Category Archives: VOICE

:VOICE: Kasmirin Vadelmavene on vuoden virallinen Kesähitti! (katso video)

9c95288b08e99644_800x800ar

Radiokanava Voicen kahdeksatta kertaa järjestämä Kesähitti-äänestys antoi kansalle mahdollisuuden kertoa, mikä biisi tullaan muistamaan kesästä 2014. Äänestyksen voitti selkeällä äänten enemmistöllä artistitulokas Kasmirin hittibiisi Vadelmavene.

Menneistä viisastuneina Voicella tiedettiin, että kansa suhtautuu intohimoisesti Kesähitteihinsä. Ja niin kävi, että tänäkin vuonna musiikin ystävät vaelsivat internet-uurnille ahkeraan tahtiin, sillä ääniä annettiin lähes 18 000 kappaletta.

Kaikki ehdolla olleet 25 kappaletta saivat runsaasti ääniä, minkä lisäksi Kesähitiksi ehdotettiin noin sataa esivalitun listan ulkopuolista biisiä – muun muassa Luciano Pavarottin tulkintaa O Sole Miosta.

Vadelmavene voitti lopulta selvällä erolla toiseksi sijoittuneeseen TCT:n Rannalle-biisiin. Kolmanneksi paras Kesähitti äänestäneiden mielestä oli skotlantilaisen hittijyrä Calvin Harrisin Summer, joka taisi saada vetoapua osuvasta nimestään. Kyseessä on muuten ensimmäinen kerta, kun ulkomaalainen biisi nousee Kesähitti-äänestyksessä mitalisijoille. Kymmenen kärki löytyy tiedotteen lopusta.

–           Vadelmavene voitti meidän äänestyksen, mutta se on hätyytellyt kärkisijoja myös Spotifyssä ja radiolistoilla. Kasmir teki hienon rynnäkön suomalaisten miespoppareiden vähälukuiseen joukkoon. Tämä oli ensimmäinen kerta sitten Tean Tytöt tykkää -biisin kun kesähittiäänestyksen voittajaksi selvisi joku muu kuin suomiräp-biisi, kommentoi Voicen musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari lopputulosta.

Kesähittiäänestyksessä parhaiten pärjänneet biisit koottiin tänäkin vuonna tupla-cd-kokoelmaksi, joka ilmestyi kauppoihin 13.6. Menneinä vuosina Voicen Kesähitti -kokoelmat ovat myyneet kultaa.

The Voicen Kesähitti-äänestyksen kymmenen suosituinta kappaletta:

1. Kasmir – Vadelmavene
2. TCT feat. Jontte Valosaari – Rannalle
3. Brädi feat. PistePiste – Uimaan
4. Calvin Harris – Summer
5. Juju – Onnelliseksi
6. Jukka Poika – Brand new ihanuus
7. Aste – Only One
8. Nikke Ankara – Perjantai 13.
9. Inna – Cola Song
10. Sanni – Hakuna matata

Voicen kuulijat valitsevat jälleen Vuoden virallisen kesähitin

421194_10150591232292006_1417057422_n

Mitä kappaletta rakastetaan (ja vihataan) intohimoisesti ensi kesänä? Kuka pääsee laulamaan tunteiksi sen lyhyen hetken, kun Suomessa voi kulkea shortseissa? Se selviää 18. kesäkuuta, kun Voice julkistaa kesähittiäänestyksen tuloksen.

Cheek sai vuonna 2008 nostetta uralleen, kun Liekeissä-biisistä tuli Voicen virallinen kesähitti. Samoin kävi JVG:lle, kun Häissä nosti kaksikon koko kansan tietoisuuteen vuonna 2011. Viimevuotista kesähittiä – Tuomas Kauhasen ja Väinöväinön Enkeliä – soitetaan radioissa vieläkin. Voicen kuulijat äänestävät, mikä biisi saa tänä vuonna tuon kunnian.

Perinteisesti lähemmäs 20 000 ääntä kerännyt kesähittiäänestys määrittää, mitkä biisit muodostavat tulevan kesän soundtrackin. Sillä onhan niin, että kesähittejä on syntynyt tarpeeseen: juuri kesä on se vuodenaika, jolloin hölmöinkin kertosäe toimii ja jolloin ihmiset kaipaavat jotain hölmönpirteää mukanalaulettavaa.

Tämän vuoden äänestys käynnistyi rytinällä tämän viikon maanantaina 5.5., kun ensimmäisen vuorokauden aikana yli 2000 ihmistä kävi kertomassa mielipiteensä kesähitistä. Äänestysaika päättyy 13.6. ja voittaja julkistetaan Voicen suorassa lähetyksessä 18.6.

– Kesähitistä on tullut Voicelle todella tärkeä ja rakas juttu. Kuulijat muistavat meidät muun hyvän ohessa nimenomaan kesähiteistä. Myös sosiaalinen media elää aktiivisesti kampanjan mukana, kun artistit mainostavat omia biisejään ja ihmiset keskustelevat valinnoistaan hashtagilla #kesähitti , Voicen musiikkipäällikkö ja yhteisömanageri Jussi Mäntysaari toteaa.

Äänestyksen kovimmat biisit kootaan totuttuun tapaan myös tuplakokoelmaksi, joka ilmestyy 13.6. Kahtena edellisenä vuonna Kesähittikokoelmat ovat myyneet kultaa.

Kesähittiehdokkaisiin voi tutustua ja äänestykseen osallistua osoitteessa www.voice.fi/kesähitti .