All posts by kerttuvali

MTV:n suoratoistopalvelujen tavoittavuus uuteen ennätykseen

MTV:n suoratoistopalvelut MTV Katsomo ja C More ylsivät toukokuussa uuteen viikkotavoittavuuden katseluennätykseen, kun 1,1 miljoonaa eri katsojaa vietti aikaa suoratoistopalveluiden äärellä. Katselua hallitsivat urheilu, uutiset ja viihde. Miljoonayleisöjä keräsivät Jääkiekon MM-kisat, Kymmenen uutiset, Pitääkö olla huolissaan ja Suurmestari.

Suomalaiset viettivät toukokuussa keskimäärin 50 minuuttia vuorokaudessa MTV:n sisältöjen parissa, joko tv-kanavilla tai suoratoistopalveluissa.

MTV:n suoratoistopalvelut, MTV Katsomo ja C More, tavoittivat toukokuussa yhteensä yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Viikkotavoittavuudessa tehtiin viikolla 21 uusi ennätys, yli 1,1 miljoonaa eri katsojaa. Etenkin nuorten miesten (15-34-vuotiaat) palvelujen parissa käyttämä aika ja tavoittavuus kasvoivat selvästi.

Suoratoistopalveluissa katsottiin toukokuussa etenkin urheilua (Jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon Mestarien liiga sekä MM-ralli), Salatut elämät -sarjaa ja Suurmestaria. Myös LEGO Masters Suomi ja Maajussille morsian maailmalla saivat paljon katselua suoratoistopalveluissa.

TV-katselussa MTV otti toukokuussa 55 % kaupallisen katseluosuuden (A15-64 prime time ja A4+ koko vrk). SanomaTV jäi alle 30 %:n ja Warner Bros Discovery noin 16 %:iin.

Urheilu, uutiset ja viihde katselun kärkinä

Urheilu, uutiset ja viihde hallitsivat katselua. Jääkiekon MM-ottelut MTV3 ja C More Sport -kanavilla ja C More -palvelussa saivat jälleen miljoonayleisöt. Leijonien alkueräottelu Ruotsia ja puolivälierä Kanadaa vastaan keräsivät isoimmat yleisöt ruutujen ääreen. Ottelut tavoittivat 2,3 miljoonaa suomalaista ja saivat keskikatsojamääräksi 1,5-1,6 miljoonaa katsojaa. Kaikkiaan kisoja katsoi MTV:n kautta neljä miljoonaa suomalaista, vain hieman vähemmän kuin Leijonien voitokkaina vuosina.

MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmat tavoittivat toukokuun viikkoina parhaimmillaan 3,4 miljoonaa suomalaista. Kymmenen uutiset tavoitti yli miljoonaa katsojaa useana päivänä.

MTV:n viihdeohjelmista miljoonatavoittavuuteen pääsivät Pitääkö olla huolissaan Peltsi Peltola -jakso (1,2 milj.) ja Suurmestari “Tee ASMR-elämys” (1,1 milj.), yli 900 000 katsojaa saivat Suomen kaunein koti: Kesämökit “Pieni on kaunista” ja LEGO Masters Suomi “Sävelet palikoiksi”.

“MTV:n suoratoistopalveluiden hieno viikkotavoittavuusennätys kertoo, että tarjoamme suomalaisia kiinnostavia sisältöjä. Urheilukatselun kruunu, Jääkiekon MM-kisat, on ollut toukokuussa kasvumme kärkenä, mutta myös muut urheilutapahtumat, uutiset ja viihde ovat tavoittaneet suuria yleisöjä. Panostamme jatkossakin sisältöjen monipuolisuuteen, jotta jokainen suomalainen löytää MTV:n palveluista ja kanavilta kiinnostavaa katseltavaa. Myös Leijonien MM-ottelut ja ratkaisupelit ovat katsottavissa MTV:ltä suorina lähetyksinä tulevinakin vuosina, eli tämä toukokuinen perinne saa jatkoa”, sanoo MTV:n VP, Channels & Digital Consumption Iina Eloranta.

Lähde: Finnpanel TotalTV-mittaus (minuutit, tavoittavuus ja keskikatsojamäärät) ja TV-mittaritutkimus (osuudet)

MTV lähettää tänään ensimmäiset Seitsemän ja Kymmenen Uutiset uusista studioista

MTV lähettää tänään ensimmäiset Seitsemän ja Kymmenen Uutiset täysin uusista studioista Vallilan Pöllölaaksosta. Samalla uudistuvat MTV Uutisten tunnukset ja visuaaliset elementit. Huomenta Suomi ja Viiden Jälkeen -ohjelmat lähetetään uusista studioista huomenna torstaina 12.1.

MTV:n muutto Ilmalasta uuteen Pöllölaaksoon Vallillaan on edennyt siihen pisteeseen, että lähetystoiminta uusista tiloista voidaan aloittaa. Muuton myötä uudistuivat niin studiot, visuaaliset elementit kuin lähetystekniikkakin. Euroopan moderneimpiin kuuluva studiotekniikka näyttöineen ja valaistuksineen mahdollistaa katsojien palvelemisen visuaalisesti näyttävällä uutisoinnilla ja mm. AR-teknologian (lisätty todellisuus) hyödyntämisen uutislähetyksissä.

Ensimmäiset uudet Seitsemän ja Kymmenen Uutiset nähdään tänään

Ensimmäiset Seitsemän ja Kymmenen Uutiset uudesta Pöllölaaksosta Vallilasta nähdään tänään 11.1. Uutisissa jatkavat tutut uutisankkurit, mutta studio ja tekniikka ovat uudistuneet kokonaan. Samalla uutisten tunnus muuttuu ja visuaalinen ilme päivittyy. MTV Uutisten Live-lähetykset ovat käynnistyneet uudesta studiosta jo eilen ja lähetykset sujuivat hyvin.

”Uusien tilojen ja uuden teknologian käyttöönotto on aina jännittävää ja haastavaakin. Olemme erittäin ylpeitä uusista näyttävistä uutisstudioistamme ja innoissamme, että pääsemme nyt näyttämään uudistukset kaikille suomalaisille. Haluamme tarjota edelleen parasta uutispalvelua ja nyt visuaalisesti entistä näyttävämmin”, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo.

Huomenta Suomi ja Viiden jälkeen nähdään uusilta studioilta huomenna torstaina 12.1.

MTV:n ajankohtaisohjelmat Huomenta Suomi ja Viiden jälkeen aloittavat uusissa studioissa torstaina 12.1. Jatkossa Huomenta Suomi nähdään arkisin puoli tuntia pidempänä ja 14.1. käynnistyvät myös uudet viikonlopun Huomenta Suomi -lähetykset. Viikonlopun vaihtuvina juontajina nähdään Lorenz ja Niina BackmanIra HammermannJoanna KuvajaAki Linnanahde ja Antero Mertaranta.

MTV Uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat katsottavissa MTV3:lla ja MTV Katsomossa. MTV Uutiset Live on katsottavissa MTV Katsomossa ja mtvuutiset.fi -sivustolla.

Monte Carlon ralli avaa urheilun uuden studion torstaina 19.1.

Ensimmäisenä lähetyksenä uudesta Pöllölaaksosta kuultiin torstaina 5.1. Ruotsin SHL-jääkiekkoliigan suomenkieliset selostukset C Moressa. Uuden studion katsojat pääsevät näkemään, kun MM-rallikausi starttaa Monte Carlosta. MTV3-kanavalla seurataan suorana kauden ensimmäistä erikoiskoetta torstaina 19. tammikuuta kello 21 alkaen sekä sunnuntaina Monte Carlon MM-rallin huipentavaa Power Stagea studio-osuuksien kera kello 12.30 alkaen. Kaikki MM-rallin tapahtumat lähetetään suorana C Moressa.

Urheilua on luvassa paljon jatkossakin, pelkästään tammikuussa uusilta studioilta nähdään myös mm. Liigaa ja NFL:ää. Myös urheilustudioissa pystytään hyödyntämään modernia tekniikkaa suurista näytöistä uudenlaisiin valaistusmahdollisuuksiin.

Prince Harry Interview: 60 Minutes nähdään tuoreeltaan TV5:lla ja discovery+-palvelussa

Prinssi Harryn runsaasti huomiota herättänyt amerikkalainen haastattelu esitetään Suomessa tänään discovery+-palvelussa sekä keskiviikkona TV5:lla.

Prince Harry Interview: 60 Minutes on prinssi Harryn ensimmäinen haastattelu Amerikan televisiossa liittyen hänen uuteen muistelmateokseensa Varamies (Spare), joka on julkaistu tänään 16 eri kielellä. Toimittaja Anderson Cooper keskusteli Harryn kanssa sunnuntaina 8. tammikuuta CBS-kanavalla.

Haastattelussa Harry muun muassa avaa sitä, miksi hänen poistumisensa kuninkaallisesta perheestä on ollut niin julkinen prosessi.

– Joka kerta, kun olen yrittänyt tehdä jotain yksityisesti, on tullut tiedotustilaisuuksia, vuotoja ja tarinoita minua ja vaimoani vastaan. Perheen motto on ”älä koskaan valita, älä koskaan selitä”. Mutta se on vain motto, Harry kertoi Cooperille.

– He heittävät vettä myllyyn tai keskustelevat kirjeenvaihtajan kanssa. Kirjeenvaihtaja saa suoraa tietoa ja kirjoittaa tarinan. Lopuksi he sanovat ottaneensa yhteyttä Buckinghamin palatsiin saadakseen kommentin, vaikka koko tarina on tullut alkujaan palatsilta. Viimeisen kuuden vuoden ajan meille on sanottu “emme voi antaa lausuntoa suojellaksemme sinua…” Mutta näin toimitaan muiden perheenjäsenten kohdalla. Lopulta seuraa piste, jossa hiljaisuus on pettämistä, Harry sanoo.

Haastattelun jakelusta vastaa Paramount Global Content Distribution.

Prince Harry Interview: 60 Minutes
discovery+ ti 10.1. klo 19 alkaen
TV5 ke 11.1. klo 21

MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä tulevat viikonlopun uudet juontajat

Kuvassa: Antero Mertaranta, Ira Hammermann, Joanna Kuvaja ja Aki Linnanahde aloittavat uudistuneen Huomenta Suomi -ohjelman viikonlopun juontajina Kuvat: Onni Ojala / MTV Oy

MTV Oy on panostanut viime vuodet MTV Uutisten sekä uutis- ja ajankohtaisohjelmiensa kehitykseen. Nyt MTV:n aamuohjelma uudistuu: vahvasti mieliin painunut Huomenta Suomi palaa. Uuden vuoden alkaessa ajankohtaisohjelmasta voi nauttia arkisin ja viikonloppuisin. Viikonlopuissa nähdään uudet juontajat. 

MTV Oy haluaa olla merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja – herättää ja ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua. Tässä tehtävässä MTV Uutisilla on keskeinen rooli: MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmat tavoittavat viikossa parhaimmillaan 3,5 miljoonaa suomalaista, ja MTVuutiset.fi 2 miljoonaa suomalaista*. MTV panostaakin MTV Uutisten sekä uutis- ja ajankohtaisohjelmasisältöjensä kehitykseen tavoitteenaan tarjota parasta mahdollista uutispalvelua MTV Katsomossa, tv:ssä, MTVuutiset.fi:ssä ja MTV Uutiset -sovelluksessa.

MTV Uutisaamu uudistuu – Huomenta Suomi palaa

Huomenta Suomi oli alkaessaan 80-luvun lopulla yksi ensimmäisistä Pohjoismaisista aamu-tv-ohjelmista. Nyt MTV tuo suomalaisten aamuissa vahvasti läsnä olleen ohjelman takaisin:

“Olemme kuluneen vuoden aikana tutkineet MTV Uutisten brändiä, katsojien toiveita ja uutiskulutusta – jopa yli 66 % kyselytutkimuksemme vastaajista toivoi tutun Huomenta Suomi -uutisohjelmanimen paluuta. Tuomme mielellämme ikonisen ohjelmanimen takaisin samalla kun uudistamme aamuohjelman sisältöä katsojien toiveita kuunnellen“, kertoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Uuden vuoden alkaessa Huomenta Suomi jakaa tietoa ja nostaa ajankohtaiset aiheet keskusteluun sekä arkisin että viikonloppuisin.

“Uutiset, ajankohtaiset aiheet ja sää ovat edelleen aamuohjelman ydintä. Arkisin haluamme tarjota heti aamusta katsojille tietoa, mitä on tapahtunut yön aikana, varmistaa merkittävimpien uutisten esiin nostamisen ja avata alkavaa uutispäivää. Tuomme myös terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät aiheet yhä isommin esiin sekä kulttuuri- ja viihdeaiheet yhä vahvemmin käsittelyyn. Käsittelemme ajankohtaisia teemoja ja trendejä kiinnostavia vieraita haastattelemalla ja osallistamme katsojat uusin tavoin lähetyksiin”, kertoo Huomenta Suomen vastaava tuottaja Jouni Sipilä MTV:ltä.

“Viikonloppuisin käsittelemme eri aiheita hieman kevyemmällä otteella tuoden keskustelunaiheita aamukahvipöytiin ja taustoitamme viikon uutistapahtumia. Nostamme esiin ideoita vapaa-ajan viettoon, annamme vinkkejä esimerkiksi kuntoiluun ja ruoan laittoon, esittelemme viikonlopun ulkoilusäät ja vierailemme tapahtumissa. Viihteen ja kulttuurialan vieraat ovat mukana arkea pidempien haastatteluiden merkeissä”, jatkaa Huomenta Suomen viikonloppujen uutena tuottajana aloittava Kristoffer Ignatius.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla:  
arkisin: ma 9.1. alkaen klo 6.25 
lauantaisin ja sunnuntaisin: la 14.1. alkaen klo 8.55 

Lähteet:  
Finnpanel TV-mittaritutkimus ja TotalTV-mittaus (3+ vuotiaat). 
FIAM (Finnish Internet Audience Measurement). 

Jouluradion 20. juhlakautta siivittänyt entistäkin suurempi suosio

Jouluradion tekijät. Kuvaaja: Saku Soukka

Jouluradion 20. juhlakausi on lähtenyt entistä suuremman suosion siivittämänä liikkeelle. Jouluradion nettisivuilla on kauden alkaessa ja sen jatkuessa jälleen ollut enemmän kävijöitä kuin viime vuonna.

Joulurdion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen kertoo, että viime vuosina on tehty paljon uutta joulumusiikkia, konserttikiertueiden ja joulukonserttien puuttuessa. Tänä vuonna monet artistit ovat suunnanneet taas konsertoimaan, mikä näkyy hieman rauhallisempana levytuotantona.

“Jouluradio peräänkuulutti joitain vuosia sitten naisartistien esiinmarssia ja tasa-arvoa musiikkialalle. Iloksemme voimme sanoa, että tämän joulun kiinnostavimmat joulu-uutuudet tulevat naisartisteilta, jotka ovat rohkeasti ja laadukkaasti versioineet tunnettuja joululauluja”, Neuvonen sanoo.

Tänäkin vuonna Jouluradio on halunnut tukea ja tuoda esiin kotimaista musiikkia. Kanavaperheen uutuus “Uusi joulu” tarjoilee kuulijoille uutta tai uudelleen sovitettua joulumusiikkia. Pääkanavallakin uutta ja erilaista musiikkia kuullaan, mutta tuttujen ja rakastettujen joululaulujen mausteena.

“Jouluradio haluaa sekä palvella kuulijoita että toimia joulumusiikin äänenkannattajana. Siksi tänä vuonna panostamme kuulijoiden toiveiden toteuttamiseen ja toisaalta uusien artistien ja joululaulujen esittelemiseen. Tästä esimerkkinä Jouluradio 20-vuotiskonsertti, jossa nuoret artistit esittivät sekä uusia että vanhoja joululauluja.”

Tämän vuoden joulumusiikkitrendeinä Aura Neuvonen näkee akustisen musiikin, orkesterit, jousikvartetot, kamariorkesterit ja muut kokoonpanot kevyen musiikin artistien säestäjinä.

“Pidän tästä, ei mitenkään uudesta, tyylistä. Mielestäni orkesterisoittimet soveltuvat hyvin myös kevyemmän joulumusiikin säästämiseen”, Aura Neuvonen kertoo.

Joululaulupäivänä 15.12. on taas lupa laulaa

Torstaina joulukuun 15. päivänä vietetään jälleen Jouluradion kuusi vuotta sitten käynnistämää kansallista Joululaulupäivää. Joululaulupäivänä lauletaan nyt seitsemättä kertaa.

Joululaulupäivän slogan #lupalaulaa kertoo, että jokainen suomalainen saa laulaa täysin palkein. Joululaulupäivä kannustaa jokaista laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee. Joululaulupäivän idea on itse järjestää joululaulutapahtuma tai vain lurauttaa itse laulu ja napata muutkin mukaan laulamaan.

Säestystä lauluunsa kaipaaville Jouluradiossa soi koko päivän ajan helposti yhteislaulettava, tutuista joululauluista koostuva soittolista. Jouluradion päämajassa Redin Sillalla kuullaan kaksi striimattua joulukonserttia kello 15 esiintyy Antti Autio ja kello 17 Tuija Rantalainen.

Jouluradio20 kolmeosainen podcast-sarja kertoo Jouluradion tarinan, sen miten siitä tuli vahva mediabrändi ja selvittelee joulumusiikin lumoa. Podcastia voit kuunnella täältä.

Jaa Joululaulupäivän tunnelmia somessa käyttämällä hashtageja #lupalaulaa ja #joululaulupäivä.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soivaa pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa lähes koko Suomessa. Kymmenen eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen.

Lisätietoja: www.jouluradio.fi

Kuusijuhla viihdyttää katsojia jouluaattona ja vuotta vaihdetaan tähtiartistien seurassa Ylen kanavilla

Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen juontavat Kuusijuhlan.

Joulu ja vuodenvaihde ovat täynnä toinen toistaan säkenöivämpiä ohjelmia. Kuusijuhla on jouluaaton lämminhenkinen, viihdyttävä ja osallistava hyvän mielen ohjelma, jonka puikoissa ovat Puoli seitsemän -ohjelmasta tutut juontajat Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen.

Ohjelman aikana vieraillaan eri paikkakunnilla, haetaan kuusi ja kuullaan perinteisen joulupöydän antimien historiasta, nähdään upeita joulukoteja, tavataan hyvää tekeviä ihmisiä sekä tietysti joulupukki. Päivä on täynnä myös karvaisia kavereita, kun tapaamme muun muassa pentuliven shibat, seniorikoiria sekä instajulkkis Antero-sian.

Aaton aikana esiintyvät mm. Nelli Matula,Tuomari Nurmio, Tuure Kilpeläinen, Ilta, Elise-Juliette ja  Yona. Kuusijuhlan bändiä johtaa Leri Leskinen mukanaan Lauri Porra, Risto Niinikoski, Mikko Mäkinen ja Timo Kämäräinen. Ohjelmaan voi kuka tahansa myös lähettää jouluterveisiä ja -kuvia. Iiro Rantala ja Ville Ranta improavat musiikki-kuvateoksia katsojien joulumuistoista.

Jos joululahja ovat vielä hankkimatta, auttaa Kuusijuhlan Lahjakone valitsemaan!

Kuusijuhla 24.12. Yle TV1 ja Yle Areena klo 12.10 alkaen

Vuosi vaihtuu Helsingin kansalaistorilla
31.12.Yle TV2 ja Yle Areena klo 22.50–00.30

Vuosi vaihtuu kolmen vuoden jälkeen Helsingin ydinkeskustassa Kansalaistorilla yhdessä kymmenien tuhansien muiden kanssa. Juhlakonsertti lämmitellään alkuun Paha Vaanii -DJ-duon tahtiin klo 22.30 alkaen. Konsertin esiintyjäkavalkadin aloittaa Emma-palkittu F ja kovassa nosteessa oleva Hassan Maikal, joita seuraa pormestari Juhana Vartiaisen uudenvuodentervehdys.

Tänä vuonna juhlakonsertin pääesiintyjät ovat harvinaisen yhteiskeikan tekevät Isac Elliot ja Cledos. Illan aikana lavalle nousevat mm. BEHM, william ja DAVI. Illan kruunaa Helsingin keskustan taivaan värittävä ilotulitus. Kaupungin yhteisen ilotulituksen jälkeen juhlat jatkuvat Kansalaistorilla Paha Vaanii -DJ-duon soittaman kotimaisen musiikin tahdittamana klo 00.30 asti.

Emma Karasjoen ja Gogi Mavromichaliksen juontama juhlakonsertti, ilotulitukset ja yleisön tunnelmia välitetään suorana Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 22.50–00.30. Osallistua voi myös chatin kautta, jonka hostaa Henkka Remes.

Joulun tähtitarinoita
24.12. Yle Fem klo 18.35 ja Yle Areena

Yle Lapset tarjoaa joulun kunniaksi kavalkadin animaatiofilmejä, jotka pohjautuvat sekä pohjoismaisten rakastetuimpien lastenkirjailijoiden teoksiin että kansantaruihin. Noin tunnin mittainen potpuri Joulun tähtitarinoita iloittelee eri animaatiotekniikoilla ja -tyyleillä. Elokuvalliset animaatiofilmit on tuotettu pohjoismaisilla studiolla.

Suomesta seitsemän filmin kokonaisuudessa on kaksi tuotantoa. Nämä ovat Muumien jouluspesiaali Joulu saapuu Muumilaaksoon ja Mauri Kunnaksen joulutarina Kaikkein paras lahja. Tarinat on koottu yhteen skandinaaviseen mytologiaan pohjautuvalla kehystarinalla, jossa lumen lapset esittelevät teokset. Muut Joulun tähtitarinoissa nähtävät ohjelmat: Ennätys, Joulukenkä, Pikku-Makko, Kaikkein paras lahja, Sikopaimen ja Kettu ja tonttu.

Elämäni Biisin uuden vuoden erikoisjakso
31.12. Yle TV1 ja Yle Areena klo 21.00

Elämäni Biisi täyttyy glitteristä, kun ohjelman erikoisjaksossa otetaan uusi vuosi vastaan biletunnelmissa! Vieraiksi saapuvat laulajalegenda Eini, näyttelijä Joonas Nordman, kapellimestari Eeva Kontu, muusikko Paul Elias sekä imitaattori Jarkko Tamminen. Ihastuttava Katja Ståhl juontaa ja Elämäni Biisin orkesteri säestää Kalle Torniaisen johdolla. Ohjelma katsottavissa Yle Areenassa toistaiseksi.

Yle Perjantain joulusarja: Ikuinen joulu
1/3 24.12. Yle TV1 klo 20.18
2/3 Yle TV1 klo 17.45
3/3  6.1. TV1 klo 16.40

Neljä toisilleen tuntematonta ihmistä kokoontuu pöydän ääreen miettimään joulun, uudenvuoden ja loppiaisen merkitystä. Ruuan lisäksi tarjolla on hulvattomia esiintymisiä. Yle Perjantain Ikuinen joulu -sarjaan ilmoittautui lähes sata innokasta tulijaa, joiden joukosta löytyi mukaan neljä värikästä persoonaa. Maisa Huusko, 31, ei voi sietää joulua ja uskonnollinen Pertti Maja, 61, vaalii perinteitä hartaasti. Hasan Khademi, 25, ei muslimina varsinaisesti vietä joulua, kun taas joulua rakastava Henna Hännikäinen, 33, pukee tonttulakin päähänsä jo lokakuussa. Yle Areenassa kaikki jaksot 21.12. klo 00.01

Muista myös nämä jouluiset sisällöt:
Joulun perhe-elokuvien paketti Yle Areenassa (15.12.), paketissa on mukana useita kotimaisia suosikkeja, kuten Heinähattu ja Vilttitossu, Ella ja Kaverit sekä Ailo – pienen poron suuri seikkailu. Joulupöytä on katettu Strömsössä, kun jouluviikon alkupuolella nähdään suora Joulun kalaherkut Strömsössä -kokkausohjelma (19.12), Joulupukin Kuuma linja ottaa vastaan lasten puheluita aattoaamuna (24.12.). Uusi SVT:n hullunkurinen jouludraamakomedia Vihdoinkin! viihdyttää joulupäivästä alkaen (25.12.), ja Ylen taltioimista joulukonserteista pääsee nauttimaan laajalla skaalalla joulunpyhinä.

Elämäni Biisi -illat alkavat 27.8. – mukaan kolme uutta tähtisolistia!

Elämäni Biisin neljännellä kaudella on luvassa muutoksia artistikattaukseen. Tällä kaudella vieraiden valitsemia kappaleita tulkitsee seitsemän laulajaa.

Mukana jatkavat Diandra, Irina, Kasmir ja Arja Saijonmaa. Tauolle jäävät Pepe Willberg ja Jarkko Ahola. Kyse on niin kovista tekijöistä, että korvaamaan on valittu peräti kolme uutta artistia: JP Leppäluoto, Jore Marjaranta ja Tero Vesterinen.

Tero Vesterinen luotsaa ahkerasti keikkailevaa, peräti kymmenenhenkistä Vesterinen Yhtyeineen -bändiä. Biisinikkari kertoo, että hän ei ole vielä näyttänyt levyillään aivan kaikkea osaamistaan. Elämäni Biisin uudella kaudella Tero lupaa esitellä katsojille uusia puolia itsestään.

”Se jää sitten nähtäväksi, kuinka hyvin niissä onnistun”, nauraa Tero, samalla kun lupaa laittaa kaikkensa peliin.

Kuriositeettina katsojille kerrottakoon, että Elämäni Biisin taustalaulaja Jepa Lambert kuuluu Vesterisen bändin kokoonpanoon. Pitkään yhdessä esiintynyt kaksikko pääsee siis näyttämään taitojaan nyt myös suoriin tv-lähetyksiin.

JP Leppäluoto tunnetaan parhaiten heavylaulajana, mutta samettiääniseltä tulkitsijalta kuullaan myös muunlaista musiikkia tulevalla kaudella.

”Kun minua pyydettiin mukaan ohjelmaan, ihmettelin, että tapahtuuko tämä oikeasti. Olen kieltäytynyt monesta ohjelmasta, joka ei ole mielestäni liittynyt tarpeeksi musiikkiin, mutta Elämäni Biisiä fanitin jo valmiiksi. Minua ei todellakaan tarvinnut houkutella”, sanoo Leppäluoto.

Komeaääninen Jore Marjaranta tuli 1990-luvulla tutuksi Leningrad Cowboysien riveistä. Sen jälkeen soolouraa tehneen artistin ääni on soinut mm. usean suosikkielokuvan tunnusbiisissä. Hiljattain tamperelaistunut artisti kertoo, että myös hän lähti heti mukaan, kun pyydettiin.

”Se, että pääsee esiintymään näin taitavan bändin kanssa, on haaste, josta vain hullu kieltäytyisi. Tässä ohjelmassa on ylitettävä itsensä, ja otan sen haasteen vastaan innolla.”

10 suoraa lähetystä, 2 erikoisjaksoa

Bändiä luotsaa tuttuun tapaan Kalle Torniainen, ja illan emäntänä toimii Katja Ståhl. Hänen vieraakseen saapuu kiinnostavia vieraita elämän eri alueilta. Tällä kaudella elämänsä biisin paljastavat mm. Hector, Katri Helena, Millariikka Rytkönen, Jani Toivola, Juha Itkonen ja Kike Elomaa.

Ensimmäisen jakson vieraaksi saapuvat politiikan tutkija Mika Aaltola, jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola, näyttelijät Essi Hellen ja Kiti Kokkonen sekä keihäslegenda Antti Ruuskanen.

Tampereen Mediapoliksesta suorana lähetyksenä esitettävä ohjelma nähdään kymmenenä peräkkäisenä lauantai-iltana. Lähetykset ovat yleisötapahtumia, joihin on mahdollista ostaa lippuja. Kotikatsomosta voi osallistua suorien lähetysten aikana Yle.fi-sovelluksella Elämäni Biisi -kotipeliin.

Suorien lähetysten jälkeen on luvassa vielä kaksi nauhoitettua erikoisjaksoa. Niistä ensimmäisessä rauhoitutaan viettämään pyhäinpäivää ja jälkimmäinen polkaisee bileet pystyyn uuden vuoden aaton kunniaksi.

Elämäni Biisi on pokannut kahtena peräkkäisenä vuonna Kultaisen Venlan vuoden parhaana musiikkiviihdeohjelmana. Viime jouluna se tavoitti miljoonayleisön pääministerijaksollaan. Ohjelmaformaatti on myyty myös ulkomaille. Liettuassa on juuri saatu päätökseen toisen kauden kuvaukset. Monen maan kanssa neuvotellaan suosikkiohjelman tekemisestä heidän kielellään.

Elämäni Biisin Ylelle tuottaa Yellow Film & TV.

Elämäni Biisi 4. kausi 27.8.2022 alkaen Yle TV1:ssä lauantaisin klo 21.05

Suosikkisarja AIKUISET tulee päätökseensä – viimeinen kausi julkaistaan Yle Areenassa 12. syyskuuta

Kaikki hyvä loppuu aikanaan! Kolmella Kultaisella Venlalla palkittu komediasarja AIKUISET päättyy 10-osaiseen kolmanteen kauteen, joka julkaistaan Yle Areenassa 12.9.

Kolmannella kaudella bestikset Oona ja Arttu yrittävät löytää oman paikkansa menestyspaineiden ja on-off-ihmissuhteiden keskellä. Kriiseilyn lisäksi bailataan aamuun asti, etsitään minttuviina-stashiä, pussaillaan ja vietetään Kallion parasta hot girl summeria.

AIKUISET on luonut käsikirjoittaja Anna Brotkin ja ohjannut Anna Dahlman. Sarja voitti vuoden 2022 Kultainen Venla -gaalassa parhaan komediasarjan, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan ohjauksen palkinnot.

“Viiden kirjoitusvuoden aikana olen viettänyt työhuoneellani tuhansia tunteja sarjan hahmojen kanssa, joten heistä on tullut minulle kuin ystäviä, ja siksi luopuminen tuntuu haikealta – kuin hyvästelisi oikean ihmisen. Kolmannen kauden kirjoittamiseen liittyi paljon iloa, mutta myös luopumisen tuskaa ja paineita onnistumisesta”, Anna Brotkin kuvailee.

“AIKUISTEN kolmas kausi on ollut mulle mahdollisuus sukeltaa vielä kerran Kallion kesään ja nuoruuteen. Halusimme, että AIKUISET jää tähän ”kaikki vielä vähän hakusessa” -elämänvaiheeseen. Sillä elämänvaiheella on itsessään arvo, eikä
siitä tarvitse valmistua”, ohjaaja Anna Dahlman sanoo.

Anna Airola: “Sain olla hauska, typerä ja sekoboltsi”

Sarjan päähenkilöitä Oonaa ja Arttua näyttelevät Anna Airola ja Elias Salonen. Molemmat ovat AIKUISET-taipaleensa aikana kasvaneet aloittelevista teatterikorkeakoululaisista kysytyiksi ammattinäyttelijöiksi.

“Tein AIKUISISSA ensimmäisen merkittävän roolini, ja siksi se on ollut mulle kokemuksena tosi tärkeä. Kasvoin isoksi (en aikuiseksi hehheh) Oonan kanssa samaan tahtiin, ja tuntuukin aika haikealta jättää Oona, vaikka surutyön teinkin jo viime kesänä kuvausten jälkeen. Rakastin näytellä tässä sarjassa. Sain olla hauska ja typerä ja sekoboltsi. Sain kokeilla kaikkea, olla ihan liikaa ja räiskiä menemään”, Anna Airola iloitsee.

Arttua näyttelevä Elias Salonen on samoilla linjoilla:

“AIKUISET on ollut mulle valtavan tärkeä ja rakas proggis. Kun saatiin Annan kanssa Oonan ja Artun roolit, oltiin Teakin ykkösellä. Nyt kun sarjan vika kausi tulee ulos, ollaan just valmistuttu näyttelijöiksi. Tuntuu, että olen kasvanut aikuiseksi Artun kanssa samaan aikaan, ja siksi nyt on täydellinen aika viedä sarja maaliin. Kolmoskauden tekeminen oli yhtä ihanaa kuin aiempien, ja en malta odottaa että pääsette näkemään sen!”

Airolan ja Salosen lisäksi sarjan keskeisissä rooleissa kolmannella kaudella nähdään Mikko KauppilaMiro LopperiVille MyllyrinneCarlos OrjuelaLinnea LeinoBiniyam SchellingAksa KorttilaEppu PastinenErina Giuseppe Francesco ja Joonas Nordman.

AIKUISTEN ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin vuonna 2019, spesiaalijaksot vuonna 2020 ja toinen kausi vuonna 2021. Ne ovat kaikki katsottavissa Yle Areenassa.

Sarjan on Ylelle tuottanut Yellow Film & TV.

AIKUISET kolmas ja viimeinen kausi Yle Areenassa 12.9.2022 ja Yle TV2:ssa 12.9. alkaen arki-iltaisin n. klo 22

Oletko ihmetellyt tv-ruutuun ilmestynyttä valikkoa? Tästä on kyse!

Ylen, MTV:n ja Sanoman tv-kanavilla on otettu käyttöön uusi HybridiTV-valikko, jonka kautta HybridiTV-palvelut ovat paremmin löydettävissä. Löydät tutut palvelut suoraan näppärästi punaista nappia painamalla käynnistämättä erillisiä sovelluksia. HybridiTV-palveluiden käyttöaste on kasvanut merkittävästi uuden valikon myötä.

Valikosta näkyy kanavalle tultaessa meneillään oleva ohjelma ja kehote painaa kaukosäätimen punaista nappia. Kaukosäätimen punaista nappia painamalla saat näkyville kanavan lisäpalvelut esimerkiksi tv-yhtiön suoratoistopalvelun kuten Yle Areena, Ruutu ja MTV Katsomo. Löydät myös ohjelmaoppaan, Aloita alusta -palvelun sekä ohjelmien yhteydessä olevat sovellukset kuten The Voice of Finlandin & Putouksen äänestyspalvelut. HybridiTV-palvelut tarjotaan osana tv-kanavia, joten tarjolla olevat palvelut vaihtelevat myös kanavittain.

Digita kehittää jatkuvasti yhdessä mediayhtiöiden kanssa HybridiTV-palveluita, jotka rikastuttavat katsomiskokemusta vain kaukosäätimen napin painalluksella. HybridiTV tuo internetin vuorovaikutteiset ominaisuudet myös televisioon. Avain palveluihin on uusittu HybridiTV-valikko.

HybridiTV-palvelut ovat saatavilla kaikkialla Suomessa Digitan AntenniTV:ssä ja kaikissa suurimmissa kaapeli-tv-verkoissa. Uudistus näkyy tällä hetkellä 1,3 miljoonassa tv:ssä. HybridiTV-palvelut toimivat uudehkoissa äly-tv-laitteissa, riittää vain, että kytket television nettiin.

C Moren heinäkuun kärkitärpit: fantasiadraama Anomalia, P-Valleyn odotettu toinen kausi, Agatha Raisinin uusi kausi, brittisarja Holding, Callboys-komediasarja, dokumentti Searching for Michael Jackson’s Zoo sekä urheilussa mm. Viron ralli

Heinäkuussa C Moreen saadaan taas tuhti annos draamasarjauutuuksia, rakastettuja brittidekkareita sekä huippuleffoja. Lomakaudella hemmotellaan myös moottoriurheilun ystäviä, kun MM-rallin lisäksi käynnistyy rallicrossin MM-sarja. Poimimme C Moren laajasta ohjelmakirjastosta vinkkejä myös sadepäivien katselumaratoneja varten.

SARJOJA: mm. valloittava musikaalikomedia Zoey’s Extraordinary Playlist, australialainen draamakomedia Kimppakämppä, Walter Presents -kokonaisuuteen kuuluvat sveitsiläinen Anomalia ja belgialainen Callboys sekä BritBoxin sarjat SS-GB, Agatha Christie’s Partners in Crime, Holding ja Outnumbered.

ELOKUVIA: mm. brittidokumentti Searching for Michael Jackson’s Zoo, elämäkerrallinen musiikkidraama Rocketman, norjalainen jännitysdraama North Sea sekä Oscar-palkitun Spike Jonzen ohjaama ja käsikirjoittama tieteisdraama Her.

URHEILUA: mm. Viron MM-rallissa Rovanperä ja Lappi mukana taistossa, rallicrossin MM-sarja alkaa Ruotsin sekä Saksan kilpailuilla, Extreme E -sarjan kauden toinen osakilpailu Italiassa, kuusi turnausta WTA-tennistä

OHJELMAKIRJASTON AARTEITA: mm. C More -alkuperäissarjat Ratamo ja Sanctuary, ystävyksistä kertova draamasarja Run the World, suosittu komedia Schitt’s Creek, brittisarja Mennyt maailma sekä elokuvat Booksmart ja The Hustle.

Anomalia, kausi 1
4.7. suoratoistopalvelussa
Myös C More Series -kanavalla

Sveitsiläinen fantasiadraama Walter Presents -kokonaisuudesta punoo yhteen yliluonnollisuutta sekä tiedettä. Hiljattain eronnut huippuneurologi Valérie Rossier muuttaa takaisin esi-isiensä kotiin poikansa Lucasin kanssa ja aloittaa työt entisen opettajansa johtamalla yksityisklinikalla. Juuri kun Valérien elämä on asettumassa uomiinsa alkavat he Lucasin kanssa nähdä näkyjä. Oudot tapahtumat paljastavat Velérien todellisen perinnön sekä hänen perheensä traagisen historian. Sarjan kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

P-Valley, kausi 2
5.7. suoratoistopalvelussa
Myös C More Series -kanavalla

Hittisarjan odotettu toinen kausi alkaa. P-Valley kertoo syvällä Mississippin suistoalueella sijaitsevan suositun strippiklubin työntekijöistä. Toisella tuotantokaudella klubi kamppailee pysyäkseen auki pandemian aikana ja koko kaupunki yrittää selviytyä kollektiivisista traumoista. Kilpailu kiristyy klubilla, kun uudet kyvykkäät esiintyjät valtaavat tilaa. Sarjasta julkaistaan yksi jakso viikossa.

Zoey’s Extraordinary Playlists, kausi 2
6.7. vain suoratoistopalvelussa

Valloittavan musikaalikomedian toinen kausi nuoresta San Franciscossa asuvasta Zoeysta, jolle kehittyy omalaatuinen supervoima. Hän osaa lukea ympäristönsä ajatuksia laulujen ja popmusiikin kautta. Mutta onko kyseessä lahja vai kirous? Sarjaa julkaistaan ensimmäisellä viikolla neljä jaksoa kerralla, jonka jälkeen kolme jaksoa viikossa.

Battle of Britain: Three Days that Saved the Nation
6.7. vain suoratoistopalvelussa

BritBoxin uusi kolmiosainen dokumenttisarja kriittisestä ilmataistelusta, joka muutti toisen maailmansodan kulkua. Dokumentin kaikki kolme osaa julkaistaan kerralla.

Fitz ratkaisee, kaudet 1–3
6.7. vain suoratoistopalvelussa

Robbie Coltrane tähdittää kriitikoiden ylistämää BritBoxin rikosdraamaa. Hän on Fitz, etevä ja sanavalmis rikospsykologi, jolla on omat heikkoutensa. Manchesterin poliisi käyttää häntä apunaan rikollisten profiloinnissa ja epäiltyjen kuulusteluissa. Omine alkoholi- ja peliongelmineenkin Fitz porautuu hämmästyttävällä taidolla suoraan kohteidensa sisimpään.

Isä Brown ja hänen laumansa, kausi 8
6.7. vain suoratoistopalvelussa

Kirjailija GK Chestertonin tarinoiden inspiroiman BritBox-sarjan kahdeksas kausi, jossa katolisen seurakunnan empaattinen pappi ratkoo monenlaisia rikoksia kuvitteellisessa Kemblefordin kylässä – yleensä silloin, kun tapaukseen liittyy hänen seurakuntansa jäseniä, kun olosuhteet herättävät hänen kiinnostuksensa tai kun hän saa suoran avunpyynnön. Häntä avustavat seurakuntasihteeri ja taloudenhoitaja.

Joanna Lumley’s Britain, kausi 1
6.7. vain suoratoistopalvelussa

Englantilainen näyttelijä Joanna Lumley on viettänyt koko elämänsä matkustellen ympäri maailmaa ja vieraillen eksoottisissa kohteissa. Tässä BritBoxin sarjassa Joanna tekee tähän mennessä henkilökohtaisimman matkansa tutkiessaan oman kotimaansa ihmeitä. Sarjan kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

SS-GB, kausi 1
6.7. vain suoratoistopalvelussa

BritBoxin viisiosainen minisarja, jossa etsivä tutkii murhaa Saksan miehittämässä Englannissa, rinnakkaisuniversumissa, jossa natsit voittivat toisen maailmansodan. Sarjan pääosassa nähdään Sam Riley (Maleficent – Pahatar). Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Kate Bosworth (The I-Land), Maeve Dermody (The Beast Must Die) ja Lars Eidinger (Babylon Berlin). Kauden kaikki viisi jaksoa julkaistaan kerralla.

Minkä taakseen jättää, kausi 4
6.7. vain suoratoistopalvelussa

Minkä taakseen jättää on palkittu rikossarja, jossa Lontoon rikostutkijat, rikosylikomisario Cassie Stuart (Nicola Walker) ja rikoskomisario Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar), ovat ottaneet tehtäväkseen selvittää ratkaisemattomien murhien ja mahdottomilta tuntuvien tapausten mysteerit. Moderni poliisikaksikko avaa rikostapaukset uudelleen kaivaakseen esiin vuosia haudattuna olleen totuuden. BritBox-rikosdraaman neljännen kauden kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

Kimppakämppä, kaudet 1–2
11.7. suoratoistopalvelussa
Myös C Moren kanavilla

Kotimaassaan Australiassa valtavan suosittu draamakomediasarja Kimppakämppä kertoo siitä, kun viisi toisilleen tuntematonta tapaa ystävän häissä ja päättää ostaa yhdessä talon. Sarjassa seurataan kunkin päähenkilön elämän eri vaiheita, joihin mahtuu muun muassa avioero ja vakava sairaus. Jaksoja julkaistaan kaksi viikossa.

Holding, kausi 1
13.7. vain suoratoistopalvelussa

BritBoxin uusi draamakomedia, joka pohjautuu Graham Nortonin samannimiseen romaaniin. Tarina kertoo irlantilaisesta poliisikersantista, joka piileskelee ihmisiltä vuoristoisella syrjäseudulla. Hänen päivänsä pitävät sisällään lohtusyömistä sekä ei niin innostavaa poliisin työtä. Sarjan pääosassa nähdään Game of Thronesissakin näytellyt Conleth Hill. Neliosaisen sarjan kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

Outnumbered, kaudet 1–5
13.7 vain suoratoistopalvelussa

BritBoxin komediasarjassa etelälontoolainen pariskunta yrittää selviytyä kolmen riehakkaan lapsen kasvatuksesta. Perheen vanhin poika kärsii kasvukivuista ja noloista vanhemmista, keskimmäinen lapsi on patologinen valehtelija, ja nuorin lapsi on erittäin utelias ja yleensä yllättää vanhempansa täysin. Sarjasta julkaistaan kaikki viisi kautta kerralla.

Scott and Bailey, kaudet 2–5
13.7. vain suoratoistopalvelussa

Etsivät Scott ja Bailey selvittävät rikoksia Manchesteriin sijoittuvassa BritBoxin poliisisarjassa. Kaudet 2-5 julkaistaan kerralla.

Callboys, kausi 1
18.7. suoratoistopalvelussa
Myös C More Series -kanavalla

Walter Presents -kokonaisuuteen kuuluva belgialainen draamakomedia, joka pyörii kolmen miesprostituoidun ja heidän sihteerinsä seikkailujen ympärillä. Sarjan ensimmäisen tuotantokauden kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

Agatha Christie’s Partners in Crime, kausi 1
20.7. vain suoratoistopalvelussa

BritBoxin sarja avioparista, Tommy ja Tuppence Beresfordista, jotka ratkaisevat mysteereitä 50-luvun kylmän sodan Britanniassa. Pääosissa David Walliams (Pikku-Britannia) sekä Jessica Raine (Ilmiantaja, Patric Melrose).

Gardeners’ World, kaudet 6–7
20.7. vain suoratoistopalvelussa

Britannian pitkäikäisimmässä puutarhaohjelmassa asiantuntijat antavat kasvien ja kukkien kasvatukseen sekä hoitoon liittyviä vinkkejä ja neuvoja.

Erikoisjoukkue, kaudet 6–7
27.7. vain suoratoistopalvelussa

Erikoisjoukkue seuraa turvallisuuspalvelu MI5:n ja sen eliittivakoojien jännittävää maailmaa. Joukko tekee töitä kellon ympäri suojellakseen maata järjestäytyneeltä rikollisuudelta, terroriteoilta ja suurlähetystön saarroilta. Sarjan vierailevina tähtinä nähdään lukuisia suosittuja näyttelijöitä.

Durrellin perhe, kaudet 1–4
27.7. vain suoratoistopalvelussa

Draamakomediasarja perustuu Durrellin perheen tosielämän tapahtumiin heidän asettuessaan Englannista Kreikkaan. BritBox tarjoaa neljän tuotantokauden kaikki jaksot kerralla katsottavaksi.

Shetlandsaarten murhat, kausi 5
27.7. vain suoratoistopalvelussa

Palkitun rikoskirjailija Ann Cleevesin menestyskirjoihin perustuva Shetlandsaarten murhat seuraa komisario Jimmy Pereziä ja hänen tiimiään, jotka tutkivat rikoksia Skotlannin mantereen pohjoispuolella sijaitsevassa tiiviissä saariyhteisössä. Syrjäisessä ja karussa ympäristössä tiimi joutuu tukeutumaan kekseliäisiin poliisityön käytäntöihin. Sarja kuuluu BritBoxin sisältöihin.

Agatha Raisin, kausi 4
28.7. vain suoratoistopalvelussa

Kirjailija Marion Chesneyn, salanimeltään M. C. Beatonin, kirjoihin perustuva sarja palaa uuden neljännen tuotantokauden jaksoin. Murhamysteereistä kertovassa dekkarisarjassa PR-nainen vetäytyy uneliaaseen maalaiskylään, missä hän ajautuu harrastelijaetsiväksi. Kahdeksan jaksoa, uusia jaksoja torstaisin ja perjantaisin.

ELOKUVIA – KÄRKITÄRPIT

Her
1.7. suoratoistopalvelussa
Myös C More First – ja C More Stars -kanavilla

Oscarilla palkittu Spike Jonzen ohjaama ja käsikirjoittama kiitetty tieteisdraama kertoo masentuneesta ja sydänsuruisesta Theodore Twomblysta (Joaquin Phoenix), joka löytää lohtua uuden käyttöjärjestelmän naisäänestä (Scarlett Johansson). Heidän välilleen muodostuva yhteys syvenee rakkaustarinaksi. USA 2013.

Superbad
1.7. vain suoratoistopalvelussa

Menestyskomedia kahdesta kömpelöstä teinistä, jotka yrittävät saada käsiinsä alkoholia vuoden tärkeimpiä bileitä varten. Päärooleissa Michael Cera ja Johan Hill. USA 2007.

El Mariachi
2.7. suoratoistopalvelussa
Myös C More First – ja C More Stars -kanavilla

Robert Rodriguezin käsikirjoittama ja ohjaama toimintaelokuva 90-luvulta, jossa nuorta muusikkoa erehdytään luulemaan roistoksi, jolla on kitarakotelo täynnä aseita. Kehuttu filmi palkittiin muun muassa Sundancen elokuvajuhlilla yleisön suosikkielokuvana. Meksiko/USA 1992.

Searching for Michael Jackson’s Zoo
7.7. suoratoistopalvelussa
Myös C More First – ja C More Stars -kanavilla

Tunnettu näyttelijä ja toimittaja Ross Kemp matkustaa Yhdysvaltoihin selvittämään, mitä tapahtui Michael Jacksonin Neverland-kotitilalla sijainneelle eläintarhalle tähden kuoleman jälkeen. UK 2021.

Rocketman
14.7. vain suoratoistopalvelussa

Elämäkerrallinen musiikkidraama Elton Johnin läpimurtovuosista. Pääroolissa nähdään Taron Egerton, joka myös laulaa itse elokuvassa. Elokuva on voittanut parhaan alkuperäiskappaleen Oscar-palkinnon. UK 2021.

Margareeta: Pohjolan kuningatar
22.7. suoratoistopalvelussa
Myös C More First – ja C More Stars -kanavilla

Historiallinen draamaelokuva kuningatar Margareetasta, joka kuului Euroopan merkittävimpiin hallitsijoihin 1300–1400-lukujen taitteessa. Elokuvassa Margareeta on yhdistänyt Tanskan, Norjan ja Ruotsin pohjoismaiseksi unioniksi, jota hän hallitsee adoptiopoikansa kuningas Erikin kautta. Kuningatar alkaa suunnitella avioliittoa Englannin prinsessa Filippan sekä adoptiopoikansa välille puolustaakseen valtakuntaansa uhkaavilta vihollisilta. Tanska 2021.

North Sea
29.7. yksinoikeudella vain C More -suoratoistopalvelussa

Öljynporauslautta uppoaa dramaattisesti ja täysin yllättäen Norjan rannikolla. Tutkijat yrittävät epätoivoisesti selvittää, mitä tapahtui, kunnes tutkinnassa käy ilmi, että lauttaturma on vasta alkua jollekin vielä vakavammalle. Norja 2021.

Breaking News in Yuba County
29.7.  suoratoistopalvelussa
Myös C More First – ja C More Stars -kanavilla

Draamakomediassa yksinäinen vaimo hautaa kuolleen pettäjämiehensä ja ilmoittaa hänet kadonneeksi. Nainen saa tapauksen myötä julkisuutta, josta hän iloitsee samalla kun poliisi ja yhteiskunta luulevat, että hänen kuollut miehensä on vain kadoksissa. Elokuvassa pääosissa nähdään Allison Jannye ja Mila Kunis. USA 2021.

Sadepäivinä tai heinäkuun helteillä voi viilentyä C Moren laajan kirjastotarjonnan parissa. Palvelustamme löytyy monenlaisia helmiä, joista jokainen varmasti löytää mieleistään katsottavaa.

Below Deck 

Hayun suosikkisarjoissa Below Deck ja Below Deck Down Under seurataan luksusjahdin nuoren miehistön railakasta elämää merellä. Katsottavissa Below Deckin kaudet 6–9 sekä Below Deck Down Under -sarjasta kausi 1.

Mennyt maailma

Evelyn Waughn’n romaanin palkitussa tv-sovituksessa Oxfordissa opiskeleva Charles Ryder tutustuu nuoreen aristokraattiin, Sebastian Flyteen. Myöhemmin armeijan upseerina työskentelevä Charles saapuu joukkoineen suureen kartanoon, joka on Sebastianin perheen koti. Charlesin mieleen palaavat muistot nuoruudesta, rakkaudesta ja elämästä sekä uskosta ja ahdistuksesta. BritBox-sarjan pääosissa nähdään Jeremy Irons ja Anthony Andrews. UK 1981.

Million Dollar Listing Los Angeles

Suositut, nuoret kiinteistönvälittäjät kartuttavat omaisuuttaan myymälä kysyttyjä koteja Yhdysvaltojen varakkaimmilla asuinalueilla. Katsottavissa kaudet 8–13.

Moonshine

Kanadalainen komediasarja viidestä riitaisasta sisaruksesta, jotka taistelevat perheyrityksen, ränsistyneen lomakeskuksen, hallinnasta Nova Scotiassa. Kanada 2021.

Oi ihana toukokuu

Rakastettu brittisarja seuraa Larkinin klaanin seikkailuja maaseudulla 50-luvun Englannissa. BritBoxin lämminhenkisessä sarjassa näyttelevät muun muassa Pam Ferris, David Jason ja Catherine Zeta-Jones. Katsottavissa kaudet 1-3. UK 1991-1992.

C More -alkuperäissarja Pietarin kapellimestari

Ruotsalainen jännitysdraama nuoresta, Moskovassa työskentelevästä finanssihai Tom Blixenistä (Adam Pålsson), joka joutuu yhtäkkiä mukaan koston, petoksen ja kuoleman kierteeseen. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Aleksi Bardy ja Mia Ylönen. Sarjassa näyttelee myös suomalainen Linda Zilliacus. Ruotsi 2017.

Pidätä henkeä

Ruotsalaisessa nuorisosarjassa seurataan kolmea teiniä, jotka tulevat aivan eri maailmoista ja tapaavat tapahtumarikkaalla kesäleirillä. Ruotsi 2021.

Päivä päivältä

Solsidanista tutun Felix Herngrenin ohjaama draamakomedia kirjavasta joukosta ihmisiä, jotka lähtevät unohtumattomalle asuntoautomatkalle läpi Euroopan täyttääkseen viimeisen toiveen. Ruotsi 2022.

Run the World

Amerikkalainen draamakomediasarja neljästä Harlemissa asuvasta naisesta, jotka pitävät aina yhtä ja tukevat toisiaan samalla, kun he uneksivat maailmanherruudesta. Rooleissa Amber Stevens West (Criminal Minds), Andrea Bordeaux (NCIS: LA), Bresha Webb (Marlon) ja Corbin Reid (How to Get Away with Murder). USA 2021.

C More -alkuperäissarja Ratamo

Vuonna 2017 valmistunut kotimainen vakoilutrilleri, jossa Suomen valtion turvallisuus vaarantuu tietovuodon myötä, ja epäiltyä etsitään kuumeisesti. Sarjan pääosassa nähdään Samuli Vauramo.

C More -alkuperäissarja Sancturary

Ruotsalainen kahdeksanosainen jännityssarja Helenasta, joka kaksoissisarensa petollisen suunnitelman takia joutuu psykopaatteja tutkivaan laitokseen. Pääosissa Josefin Asplund (Viikingit), Agnieszka Grochowska (Kadonneet) ja Matthew Modine (Stranger Things). Ruotsi 2018.

Schitt’s Creek

Kiitetty komediasarja rikkaasta Rosen perheestä, joka menettää kaikki rahansa ja muuttaa omistamaansa pikkukaupunkiin nimeltä Schitt’s Creek. Sarjan kaikki kuusi kautta katsottavissa. USA 2015-2020.

Booksmart

Kehuttu komediaelokuva Amysta ja Mollysta, jotka ovat päntänneet koko high school -aikansa ja aikovat nyt ottaa takaisin kaiken missaamansa biletyksen. Yhdysvallat 2019.

The Hustle

Anne Hathawayn ja Rebel Wilsonin tähdittämä elokuva kahdesta naishuijarista, jotka lyöttäytyvät yhteen tähtäimessään internetmiljonääri. Yhdysvallat 2019.

Solsidan

Solsidan-sarjasta tutut pariskunnat Anna ja Alex, Mickan ja Fredde sekä Anette ja kamppailevat keskiluokkaisen elämän haasteiden parissa menestyssarjaan perustuvassa elokuvassa. Ruotsi 2017.

Uusia alkuja

Lämminhenkinen musiikkidraama juuri jätetyn laulaja-lauluntekijän ja rappioituneen levytuottajan tapaamisesta. Pääosissa Keira Knightley ja Mark Ruffalo. USA 2013.

** Tulossa elokuussa **
– Sarjoja: mm. kotimainen C More -alkuperäissarja Omerta 6/12, Murha Sandhamnissa -sarjan uusi 8. kausi sekä nuorten fantasiajännäri Girl in the Woods.

– Leffoja: mm. Oscar-palkittu Coda – Kahden maailman välissä, ruotsalainen draama Comedy Queen ja koko Nälkäpeli-saaga.

MOOTTORIURHEILU

MM-ralli

Heinäkuussa ajetaan sarjan seitsemäs kisa Virossa, jossa suomalaisista mukana myös maailmanmestaruudesta kamppaileva Kalle Rovanperä sekä Esapekka Lappi.

C More välittää suorana tärkeimmät tapahtumat jokaisesta kisan erikoiskokeesta, minkä lisäksi studio-osuudet kuljettavat katsojia läpi viikonlopun. C Moren rallistudioita luotsaa Satu Tuomisto ja tapahtumia purkavat asiantuntijat Marcus GrönholmJari KetomaaRiku Tahko ja Teemu Suninen. Selostuksesta vastaavat Juho Kokko ja Aleksis Ärje.

14.-17.7. MM-ralli: Viro

EM-ralli

Heinäkuussa EM-rallissa kisataan Latviassa ja Italiassa. C More lähettää suorana viikonlopun kaikki erikoiskokeet englanniksi selostettuna.

2.-3.7. EM-Ralli: Latvia
23.-24.7. EM-Ralli: Italia

Rallicrossin MM-sarja

Heinäkuussa C Moressa alkaa vauhdikasta viihdettä tarjoileva rallicrossin MM-sarja. Suomalaisväriä sarjaan tuo viime kaudella MM-pronssille ajanut Niclas Grönholm, joka on myös rallin maailmanmestarin ja C Moren asiantuntijan Marcus Grönholmin poika. Uutena kaudella 2022 rallicrossin MM-sarjassa siirrytään täyssähköautoihin.

MM-rallicrossin osakilpailuista esitetään C Moressa tunnin mittainen suora lähetys, jossa seurataan semifinaalilähtöjä ja finaalia. Selostuksesta vastaavat Jani Alkio ja Juho Kokko. Asiantuntijana on WRX-kuskina itsekin menestynyt Toomas Heikkinen.

3.7. WRX Rallicross: Ruotsi
31.7. WRX Rallicross: Saksa

MXGP

Motocrossin MM-sarjassa kilpaillaan heinäkuussa kolmeen otteeseen. C More välittää kisaviikonloppujen päälähdön sunnuntaisin suorana lähetyksenä ja englanninkielisellä selostuksella.

3.7. MXGP Motocross:Jakarta
17.7. MXGP Motocross:Tshekki
24.7. MXGP Motocross: Flanders

FIA WEC

World Endurance Championship käynnistyy heinäkuussa C Moressa. Kestävyyskisojen WEC-sarjasssa on mukana mm. entisiä F1-kuskeja, kuten Sebastien BuemiBrendon Hartley ja Kamui Kobayashi sekä rallin moninkertainen maailmamestari Sebastien Ogier. Sinivalkoisia värejä edustaa Toni Vilander.

9.-10.7. FIA WEC: Monza

Extreme E

Extreme E -sarjan kauden toinen ja kolmas osakilpailu ajetaan Italiassa. C More näyttää molempien kisojen aika-ajot, semifinaalit ja osakilpailun suorana englanninkielisellä selostuksella. Sarjassa on mukana erittäin kovia nimiä, kuten rallilegenda Carlos Sainz sekä moninkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Loeb. Kisassa nähdään myös Lewis Hamiltonin X44-talli, Nico Rosbergin Rosberg Xtreme Racing -talli sekä Jenson Buttonin JBXE-talli.

6.-7.7. Extreme E: Italia 1. kisa
9.-10.7. Extreme E: Italia 2. kisa

YLEISURHEILU

C Moren heinäkuun yleisurheiluna nähdään World Triathlon Championship Series Hampurista. Lähetys on selostettu englanniksi.

9.-10.7. World Triathlon Championship Series: Hamburg

TENNIS

WTA

Heinäkuu tarjoilee tennisfaneille tuhdin paketin. C Moressa on luvassa yhteensä kuusi turnausta, joista kuun ensimmäisenä Lausannen turnaus.

14.-17.7. WTA 250, Lausanne
14.-17.7. WTA 250, Budapest
20.-23.7. WTA 250, Hamburg
21.-24.7. WTA 250, Palermo
28.-31.7. WTA 250, Warsaw
28.-31.7. WTA 250, Prague

RAVIT

Raveja seurataan C Moressa vuoden ympäri ja lähes päivittäin.

1 2 3 65