Category Archives: VIASAT

Bundesliigan paluu keräsi ennätysyleisön Viaplayssa

firo: 18.01.2020 Football, 2019/2020 1.Bundesliga: Fortuna Dusseldorf, Dusseldorf - Werder Bremen

Saksan jalkapallosarjan Bundesliigan jatkuminen viime viikonloppuna kiinnosti tv:n katselijoita. Dortmund-Schalke -ottelua seurasi peräti nelinkertainen määrä katsojia seurojen edelliseen kohtaamiseen verrattuna. Myös huhti- ja toukokuun aikana järjestetty golfin Viaplay Challenge Cup on kerännyt ennätysyleisön. Kisalähetyksiä on katsottu pelkästään Viasatin Facebook -sivuilla lähes puoli miljoonaa kertaa. 

Monen urheilun ystävän pitkä odotus päättyi vihdoin viime viikonloppuna kun Bundesliiga aloitti pelit ensimmäisenä isoimmista liigoista. Ottelut keräsivätkin runsaasti kiinnostusta sekä mediassa, sosiaalisessa mediassa että kotikatsomoissa kaikissa Pohjoismaissa. Viikonlopun otteluista katsotuin oli Dortmund-Schalke -ottelu, jota seurasi Viaplayssa 75% enemmän katsojia kuin yhtäkään Bundesliiga-ottelua ennen korona-kriisiä aikaisemmin tällä kaudella. Kyseisten joukkueiden edelliseen kohtaamiseen verrattuna katsojamäärän kasvua oli peräti 400%. Luvut ovat Viaplayn katsojamääriä Pohjoismaisesti.

“Saksan Bundesliigan jatkumista seurattiin kanavillamme historiallisen intensiivisesti. Ensimmäisenä viikonloppuna oli nähtävissä urheilun seuraajien kaipuu takaisin suorien urheilulähetysten pariin. Myös meidän tuotantotiimillemme jalkapallon paluu oli pitkään odotettu hetki. Bundesliiga  yhtenä isoista jalkapallosarjoista kiinnostaa jo itsessään, mutta myös Saksassa pelaavat suomalaisjalkapalloilijat Lukas HradeckyNiklas Moisander ja Fredrik Jensen lisäävät entisestään liigan vetovoimaa. Hienoja pelejä on luvassa!” lupaa NENT Group Finlandin vastaava tuottaja Ville Klinga.

Viaplay näyttää suorana jokaisen Saksan Bundesliigan kamppailun. Valtaosa otteluista selostetaan suomeksi. Viasat ja Viaplay näyttävät myös Saksan 2. Bundesliigan otteluita, mm. suomalaisen Joel Pohjanpalon HSV:n taistelua noususta Bundesliigaan.

Viaplay Challenge Cup -tapahtumat kiinnostivat isoa yleisöä

Viime perjantaina tehtiin Suomessa myös  golf-historiaa kun Viaplay Challenge Cup -finaalissa vastakkain asettuvat kaksi kotimaista European Tour -voittajaa Mikko Korhonen ja Sami Välimäki. Pronssiottelussa kohtasivat NHL-tähdet Patrik Laine ja Teuvo Teräväinen. Kolmiosainen kisa startattiin huhtikuussa lähes kaiken liveurheilun ollessa tauolla. Kisalähetykset olivat katsottavissa ilmaiseksi Viasat Urheilun Facebook kanavassa ja tapahtumia on katsottu jo huimat yli 480 000 kertaa. Finaalipäivän kisat näytettiin Facebookin lisäksi myös Viaplayssa, Viasat Urheilu -kanavalla ja Viafreessa.

”Halusimme tuoda live-urheilua keskelle aikakautta, jolloin lähes kaikki sarjat ja tapahtumat olivat korona-epidemian takia tauolla tai päättyneet ennen aikojaan. Huippu-urheilijoiden oleminen koti-Suomessa vapaalla mahdollisti kisan järjestämisen nopealla aikataululla. Iso kiitos pelaajille, järjestäjille ja tietysti ennen kaikkea katsojille, jotka sankoin joukoin löysivät seuraamaan kisatapahtumia sosiaalisen median kanavissamme.” lähettää terveisensä NENT Group Finlandin vastaava urheiluasiantuntija ja selostaja Antti Mäkinen.

VIASAT: Muutoksia Viasatin kanavavalikoimaan huhtikuussa

i6ohjmifdrsmijnagh1f

Huhtikuussa toteutettavien muutosten myötä Viasat haluaa kehittää kanavalikoimaansa ja ohjelmatarjontaansa vastaamaan entistä paremmin katsojien tarpeisiin. Muutokset kanavalikoimaan tulevat voimaan 23.4. ja muutokset koskevat sekä satelliitti- että kaapelikanavia.

Yksi uusi kanava ja entistä laadukkaampi ohjelmatarjonta

Huhtikuussa julkaistava Viasat Film Comedy -kanava korvaa Viasat Film Nordicin. Viasat Film Nordicin ohjelmisto ei poistu Viasatin kanavilta vaan sisältö jakautuu jatkossa eri Viasatin Film -kanaville. Viasat Film Comedy tarjoaa katsojille monipuolisen valikoiman tuoreita laatuelokuvia ja klassikoita. Viasat Film Comedy on saatavilla myös HD -versiona.

Nat Geo Wild SD -kanava näkyy jatkossa omalla kanavapaikallaan, kanavan lähetykset jatkuvat ympäri vuorokauden. Viasat Film Drama – kanava on jatkossa saatavana ainoastaan SD-versiona ja sen kanssa jaetulla kanavapaikalla jatkaa Disney Jr. Toteutettavat muutokset eivät koske Viasat Film, Viasat Film Family ja Viasat Film Classic -kanavia ja näiden kanavien tarjonta säilyy ennallaan.