorikiipeilyssä, jota Lotta harrastaa intohimoisesti. Huiputettuja vuoria ovat niin Mont Blanc kuin Kilimanjaro, Mount Everestin valloittaminen kuuluu vuoden 2020 suunnitelmiin.

– Rakastan kisatilannetta. Silloin päässä syttyy joku lamppu, joka ei normaalisti pala, silloin annan vaan mennä, Lotta toteaa.

Tämä sopii hyvin myös Lotan tanssiopettajalle Mikko Ahdille. Mikko on menestynyt tanssiammattilainen ja koreografi, joka on nähty tänä vuonna niin UIT:n lavalla kuin Kaunis Veera -musikaalin koreografina.

Aki Linnanahde & Saana Akiola

Radio- ja televisiojuontaja Aki Linnanahde lähtee Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan niin sanotusti tyhjältä pöydältä, valmistautuneena kaikkeen. Akin tanssitausta onkin pyöreä nolla.

– Positiivista tässä on se, etten ainakaan ole oppinut mitään vääriä liikeratoja, joista pitäisi opetella pois, Aki iloitsee.

Aki löytää asiasta myös muita hyviä puolia. Kun aiempi urheilutausta liittyy lähinnä joukkuelajeihin ja kokemusta tanssista ei yksinkertaisesti ole, voi oppimiseen suhtautua nöyrästi ja itseään kannustaen. Myös heittäytyminen on helpompaa, kun taakkana ei ole turhia luuloja itsestään.

– Minua ei pelota, että minulle nauretaan. Niillä korteilla on pelattava, mikä on jaettu, eikä tällä kertaa ole suorilta täyskäsi kädessä, Aki toteaa.

Voittoon tai vähintään hyvään tulokseen ei kuitenkaan aina tarvita täyskättä. Akin tavoite onkin edetä ”peli kerrallaan”. Motivaatio oppimiseen on kova ja tavoitteena tehdä hyviä tanssiesityksiä.

Samoilla linjoilla on myös Akin tanssiopettajana toimiva Saana Akiola, jonka vuosi on täyttynyt niin tanssivalmennuksesta kuin -keikoistakin. Oppilaansa vahvuuksina hän pitää juuri intoa oppimiseen sekä iloista luonnetta. Tavoitteekseen Saana aikoo ottaa Akin kilpailuhenkisyyden herättämisen. Ainakin Aki on valmis haastamaan itsensä – täysin palkein.

Edis Tatli & Katri Mäkinen

Hallitseva nyrkkeilyn kevyen sarjan EM-mestari Edis Tatli, 31, on valmis tekemään täystyrmäyksen tällä kertaa Tanssii Tähtien Kanssa -parketilla. Miehen mielestä ohjelma onkin ”täydellinen”, sillä siinä yhdistyvät kova harjoittelu, isot haasteet ja Suomen paras tv-show – pitkälti samat elementit kuin nyrkkeilykehässä.

Edis on tottunut voittamaan. Hän on ammattilaisurallaan voittanut 31 ottelua, joista yhdeksän tyrmäyksellä. Hävittyjä otteluita on vain kaksi. Edisin tavoite on kristallinkirkas myös tällä kertaa.

– Mä tulen sinne voittamaan. Olen täydellisyyden tavoittelija. Ei ole sellaista mahdollisuutta, että jäisin vain miettimään, miksi homma ei kulje, vaan vaikeudet voitetaan, Edis toteaa.

Yhtä lailla kunnianhimoinen ja energinen on Ediksen tanssiopettaja Katri Mäkinen, jonka ura niin tanssijana, opettajana kuin koreografina on pitänyt naisen kiireisenä. Viimeisimpiin uravalloituksiin kuuluu rooli viime kesänä UIT:n Tuhansien ämpärien maa -revyssä, jossa Katri pääsi kokeilemaan tanssin ohessa myös näyttelemistä ja laulamista. Uutta TTK-kautta Ediksen kanssa Katri odottaa innolla.

Aino-Kaisa Saarinen & Jurijs Trosenko

Aino-Kaisa Saarinen, 39, on yksi Suomen menestyneimmistä maastohiihtäjistä. Tanssipestin myötä moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti pääsee testaamaan aivan uutta lajia.

– Paitsi 12-vuotiaaksi olen kyllä tanhunnut. Ja tykkään tanssia häissä! Aino-Kaisa ilmoittaa.

Aino-Kaisa kuvailee itseään sisukkaaksi, sinnikkääksi ja iloiseksi ihmiseksi, joka haluaa aina viedä asiat loppuun. Hän on myös huippu-urheilija, henkeen ja vereen. Syksyä varten Aino-Kaisa onkin hahmotellut näpsäkästi jo valmennussuunnitelman, johon on määritelty treenirytmi, lepopäivät sekä treeni-intensiteetin kasvattaminen sunnuntaita kohti.

Sen sijaan tanssillisen liikekielen oppimista Aino-Kaisa odottaa jännityksellä. Hiihdossa liike on ronskia, eikä sillä miten mikäkin sormi tai varpaanpää on ojennettu ole väliä.

Aino-Kaisan tanssiopettajana toimii TTK-parketille palaava Jurijs Trosenko, jonka määrätietoinen valmennustyyli on muodostunut jo tavaramerkiksi. Viimeisimpiin projekteihin kuuluvat Double sekä Tango -tanssiteokset, joissa Jurijs on ollut mukana tanssijana.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla ja Katsomossa sunnuntaisin 16.9. klo 19.30 alkaen. (Ensimmäinen jakso on nauhoitettu esittelyjakso)
Tuija Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla ja Katsomossa lauantaisin 22.9. klo 21.30 alkaen.

Molemmat ohjelmat katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa.

mtv.fi/tanssiitahtienkanssa
#MTVTTK
facebook.com/TanssiiTahtienKanssa
twitter.com/MTV3TTK
instagram.com/tanssiitahtienkanssa

MTV:lle Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tuottaa Banijay Finland.