Category Archives: Yle Areena

The Betty Show esitetään huomenna Yle Teema & Fem -kanavalla

Yleisradio taltioi festivaaliviikolla Delta Venus -ryhmän The Betty Show -esityksen. Teos esitetään huomenna lauantaina 30.10. Yle Teema & Fem -kanavalla klo 21.26. Ennen ensi-iltaa on luvassa Delta Venus -ryhmäläisten haastattelu klo 21.00. Esitys on katsottavissa myös Yle Areenassa.

The Betty Show on ohjaaja-näyttelijä Sara Mellerin perustaman Delta Venus -ryhmän ja Kansallisteatterin yhteistuotanto. Esitys on häpeämätön, kokeellinen kabaree ja karnevalistinen tutkielma riippuvuuksista. Viisi Bettyä ei pyytele anteeksi, vaikka kiusallisia asioita tapahtuu ja kulissit kaatuvat.

Arja Saijonmaa on uusi Elämäni Biisi -tähtisolisti!

Vuoden 2020 parhaan musiikkiviihdeohjelman Kultaisella Venlalla palkittu Elämäni Biisi palaa ruutuihin lauantaina 4.9. Kolmannella kaudella tähtisolistikaartiin liittyy legendaarinen Arja Saijonmaa.

Katja Ståhlin luotsaamassa suosikkiohjelmassa kuullaan taas huikeita musaesityksiä ja koskettavia tarinoita biisien takaa. Musiikista vastaa Kalle Torniaisen johtama Elämäni Biisi -bändi sekä huikeat tähtisolistit.

Uudella kaudella tähtisolistien joukkoon liittyy maailmanluokan tähti Arja Saijonmaa.

“Tuntuu mukavalta palata esiintymään Suomen tv:hen vuosien tauon jälkeen. Olen valmis suuriinkin haasteisiin, ja odotan mielenkiinnolla, mitä biisejä pääsen syksyn aikana laulamaan”, Arja Saijonmaa kertoo.

Mukana jatkavat myös viime kaudelta tutut artistit Jarkko AholaIrinaDiandraPepe Willberg ja Kasmir.

Elämäni Biisi valloittaa maailmaa!

Elämäni Biisissä jokaiseen jaksoon kutsutaan mukaan viisi kiinnostavaa vierasta, jotka paljastavat, mikä heidän elämänsä biisi on. Kukaan ei tiedä etukäteen, mikä on kenenkin biisi ja tarina sen takana.

Kauden avausjaksossa 4.9. vieraina nähdään mm. Miitta SorvaliMartti Suosalo, André Chaker ja Sanna Stellan.

Suorat lähetykset Tampereen Mediapoliksesta jatkuvat 30.10. saakka. Lähetykset ovat yleisötapahtumia, joihin on mahdollista ostaa lippuja. Suorien lähetysten jälkeen nähdään vielä kaksi erikoisjaksoa 6. ja 13.11.

Varaslähtö Elämäni Biisiin otetaan jo lauantaina 21.8., jolloin ohjelma rantautuu Yle Pointti -tapahtumaan Helsingin Kansalaistorille koronatilanteen näin salliessa.

Elämäni Biisi on kotimainen originaaliformaatti, joka on myyty myös ulkomaille. Liettuassa nähtiin kuluvana kesänä sarjan paikallinen versio. Ohjelman Ylelle tuottaa Yellow Film & TV.

Elämäni Biisi Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 4.9. alkaen lauantaisin klo 21.10

Rosa Kettumäen, Marjut Mäntymaan ja Robert Sundmanin luotsaama Yle Uutiset Rec tekee uudenlaista videojournalismia

image

Yksi ajankohtainen aihe, uusi tapa käsitellä sitä. Yle Uutiset Rec etsii vastauksia uutisaiheiden herättämiin kysymyksiin joka viikko 28.4. alkaen Yle Areenassa ja YouTubessa.

Rec tarjoaa uutisia ja ajankohtaisia ilmiöitä uudesta näkökulmasta ja uudella kerronnan tavalla. 5–10-minuuttisissa videoissa syvennytään yhteen ajankohtaiseen aiheeseen, joka voi olla mitä vain rikosuutisista someilmiöihin ja kansainvälisestä rahtiliikenteestä ensiasunnon ostamiseen.

Yle Uutiset Recin sisällöistä vastaavat journalistit Rosa KettumäkiMarjut Mäntymaa ja Robert Sundman.

”Recin toimituksessa seuraamme, mitä uutisissa tapahtuu ja mietimme, mikä kysymys kustakin aiheesta on jäänyt kysymättä. Mistä pitäisi vielä kaivaa lisää syventävää tietoa ja uusia näkökulmia? En esimerkiksi osannut olla kiinnostunut rahtiliikenteestä Suezin kanavassa ennen kun laiva jäi sinne jumiin ja sai pohtimaan globaaleja toimitusketjuja”, Rosa Kettumäki antaa esimerkin.

Yle Uutiset Rec erottuu perinteisestä uutisvirrasta uudenlaisen visuaalisuutensa myötä, videokerronnan ammattilainen Marjut Mäntymaa jatkaa:

”Rec muuttaa uutiset tarinaksi, ehjäksi kokonaisuudeksi, jossa liikkuva kuva on kaiken keskiössä. Rec syventää ymmärrystä ja tekee sen tavalla, joka ei anna katsojan katseen harhailla. Miten EU:n elvytyspaketista rakentaa vetävän videojutun, joka oikeasti puhuttelee? Tämä on juuri se haaste, mihin Rec vastaa.”

Rec tunnustelee, mistä aiheesta noussee seuraava suuri puheenaihe jo ennen kuin se on kaikkien huulilla.

”Itse elän internetissä. Käytän paljon aikaa seuraamalla keskusteluja ja lukemalla, mitä kotimaassa ja maailmalla tapahtuu ja mitä muhii pinnan alla. Näin yritän päästä jyvälle siitä, missä on seuraava puheenaihe”, Robert Sundman kertoo.

merge_from_ofoct

Rosa Kettumäki tunnetaan muun muassa Ylen Aamusta ja Perjantai-ohjelmasta. Hän on monipuolinen uutis- ja ajankohtaistoimittaja sekä -käsikirjoittaja.

”Rakastan tiedonhankintaa ja tarinankerrontaa. Toimittajan työn tekeminen on minulle tapa elää. Havainnoin sitä, mitä ympärilläni tapahtuu. Jään pohtimaan asioita, joita olen nähnyt ja lukenut netissä. Toimittajan työn kautta saan mahdollisuuden tutkia havaintojani syvemmin ja miettiä niihin liittyviä syy-yhteysketjuja.”

Marjut Mäntymaa on työskennellyt Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa jo lähes kymmenen vuotta. Hän on toimittanut laajasti uutissisältöjä verkkoon ja televisioon sekä tuottanut myös omaa marjuttuulikki-nimistä YouTube-kanavaa.

”Sytyn monimutkaisten ja monimutkaisiksi miellettävien asioiden selittämisestä selkeällä ja visuaalisella tavalla. Haluan tuottaa ja tehdä merkityksellistä, muistettavaa videojournalismia.”

Robert Sundman on Ylen politiikan toimittaja, joka tekee myös viikoittaista Jaa, ei, tyhjiä, poissa -podcastia. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden päätoimittajana.

”Politiikan tapahtumat ovat usein kiinnostavampia kuin niistä kertovat dramaattiset tv-sarjat. Se, mikä näyttää taidokkaalta peliliikkeeltä, voikin olla armotonta sähläystä. Toimittajana olen ennen kaikkea kiinnostunut päätöksistä: Miksi poliitikot Suomessa ja maailmalla päättävät kuten päättävät? Entä mitä vaihtoehtoja olisi ollut? Ja miksi taas joistain asioista ei vain saada päätöksiä aikaan?”

Yle Uutiset Rec Yle Areenassa ja YouTubessa 28.4. alkaen. Uusia videoita julkaistaan 1–2 viikossa.

MUUMILAAKSO-TV-SARJA ENGLANNIKSI YLEN KANAVILLA

d6c61618-a318-4313-9b5f-1b759f7b81b5-w_576_h_2000

© Moomin Characters ™ / © Gutsy Animations 2021

Helsinki, maaliskuu 23 2021. Suomalaisen Gutsy Animations -tuotantoyhtiön palkittu Muumilaakso-animaatiosarja tullaan esittämään englannin kielellä Ylen kanavilla. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on saatavilla Yle Areenassa 2.4. lähtien ja kaikki 13 jaksoa tullaan näkemään maratonlähetyksenä Yle TV2-kanavalla 4.4. klo 10.00 alkaen.

Sarjan alkuperäiseen näyttelijäkaartiin kuuluu muun muassa Taron Egerton (Rocketman, Kingsman), Rosamund Pike (I Care a Lot, Gone Girl), Kate Winslet (Ammonite, Titanic) ja Jennifer Saunders (Todella upeeta, Shrek). Sarjan ohjaajana toimii Oscar®-voittaja Steve Box ja taiteellisena johtajana Marika Makaroff. Sarjan musiikin ovat luoneet Samuli Kosminen, Jarmo Saari sekä Pekka Kuusisto.

“On todella hienoa että kumppanimme Yle tarjoaa suomalaisille faneille mahdollisuuden katsoa Muumilaaksoa englannin kielellä! Sarjaa seuratessa on todella mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten kansainväliset huippunäyttelijät kuten Taron Egerton, Rosamund Pike tai Kate Winslet ovat rakentaneet Muumilaakson hahmot omikseen.” Gutsy Animationsin perustaja ja Muumilaakso-sarjan taiteellinen johtaja, Marika Makaroff, kertoo.

Muumilaakso-sarjaa on esitetty Ylellä tähän mennessä jo viidellä eri kielellä – suomeksi, suomenruotsiksi, pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi. Kulttuurihistoriallisesti merkittävät saamenkieliset versiot ovat tehty yhteistyössä Gutsy Animationsin, Yle Draaman ja Saamelaiskäräjien kanssa.

Vuoden 2019 katsotuimmaksi TV-sarjaksi noussut Muumilaakso* on voittanut muun muassa British Animation Awardsin palkinnon parhaasta lastenohjelmasta (2020), Kultaisen Venlan parhaasta lasten- ja nuortenohjelmasta (2019) ja vuonna 2020 se valittiin kansainvälisesti tunnetun Emmy® Kids -kilpailun ehdokkaaksi.

Muumilaakso (Moominvalley) englanniksi Yle Areenassa perjantaina 2.4. ja Yle TV2-kanavalla sunnuntaina 4.4. Klo 10.00 alkaen.

*Lähde: Finnpanel

Gutsy Animations
Muumilaakso-animaation kehittänyt Gutsy Animations luo ja tuottaa merkityksellistä sisältöä rohkealla asenteella. Kaikki tuotantomme tähtäävät kansainvälisille markkinoille ja niillä tavoitellaan sosiaalista muutosta.

www.gutsy.fi

Business Finland on tukenut Muumilaakso-sarjan tuotantoa.

Moomin Characters
Moomin Characters Oy Ltd on virallinen muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914-2001) kirjoitti ja kuvitti muumeista yhdeksän romaania, neljä kuvakirjaa ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1970 välillä. Kirjoja avoimista ja seikkailunhaluisista, sekä myös perhettä rakastavista muumeista on käännetty yli 55 kielelle ja niitä painetaan yhä nykyään ympäri maailmaa.

Muumit ovat nauttineet kansainvälistä suosiota 1950-luvulta lähtien, jolloin alkuperäiset muumi-sarjakuvat tavoittivat kymmeniä miljoonia lukijoita maailmanlaajuisesti. Myöhemmin muumit ovat ilahduttaneet ihmisiä useilla mantereilla niin animaatiosarjojen, teemapuistojen kuin esimerkiksi näytelmien välityksellä. Muumi-lisenssinhaltijoita on yli 750 ympäri maailman.

Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan muumien tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys.

Rights and Brands on yrityksen maailmanlaajuinen agentti lisenssiasioissa.

http://www.tovejansson.com

http://www.moomin.com

Yle
Yle on suomalainen julkisen palvelun mediayhtiö, Suomen suurin luovan työn yhteisö ja sisältötalo. Yle tuottaa monipuolista, laadukasta ja luotettavaa sisältöä kaikille sähköisille kanaville.  Ylessä on vakituisia työntekijöitä noin 2800. Ylen tv- ja radiokanavat sekä verkkopalvelut työllistävät tämän lisäksi suuren joukon luovan alan ammattilaisia ja asiantuntijoita.

https://yle.fi

Viivi Huuskan ohjaama komediasarja Kullannuput alkaa helmikuussa

3b4ee799a2c8794807f1a28e7697b785 (1)

Mitä yhteistä on ensirakkautta etsivällä teinitytöllä ja tämän eronneella äidillä? Yllättävän paljon! Helmikuussa Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa nähdään Viivi Huuskan komediasarja Kullannuput, joka sukeltaa rohkeasti modernin naisen epävarmuuksiin ja nauraa niille loputtomille vaatimuksille, joita asetamme itsellemme.

Mikä on paras strategia kohdata Fear of Better Options? Voiko taloudellisen itsenäisyyden hankkia myymällä käytettyjä pikkareita? Miksi ex-mies vaikuttaa Herra Oikealta heti, kun hänellä on uusi tyttöystävä? Onko ensisuudelma oikea, jos sen saa parhaalta ystävältä?

Kullannuput-sarjassa herkutellaan niin keski-iän kriisin kuin ensirakkaudenkin kommelluksilla.

Kaksi vuotta sinkkuna ollut Anna, 40, (Jessica Grabowsky) kokee olevansa valmis uudelle elämää suuremmalle rakkaudelle. Herra Oikeaa metsästäessään Anna unohtaa usein olevansa valloittava aivan omana itsenään. Superrikkaan ystävänsä Jasminin (Emilia Vuorisalmi) kannustamana hän päätyy ennemmin rakentamaan uskomattomia kulisseja kuin paljastamaan todellisen minänsä.

Jos Bridget Jonesilla olisi teini-ikäinen tytär, se olisi Tessa, 17 (Saana Koivisto). Hän on nuori, kunnianhimoinen nainen, jolle kaikki on mahdollista. Modernissa Suomessa hän on kuitenkin lähes kapinallinen uskoessaan johonkin hyvin perinteiseen: tosirakkauteen. Tessan paras ystävä, teinitaiteilija Marla (Reetta Ylä-Rautio) ei halua haaskata aikaansa vanhanaikaisiin avioliittohaaveisiin, vaan käyttää aikansa tuotteliaammin. Onko Marla oikeassa väittäessään, että mitä romanttiseen rakkauteen tulee, ihmisen aivot on ohjelmoitu etsimään vaikeuksia?

Tekijät uusissa rooleissa

Kahdeksanosaisen komediasarjan on ohjannut Viivi HuuskaKullannuput on Viivin ensimmäinen työ käsikirjoitetun sarjan ohjaajana. Valokuvaajana uransa aloittanut Viivi on Suomen kiistaton musavideokuningatar (mm. Pete Parkkosen Kohta sataa, Vesalan Mul ei oo lapsuuden sankarii). Viimeisimpänä työnä Viivi etäohjasi Zara Larssonin Love me Land -videon kotisohvaltaan. Ohjaajana naisen vaikuttava visuaalinen ote on omaa luokkaansa.

“Jos asiaa olisi kysytty vuosi sitten, en olisi ikinä uskonut, että esikoisohjaukseni on komediasarja”, Viivi nauraa.

Jessica Grabowsky on ollut parhaan naispääosan Jussi-ehdokkaana kaksi kertaa: elokuvista Missä kuljimme kerran (2011) ja 8-pallo (2013). Vahvojen ja dramaattisten roolien näyttelijälle Kullannuput on ensimmäinen iso komediarooli.

Lääkäri, tiedekirjailija ja sosiaalisen median vaikuttaja Emilia Vuorisalmi puolestaan tekee ensimmäisen ison tv-roolinsa Kullannupuissa.

Saana Koivisto valmistuu keväällä 2021 näyttelijäntaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulusta mutta päätyi jo kaksi vuotta aikaisemmin johtavan pohjoismaisen näyttelijäagentuurin listoille. Saana on aiemmin nähty elokuvissa Helene (2020) ja Elvis & Onerva (2019) sekä tv-sarjoissa Downshiftaajat (2020), Suden hetki (2019) ja HasBeen (2018).

Espoolainen 17-vuotias Reetta Ylä-Rautio on Kallion ilmaisutaidon lukion kasvatti ja 100-prosenttisesti aito teini-ikäinen multitalentti. Reetta on nähty useiden mainosten lisäksi mm. Kansallisteatterin näytelmässä Luulosairas. Kullannuput on Reetan ensimmäinen merkittävä rooli kameran edessä.

Kullannuput täydentää Yle Areenan kotimaista komediatarjontaa ja on tuore lisäys menestyssarjojen Modernit miehetLuottomies sekä Pirjo rinnalle. Kullannuput on Ylelle tuottanut Moskito Television.

Kullannuput Yle Areenassa perjantaina 12.2. ja Yle TV2:ssa 15.2.–18.2. klo 21.00

Petteri Saarion uusi dokumenttisarja sukeltaa Suomen upeisiin vesistöihin

48e84857c754c572739f0f3007e3f62e

Veden valtakunta – Isä ja poika veden ihmeiden äärellä

Petteri Saarion uusin dokumenttisarja sukeltaa Veden valtakuntaan, jonka ihmeellistä luontoa hän tutkii yhdessä 24-vuotiaan poikansa Antin kanssa. Isä ja poika kulkevat historiaa pursuavien vesireittien varsilla, kurkistavat pinnan alle eväkkäiden maailmaan ja lähtevät karaistuneiden kalastajien matkaan. He pohtivat veden merkitystä ja sen lumoavia olomuotoja, perehtyvät veden kiehtoviin myytteihin ja elpyvät veden parantavasta voimasta.

Mittavan uransa varrella Petteri Saario on viihtynyt vetten äärillä myös aiemmissa dokumenttisarjoissaan. Saaristoista kertovat Veden saartamat, Järviemme, Jokiemme ja Itämeren helmet ovat olleet katsojamenestyksiä. Aiempien sarjojen tapaan myös Veden valtakunnassa on luvassa ainutlaatuisia kuvia huikeasta suomalaisesta vesiluonnosta, jota palkitut tekijät ovat kuvanneet kaikkina vuodenaikoina veden pinnan päältä, alta ja ilmasta.

– Suomi on vetten valtakunta, ja olemme itsekin suurimmaksi osaksi vettä. Kulttuurimme ja koko elämäntapamme kumpuavat vedestä ja vesiluonnosta. Olemme niille jokseenkin kaikesta velkaa.

24-vuotias Antti nähtiin ensimmäisen kerran isänsä matkassa Jokiemme helmet -sarjassa 11-vuotiaana vuonna 2006, jolloin liinatukkainen poika ihastutti katsojat välittömällä olemuksellaan ja terävillä kommenteillaan. Antti on kasvanut isäänsä päätä pidemmäksi ja päteväksi ilma- ja luontokuvaajaksi, joka isänsä tapaan nauttii luonnossa olemisesta.

– Olen liikkunut luonnossa niin kauan kuin muistan. Ensin kantorinkassa isäni selässä ja pikkuhiljaa omin jaloin. Minulta ei pahemmin kysytty, halusinko lähteä luontoon, se oli yhtä oleellinen osa lapsuuttani kuin hampaiden pesu iltaisin.

Veden valtakunta Yle TV1:ssä sunnuntaisin 9.2.2020 klo 18.15 alkaen. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa 9.2.2020 ja on katsottavissa toistaiseksi.

Petteri Saarion uusi dokumenttisarja alkaa 9.2.2020

Palkittu Elossa 24h sukeltaa suomalaisen terveydenhuollon tarinoihin joka päivä 12.1. alkaen

85746efbcd4d367c345da1d931aa00fa

Elossa 24h kertoo tavallisten suomalaisten koskettavia tarinoita terveydenhuollon parissa yhden vuorokauden ajalta. Uudet jaksot nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 12.-19.1.

Neljäs tuotantokausi starttaa erikoisjaksolla Valmiustilassa. Siinä seurataan sarjan kolmen päähenkilön arkea ensihoitotyössä. Uusina päähenkilöinä nähdään Turun lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoitaja Laura Carstens sekä aiemmilta kausilta tutuksi tullut Oulun yliopistollisen sairaalan akuuttilääkäri Iita Daavittila.

Elossa 24h:n kahdeksan uutta jaksoa on kuvattu 14 suomalaisessa kaupungissa. Mukana ovat kaikki Suomen yliopistosairaalat Helsingin ja Uudenmaan HUSTampereen TAYSTurun TYKSKuopion KYS ja Oulun OYS, lääkärihelikopteritoiminnasta vastaavat FinnHEMS-yksiköt Turussa ja Pirkkalassa sekä erilaiset hoitoyksiköt mm. EspoossaJyväskylässä, JoensuussaKotkassaPorissa ja Rovaniemellä.

Elossa 24h on palkittu Kultaisella Venlalla sekä vuonna 2017 että 2018. Myös sarjan kolmas tuotantokausi on ehdolla vuoden 2019 parhaan seurantarealityn kategoriassa. Ohjelman kaikki aiemmat tuotantokaudet ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Elossa 24h – 4. tuotantokausi Yle TV1:ssä 12.-19.1. joka päivä klo 20. Yle Areenassa päivän jakso katsottavissa vuorokauden vaihduttua.

Rakastettu Ihmisten puolue tekee paluun Yle Areenaan 13.12.

77c9660923f74fdce12fb6f93b0441db

Palkittu poliittinen satiiri Ihmisten puolue tekee kaivatun paluun Yle Areenaan. Atte Järvisen käsikirjoittaman ja

ohjaaman komediasarjan kaikki kolme tuotantokautta ovat katsottavissa Areenassa puolen vuoden ajan 13.12. alkaen.

Nimensä mukaisesti Ihmisten puolue on ihmisen puolella. Puolue ajaa tavallisen suomalaisen ja miksei myös ulkomaalaisen ihmisen asiaa. Ihmisten puolueeseen mahtuu jäseniä kotiäidistä laskentamerkonomiin.

Entisen kunnanvaltuutetun, diplomi-insinööri Tapani Riihimäen (Taneli Mäkelä) perustaman puolueen jäseniä ovat pk-yrittäjä Topi-Petteri Saikkonen (Kari Hietalahti), karaoke-emäntä Päivi Teittinen (Mari Perankoski), hieroja Regina Mälkki (Kaija Pakarinen) sekä offset-painaja Hannes Säkkijärvi (Asko Sahlman). Kerran viikossa jäsenet kokoontuvat käymään läpi menneen viikon tapahtumia ja hiomaan uusia strategioita puolueen kehittämiseksi.

Ihmisten puolue -sarjaa tehtiin 3 tuotantokautta vuosina 2008-2010. 36-osaisen sarjan ovat käsikirjoittaneet Atte Järvinen ja Reino Portimo. Ihmisten puolue voitti Yleisö-Venlan vuonna 2010 ja Parhaan viihde- ja musiikkiohjelman Kultaisen Venlan vuonna 2011.

Ihmisten puolue Yle Areenassa 13.12.2019. Jaksot katsottavissa 2.6.2020 asti.

Voiko vitutukseen kuolla? Juho Milonoff ja Santtu Karvonen Pientä laittoa -draamakomedian tähtinä 6.10. alkaen

5986200b4d0d902ed42c89a5383ce3fe

Sisukkuudesta ja ystävyydestä kertova komediallinen draamasarja Pientä laittoa alkaa Yle TV1:llä sekä Areenassa sunnuntaina 6.10. Lauri Nurksen ohjaaman ja Petteri Summasen luoman sarjan pääosissa nähdään Juho Milonoff (Bullets, Tuntematon sotilas) sekä Santtu Karvonen (Onnela, Sunnuntailounas).

Pientä laittoa kertoo itsepäisestä ja kireähermoisesta jääkäriprikaatin kapteeni Teppo Markkulasta (Milonoff), jonka elämä menee remonttiin, kun paikka majurikurssilta jää taas kerran saamatta ja vaimokin jättää. Sitten Teppo saa aivoinfarktin.

Teppo lähetetään Sodankylästä kuntoutumaan Helsinkiin, monimuotoiseen Vuosaareen. Teppo joutuu kohtaamaan täysin erilaisen, värikkään ja vähän kaoottisenkin maailman. Infarktista toipuessaan Tepon täytyy opetella elämään toisten avun varassa, vaikka hänen ei ole helppo myöntää, saati hyväksyä omaa vajavaisuuttaan. Teppo myös tutustuu naapurustoonsa, mm. eläväiseen Sariin (Noora Peltokukka) ja remonttihommissa puuhaavaan Askoon (Karvonen), jonka kanssa Teppo alkaa hioa itsestään uutta, parempaa versiota – Teppo 2.0:a.

– Rakastuin ohjaajana tässä tarinassa sen ehdottomiin hahmoihin, jotka tuovat lupauksen komediasta vahvasti draamavetoisessa sarjassa. Suomalainen jääräpäisyys ja tarve selvitä kaikesta yksin ovat vahvasti läsnä tässä sarjassa, jossa kaikki hahmot joutuvat oppimaan ottamaan apua vastaan ja myös antamaan sitä. Pidin myös sarjan muodosta, jossa jokainen jakso tuo mukanaan vierailevia hahmoja laajalla skaalalla erilaisista taustoista. Teppo ja Asko, upseeri ja herrasmies, heittäytyvät auttamaan ihmisiä ajatuksella: ”ensin toimitaan, sitten pohditaan”, kertoo sarjan ohjaaja Lauri Nurkse.

Pientä laittoa on lämmin komedia ihmisyydestä, sivullisuudesta ja muuttuneesta maailmasta. Juho Milonoffin, Santtu Karvosen ja Noora Peltokukan lisäksi muissa rooleissa nähdään Saara Kotkaniemi, Jari Virman, Lotta Kaihua ja Esko Roine. Sarjan on ohjannut Lauri Nurkse ja käsikirjoittanut Kaisa Pylkkänen. Petteri Summasen konseptiin perustuvan sarjan tuottaa Ylelle Zodiak Finland.

Pientä laittoa Yle TV1:llä sunnuntaisin klo 21.05 6.10. alkaen, jolloin kaikki jaksot julkaistaan Areenassa. Sarjassa on kahdeksan jaksoa.

Antti Holman Radio Sodoma on taas täällä! 15 helvetin hauskaa uutta jaksoa Yle Areenassa 24.9.

1f81036c4a28c7be03737bbd5d2580f1

Kauan odotettu Antti Holman Radio Sodoma palaa Yle Areenan aalloille tiistaina 24. syyskuuta. Suosikkipodcastin toisella kaudella kuullaan lisää kaikille sopimatonta ohjelmaa, joka räjäyttää herkimmät tärykalvot ja vastaanottimet. 

Tällä kertaa helvetissä puhaltavat uudet tuulet, Saatana on irtisanottu, ja tämän myötä myös Radio Sodoma käy läpi kanavauudistusta. Tuttujen äänien lisäksi kuullaan aivan uusia ohjelmia.

“Mukana on lähinnä niitä ensimmäiseltä kaudelta tuttuja hahmoja, joita tykkään kirjoittaa”, Antti Holma kertoo. “Kompassissani on siis ollut lähinnä laiskuus. Mukana on toki uusiakin hahmoja, kuten Pertti Homo, jonka nimi jo kertookin, millä tasolla tässä taas liikutaan.” Lue Antin pidempi haastattelu täältä.

Kalevi Tuonisen seurana ovat ainakin vanhat tutut Aamupala kurkussa, Lasten laiva, Kullipoliisit ja Kulttuurikomero. Uutta ohjelmistoa edustavat muun muassa sisäilmaongelmia tutkiva Kemikaalikääryle, sijoitusohjelma Lesken ropo, poliitikkojen Häpeäpalloturnaus ja Levyraati, jossa kuullaan yksinomaan Sodomassa tunnettuja hittejä. Kuuntele ennakkomaistiaisia tästä!

Radio Sodoman uudet viisitoista jaksoa peilaavat jälleen yhteiskuntaa vähintään yhtä irvokkaasti kuin aiemmin. Rohkea huumori sörkkii tällä kertaa erityisesti kaupallisuutta ja polarisoituneita asenteita. Sodoman maailma on helvetti, joka joskus kuulostaa Suomelta.

Radio Sodoma 2 koostuu 15 jaksosta, jotka ovat pituudeltaan noin 10–15 minuuttia kukin. Kaikki hahmot on kirjoittanut ja näyttelee Antti Holma. Työryhmässä jatkavat ensimmäiseltä kaudelta tutut tuottaja Elina Ylä-Mononen ja äänisuunnittelija Suvi Tuuli Kataja.

Toinen kausi julkaistaan kokonaisuudessaan yksinoikeudella Yle Areenassa tiistaina 24.9. Podcast julkaistaan jakeluun kaikissa yleisimmissä podcast-applikaatioissa perjantaina 11.10.

Radio Sodoman 1. kaudella on ollut Yle Areenassa ja Spotifyssä noin puolitoista miljoonaa käynnistystä, ja se on yksi Ylen kaikkien aikojen suosituimpia podcasteja.

Radio Sodoma 2 Yle Areenassa 24.9.